Kayıt Ol

Fantastik Edebiyat Klişeleri

Çevrimdışı laklak luna

• **
  • 142
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik Edebiyat Klişeleri
« Yanıtla #15 : 31 Ocak 2009, 13:28:26 »
başkahraman ya yetimdir ya öksüz ;D
bi de iyiler hep eziktir :D çulsuzdur ailesini geçindiriodr ;D

I'm Usagi Tsukino, 16 years old,
in the first year of high school.
I'm a bit rash and a crybaby but,
I'm actually an agent of love and justice,
Pretty Sailor Soldier,
Sailor Moon.

Çevrimdışı Fırtınakıran

• *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 09 Şubat 2009, 21:24:50 »
Bir elf ve insan arasında aşk doğacaksa,illa elf kadın insan erkeğe aşık olur. Elf erkelerinin zevkleri çok üstlerde midir nedir  ;D? Gıcık eder beni bu olay hep :hemk.

2 tane istisna bilirim. Bunlardan biri, malumunuz Drizzt ve Cattie Bree arasındaki çalkantılı aşktır.
Diğeri ise,bir aşk mıdır tartışılır ama, Dalamar'ın Kitiara'ya duyduğu duygulardır :).

Ama böyle karşılıklı,gerçek aşk hep elf kadın ve insan erkek arasında olur.

Çevrimdışı Nihbrin

• 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
« Yanıtla #17 : 09 Şubat 2009, 21:36:34 »
Aynı durum için bakınız; seven vampir hep erkek olur sevilen kadın ise sıradan bir insan (en azından başlangıçta) tam tersi olduğunda karadul karakterli bayanlar ortaya çıkıyor birden bire. Hiç samimi bayan vampir aşığımız yok... neden acaba  :=)

Çevrimdışı magicalbronze

• *
  • 4075
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 10 Şubat 2009, 09:15:41 »
Aynı durum için bakınız; seven vampir hep erkek olur sevilen kadın ise sıradan bir insan (en azından başlangıçta) tam tersi olduğunda karadul karakterli bayanlar ortaya çıkıyor birden bire. Hiç samimi bayan vampir aşığımız yok... neden acaba  :=)
Vampir bayanlar cadı oluyorlar yahu, istedikleri sadece kan oluyor. Vampir olduktan sonra duygusuz bir yaratığa dönüşüyorlar. Neden hep böyle aksettirilir bilmem fakat dikkatimden kaçmayan bir olaydır.

Ayrıca bir tanede ben söyleyeyim. Okuduğumuz bir çok seride kahramanlarımız düşman topraklarına geçmek veya oradan kurtulmak için kapı görevlisi ile diyaloga girerler ver farkederseniz kahramanlarımız hep düşman birliğin komutanının ismini kullanarak kapı görevlisini atlatırlar.

- Durun, kimsiniz?
- General tarafından -- yerini kontrol etmek için gönderildik.
- Bana böyle bir bilgi gelmedi!
- Eh o zaman generale gidip sorabilirsin, bizim zamanımız çok. Eminim general böyle önemsiz bir ayrıntı için seni ödüllendirecektir.
- ....

Konuşma bu şekilde devam eder ve sonunda kahramanlarımız geçmek istediği yerdedir. :D
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı DarLy OpuS

• 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
« Yanıtla #19 : 10 Şubat 2009, 11:01:58 »
Ayrıca bir tanede ben söyleyeyim. Okuduğumuz bir çok seride kahramanlarımız düşman topraklarına geçmek veya oradan kurtulmak için kapı görevlisi ile diyaloga girerler ver farkederseniz kahramanlarımız hep düşman birliğin komutanının ismini kullanarak kapı görevlisini atlatırlar.

- Durun, kimsiniz?
- General tarafından -- yerini kontrol etmek için gönderildik.
- Bana böyle bir bilgi gelmedi!
- Eh o zaman generale gidip sorabilirsin, bizim zamanımız çok. Eminim general böyle önemsiz bir ayrıntı için seni ödüllendirecektir.
- ....

Konuşma bu şekilde devam eder ve sonunda kahramanlarımız geçmek istediği yerdedir. :D

Evet bu blöf her zaman işe yarar. Eğer akıllıca kurgulanmışsa hoşuma da gider benim. :P

Çevrimdışı Fırtınakıran

• *
  • 8351
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 14 Nisan 2009, 12:23:41 »
Vampir bayanlar cadı oluyorlar yahu, istedikleri sadece kan oluyor. Vampir olduktan sonra duygusuz bir yaratığa dönüşüyorlar. Neden hep böyle aksettirilir bilmem fakat dikkatimden kaçmayan bir olaydır.

Vampir bayanlarımızın derdi kan onu anladık peki elf erkeklerininki ne? Hakan, avatarında Legolas taşıyan biri olarak duruma açıklık getir! Çok merak ediyorum gerçekten :P. Acep, bayanlarımızın erkekleri olduğu gibi kabul etme durumundan mıdır ?

