Kayıt Ol

Kayıp Rıhtım 3. Yıl Şölenleri !!!

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Kayıp Rıhtım 3. Yıl Şölenleri !!!
« : 19 Ocak 2011, 04:37:09 »

Ve ve ve... Öncelikle büyük bir özür diliyoruz, yılbaşına yakın zamanlarda yayınlamamız icap eden projemiz, gerek okula giden ve sınavlarla boğuşan arkadaşlarımız olsun, gerekse iş hayatında yoğunluk çekenler olsun bugüne kadar sarktı! "Fakat hiç olmamasından iyidir değil mi?!" diyerek şu meşhur klişe repliği ile yüzlerimiz kızarık olarak başlıyoruz satırlarımıza. Fakat bu allığın bir sebebi de Kayıp Rıhtım'ın resmi olarak şölenlere başlamış bulunması!

Bilmeyenler ve internetlerini yeni açmış olan yolcularımız için tekrar hatırlatalım: Kayıp Rıhtım, 1 Ocak 2011 itibariyle 3 yaşına bastı! Bizler de yeni yaşımıza girmenin şerefiyle bir şeyler yapalım istedik.  İşte yapmak istediğimiz şeyler altta kısa paragraflar halinde listelenecek! Fakat dikkat edin, biraz uzun olacak! Haydi sizlere kolay gelsin…

Öncelikle üçüncü yılımıza girdiğimiz şu günlerde, elbette sitede bunca yıl neler olup neler bitmiş öğrenmek istersiniz. Site yöneticilerimizden Hazal Çamur, nam-ı diğer Fırtınakıran, önceki yıl olduğu gibi bu yıl da Şölen Açılışı yazısı hazırladı. En son dedikoduları almak için hemen BURAYA tıklayın!

Sizi bu şölende röportaja boğmak istiyoruz! Bu nedenle bir adet Türk yazarımız ile yaptığımız röportaj, bir adet seslendirme sanatçısı ile yaptığımız röportaj ve bir adet de ünlü bir dünya yazarı ile yapılmış röportaj çevirisi ile karşınızdayız! Hemen detaylara geçelim.

Tatlı Rüyalar, Oğullar ve Rencide Ruhlar, Gizliajans kitaplarıyla tanıdığımız Alper Canıgüz ile oldukça keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Detayları yayınlamış olduğumuz haberde göreceğinizden çok fazla konuşmuyor ve sizleri hemen BURAYA davet ediyoruz.

Yine Yokyer, Mezarlık Kitabı, Sandman çizgiromanı gibi eserleri ile fantastik düzene farklı bir altyapı getiren dünyaca ünlü Hugo ve Nebula ödüllü yazar olan Neil Gaiman ile yapılmış olan bir röportajı sizler için çevirdik. Detaylar haberinde diyerek sizleri BURAYA alıyoruz.

Bunun haricinde kendisini Harry Potter serisindeki Hermione karakterinin seslendirmesi ile tanıdığımız, ayrıca Coraline, Altın Pusula gibi yine bilindik eserlerin yapımlarında seslendirme yapan Hazal Erdal ile kısa ama güzel mi güzel bir röportaj gerçekleştirdik. BURADAN buyurun!

Röportaj faslımızı bu şekilde geride bıraktıktan sonra gelelim diğerlerine… Şimdi hangisinden başlasak ki? Neyse hemen giriyoruz olaya!

İlk olarak site üyelerimizden M. İhsan Tatari, nam-ı diğer mit, bizler için iki güzel oyun incelemesi gerçekleştirdi. Bunlardan biri Fallout New Vegas, diğer ise DeathSpank! Oyun dergilerinde bile bulamayacağınız bu güzel incelemelerimiz yeni sayfa tasarımları ile siz değerli okuyucularımıza sunuluyor.

Kendisine BURADAN bir kez daha teşekkür ederek, Fallout New Vegas incelemesi için BURAYA, DeathSpank incelemesi için de BURAYA tıklamanızı rica ediyoruz!

