Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - QueenConfess

Sayfa: [1]
1
Filmleri izlemiş olman talihsizlik tabi. O zaman Hobbit i okumanı öneririm. Daha filmin tamamı vizyona girmediği için sorun yok :). Ben yıllar önce okumuştum. Filmi izledikten sonra tekrar okudum ve aldığım hazzı anlatamam. Aslında klasik fantastik eserler dönem dönem tekrar okunmalı. Hayatın her döneminde farklı birşeyler katıyor insana.

hobbitin de filmini izledim ama tabi yarısında bıraktılar da, dediğim gibi yaş olarak gençleri okumayı daha çok seviyorum :) ve tekrar okunmalı derken haklısın :) ben zaten okuduğum her kitabı her seriyi alıp kitaplığıma koyarım, benden çocuklarıma kalacak benim her okuduğum kitap, ayrıca ileride tekrar da okuyacağım tabii ki :) ahh ahh keşke benim ailem de bana okudukları kitapları bıraksalardı ama nerdee... :D

2
Aslında size tavsiye vermek çok zor. Okuduğunuz eserlere bakıldığında seviye olarak çok büyük atlamalar var. Zaman Çarkı gibi bir külliyatla Percy Jackson ve Olimposlular arasında tecrübe seviyesi olarak dağlar kadar fark var. Ben şu şekilde tavsiye verebilirim:
Narnia
Karakılıç
Unutulmuş Diyarlar (okumanızı tavsiye ederim Ejderha Mızrağı gibi uzun ve çok sürükleyicidir)
Ejderha Mızrağı
Gediksavaşları (Gerçekten harika bir seridir. Ana seri 4 kitaptır lakin Ejderha Mızrağı nasıl 53 Türkçe kitabı geçiyorsa buda 20 Türkçe kitabı geçmiş bir seridir.)
Kara Kule
sıralaması. Bakıldığında hafiften ağıra doğru gidecek şekilde sıralamaya çalıştım. :)

Not: Kendi eklemelerimi yapmadan duramadım. Umarım sorun olmaz :D
Açlık oyunları
Darren shan
Gölgelerin efendisi
Wordstone günlükleri

Bunları okuyabilirsin fakat Ryld Argith' in de dediği gibi okuduğun kitaplar çok dengesiz bence.Gerçi kitapları hangi sırayla ne zaman okudun bilmiyorum ama yukarıdakileri okuyabilirsin.

Not:Açlık oyunları bilim kurgu serisidir.

Harry Potter

Tam sana göre. Ne zaman birine tavsiye etsem, keşke bende okumamış yeni başlıyor olsaydım o heyacanı sıfırdan yaşasaydım diyorum.
Ayrıca fantastik edebiyatın temel taşı "Yüzüklerin Efendisi" ni neden okumadın? (İyi bir okuyucu olduğunu göre duymamış olman mümkün değil diye soruyorum. Eleştiri olarak değil) Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi yalnızca isimleri değil hazzı da büyük seriler.
"Yerdeniz" de güzel bir seri ama felsefi yönü olduğu için biraz sıkabilir. Ama ilk kitabı "Yerdeniz Büyücüsü" özellikle yazarın dediği gibi Büyümek üzerine ve başkarakter senin aradığın yaş kriterlerine uyuyor. İlgini çekebilir.

benim kişiliğim böyledir, ben hem play station oynarım hem satranç oynarım hem genç kız dergileri okuyup hem de belgesel dergilerinden oyun dergilerine kadar biriktiririm :D yani kalite ve tür atlamalarından çok etkilenmiyorum :)) tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hepsini okumaya başlarım büyük ihtimal.

Ayrıca yüzüklerin efendisi ve harry potter'a neden başlamadığıma gelince; evet tabiki de duydum hatta kitapçıda kaç kez elime aldım az kala satın alıp okuyacaktım ama bir şey kafamı kurcalıyor :/ ben şimdi filmlerini izledim ya onların, sonlarını bilirken zevk almazsam diye korkuyorum. Ayrıca yüzüklerin efendisinin filmleri bana çok sürükleyici gelmemişti, hani tabiki de güzel ve yaratıcı bir yapıt ama bir şeyler eksik gibiydi... Elimde olmadan bunları kitaplara yansıtıyorum ve okumaya başlayamadım bir türlü...

3
Merhabaaa :) öncelikle beni percy ile tanıştırdığınız için teşekkür ediyorum :) ve sorumsa;

percy jackson ve olimposluların filmi çekiliyor malum :) filmi de kitap gibi 5 tane mi çekilecek? percy jackson ve olimposluların film çekimleri bittiğinde olimpos kahramanlarına geçiş yapılacak mı ?

