Oldukça "overpowered" bir şahıs olduğundan ne yazık ki pek sevmem.
Tam da bunları yazmak için girmiştim bu başlığa. (Neden bu forum yazacaklarımı baltalıyor

!)
Aklıma hep şu geliyor: hani Şahan'ın bir TV programı vardı ya, orada "Adeta Gerçek" adında bir skeci vardı. Bir sürü şey yaptıktan sonra her bölümün sonunda "Aman Tanrııım! Ben ne yaotııııım!" diye haykırırdı. Heh işte o Drizzt.
Kara Elf Üçlemesi'nde kendisini sevmiştim. Savaşlardaki halleri halen daha takdirimi kazanıyor fakat diğer olaylar ve Drizzt'in aşırı özelliklerinin (aşırı güçlü) ön planda olması canımı sıkıyor. Gerçi bu biraz benim bu tarz karakterler sevmememden kaynaklanıyor.
Elbette kendi iç çekişmeleri olacak. O bir drow ve seçtiği yol kendi ırkından az sayıda kişinin yürüyebileceği bir yol. Fakat gelmişsin bilmem kaçıncı kitaba, artık biraz düzel be kardeşim. Bu kadar da emo olma. Sen seçilmişsin tamam, güçlerin üst düzey olacak bu nedenle o da kabul, ama bu emo hallerin yakışmıyor sevgili Drizzt.
Drizzt başlarda iyi ama sonra, benim için, suyu çıkan bir karakter oldu. Zacknafein'in yerini de dolduramadı. bence en büyük eksikliklerinden biri bu. Yine de fantastik camiasında adını kazımış bir karakter, orası kesin.