Madem oyundan başladık yine oyundan devam edelim. Geçen sene yine şenliklerde incelemesini yaptığımız Dragon Age: Origins’in bu yıl da ek paketinin incelemesini sunuyoruz sizlere. Site editörlerimizden Çağıl Erbaş’ın, nam-ı diğer Arlinon’un, yapmış olduğu bu ayrıntılı ve sürükleyici inceleme ile dayanamayıp bir an önce oyuna başlamak isteyebilirsiniz. Eğer bunu göze alıyorsanız, yapmanız gereken tek şey BURAYA tıklamak!

Böylece oyunlar ile ilgili söyleyeceklerimizi de nihayete erdirmiş olup, geliyoruz kitap tanıtımlarımıza.  Onur Selamet, nam-ı diğer DarLy OpuS, bizler için korku ustası Stephen King’in Göz adlı kitabını inceledi. King’in eserlerini okumayı düşünenler veyahut okuyup da bu kitaba göz atamamış olanlar için ayrıntılı bir kaynak olarak sunabileceğimiz incelemeye ulaşmak için yapmanız gereken tek şey BURAYA tıklamak.

Bir kitap incelemesi hâlihazırda dururken, bir tane de seri incelemesi ile çıkalım istedik huzurlarınıza. Bu işi de sevgili S. Fatıma Gemalmaz, nam-ı diğer berre, ile H. Pınar Şen, nam-ı diğer diana, üstlendi! Dünya çapında ses getiren ve ilgiyle takip edilen serilerden birisi olan Maya hakkında güzel mi güzel bir inceleme yaptılar. Seriye olan önyargılarınız varsa hemen incelemeyi okuyun deriz. Tüm önyargılarınızı silmeniz için özellikle tavsiye edeceğimiz bu incelemeyi ayrıca seriye başlamış ve başlamayı düşünen arkadaşlarımıza da öneririz! Ulaşmak için BURAYA tıklayın ve maceraya başlangıç yapın…

Geçtiğimiz yıl içinde kendi sitemiz tarafından çıkartmış olduğumuz ilk basılı kitabımız olan Yemin ve Öç hakkında, bir inceleme yetmez dedik ve bir tane daha yaptık! Hazal Çamur’un, nam-ı diğer Fırtınakıran’ın, yaptığı bu çok özel inceleme ile belki de kitaba olan iştahınız bir kat daha kabaracaktır. Sizleri fazla bekletmeden BURAYA alalım!

Kitaplardan hemen sinemaya geçiş yapıyor ve sinema tarihinde önemli bir yere sahip olan Louis Jean Feuillade hakkında site yöneticilerimizden Özgürcan Uzunyaşa’nın, nam-ı diğer Amras Ringeril’in, hazırlamış olduğu incelemeye geçiş yapıyoruz. Ulaşmak için BURAYA tıklayın! Bakın bakalım Feuillade hayatımıza bilmediğimiz neler katmış!

Oyun, kitap demişken biraz mola verelim ve dizi arası yapalım, ne dersiniz? Peki bu şanslı dizimiz hangisi oluyor derseniz, The Listener cevabını veririz! Alper Kaya’nın, nam-ı diğer alpi’nin, yapmış olduğu bu kısa inceleme ile her an diziye başlayacağınızı garanti ediyoruz. “Şu aralar ne izlesem, ne izlesem…” düşüncesi içerisinde olanlar için bulunmaz bir nimet olarak sunduğumuz kısa incelemeye BURADAN ulaşabilirsiniz.

Eh, hazır dizi demişken bir tane de manga sunalım değil mi? Uzun süredir animeyle içli dışlı olmaya çalışan bizler, sizler için taradık durduk ve çok karmaşık geçen toplantılar sonucunda bu şanslı manganın Gunnm olmasına karar verdik! Erman Yücel, nam-ı diğer Nihbrin, sizlere okuyamayacağınız uzunlukta bir inceleme gerçekleştirdi ve bununla birlikte bolca resimle süsledi. BURAYA tıklayarak manga hakkında en detaylı incelemeyi okuyabilirsiniz ki yabancı kaynaklarda bile bulamazsınız. O kadar yani!