4
Tartışma Platformu / Ynt: Hangi kitabı, Neden seviyoruz?
« : 29 Mayıs 2013, 14:43:37 »
Gece Evi serisi; inanın neden okuduğumu ben de bilmiyorum 10 kitabı ama sürükleyici geldi okudum, hatta sinir ettiği için bile okumuş olabilirim, nasıl olur da 3 kişiyi birden seversin ayrıca bir dönüp " Galiba yavaş yavaş o.. olmaya başlıyorum" diye sormaz mı :D evde "Evet oluyorsun!" diye bağırasım geliyordu :D

Zaman Çarkı; Egzotik, etkileyici, mükemmelliyetçi ve özgün bir macera :)

Miras Döngüsü; birinci kitabında olaylar ağır ilerlese de sonlarına doğru kendine hayran bırakan ve son sahnesinde hüngür hüngür ağlatan bir seri :)

Percy Jackson ve Olimposlular; 5 kitabını 1 haftada yalayıp yuttuğum, beni en çok sürükleyen, başta çocuk kitabı sanıp başlamadığım ama başladığımda rüyalarıma dahi giren etkileyici ve komik bir seridir :) hele ki son kitabındaki savaş, beni mest etti , düşmanlarla son savaş 200 sayfa sürdü ve ben filmlerdeki görsel savaşlarda hatta yüzüklerin efendisindeki savaşta bile sıkılmış insanım 200 sayfalık savaşı hiç okumadığım kadar hızlı bir şekilde okudum durmadan :D

Olimpos Kahramanları; PJO'ın ardından balıklama atladığım ilk kitapta Percy'mi göremeyip hayal kırıklığına uğrayıp ikinci kitapta Percy'nin çıkışıyla tekrar bağlanıp 3. kitabında (Athena'nın İşareti) genç yaşta kalp krizi geçirtecek seviyede heyecan/şok yaşadığım seri ve devam ediyor daha 2 kitabı daha çıkacak! :D

Ölümcül Oyuncaklar; Periler, vampirler, kurtadamlar, iblisler ve Nefilimler (yarı melek, yarı insan) bütün bunlarla mükemmel bir bütün oluşturup gençlik ve aşkın yanı sıra aksiyon ve macerada da etkileyen bir seri

Cehennem Makineleri; beni 80'li yıllara götürdü, ölümcül oyuncaklardakilerin atalarının 17'li yaşlarıyla tanışıp inanılmaz bir ikinci maceraya atıldım ve cehennem makineleri ile ölümcül oyuncaklar ikili olarak devam ediyor :)

bu kadar yeter daha fazla kitap anlatamıyacağım karnıma ağrılar girdi :D inanın daha çok var ama neyse :D

5
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular
« : 29 Mayıs 2013, 14:17:50 »
Spoiler: Göster
Haklısınız kitabı pek bilmiyorum ben ama o sırada annesini ölü sanıyor. Burada her ne kadar olağandışı biri de olsa en ufak bir ağlama belirtisi yok, bir isyan, bir duygu fırtınası, on iki yaşındaki bir çocukta. Robot gibi biri olsa gerek, tanrı oğlu olunca öyle olunuyor herhalde. Neyse açıkçası böyle şeyleri nasıl düşünmezler anlamıyorum. Hadi yazar düşünmedi, editör mü yok memleketlerinde.


Ben bir keresinde bir kitap okuyordum. Kitap böyle bir çeşit gerilim-korku tarzında, hatta bir Türk yazarındı. Kitap güzel gidiyordu, ortalıkta milleti öldüren bir kiralık katil falan var vs... Adam bara gidiyor, neyse bir bakıyor ki gölgesi yok. Tabii biraz şaşırıyor kendince. Sonra garson çocuk gelip diyor ki "Aaa abin senin gölgen yok. Bak şurada oturan adamın da gölgesi yok. Git onunla bir konuş istersen." :))

Ben bunu okuyunca kitabı okumayı direk bıraktım. Bu kadar saçma bir diyalog olamaz. Biraz karşısındaki insanın kafayı sıyırmasını bekliyor. Ne bu böyle, sanki "Abi cep telefonum çalındı da," der gibi. "Gölgem yok."

Ben de Percy'nin hiç üzülmemesine şaşmıştım ama böylesi bir benzetme fazla kaçmış bence :D gölgem yok meselesine saçma demek saçma terimine saçma gelir bak saçmalık boyutunu gördün mü? :D ama Percy'nin davranışı sadece saçma :D

6
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Olimpos Kahramanları
« : 29 Mayıs 2013, 14:00:33 »
Facebook'ta yazdığım bir eleştiri vardı, onun aynısını buraya kopyalıyorum:

Riordan sabit bir noktaya tutunmuş gidiyor.

