Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - BerkeB

Sayfa: [1] 2 3 ... 34
1
Çizgi & Anime / Ynt: Avatar: Legend Of Korra
« : 21 Ağustos 2014, 07:13:22 »
Baştan 3 bölüm izleyip bıraktım, daha sonra izleyen arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine o bölümleri izledim. :P
Spoiler ALERT!
Spoiler: Göster
Son bölümlere doğru yeni bükme şekilleri ortaya çıkıyor. Bilginize...

2
3 bölüm izleyip bıraktım. Orijinal seriden sonra attan inip eşeğe binmiş gibi bir his veriyor. Oturur Avatar The Last Airbender'ı baştan izlerim daha iyi.

Ha ilk Avatar bölümleri epey iyiydi bak. Ki onların da Korra'yla bir ilgisi yok. Ne tesadüf! Zaten ben yeni bir seri yapılacaksa kesinlikle prequel olması taraftarıydım, ama tamamen gereksiz bir şekilde devamını yazma ihtiyacı duydular. Geçmişte geçecek bir hikaye muazzam olurdu halbuki. Neyse. :/
Çok şey kaçırıyorsunuz spoiler olacak ama masum spoiler Korrayı izlemeye devam ederseniz ilk avatarı tanıyacağınız ve bambaşka olayların geliştiği bölümler gelecek. Bence kaçmaz.

İşte ilk Avatar'ı tanıdığımız bölümler iyiydi dedim zaten, oraları izledim. :P
İlk avatarlı bölümlerden sonraki bölümlerin daha kaliteli olduğunu söylemek istemiştim aslında :) Birde 3 bölüm izleyip bırakmışsınız ben ona ithafen yazmıştım. 3 bölüm izleyipte o bölümlere denk gelmeniz ilginç doğrusu :)


3
Mitolojiler / Ynt: Türk Mitolojisi-Tanrı ve Tanrıçalar
« : 19 Ağustos 2014, 05:13:54 »
Tepegöz mü? Demek bizdenmiş bu haberimiz yok. Aslında mitolojimiz ders olarak çocuklara okutulmalı. Çalışmanız çok güzel,ellerinize sağlık.
Buna bende katılsamda çocuklar için biraz kafa katıştırıcı olabilir. Evde annem Allah tek yaratıcıdır demişti bunların adı neden tanrı demez mi çocuk. Belli bir yaşın üstünde çocuklara verilebilir belki. Kaldı ki atalarının kültürlerini tanıtmaksa burdaki amaç mitolojisinden evvel başka şeyleri tanıtmakta fayda var.

4
3 bölüm izleyip bıraktım. Orijinal seriden sonra attan inip eşeğe binmiş gibi bir his veriyor. Oturur Avatar The Last Airbender'ı baştan izlerim daha iyi.

Ha ilk Avatar bölümleri epey iyiydi bak. Ki onların da Korra'yla bir ilgisi yok. Ne tesadüf! Zaten ben yeni bir seri yapılacaksa kesinlikle prequel olması taraftarıydım, ama tamamen gereksiz bir şekilde devamını yazma ihtiyacı duydular. Geçmişte geçecek bir hikaye muazzam olurdu halbuki. Neyse. :/
Çok şey kaçırıyorsunuz spoiler olacak ama masum spoiler Korrayı izlemeye devam ederseniz ilk avatarı tanıyacağınız ve bambaşka olayların geliştiği bölümler gelecek. Bence kaçmaz.

5
Şişedeki Mısralar / Ynt: Ay Beyitleri
« : 17 Ağustos 2014, 08:32:50 »
Ben senin şiirlerini gayet okunası, tutarlı ve güzel buluyorum Bars Elsa. Kalemine kuvvet.

6
Bunu ezberlemem lazım, her halde isteyerek ezberlediğim ilk şiir olacak. =) yazarı soran olursa ne diyim?
Berke Boyacı dersiniz belki birgün şiir kitabım olur adımı bilen insanlar olur o zamanda bu sizde güzel bir anı olarak kalır :).
Güzel yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.

7
Beğendim BerkeB, senin şiirlerin güzel oluyor, yeteneklisin. ;)
Teşekkür ederim. Biraz da edebiyat ve dilbilgisi bilsem daha güzel şeyler çıkacak aslında. Noktalama ve benzeri hatalar için kusura bakmasın kimse. Elimden çıkıyor ama elimde değil O_O

8
Şişedeki Mısralar / Bir Kadına Verilebilecek En Güzel Hediye
« : 06 Ağustos 2014, 13:40:20 »
Verilecek en güzel hediye ise,
Bu iltifat olmalı kesinlikle.
Öyleyse yaklaş ve iyi dinle.
Gördüğüm en tatlı duygular sende...

Verilecek en güzel hediye,
Eğer ki "sen sev" ise
Ben çok sevdim lakin,
Gösteremedim nedense...

Verilecek en güzel hediye
Henüz verilmemiş olan ise
Sabırsız kız, az biraz bekle
Alacaksın zamanı geldiğinde...

Verilecek en güzel hediye
Sanki güzel bir çiçek gibiyse
Bütün nebatat emrine amade
Yeterki sen gül diye...

Verilecek en güzel hediye
Basiretsiz bir ayna ise
Demektir ki lisan-ı hal ile
Senden güzel, yoktur hediye.

Verilecek en güzel hediye
Duyguları anlatmak ise
İşte sana hediye
Tek bir şiir halinde...

En güzel hediyeye gereken
Vereni hatırlatmak ise
Sakla bu hediyeyi o halde,
Anılarımızla birlikte en derinde...

NOT: 500. mesajım astrofizikçiye armağan olsun.

