Baal bende bazen popüler olanı sevmeme gibi davranışlar gösteriyorum. Bunun nedeni o şeyin popülerliğinin dolaylı olarak o şeyi kötü yapması. Metallica'yı örnek vermişsin. Gene ondan devam edecek olursak, ilk dönemlerde harika şarkıları vardı, popülerlikleri arttıkça daha çok hayranlarına göre müzik yapmaya başladılar. Bu da kalitelerinde bir düşüşe neden oldu. Bu ve bunun gibi örnekler için popüler olanı sevmeme gayet mantıklı görünüyor benim gözümde. [*]özet: Onlar çok piyasa oldu.[/*]
Zeka nedir? Bir insanın zeki olduğu nasıl anlaşılır? Uzun süredir aklıma takılan bir mevzu. Bir insan nasıl yaşarsa, nasıl bir felsefeye bağlı kalırsa 'zeki' olur? Önce kendini mi tanımak gerekir, duygularını, düşüncelerini anlamak mı? Halkın ağzıyla değil de kendi beyniyle düşündüğüne de mi zekidir? Ama bazen yanlış kararlar alabilir. Bu bir parlamamış zeka emaresi midir? Yoksa salaklık mı? Yoksa ilkokul bebeleri mi haklı? Zeka derslerle mi ölçülür? Hiç sanmıyorum. Sorular, hiç cevaplanamayacak sorular...
-İnsanlara farklı bakış açıları sunarsanız. Mesela temelde bir dosta hissedilenlerle sevgiliye hissedilenler arasında hormonal bir fark olmadığını söylerseniz, insanlar sizin 'ilginç' olduğunuzu, yaşça büyükleriniz veya sevenleriniz ise bu farklı bakış açısını kabul edebildiğiniz için 'zeki' olduğunuzu söylerler.-İnsanların 'olmaz öyle şey' dedikleri şeylere 'neden?' demek. Çünkü insanlar küçüklüklerinden beri yerleşen kalıpların neden gerçekten var olduklarını bilmezler çoğunlukla, farklı bakış açısı onlara sizi zeki gibi gösterir.
Alıntı yapılan: Baal Sarrus - 28 Kasım 2010, 05:37:12-İnsanlara farklı bakış açıları sunarsanız. Mesela temelde bir dosta hissedilenlerle sevgiliye hissedilenler arasında hormonal bir fark olmadığını söylerseniz, insanlar sizin 'ilginç' olduğunuzu, yaşça büyükleriniz veya sevenleriniz ise bu farklı bakış açısını kabul edebildiğiniz için 'zeki' olduğunuzu söylerler.-İnsanların 'olmaz öyle şey' dedikleri şeylere 'neden?' demek. Çünkü insanlar küçüklüklerinden beri yerleşen kalıpların neden gerçekten var olduklarını bilmezler çoğunlukla, farklı bakış açısı onlara sizi zeki gibi gösterir. İnsanlara farklı bir bakış açısı sunmak pek çok insan tarafından 'saçma' olarak değerlendiriliyor. Örneğin arkadaşlarla din konuşuyorduk. -ne anlamı varsa, kimse bu konuda hiç bir şey kanıtlayamaz görüşündeyim- Onlar; "Ya olursa bir tane tanrı olur. On tane tanrı nasıl bir arada hareket etsin. Birinin istediğini başkası istemez, diğerinin kabul ettiğini başkası kabul etmez" dediklerinde, söylediğim şey "Mitolojilerdeki gibi görev paylaşımı yapabilirler. Biri göğü yönetir, biri toprağı" dediğimde aldığım yanıtlar arasında "Lan saçma sapan konuşma!" ve "Dinsiz misin lan sen?" oldu. Gerçi bir tanesi zaten anguttu. Diğeri de sisteme aşırı bağlıydı. Onda sorgulama kavramı yoktu. Bir diğer din konuşmasında "Oluum lan şu Hristiyanlar salak haa. Lan rahibe para veriyo. Sonra ben cennete gircem. Du et Tanrı beni cennete alsın. Lan parayla cennete mi girilir? Hahahahahah" Bu da bir başka angut arkadaşımın lafı.-bildiniz bir önceki sohbetimizde dinimi sorgulayan arkadaş- Ben "Zekat nasıl veriliyor sanıyorsun? Onda da para verip sevaba girmeye çalışıyorsun." dediğimde aldığım yanıt şu oldu. "S*ktir git lan. Olum sen Müslüman mısın değil misin?" Ve 'neden' diye sormak. Bunu sorduğumda sürekli şu tarz yanıtlar alırım. "Kaplumbaa deden muhahahahahaha." "Öyle işte." "Of ne biliyim? Herkes öyle diyor." "Ya da sen amma çok soru soruyorsun" oluyor. O zaman bu benim zekamı mı gösterir, halkın salaklığını mı?
Ders notlarının ise zekayla hiç alakası yok. Bir insan çok zeki olup, pekala üşendiğinden derslerini boşlayabilir. Ki bu genelde böyledir, zeki insanlar "genelde" notlu sistemlerde pek parlak değildirler. Ha şöyle olabilir; çalışkan bir kişinin 8 saat çalışıp girdiği sınava çalışmadan, sadece derste öğrendikleriyle girip aynı notu alabilir kişi ve bu zekadır, evet.