Çevrimdışı PhoenixMan

• 919
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 14 Nisan 2009, 12:59:46 »
Vampir bayanlarımızın derdi kan onu anladık peki elf erkeklerininki ne? Hakan, avatarında Legolas taşıyan biri olarak duruma açıklık getir! Çok merak ediyorum gerçekten :P. Acep, bayanlarımızın erkekleri olduğu gibi kabul etme durumundan mıdır ?
Yanlış gösterilen bir şey de bu işte, kadınları hep biraz daha duygusal gösterirler, erkeği de kaba-saba, kurallara ve dogmaya tam olarak bağlı... Elf erkekleri geleneklerine aşırı bir teslimiyetle bağlı kalmışlardır, saygınlıkları herşeyden önemlidir, hatta hiç aşık olmazlar, soylarının devamı için evlenirler vs. Ha ama okuduğumuz birçok kitapta da elf erkeği sürekli savaştadır, halkının kızları yanında pek bulunmaz, hep askerlerledir...

Çevrimdışı magicalbronze

• *
  • 4075
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 14 Nisan 2009, 13:01:45 »
Elflerin doğasını tam olarak kavradığımı belirtemem. Kişisel görüşlerim, elflerin genel olarak birbirlerine ya da diğer ırklara olan aşkı, doğaya olan aşklarından daha az olmasındandır. Özellikle erkeklerde bu olayın daha da baskın olduğunu gözetleyebiliriz. Her seride ki elflerin arasında bir kaç özellik dışında büyük yahut küçük farklar olduğunu -yazarlar dolayısıyla- farkediyoruz.

Tolkien'in elfleri ile Weis&Hickman'ın elfleri arasında büyük farklar olduğunu görebiliriz. Burada ki yapacağım analiz hangisine göre doğru olacaktır? Sonuçta elflerin doğaya olan aşkının diğer tüm dünyevi uğraşlardan öte birşey olduğunu düşünüyorum. Ama sevdiler mi de sonuna kadar bırakmadıkları gerçektir.

İnsan kadınlara aşık olmamalarının sebeplerini bilemem de bir kaç seride, seninde daha önceki yazında belirttiğin gibi bu durum söz konusudur. Gediksavaşları'nda Calis'in Miranda'ya olan aşkı yahut yanlış hatırlamıyorsam Ejderha Mızrağı'nda Gilthas'ın şu anda ismini unuttuğum kıza aşık olması örnek gösterilebilir. Hoş bunlara tam elf diyemeyiz aynı Tanis gibi.. :D
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı Fırtınakıran

• *
  • 8351
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 14 Nisan 2009, 13:04:47 »
Gilthas'ın bi elf kızına aşıktı xD! Bir Kagonesti elfine hemde :). "Dişi Aslan" lakaplı

Spoiler: Göster
hatta evlendiler

Sen Silvan'ı söylüyorsun herhalde :P. Alhana'nın oğlu. Mina'ya aşık olmuştu hani.

Phoniexman'e de katılıyorum bu arada. Güzel açıklamış.

Çevrimdışı DarLy OpuS

• 2766
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
« Yanıtla #24 : 28 Nisan 2009, 11:33:46 »
Mina'ya aşık olmayan var mı ki?! :P

Vampir olayına katılıyorum. Erkek vampir, genelde lordumsu bir mertebede olur. Ve kendisine insanların arasından güzel bir dişi eş adayı seçtiğindeyse, yazar için yazacak onlarca malzeme çıkar. Tam tersi olmayışının nedenini ben de merak ediyorum, Hazal abla sen yaz da okuyalım. :P

Çevrimdışı Fırtınakıran

• *
  • 8351
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 28 Nisan 2009, 12:11:37 »
Yazıyım yazıyım. Bundan bir şeyler çıkarabilirim(şaka yaptıysan da ciddiye aldım, artık çok geç ;D). Ne yazıcam ama? Erkek elf dişi insan mı, dişi vampir erkek insan mı?

Çevrimdışı DarLy OpuS

• 2766
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
« Yanıtla #26 : 29 Nisan 2009, 12:00:45 »
Yok ben de ciddiydim zaten, sen yaz da biz her türlüsünü okuruz. :P

Çevrimdışı Rectain

• **
  • 90
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 25 Mayıs 2009, 16:24:28 »
Fantastik edebiyattai, karakterin oturduğu bir handa yada yolda karşılaştığı herhangi biri yaşlıysa bilin ki ya deli dana gibi savaşıyor yada büyücü :P o yaşlıdan korkacan aga onda mutlaka bir halt çıkıyor

Çevrimdışı Lunacy

• 435
  • Rom: 8
  • ₪₪
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #28 : 26 Mayıs 2009, 15:48:53 »
Fantastik edebiyattai, karakterin oturduğu bir handa yada yolda karşılaştığı herhangi biri yaşlıysa bilin ki ya deli dana gibi savaşıyor yada büyücü :P o yaşlıdan korkacan aga onda mutlaka bir halt çıkıyor
genelde büyücü çıkıyo yahu :D
₪ Hail to the Thief ₪

Çevrimdışı Vega

• 1023
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 08 Eylül 2009, 18:36:18 »
başkahraman her zaman iyidir.