Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - beerold

Sayfa: [1] 2 3 ... 12
1
Güncel / Ynt: Bayram
« : 30 Ağustos 2014, 16:07:23 »
Rıhtım ahalisinin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlarım.

2
Duyurular / Ynt: TRT Radyo’ya Konuk Oluyoruz!
« : 14 Ağustos 2014, 10:05:23 »
Çok hoş bir program olmuş Hazal Hanım. Tespitler, örnekler gayet iyiydi. Canlı yakalayamamıştım ama "ortamlara düşen ses kaydınızdan" dinleme fırsatım oldu. :) Bu tip programlarda sizleri daha çok görürüz inşallah.

3
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastik Edebiyat Okuru Tipi
« : 18 Nisan 2014, 22:40:23 »
Yediği kaba tüküren fantastik okuru: Sırf çevresindeki edebiyat düşmanlarına yaranmak için okuduğunu saklayan, okuyanı eleştiren, bununla da yetinmeyip fantastik edebiyatla alay eden, çocuk işi gören tiptir. Sadece kitapları okumakla kalmaz, aynı zamanda bu türdeki filmleri de takip eder aslında. Hem etrafındakiler, hem kendisi nefret edilesidir.

4
Sade anlatımı, kısa bölümleri ile kolay okunan bir seri olması hoşuma gitti diyebilirim. Hatta serinin beni kendine çekmesine yardımcı da oldu.

Genel olarak seriyi beğendim. Birkaç eleştirim var sadece. Betimleme biraz daha arttırılabilirdi. Özellikle baş kahramanımız olan Kayra'yı daha iyi zihnimde canlandırabilmek isterdim.
Bir diğer eleştirim de kitapların kapağına. Son kitapta "Lahitteki Sır 3" yazarken, ilk iki kitapta bir sayı belirtilmiyordu. Keşke olsaydı, daha düzenli ve anlaşılır olabilirdi.

Kalemine sağlık Bekir abi, daha başkalarını yazman ve okumamız dileğiyle.

Güzel temennilerin için teşekkür ederim Bengü. Eleştirdiğiniz noktaların yeni eserlerde daha iyi olacağına inanıyorum. Kitap kapağıyla ilgili yayınevine bir ileti göndermiştim diye hatırlıyorum, "Kızıl Kule" yeni baskıya gitmişti belki onda düzeltilmiştir. (Ülke dışında olduğum için henüz yeni baskıları göremedim :( )

5
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: WOOL’u Hiç Duydunuz Mu?
« : 14 Şubat 2014, 00:43:18 »
Şimdiden hayırlı olsun. Ben de oyumu Wool Serisi 1 - Yün'e verdim.

6
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 08 Şubat 2014, 12:29:11 »
About Time: Görsel efektlerle dolu olmayan, güzel bir aşk ve dram filmi. Zaman yolculuğunu baz almış. Ailesinin erkeklerinin kendi zaman hattında yolculuk yapabildiğini öğrenen bir gencin aşkı bulma çabası ve sonrasında yaşadıkları anlatılıyor. Hem çok keyifli hem de yürek burkan sahneleri vardı filmin. İzlemeyenlere kesinlikle tavsiye ederim.

7
Eleştirileriniz ve temennileriniz için her ikinize de teşekkür ederim, genel olarak seriyi beğenmiş olmanız beni sevindirdi. :)

8
Kurgu İskelesi / Ynt: İlk Orman (Yazar: Ryld Argith-Şahin)
« : 22 Kasım 2013, 18:57:26 »
 Merhaba Şahin,

Yazının ismi ilgimi çekti, şöyle bir okuyayım dedim. Tam resimli kitap yapılacak bir öykü :) İhsan'ın da dediği gibi fabl tadında. Aynı şeyleri yazmama gerek yok, yapabileceklerini İhsan gayet güzel tespit etmiş. Yüzleri de kıllı olanların tavşanları öldürdüğü kısımda üzüleceğim yere gülümsedim, işte biz vahşi erkekler dedim :). O "insanların üstüne atılmışlar" kısmını "düşmanlarının" ya da "davetsiz misafirlerinin" gibi kelimelerle değiştirebilirsin. Kalemine sağlık. Yormadan okunan zevkli bir öyküydü.

9
Televizyon / Ynt: Breaking Bad
« : 18 Kasım 2013, 00:43:17 »
İzlediğim en kaliteli, en mükemmel, en zekice yapımdı. Sonuna kadar iyi götürüp harika bitirmiş bir dizi. Walter White ve Jesse eminim önümüzdeki yıllar boyunca unutulmaz bir ikili olarak hatırlanacaktır. Dizide kullanılan kamera açıları, hikayenin işlenişi tarifsizdi bence. Bir insanın dönüşümü ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi diyorum. Breaking Bad her türlü övgüyü hakediyor.

Breaking Bad için hazırlanan bu muhteşem hayran videosunu elimden geldiğince çevirdim. Buradan bakabilirsiniz.

Video için de teşekkürler. Harika bir iş olmuş.

10
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 11 Kasım 2013, 20:39:17 »
"Benim Dünyam" filmini izledim. Uyarlandığı filmi bilmiyorum ama bu hoşuma gitti. Yer yer duygusallığın zirvesine çıkan sahnelerde geçiş hızlı olsa da güzeldi. Her insanın değerli olduğunu tekrar hatırlatacak bir yapım olmuş. 

