Kitaplarda Bahar İndirimi Başladı! Bizim de Size Bir Rehberimiz Var

idefix ilknokta bahar

Yakın zamandaki yapılan en büyük indirim İdefix’ten gelmişti. 12. Sanal Kitap Fuarı’ndaki indirim şenliklerinden sonra, sıra geldi geleneksel Bahar İndirimleri’ne! Ama İlknokta boş durur mu? Onlar da dış kulvardan gelen bir atakla açtılar Bahar Kitap Günleri’nin kapısını!

Dün (2 Nisan) itibariyle başlayan İdefix Bahar Kampanyası Nisan sonuna kadar bizlerle olacak. İlknokta Bahar Kitap Günleri ise bugün başladı (3 Nisan) ve 3 Mayıs’a kadar sürecek!

Peki biz boş durur muyuz? Durmayız elbet! Size indirimlerle ilgili küçük bir rehber hazırladık.

Buyursunlar tavsiyelerimize!

Önemli Not: Kayıp Rıhtım hiç kimseyi kayırmayıp, sadece her biri birer okur olan yazarlarının perspektifinden objektif bir bakış sunmaktadır.

[stextbox id=”black”]

İdefix Cephesi

– Geçtiğimiz günlerde yeni baskıları ve çevirisiyle çıkan Diskdünya Serisi 1 ve 2. kitapları %27‘şer indirimde. Daha güzel bir indirim bekliyorduk, ama yine de indiği fiyat pek de kötü değil.

JBC Yayıncılık’ın tüm çizgi romanlarında yine evlere şenlik %40 indirim bizleri bekliyor. Yeni çıkan çizgi romanları da dahil!

– Ama JBC böyle yaparken Marmara Çizgi geri kalır mı? O esprili atışmalarından sonra arkada kalmaları beklenemezdi. Marmara Çizgi de %40’lık indirimle çizgi romanlarını meraklılarıyla buluşturuyor.

– Bir başka çizgi roman basan yayınevi Lal Kitap’taysa %45 indirim göz kırpıyor. Daha ne olsun? Dylan Dog ve Martin Mystere tutkunlarına duyurulur!

Dragonero, Y: Son Erkek ve Güngezgini ile son günlerde gündeme gelen Çizgi Düşler içinse %40 indirim bizleri selamlıyor.

– Son dönemde çevrilmiş en önemli distopyalardan olan Swastika Geceleri de yine %40’lık indirimle bizleri bekliyor. Distopya sevip bu kitabı okumamak çok ayıp olur. Bizden söylemesi.

Gerekli Şeyler ise %33’lük bir indirimle yerini almış.  Titana Saldırı ve Ultron Çağı için bir düşünün deriz.

Arka Bahçe de %33 indirimle görücüye çıkanlardan. Masallar, Flash, Iron Man ve Seyfettin Efendi gibi çizgi romanlarla gündeme gelir olmuşlardı. Ayrıca Ejderha Mızrağı ve Unutulmuş Diyarlar gibi efsanevi fantastik serilerini de unutmamak gerek. Hem de harika çevirileriyle.

Dune, Otostopçunun Galaksi Rehberi, Momo gibi kitaplarıyla bağrımıza bastığımız Kabalcı Yayınları’nda tam %45’lik bir indirim söz konusu.

China Miéville’i okuyup sevdiniz ya da başlamak mı istiyorsunuz? Yordam Kitap’tan %40 indirim sizlere gülümsüyor! Yoksa siz hala onun kendine has kitaplarını okumadınız mı? Darılırız ama.

6.45 hazır Philip K. Dick kitaplarını yeniden basmışken ona da bir göz atalım. Bir de ne görelim? %40 da onda var!

– Bilimkurgunun asi yüzlerinden J.G. Ballard’ı okumak istiyorum diyenler! Sel Yayıncılık’tan çıkan Gökdelen %33 indirimde. Ancak Ayrıntı Yayınları kitapları için maalesef %28’lik bir indirim söz konusu. Karanlığın Sol Eli geliyor hemen akla, Ayrıntı deyince. Bu indirimi az bulduk doğrusu.

İş Bankası Kültür ve YKY için %35’lik güzel bir indirim söz konusu. YKY demişken, sitemiz üyelerinden A. Orçun Can’ın YKY’den çıkan Gökyüzüne Düşen Kız’ın da bu güzel indirime dahil olduğunu hatırlatalım. Ve unutmadan, YKY’nin son dönemlerde çıkardığı çizgi romanlar da aynı indirime dahil!

– Son olarak Afili Filintalar’ın April yayınlarına geçtiğini hatırlayıp %35 indirimde olduklarına, Jonathan Strange ve Bay Norell’ı basan Oğlak Yayınları’nınsa %33 ile sizleri beklediğine değinmiş olalım.

Brandon Sanderson kitaplarında %28’lik bir indirim bekliyor bizi. Bunu da az bulduk açıkçası.

[stextbox id=”black”]

İlknokta Cephesi

İthaki Yayınları’ndan almak istediğiniz her şey için bu kampanya daha uygun. Çünkü İthaki’nin tüm kitaplarında %45 indirim söz konusu! Üstelik Kıyamet Kitabı’ndaki %50 indirim de sürüyor!

Ayrıntı Yayınları için %30 indirim uyguluyor İlknokta. %2 fark deyip geçmeyin. Pek çok kitap aldığınızda etkisi büyük olacaktır.

İletişim Yayınları için %35’lik güzel bir indirim bekliyor bizi. İhsan Oktay Anar, Hakan Bıçakcı ve niceleri için bir göz atın deriz. Türkçenin tadına varmak için birebir.

Tudem Yayınları’nda da %35’lik bir indirim var. Sitemiz yazarlarından Mercan Aytuna’nın Atla kitabıyla tanışmak için güzel bir fırsat olabilir. Dahası, Wardstone Günlükleri’ne de bir göz atın!

– Son olarak, Gece Nöbeti ile beğenilerimizi en üst seviyeden yakalamış Pegasus Yayınları için her iki site de %30 indirimde bulunmuş.

Bizim önerilerimiz ve radarımıza takılan bunlar, sevgili Rıhtım yolcuları. Hepinize keyifli alışverişler. Dileriz bu mini rehber alışverinizi kolaylaştırır ve listenize birkaç kitap daha ekler. Yok, hayır, bütçe düşmanı değiliz! Sadece sevdiğimiz kitapları sizlerle paylaşmak isteyen kitap oburlarıyız.