Bu haftaki yayında, insanlığın yapay zeka karşısında ne gibi yollar izleyebileceğini inceledik. Yapay zekanın bizi kendine bağımlı hale getirerek insanlığı adeta sakat mı bırakacağı, yoksa yapay zeka ile birleşip daha ileri ve daha farklı (eğer böyle bir şey olursa artık eskisi gibi kalabileceğimizi sanmıyorum) bir tür haline mi geleceğimiz konusunda epey çene çaldık
Ardından, "acaba yapay zeka karşısında ezilip gitmemek için Dune serisindeki gibi
mentatlar mı yetiştirsek" dedik.
Evet, bunlar hakkında hep konuştuk
Sonra, "olur da insanlık ile yapay zeka arasında bir savaş çıkarsa" diye de düşündük.
Terminatör'ü çok severim. Özellikle ilk filmi. Zaman yolculuğu, 2. filmdeki cıva gibi eriyip şekil değiştiren robot falan değil, (son film zaten hayal kırıklığıydı onu saymıyorum) gelecekte, insanların makinelere karşı savaşını gösteren sahneler için izledim tüm filmleri. Evet, sadece bunun için.
O ümitsiz ortamı, yok olmaya karşı elindeki her şeyle sonuna kadar mücadele eden insanlığı daha iyi işleyen bir an göremedim çünkü başka hiçbir yerde! Öyle bir anda olmanın hissini daha iyi yaşatabileni de!
Bu ilk olan
Bu da ikincisi
Arka plandaki müzik çok etkileyici. Özellikle son derece basit, fakat vurucu ezgilerle yapılmış.
Ayrıca görülüyor ki etkileyici sahneler çekebilmek için süper yüksek teknolojiye ve pahalı sistemlere ihtiyaç yokmuş. Çılgın efektler olmadan da güzel bir görsellik yakalanabiliyormuş.
İşte gerçek yaratıcılık budur.
İleride insanlar ile makineler arasında savaş çıkarsa çok büyük ihtimalle bu sahnelerdeki gibi olmayacak. Makineler için bizi ortadan kaldırmanın bence çok daha kolay bir yolu var ama yapay zeka bize savaş açmaya karar verip bu yazdıklarımı da görürse tüm insanlığı yok edivermesin diye söylemeyeceğim
Son olarak, haftanın şarkısı:
Artillery - KhomaniacGünümüz için anlamlı bir şarkıdır. Hem aramızcaki metalcileri de küstürmeyelim, kaç haftadır onlar için şarkı çalmıyoruz.