"Thor : The Dark World" - 8,5/10

Her açıdan ilk filmi katlamış film.
Yaratılan görsel atmosfer çok üst düzey bir işti.
İzlerken çok keyif aldım, özellikle filmin son yarım saatinde öyle sahneler var ki inanılmaz etkileyici ve aynı zamanda eğlenceli. Sinema da fantastik yapımları izlemeyi seven herkese kesinlikle tavsiye ediyorum.
"Thor: The Dark World" filmini de bir gün önce izlemiştim. Elendil ile aynı fikirdeyim. Oldukça eğlenceli, görsel efektleriyle tatmin edici bir filmdi. İlk filmi izleyip beğendiyseniz bunu kaçırmayın.

11
İlk kitabı 'nihayet' okuyabildim. Hız konusunda üstüme yoktur :P Ehem... Ne diyorduk? Ejder Kral, anlatımı gayet sade olan, akıcı ve çabuk okunabilen bir kitap. Tamamen kendine has bir evrende geçiyor ve Kayra adlı bir gencin başından geçenleri, büyüme serüvenini ve nasıl bir kılıç ustasına dönüştüğünü anlatıyor. Anlatım tarzı bana biraz David Eddings'i anımsattı. Tıpkı onun gibi fazla ayrıntıya ve betimlemeye girmeyen, direkt olarak konuya odaklanan ve okuyucuyu fazla sıkmayan bir yapısı var kitabın.

Gözümdeki tek eksisi bölümlerin çok kısa oluşu ve bazı olayları fazla "koştura koştura" anlatışı oldu. İki sayfada ordular toplanıp tek sayfada savaşlar kaybedilebiliyor. Biraz daha betimlemeyle, biraz daha detaylı anlatımla çok çok daha başarılı olabilir rahatlıkla. Potansiyeli yüksek bir konusu var çünkü. Tabii burada yayınevinin ve yazarın hedef aldığı yaş grubu da önemli.

Velhasıl kelam; David Eddings hayranıysanız ve  o tarzda bir şeyler arıyorsanız ya da Fantastik edebiyata yeni başlıyorsanız Ejder Kral tam size göre demektir. Ama bir Taht Oyunları ya da Rüzgarın Adı derinliği arıyorsanız o zaman da kitabın size biraz hafif gelmesi olası.

Yeni bir yazarın ilk kitabı olarak düşünüldüğünde ben başarılı buldum. Umarım daha nice kitaplarını da görür ve okuruz sevgili Bekir. Ellerine sağlık tekrardan.

Kıymetli değerlendirmen için çok teşekkür ederim İhsan. Sevdiğim bir yazar dostum tarafından okunmak beni ne kadar mutlu etti bilemezsin. Diğer kitaplarda bazı eksikliklerimi giderdiğimi düşünüyorum. Umarım her kitap bir öncekinden daha iyi olmuştur. Görüşmek üzere. 

12
Televizyon / Ynt: Black Mirror
« : 03 Ekim 2013, 23:00:33 »
İlk sezonda yer alan "White Bear" isimli bölümü oldukça etkileyiciydi, ikinci sezonunda ise en çok hoşuma giden "Be Right Back" idi. Kısa süren ama oldukça düşündüren bir dizidir.

13
Televizyon / Ynt: Dexter
« : 28 Eylül 2013, 19:01:58 »
Yazı spoiler içerir. (3.sezon)

İlk 2 sezondan sonra 3.sezon biraz durgun geldi açıkçası ama bu kesinlikle kötü olduğu anlamına gelmiyor. Dexter bu sezonda çok önemli bir şeyin farkına vardı: Kimseye güvenmemesi gerektiği.

Zaten bugüne dek sırrını hiç kimseyle paylaşmamıştı Dexter ama 3.sezonda talihsiz bir kaza sonucunda tanışmış olduğu Miguel Prado adlı adam sırrını çözdü ve Dexter da açıklamak zorunda kaldı. Hatta daha da ileri giderek ilk defa bir ortakla ayin gerçekleştirdi. Miguel'in adamı öldürme sahnesi ve Dexter'ın afallamış bakışları koca sezondaki favori sahnem oldu. Miguel Prado iyi bir arkadaş olacağına Dexter'ı inandırdığı gibi bizi de inandırmıştı ama ne yazık ki beklediğimiz gibi olmadı. Ah be Miguel, Dexter'a yanlış yapılır mı hiç?

Sonuç olarak Dexter Harry'nin sözlerine aldırış etmeyerek arkadaş edinmek istedi, nitekim edindi de ama işler umduğu gibi gitmedi ve arkadaş edinmemesi gerektiğini anlamış olduğu böylece. 3.sezon çok sıkıcı diye bir sürü yorum okumuştum başlamadan önce, hayır sıkıcı değil, sadece ilk 2 sezonun temposuyla karşılaştırdığımızda bir kademe altta yer alıyor o kadar.

Şu anlık sezon sıralamam şöyle: 2 - 1 - 3

İkinci sezonun yeri ayrıdır bende. Kurgusuyla, aksiyonuyla ve gerilimiyle çok hoşuma gitmişti. Dördüncü ve altıncı sezonları da diğerlerine göre daha çok sevmiştim. Bakalım sen ne düşüneceksin Bahri?   

14
Eğlence & Mizah / Ynt: Video Paylaşımları
« : 28 Eylül 2013, 18:44:26 »
"What does the fox say?" Norveç'ten Ylvis grubu çok merak etmiş. :)

 http://www.youtube.com/watch?v=jofNR_WkoCE

15
Röportajlar / Ynt: Peter Jackson Röportajı Yayında
« : 25 Eylül 2013, 16:10:30 »
 Nerede Peter Jackson ile ilgili bir yazı görsem okurum. En sevdiğim yönetmenlerdendir. Hayatta risk almanın, yeni ve mantıklı şeyler denemenin getirilerine verilebilecek en güzel örneklerle dolu hayatı. Hem Zeynep Hanım'ın hem de sevgili İhsan'ın eline sağlık.

Sayfa: [1] 2 3 ... 12