Genel olarak bakarsanız kitaplarında işlediği konular aynen şöyle: Birkaç melezi topla, onlara bir görev ver, ve bu görevi 5 gün ya da 1 hafta içinde bitirmezlerse bilmem ne dönümünün geleceğini, işte titanların gigantların dünyayı istila edeceğini ya da Roma'nın yakılacağını söyle. Onlar da tüm zorluklara rağmen görevi başarıyla tamamlasın. Ayrıca şöyle bir klişe de var, daima o 6 günün son bir ya da ikisinde tamamlanır bu görev. Hep o 4-5 günlerini kaybettirecek bir şeyler olur.

Artık türünü değiştirmesi gerek. Türünü derken mitolojiyi değil de anlatımını ve olay örgüsünü. Şimdi 2015'te mi ne, İskandinav mitolojisi ile ilgili bir kitap yazacak, yine kitapta birkaç kişi olacak ve İskandinav mitolojisinin gerçek olduğuna şahit olacaklar. Sonra kıyamet günü mıyamet günü diyip yine 6 günlük bir görev verecek onlara. Ve kitap bitecek.

Kitaplarında değiştirdiği tek şey anlatım tarzı oldu. PJO'da birinci tekil şahıstı, Olimpos Kahramanları'nda daha geniş bir anlatım tarzı kullandı. Kane Günceleri'nde ise ses kaydı gibi ilginç bir tarz kullandı. Budur. Bunun haricinde olay örgüsündeki tek değişiklik karakterler.

Eğer tüm kitaplarını bu kafayla yazarsa, o kitaplar çocuk kitabı olmaktan çıkamaz. Okuyucu kitlesi 9-14 yaşla sınırlı kalır. Zaten bundan sonra kitaplarını bizzat almamaya da karar verdim. Eğer çok iyi yorumlar alırsa veya canım acayip derecede almak isterse bir istisna yapabilirim.



Ayrıca Vega'ya katılmıyorum. Athena'nın İşareti kitabı en iyi değil bana göre. Hatta bayağı aşağılarda. Athena'nın İşareti'ni sırf zaman geçirmek için okuyorum. Bayramda alacağım yeni kitaplarıma kavuşana kadar Hayvan Mezarlığı ve bu kitapla yetineceğim.

Ama Athena'nın İşareti oldu bittiye getirilmiş. "Roma'ya gidelim, hoop orada bir olay çıkaralım. Şuraya gidelim biriyle karşılaşalım" hesabına dönmüş. Riordan karakterleri nereye götürürse orada bir olay çıkarmaya çalışmış ama yapamamış.

Yazar Percy Jackson serisine gelen aşırı ilgi sonrası bu seriyi yazmaya kendini mahkum hissetmiştir ve istenileni tam anlamıyla verdiği söylenemez. İlk 5 kitabın verdiği o okuma hissini bu seride bulamıyoruz. İlk 5 kitapta hızlı gelişen olayların aksine burada kurgu daha da basite indirgenmiş ve olaylar çok fazla uzatılmıştır. Bu da okuyucuyu sıkarak zorla bitirme hissi doğurmuştur. Başarılı olduğunu düşünmüyorum, yalnızca 3.kitabı okurken tat alabildim, bu kitabı Rick yazmış dedim. Gerisi Rick'e yakışmayan bir kurgu ile kaleme alınmıştı.
Haklısınız kalıbı değiştirmesi lazım. Ancak günümüzde çoğu seri artık öyle. Hemen hemen hepsi bir kalıba oturdu ve bir seri başladımı serinin geriye kalan kitaplarıda genelde böyle gidiyor. Bunun böyle olmaması gerek dediğiniz gibi ama kitap piyasası artık kalıplar kullanarak, çok fazla uğraşmadan para kazanmak üzerine.Çok az bir kaç seri bu kalıpları kullanmıyor. Örneğin Unutulmuş Diyarlar.. Yanlış anlama tespitin önemsiz demiyorum ama bence çoğu okur bunu zaten biliyordu.
Ben Spell'in sitemini gayet yerinde ve yüzde yüz haklı buluyorum. Riordan kitaplarını bir şablon üzerine yazıyor. Beğenileni bozmamak güzel bir şeydir ama bu da aşırı tutuculuk be kardeşim.Artık her şey o kadar tahmin edilebilir oluyor ki insanın okuma zevki kaçıyor ve kurgunun bu kadar sert çizgiler üzerinde yürümesi yüzünden gerçekçilik hissi oluşmuyor ve kendimi kitaba kaptıramıyorum.

