@Ozymandias: Efendim, kaynaklarınız size yanlış bilgi vermiş

Sinema ve tv projeleri devam ediyor. Bu aralarda Love, Love, Love adlı tiyatro oyununda da yer almış

Hem benim laflarım kendisine ulaşıp tesir edebilse, çoktan sevgilisi Paul Dano'yla evlenirlerdi
@Cellophane: Receb İvedik serisiyle alıp veremediğim yok. Seri işte. Para getirdiği sürece devam ettirilir. Ama başka yapımların sinema salonu bulabilmesine engel olunduğu için yapımcıların ve salon sahiplerinin ticari ahlaksızlığına verip veriştiresim var
@JCDenton: Shyamalan'da genel trende kendi tarzında uydu galiba
Split (2016)Yönetmen Shyamalan'ın Altıncı His ile Köy filmleri arasındaki çalışmalarını beğenmişimdir. Sudaki Kız'dan sonra filmografisi takip etmedim. Sonraki filmleri eleştiriler yüzünden değil, ben de merak uyandırmadıkları için izlememiştim. Split, tek oyuncu 23 karakteri nasıl canlandırır acaba merakıyla dikkatimi çekmişti.
Filmde James McAvoy oyunculuğu eşliğinde 23 karakterin sadece küçük bir kısmını izleyebilmemiz beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Tekrar düşününce iyiki öyle olmuş dedim. 23 karakteri de oynamaya çalışsa, film ister istemez adı konulamaz bir tuhaflığa kavuşacaktı. 23 karakterden söz edip çok azının sahneye çıkmasına açıklama geririlmiş neyseki. Yine de, keşke 23 yerine yedi sekiz ayrı kişiliği olsaymış diye düşünmeden edemedim.
23 karakterli James McAvoy ve doktoru rolündeki Betty Buckley'in oyunculukları öne çıkıyordu. Geri kalan oyuncular ne rezil ne de sahne çalacak biçimde oynamışlar. Kararınca. Bu performans dağılımının, yönetmenin -ve haliyle filmin- hangi karakterleri ve durumu ön plana çıkarmak istemesiyle alakalı olduğunu düşünüyorum.
Filmi genel olarak kötü bulmadım. Kızların çabaları, dans sahnesi, doktorun hastasını çözüp anlamak için verdiği uğraş hoşuma gitti. Gerilim konusunda beni tam tatmin etmedi. Olayların nereye bağlanacağını merak etmek bana filmi izlettirdi.
Eh film fena gişe yapmamış. 9 milyon dolarlık bütçeye karşılık 100 milyon dolar hasılat yapmış. Genel yorumlar kadar, gişede de Shyamalan'ın yüzü gülmüştür. (Bir önceki filmi de fena gişe yapmamış.)