9
Ben bu güne kadar aldığm ürünlerin yüzde 70 ini bu firmadan aldım ve hiç sorun yaşamadım.

10
Bilim & Teknoloji / Ynt: Güneş
« : 25 Temmuz 2014, 16:15:47 »
Alıntı
Bize hayat veren sarı yıldızımız Uranüsten
:ne

11
Eğlence & Mizah / Ynt: Bugün Ben Şunu Öğrendim:
« : 28 Haziran 2014, 17:02:32 »
Geceyi ürkütücü kılan şey sessizlikmiş aslında, karanlık değil. İnsan, güvende hissetmek için gürültü bile olsa başka insanlardan gelecek seslere ihtiyaç duyuyor. Temelde bilmek istediğimiz bizden başka insanların da var olmayı sürdürdüğü, çünkü biz var olma tuhaflığını birbirimiz sayesinde normalleştiriyoruz.

12
Sinema / Ynt: Sen Aydınlatırsın Geceyi
« : 24 Haziran 2014, 15:40:30 »
Şansa televizyonu açar açmaz filmin başına denk geldim çok büyük sürpriz oldu hem filmi bulmuş ve izlemiş olmam hemde filmin kendisi.

Açıkçası yarısında kapattım. Telekinezi sahneleri çok yapmacıktı Demet Evgar pek kıvıramamış işi. Hafif sanat filmi havası vardı bilmiyorum belki öyledir. Sanat filmi olarak değerlendirirsem vasat, normal olarak değerlendirirsem iyiydi ama beklentilerimi karşılamadı.

13
Şişedeki Mısralar / Ynt: Bazıları Dönüm Noktası
« : 07 Haziran 2014, 19:16:43 »
Kısalar olmasa uzunlar olmazdı :D

14
Şişedeki Mısralar / Ynt: Bazıları Dönüm Noktası
« : 07 Haziran 2014, 14:12:28 »
Evet  , şiirde mısraların arasına anlamsal olarak gizlenmiş çarpıcı detaylar vardı ama  :hömm:  oraya vurgu yapmalıydım. Küçük dostum ?  ;D Boyum 1,72 ancak küçük olmak için hobit ya da kender olmam lazım. Bu da diğer bir komik detay. Alacağım cevabı biliyorum :D : küçüklük yaşla olurmuş peh :dl .
Bu yeni nesil amma uzun yahu... :/ Biz 1,82 de takıldık kaldık.

15
Tartışma Platformu / Ynt: Türkiyede E Kitap Sorunu
« : 07 Haziran 2014, 14:10:05 »
Uzun zamandır Türkiyedeki yayınevlerinin neden e kitaba önem vermedigini düşünüyorum.Yurtdışındaki örneklere baktıgımızda e kitap sonrası kitap satışında adeta patlama yaşandıgı, yazarlıgın iyi gelir getiren meslek haline geldigi, yayınevlerinin basılı kitaplara göre onlarca kat kar elde ettigi ve okur sayısının gün geçtikçe arttıgı görülüyor.Türkiye de ise düzenli kitap okumak cidden el yakıyor.Ayda rahatlıkla 4 kitap bitirebilen benim gibi  okurlara büyük ekonomik agırlık bindiriyor. E kitap uygulamasından en çok kazanç saglayabilecek ülkelerinse Türkiye gibi ülkeler  oldugunu düşünüyorum.Şöyle bir düşünecek olursak büyük bir genç nüfusumuz var ve neredeyse herkeste artık telefon, tablet gibi teknolojik aletler var.Maalesef çogumuzda da sürekli telefonla zaman geçirme takıntısı var.Telefonla herhangi bir işimiz olmasa bile boş boş ekrana bakıyoruz.Bence e kitap telefona harcadıgımız boş zamanın degerlendirilmesi için de büyük bir fırsat.Bugün store uygulamalarına baktıgımızda örnek olarak konulan yazıların bile onbinlerce kez indirildigini görüyoruz.Bu bile toplumun e kitaba olan açlıgının en büyük örnegi bence.Ayrıca yukarıda bahsettigim ekonomik nedenlerden dolayı birçok illegal e kitap internette rekor indirilme sayılarına ulaşıyor.İnsanların da birkaç denemeden sonra e kitap okumaya rahatlıkla alıştıgını görüyoruz.
Sonuç olarak yayınevlerinin hiçbir masraf olmadan hem okuyucunun hemde kendilerinin yararına olacak bu uygulamayı neden desteklemediklerini aklım almıyor dogrusu.Bence bizde Kayıp Rıhtım olarak e kitapla ilgili "biz bunu istiyoruz" projesi gibi bazı çalışmalar yapmalıyız.Belki de yayınevleri sesimizi duyar
aşırı radyasyon insan beynini uyuşturuyor. Çok uzun süre bilgisayarla uğraşan insanlar akşam 8den sonra idiota bağlıyor afedersiniz. Kitap okumak için bu kafaya gireceksem okumam daha iyi. Yeşillikler içinde makinelerden uzakta okumayı yeğlerim öte yandan konunun başka bir ucundan bakmak gerekirse ağaç katliamına dur demek için olmazsa olmaz bir yöntem ve daha saymadığım +ları çok ama eksileri benim daha çok umrumda sanki...

Ek olarak isteyen istediği zaman bir kitabı yüzde 70 daha ucuza bulabiliyor. Sahaf arkadaş tanıdık vs illa gibip sıfırını orjinalini almaya gerek var mı tartışılır. Hem o zaman kişiler arası samimiyet falan öyle cicilikler yaşanıyor. Kitap alıp vererek tanıştığım kız arkadaşlarım oldu misal. Aldığım kitapları hiç okumadım orası ayrı...

Ve Berke koşarak konudan uzaklaşır. :)

Sayfa: [1] 2 3 ... 34