Game of Thrones Yönetmeni, 6. Kitabın Kopyasını Okuduğunu İddia Etti!

Jack Bender

Game of Thrones’un 6. sezonunu yönetecek Jack Bender, Reddit’te düzenlediği AMA’da 6. kitabın bittiğini ve okuduğunu söyledi. Ortalık karıştı!

Reddit’de bir AMA (Ask Me Anything) düzenleyen Jack Bender (LOST, The Sopranos), merakla beklenen bir soruya verdiği cevapla herkesi oldukça şaşırttı. The Independent’ın yer verdiği haberle birlikte tartışmalar alevlendi.

İşte o soru:

Gelecek sezonun bölümlerini yönetmeye hazırlanmak için, Game of Thrones’un 6. kitabının yayına hazırlanan kopyasını okuyabildiniz mi?

Jack Bender ise şu cevabı verdi:

Evet.

reddit

Ancak Watcher On The Wall adlı hayran sitesine göre Bender’ın yorumu yanlış anlaşıldı. İçeriden bir kaynağın siteye verdiği bilgiye göre, Jack Bender’ın okuduğu taslaktı.

Kaynağın sözleri şöyle oldu:

Jack Bender The Winds of Winter’ın yayına hazırlanan kopyasını görmedi. Soruya cevap verirken onu sezon 6’nın taslağıyla karıştırmış olmalı.

Tüm bunlar kafanızı karıştırmış olabilir, ancak 6. sezonun kitapları geçmesi beklenirken, George R.R. Martin’in senaristlere 6. kitabın özetini verdiğine dair düşünceleri güçlendirdi. Özellikle yönetmenin senaryo taslağıyla kitabı karıştırmasına pek ihtimal verilmiyor şu sıralar. Hal böyle olunca da, Martin’in senaristler için kitabı baz alan bir özet hazırlamış olması da imkansız değil gibi. Ne dersiniz?

Pekala, 6. kitabı temmuz ayına yetiştirmeyi planlıyordu kendisi. Temmuza da girdik hani.