Zaman Çarkı’nı elbette unutmuyoruz! Daha doğrusu seriyi değil de, o seriyi bizlere katan yüce kişilik Robert Jordan’ı… Bunun için, ölümünden sonra, şu anda seriyi devam ettiren bir diğer yazarımız Brandon Sanderson’un yazmış olduğu veda metnini çevirdik ve siz okuyucularımıza sunuyoruz. Sanderson’un, Robert Jordan kitaplarına duyduğu hayranlık ve ona bir veda niteliği taşıyan bu yazıyı okuyarak kendisini bir kez daha anmış olacağız… Sevil Şenyüz’ün çevirisini yaptığı veda yazısını okumak için BURAYA tıklamanız yeterli…

2010 yılında da genellikle bir Zaman Çarkı gittik bir Yüzüklerin Efendisi. Bu geleneğimizi şenliklerimizde de bozmayarak yine Yüzüklerin Efendisi ile ilgili bir yazıyla çıkıyoruz karşınıza. Bu seferki yazımızda sizlere Orta Dünya’da önemli gün ve haftaları sunuyoruz. A’dan Z’ye birçok konunun işlendiği Orta Dünya’nın bir de önemli günlerine bakalım, ne dersiniz? Selim Engin, nam-ı diğer Jean Valijean'ın, hazırlamış olduğu yazıya ulaşmak için yapmanız gereken tek şey BURAYA tıklamak. Gerisi ise LotR dünyasına kısa bir macera...

Türkiye Fantastikleşiyor. Yoksa şöyle mi demeliyiz: Türkiye Fantastikleşiyor mu? Bu sorunun cevabını isterseniz Alper Kaya’dan alalım. Bakalım Kaya, nasıl bir tespit yapmış. Meraklandırıcı bir konu olduğu için sizleri fazla sıkmadan BURAYA alıyoruz…

Gıcırdayan ahşap sesleri, ürkütücü görünümleri ve bilinmeyen geçmişleriyle, yaşamışların anıları kadar biz fanilerin korkulu düşlerine de kaynaklık eden ahşap evler vardır. Bazısı taş evdir, bazısı kaledir, kuledir, camiidir, zindandır, kilisedir, mahzendir, samanlıktır. Ama hepsinin girebileceği yegâne kategori tekin olmadıkları yönündeki rivayetler ve halk arasında korkulu yerler olarak nam salmış olmalarıdır. Fakat durun! Bu sözlerin sahibi bizler değil, incelemeyi hazırlayan Mehmet Berk Yaltırık’a, nam-ı diğer Wyern’e, ait. Perili Evler ve Tekinsiz Yerler İnancı üzerine hazırlamış olduğu bu yazıyı karanlıkta okumamanızı öneriyoruz. Özellikle bu incelemeyi sona bıraktık ki diğerlerini sorunsuz şekilde bitirdikten sonra vurgunu akılda kalıcı bir şekilde yapabilelim! Sıkı durun: Onlarca kaynağın kullanıldığı yazıya ulaşmanız için yapmanız gereken BURAYA tıklamak!

İşte böylece sizlere hazırlamış olduğumuz şenlik listesinin sonuna gelmiş oluyoruz. Makaleler, incelemeler, röportajlar derken iyice bir yorduk sizleri. Umuyoruz tatlı ve haklı bir yorgunluktur bu. Beklediğinize değmiştir! Fakat merak etmeyin, yakında yeni incelemeler de geliyor, fazla soluklanmayın deriz. Tetikte olun ve bizleri izlemeye, izlettirmeye devam edin!

Ayrıca sizler bu yazıları hatmede durun, kısa süre içerisinde ödüllü olarak düzenleyeceğimiz farklı türde YARIŞMALAR başlayacaktır! Şu yazıları okumayı bitirmeden sorular ve ödüller gelecek karşınıza. Dedik ya biraz önce, fazla soluklanmayın diye. Hazır ve tetikte olun, YARIŞMALAR oldukça eğlenceli ve rekabetli geçecek, bizden söylemesi!

