Marmara Çizgi’de Sıradan Bir Gün!

marmara agustos 2015

Marmara Çizgi’nin yeni çizgi romanları bugün itibarıyla raflarda boy göstermeye başladı.

gunaha son cagri neil gaiman alice cooperİlki, geçtiğimiz hafta haberini yaptığımız, Neil Gaiman ve Alice Cooper’ın birlikte kaleme aldıkları Günaha Son Çağrı. Sandman’de de kalem oynatmış bir çizerin imzasını taşıyor eser: Michael Zulli. Daha çok müzisyen kimliğiyle tanınan Alice Cooper’ın, Neil Gaiman’la yaptığı iş birliğini görmek için sabırsızlanıyoruz açıkçası. Gaiman gibi, çizgi roman dalında usta bir ismin varlığı şimdiden bu çizgi romanın kredisini artırıyor.

Sizde de Gaiman’ın parmağının olduğu her şey bir heyecan yaratmıyor mu?

N. Aslı Can çevirisi ile sunulan çizgi romanın künye bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Satışa çıkacak olan bir diğer çizgi roman ise Bone serisine ait.

bone 6 yasli adamin magarasi jeff smith6. cilt “Yaşlı Adamın Mağarası” ile geri dönen seri, Fone, Phoney ve Smiley adlı kuzenlerle bizi bir kez daha buluşturuyor. Kendilerini büyük bir savaşın içerisinde bulan kuzenler, artık çok daha zorlu şartlar altında hayata tutunmaya çalışacaklardır. Tehlike kapıdadır. Fare yaratıklar onlara bir an olsun göz açtırmayacaklardır ve en büyük sorunları ise, Çekirgelerin Efendisi’dir.

Bakalım Jeff Smith’in hem yazıp hem de çizdiği bu heyecan dozu yüksek seri bizlere yeni cildinde daha başka neler yaşatacak. Burç Üner’in editörlüğünü üstlendiği çizgi romanın çevirisi ise Özge Nur Küskün’e ait. Künye bilgilerine buradan göz atabilirsiniz.

Bugün itibarıyla ulaşabileceğimiz üçüncü ve son eser ise, tutkulu bir hayran kitlesine sahip olan Lone Wolf, yani ülkemizdeki çevirisiyle Yalnız Kurt ve Yavrusu.

yavru-kurt-ve-yavrusu-13-kazuo-koike13. cildi “Doğudaki Ay ve Batıdaki Güneş” ile hız kesmeden yoluna devam eden seri aslında bir “manga“. Japonya’dan çıkan bu dev eser, dev adımlar atmaya devam ediyor. Kazuo Koike’nin kaleme aldığı bu muhteşem samuray öyküsü, Goseki Kojima’nın enfes çizgileriyle hayat bulmaya devam ediyor. Yagyu Retsudo ve Daigoro’nun destanına bir kez daha tanıklık etmek isteyenler, Marmara Çizgi’nin kapısını çalmak zorundalar.

Tıpkı önceki ciltlerde olduğu gibi, bu cildin çevirisi de Emre Yavuz’a ait. Manganın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Üç değerli eser, üçü de bugünden itibaren raflarda ve sabırsızlıkla ellerimizin üzerlerinde gezinmelerini arzu ediyorlar!

E hadi o zaman, ne duruyoruz?