Bunlarında ötesinde bu durum kitabın kalitesini düşürüyor. Gençlik deyip kesip atmak çok büyük bir hata olur. "Gençlik Edebiyatı" sonuçta edebiyatın her türlüsünde kaliteye ihtiyaç var. Hele birinci adımı olan bu türde.


TheSpell yorumun oldukça doğru aslında, olayların kalıbı belli. Ayrıca kitabın dili de oldukça basit bu sayede okurken akıp gidiyor (tabii ki maceraların heyecan vericiliğinide yabana atmayalım :D ).

Kendi adıma konuşacak olursam yine de beni heyecanlandırıyor :) Ayrıca karakterin saflığı, percy'nin şaşkınlığı.. seviyorum yahu karakterleri ben  ;D
Kitap akıcı zaten o yüzden okuyucu sayısı bu kadar fazla. Thespell  düşündüğüm duruma çok iyi değinmiş. Ben bu kitabı eleştirmeyi çok haklı bulmuyorum nedeni ise kitabın zaten  adult(genç,ergen) yaş üstüne hitap etmemesi. Ben o yaşlarda başlamıştım seriye bu nedenle okumaya devam ediyorum.Olayların basitliğine ve aynı olayların yaşanmasına aklımı takmamaya çalışıyorum. Hani zaten genç okurların bu hataları kafalarına takmamaları da lazım. Bu kitaplarla pişip eleştiri yapmayı,kitapları irdelemeyi öğrenecekler. Thespell'in bahsettiği konu söylediğim gibi benide seriden soğutan durumlardan biri ama genç arkadaşlara tavsiyem okuyun gitsin.Boşverin hataları önemli olan kitap okumak  ;)

Bazı kalıpların tekrar ettiği doğru olabilir ama bana göre her zaman hatice değil netice önemlidir; ben 16 yaşımdayım bu seriye yaklaşık 1 ay önce başladım 1 ayda hem percy jackson ve olimposluları hem de olimpos kahramanlarını bitirdim. Yani hepsini aynı kefede rahatlıkla eleştirebilecek durumda hepsi aklımda taze şuan ve şunu söylüyorum;

 Kalıp ne kadar devam etse de ben bir kitapda; sürüklüyor mu? sevdirdi mi? heyecanlandırdı mı? cevabım evetse ki evet, bunu hangi yollarla yaptığını önemsemiyorum. Bu bence gereğinden fazla kurcalamak veya eleştirmek gibi geliyor bana :D

ayrıca şu zaman kavramının üstünde çok durmamalısın bence, sonuçta hayatlarımızda da her konuda zaman kısıtlaması vardır, bu yüzden zaman bu kadar değerli.

Benim düşüncelerim böyle :)

7
 Arkadaşlar benim çok yönlü zevklerim vardır , yani fantastik edebiyatın en edebiyatsal eserlerinden olan Zaman Çarkı'nı da okuyup beğenirim, çoğunuzun yerden yere vurduğu Gece Evi'ni de Very Happy Size okuduğum kitapları söyliyeyim, bana kitap tavsiye ederseniz sevinirim ama baş karakterler 15-20'li yaşlarda yani genç olsun, ben de 16 yaşımda olduğum için kendimden çok büyük ya da çok küçük karakterleri okuyunca sıkılıyorum-nedense :S-  ;D

Okuduğum kitaplar;

Percy Jackson ve Olimposlular serisi

Zaman Çarkı serisi

Gece Evi serisi

Olimpos Kahramanları serisi

Ölümcül oyuncaklar serisi

Cehennem Makineleri serisi

Miras Döngüsü serisi

Vampir Günlükleri  serisi ve Vampir akademisi serisi (  :xD )

Kane Günceleri serisi

Kara Kule serisi ( yeni başladım )

Ejderha Mızrağı serisi ( yeni başladım )

Göçebe

Karakılıç üçlemesi ( yeni başladım )

Drakula

Narnia günlükleri serisi ( yeni başladım )

 

  Yeni başladıklarımdan başladığına pişman olursun başlama dedikleriniz var mı ? ve dediğim gibi tavsiyelerr ?  :) şimdiden teşekkür ederim

8
Miras Döngüsü / 5. Kitap Geliyor!
« : 29 Mayıs 2013, 13:36:15 »
Yazarımız twitter hesabından 5.kitabı çok seveceksiniz diye bir twit attı :) ama 5. kitabın varolacağı gerçeği dışında pek bir şey yok gündemde :D Sanırım Eragon çok tutulunca belli bir alıcı kitlesi olan seriyi bırakmak istemiyor.

4. kitapla alakalı spoiler:
Spoiler: Göster
Konuyu güzel devam ettirebilirse ne ala ancak kehanette asla geri dönmeyeceksin dedirttikten sonra Angela'ya geri döndürecek gibi Eragon'u..

Sayfa: [1]