Bunlarla birlikte forumumuza uzun süredir istenen iki bölüm de çok yakın bir zamanda açılacak. Bu şanslı yeni kategorilerimiz; Gediksavaşları Efsaneleri ve Zaman Çarkı. Hatta siz bu yazıyı okurken açılmış bile olabilir. Kim bilir?

BURAYA kadar herhangi bir sayfaya yönelmeyip okumaya devam ettiyseniz helal olsun sizlere! Merak etmeyin daha da tutmayacağız sizi, sadece şunu söylemek istiyoruz: 3 yıldır bizlerle ortak amaçları güderek başından veyahut ortasından beridir amaçlarımıza destek verip ayakta kalmamızı sağlayan siz değerli okuyucularımıza teşekkürü borç biliriz. Son olarak geçtiğimiz ayda, tekil olarak 25,000'i bulan ziyaretçi sayımız ile yalnız olmadığımızı bizlere gösterdiğiniz için de ayrıca bir teşekkür borçluyuz sizlere…

Her şeye rağmen, acısıyla-tatlısıyla demir attığınız bu limandan ayrılmayarak, hanımıza şeref kattığınız için bir kez daha teşekkür ediyor ve sizi yazılarımız ile baş başa bırakıyoruz. İyi okumalar…

Liste:
Spoiler: Göster

Sıra   Konu                                                               Yazan                                    

1-Şölen Açılış Yazısı                       Hazal Çamur | Fırtınakıran                              
2-Alper Canıgüz RöportajıKayıp Rıhtım          
3-Neil Gaiman RöportajıHazal Çamur | Fırtınakıran (çeviri)
4-Hazal Erdal Söyleşisi Murat İşeri | lotr.frodo
5-Fallout: New VegasM. İhsan Tatari | mit
6-DeathSpank!M. İhsan Tatari
7-Dragon Age: Origins - AwakeningArlinon | Çağıl Erbaş
8-Göz - Stephen KingDarLy OpuS |Onur Selamet
9-Maya SerisiS. Fatıma Gemalmaz | berre - H. Pınar Şen | diana        
10-Yemin ve Öç - M. İhsan TatariFırtınakıran | Hazal Çamur
11-Louis Jean FeuilladeAmras Ringeril | Özgür Can Uzunyaşa
12-The ListenerAlper Kaya | alpi
13-Gunnm İncelemesiErman Yücel | Nihbrin
14-Elveda Bay Jordan - B. SandersonSevil Şenyüz
15-Orta Dünya'da Önemli Gün ve HaftalarJean Valjean | Selim engin
16-Türkiye Fantastikleşiyor (mu?)Alper Kaya | alpi
17-Perili Evler ve Tekinsiz Yerler İnancı Üzerinewyern | Mehmet Berk Yaltırık


Nice yıllara Kayıp Rıhtım!
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Kayıp Rıhtım 3. Yıl Şölenleri !!!
« Yanıtla #1 : 20 Ocak 2011, 09:20:19 »
Ne kadar güzel, birbirinden dolu, birbirinden ilginç ve çok zengin bir içerikle kutluyoruz Rıhtım’ın yeni yaşını. Okumaktan yorgun düşeceğimiz kadar zengin hem de… Emeği geçen herkese çok teşekkürler ve nice senelere Rıhtım.
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Ynt: Kayıp Rıhtım 3. Yıl Şölenleri !!!
« Yanıtla #2 : 21 Ocak 2011, 19:01:39 »
Fantastik kültür patlaması gibi bir şey bu. Eşi yok. Nice senelere Rıhtım! Fantazyanın sönmeyen volkanı olmak kolay değil.

Çevrimdışı Wanderer

  • ****
  • 1501
  • Rom: 28
  • Uzun günler ve hoş geceler dilerim.
    • Profili Görüntüle
    • Blog Sayfam - Yolsuz Yolcu
Ynt: Kayıp Rıhtım 3. Yıl Şölenleri !!!
« Yanıtla #3 : 21 Ocak 2011, 19:17:50 »
Çok güzel bir yıldı gerçekten :) Benim üye oluşumun üzerinden de yaklaşık bir yıl geçti ve harika eğlendim burada.

