Ön-Not: Dinlemek için resimlere tıklayınız.
Geleneksel "Eskiden ne güzel oyunlar vardı yahu..." duygusallığı ile geldim. Elim boş gelmedim.
Final Fantasy VII - One Winged Angel (Advent Children Version)
Oyunu hiç oynamamış olmama rağmen bu müziği çok duydum. Hatta öyle ki, serinin adı geçince direk aklıma bu geliyor. Şarkının kalabalık bir ortama giriş sırasında kullanılmaya uygun bir başlangıcı var. Düğün olur, sünnet olur, bayram namazı olur...
Suikoden II - The Fugue (Neclord's Castle Theme)
Kötü adam müziklerinden bahsetmişken ve buna örnek olarak da bir j-rpg'den örnek vermişken, şahsi favorim Suikoden II'den örnek vermezsem olmazdı. Oyunun asıl kötü adamı olmasa da bir hayli baş belası olan Neclord'un kalesine girdiğimiz andan itibaren çalan bu müzik, kalenin zirvesine ulaştığımızda sonlanır. Görürüz ki, bu müziği devasa bir piyanonun ardına oturmuş olan Neclord icra etmekteymiş.
(Bonus: Biraz farklı ve daha teknolojik bir versiyonu da bu karakterle savaşırken
çalıyor ama yine de favorim orjinal müziği. Orjinal derken tabi, ehm. Müziği yapanlar Bach'ın kemiklerini biraz sızlatmışlar ama olsun.)
Castlevania - Vampire Killer
Yine Konami, yine vampirler... Ancak bu sefer karşımızda Dracula'nın kendisi duruyor. Castlevania'nın bence en çok akılda kalan ve duyduğunuzda heyecanlandıran müziği Vampire Killer. Ayrıca oyunda kullanılan, Belmont sülalesinde nesilden nesile (babadan oğla nesil bunlar!?) aktarılmış efsanevi kamçının adı.
(Bonus: 16 bit'lik versiyonu bile yeterince gaza getirebiliyorken modern versiyonunu siz düşünün artık. Ya da düşünmeyin,
buyrun.)
The Legend of Zelda: A Link To The Past - Overworld & The Legend of Zelda: Ocarina of Time - Great Fairy's Fountain
&

Hazır Nintendo dönemlerine gelmişken, The Legend of Zelda'dan bahsetmemek olmaz. Hatta öyle ki, 1+1 kampanyasıyla serinin en güzel iki oyunundan beynime kazınmış müzikleri beğeninize sunuyorum.
Street Fighter - Guile's Theme
Kapanışı epik bir şekilde yapmak istedim. Alekspu'culara ve "İki depdep bir oryu"culara gelsin.