aynı dertten ben de muzdaribim. olayın aslı bende ders çalışamamak, özellikle de sevmediğim bir konu çalışmam gerekiyorsa. o an bıraksalar türkçe sözlük bile okurum ne kadar heyecanlı diye. nitekim sevgilii wanderer, yok ben ille de okuyacağım, diyorsan bir sınır koy kendine ama katı ol bu konuda bölüm sonuna kadar sonra x konusunu bitireceğim, ondan sonra ara veririm o zaman sonraki bölümü okurum vs. diye. tabi bu taktik de kişinin okuma hızına ve bölüm uzunluğuna göre değişir.

bir de yine benim de en nefret ettiğim program işine de çarem şu oldu. 13.00-13.50 çalışma 13.50-14.00 arası dinlenme yapmıyorum. zaten insan olan biri de yapamaz bu programı. çünkü en küçük bir aksaklıkta tüm program çöküyor. (en sevdiğim hobim olan canım sıkılınca buzdolabının kapağını açıp seyretmeyi yapamıyorum mesela ben bu programda. neresine sıkıştırsam olmuyor.

) rehber öğretmenlerden medet umup onlardan yardım istemek işe yaramadı çünkü onlar da yukarıdaki program gibi birşey hazırlıyorlar. ben uyamam buna biraz esnetin deyince saatlerin üzerini çiziyorlar sadece ama o muhteşem program(!) aynı kalıyor. öyle bir program ki o gün o programda yazan şeylerin hepsini beynine sokabilmek için robot olması gerekir insanın. daha bir tane rehber öğretmen görmedim ki bir süre sonra beynin "yalama" olduğunu kabul etsin, hadi etti diyelim, bu durumun 10 dakika dinlenmeyle geçeceğini iddia etmesin.
ben de kimse beni benden daha iyi tanıyamaz mantığıyla günün erken saatlerinde o gün neleri çalışmam gerekiyorsa listeliyorum aklımda. matematikten 300 soru, fizikten manyetizma, bir de dünkü kimya ödevleri mesela. saat sınırı yok. tek sınır gün bitmeden bunların yapılacak olması. istersem oturur dershane/okul tenefüslerinde ödevleri yapar, soruları çözer, geriye akşama sadece konuyu bırakırım istersem hepsini bir saate sıkıştırırım, paşa gönlüm bilir modundayım.
seni bilemem ama bunlar bende bayağı işe yarayan yöntemler. kişiden kişiye değişir tabi ama ben yine de denemeni öneririm.
ne dertliymişim yahu...

not: son paragrafları şöyle bir okuyunca nedense çok inek olduğum hissi uyandı bende bile yanlış anlama olmasın ygs/lys yılı, heyecan dorukta.

bu arada burdan "sin2x", "yüklü parçacığa" ve "k telinin manyetik alanına" selam eder, hepsini gözlerinden öperim.