Emeği geçen herkesin ellerine sağlık, hafiften okumaya başladım, yarışmaları da heyecanla beklemekteyim :)
May the force, be with you.

Çevrimdışı animania

  • *
  • 19
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
    • Karalama Defteri
Ynt: Kayıp Rıhtım 3. Yıl Şölenleri !!!
« Yanıtla #4 : 24 Ocak 2011, 00:04:13 »
Ben de 2010 un sonlarına doğru üye olan yani yeni üye birisi olarak, elimden geldiğince fantastik edebiyatla haşır neşir oluyorum. Bu haşır neşirliğin bir kısmını arkadaşım M. İhsan Tatari nam-ı diğer mit'e borçluysam da diğer kısmı Kayıp Rıhtım doldurmaktadır.

Ben de 3ncü yaşını kutluyor, ve yavaştan ilgimi çeken incelemeleri okumaya koyulup nice senelere diyorum. İyi ki varsın Kayıp Rıhtım. :)
@nim@ni@

Çevrimdışı alpi

  • *
  • 29
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
    • resmî
Ynt: Kayıp Rıhtım 3. Yıl Şölenleri !!!
« Yanıtla #5 : 24 Ocak 2011, 17:12:14 »
Üçüncü yılda Türkiye'yi kucaklıyorsa mazallah otuz üçüncü yılında dünya hükümdarı olur Kayıp Rıhtım. Var o potansiyel, var...
- - -

Vesaire, vesaire.

Çevrimdışı Kharas

  • **
  • 53
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kayıp Rıhtım 3. Yıl Şölenleri !!!
« Yanıtla #6 : 26 Ocak 2011, 19:08:22 »
Vay, vay, vay. Şenlik haberini geç duymuş olsam da çok etkinlendim!

Emeği geçen herkesi ayrı ayrı tebrik ediyorum ve beni böyle bir "Hangisini okusam!" düşüncesiyle başbaşa bıraktığınız için teşekkür ediyorum.

Dolu dolu bir etkinlik diyeceğim ama, o bile az kalıyor. Helal Kayıp Rıhtım, 3.yaşın kutlu olsun!

Yalnız şöyle bir sorun var: hangisini okuyacağım!!!

Çevrimdışı silademircan

  • *
  • 15
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kayıp Rıhtım 3. Yıl Şölenleri !!!
« Yanıtla #7 : 31 Ocak 2011, 20:53:08 »
ben daha yeni üye oldum bu yazıyı çok cazip buluyorum

Çevrimdışı Gilderoy

  • ***
  • 416
  • Rom: 6
    • Profili Görüntüle
    • Kuyutorman
Ynt: Kayıp Rıhtım 3. Yıl Şölenleri !!!
« Yanıtla #8 : 04 Şubat 2011, 12:54:11 »
Harika bir 3. yıl şöleni olmuş. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Daha nice yıllara Kayıp Rıhtım!
to see world in a grain of sand
and a heaven in a wild flower
hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour
-William Blake

Çevrimdışı LegalMc

  • ****
  • 1215
  • Rom: 33
  • Unimpressed was his default state.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kayıp Rıhtım 3. Yıl Şölenleri !!!
« Yanıtla #9 : 04 Şubat 2011, 13:41:32 »
Gerçekten çok dolu dolu bir şölen olmuş. Hangisinden okumaya başlasam bilemedim ki :) Ellerinize sağlık.
Yaşasın!
Ne kadar da ideolojik yaklaşıyoruz birbirimize.

Çevrimdışı Baal Adramelech

  • *****
  • 1837
  • Rom: 59
  • The Hermit
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kayıp Rıhtım 3. Yıl Şölenleri !!!
« Yanıtla #10 : 21 Haziran 2011, 01:42:47 »
Üçüncüsü olmasın. :(

Yanlış anlamayın trollemiyorum. Önceden kutlayamamıştım şimdi kutlayayım dedim.
#rekt