Marmara Çizgi’de Nostalji Zamanı: Gizli Savaşlar

gizli_savaslar

Dur durak bilmeyen Marmara Çizgi şimdi de bizi klasik bir Marvel hikayesiyle buluşturuyor.

Bir yayınevi ne kadar çalışkan olabilir deseler herhalde birçoğumuzun aklına ilk gelen isimlerden biri Marmara Çizgi olur. Kaliteden ödün vermeden şahane çizgi romanları hızlı bir şekilde yayınlamalarını mutlulukla takip ediyoruz.

Mayıs ayını dolu dolu geçiren yayınevi, haziranda da yüzümüzü güldürmeye devam edecek. Bu sefer karşımızda Marvel kahramanlarının önemli bir kısmını içeren bir klasik var: Gizli Savaşlar. Hem de iki cilt birden!

Jim Shooter’ın yazdığı, Mike Zeck ve Bob Layton’ın çizdiği Gizli Savaşlar ilk kez 1984 yılında yayınlanmaya başlamış ve 12 sayı sürmüştü. Marmara Çizgi’nin bastığı iki cilt bu 12 sayının tamamını içermekte.

Çevirmenliğini Egemen Görçek’in yaptığı ciltlerin tanıtım bültenleri şu şekilde:

Gizli Savaşlar – Cilt 1

gizli_savaslar_cilt1Akıl almaz bir güce sahip gizemli Beyonder, insanlara ve iyilik/kötülük gibi kavramlara olan merakını gidermek için dünyanın en kudretli kahramanları ile en
büyük kötülerini kaçırıp Savaş Dünyası adında bir gezegene götürür. Avengers, X-Men, Fantastic Four ve Örümcek Adam en büyük düşmanlarına karşı, ucunda inanılmaz bir ödül olan bir savaşa girmek zorunda kalır. Çizgi roman dünyasının ilk büyük olayı olarak kabul edilen Gizli Savaşlar, sektörü toptan değiştirmiş, farklı serilerdeki kahramanlar arasındaki ilişkilerin derinleşmesini sağlamıştır. Marvel’ın açtığı bu yoldan daha sonra tüm çizgi roman yayıncıları ilerlemiştir. Bu ciltte, Gizli Savaşlar serisinin #1-6 sayıları bir araya getirilmiştir.

Gizli Savaşlar – Cilt 2

gizli_savaslar_cilt2Beyonder tarafından Savaş Dünyası’na sürüklenmiş kahramanlar en sonunda karşılık vermek zorunda kalırlar. Örümcek Adam ise etkisi uzun yıllar boyunca tüm Marvel Evreni’nde hissedilecek yeni kostümüne kavuşur. Dr. Doom’un planları da yavaş yavaş meyve vermektedir. Bu büyük savaşı kazanan ve en büyük hayallerine kavuşanlar kimler olacak? Çizgi roman dünyasının ilk büyük olayı olarak kabul edilen Gizli Savaşlar, sektörü toptan değiştirmiş, farklı serilerdeki kahramanlar arasındaki ilişkilerin derinleşmesini sağlamıştır. Marvel’ın açtığı bu yoldan daha sonra tüm çizgi roman yayıncıları ilerlemiştir. Bu ciltte, Gizli Savaşlar serisinin #7-12 sayıları bir araya getirilmiştir.

Bilka zamanında Örümcek Adam ciltlerini takip eden okurların içinde hep bir yara, asla giderilemeyen bir merak konusu olagelmiştir Gizli Savaş. Çünkü bir maceramızda Örümcek Adam’ın gizemli bir kapıdan geçtiğini, onu takip eden sayıdaysa meşhur siyah kostümüyle geri döndüğünü ama hiçbir zaman göremediğimiz maceralardan bahsettiğini görmüştük. Ancak arada olan olayları hiçbir zaman Türkçe olarak görememiştik. Bu yüzden Marmara Çizgi’ye bir teşekkür de bunun için gelsin.

İki cildi de önümüzdeki haftadan itibaren fiziki ve sanal kitapçılardan temin edebileceğiz. Herkese keyifli okumalar.