Cesur Yeni Dünya, TV Dizisi Oluyor

Aldous Huxley’nin en önemli eseri sayılan Cesur Yeni Dünya, ünlü yönetmen Steven Spielberg’ün ellerinde bir mini televizyon dizisi hâline geliyor.

NBC televizyonunun kablolu dizi kanalı Syfy’dan gelen haberlere göre sinema tarihinin en başarılı yönetmenlerinden biri olan Steven Spielberg, edebiyat tarihinin en iyi distopik eserlerinden biri olan Cesur Yeni Dünya’yı dizileştirmeye hazırlanıyor.

Huxley’nin 1931 yılında kaleme aldığı ve o gün bugündür şimdiye dek yazılmış en iyi distopik eserlerden biri olarak kabul edilen eser aynı zamanda Kara Dörtleme’nin (Fahrenheit 451, Biz, Bin Dokuz Yüz Seksen Dört, Cesur Yeni Dünya) önemli bir parçasıdır da.

Kitap şimdiye dek iki kez televizyon filmi ve iki kez de radyo tiyatrolarına uyarlanmıştı. Hatta 1998 yılındaki son televizyon uyarlamasında, geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz Leonard Nimoy (Mr. Spock) da yer almış ve Mustafa Mond gibi önemli bir karaktere can vermişti. Ancak şimdiki durumu bir televizyon dizisi olarak karşımıza ilk kez çıkışı olacak.

Syfy kanalının başkanı, yaptığı basın açıklamasında şu sözleri sarf etti:

Cesur Yeni Dünya tüm zamanların en etkileyici klasiklerinden biridir. Çarpık bir geleceğe dair o sarsıcı bakış açısı, bugün bile her zamanki kadar kuvvetli ve ebedi. Muazzam bir televizyon dizisi olmaya aday olan Cesur Yeni Dünya, Syfy’ın alamet-i farikası olduğu üzere kesinlikle çığır açan bir program hâline gelecek.

Dizinin senaryosunu Emmy Ödüllü senarist Les Bohem (Taken) üstlenecek. Ekranda göreceğimiz oyuncuların isimleriyse henüz belli değil. Gelişmeler oldukça biz de haberleri “Hey, cesur yeni dünya” nidalarıyla sizlere aktarmaya devam edeceğiz.