Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Lotrist

Sayfa: [1] 2
1
Kurgu İskelesi / Ynt: Bir "Mal" Hatırası
« : 07 Şubat 2013, 18:52:06 »
Başlangıcı hoştu, güzel bir yere gidiyor galiba dedim ama gelişme ve sonuç bölümleri gerçekten çok büyük hayal kırıklığı yarattı. Bu girişe iyi bir gelişme ve sonuç bekliyor insan. İmla kurallarına da pek uyulduğu söylenemez. Devam etmeyi planlıyorsan eğer yazmaya, değiştirmen gereken çok şey var.

2
Kurgu İskelesi / Ynt: Kutsal Çehre Fyodor'u Seçti
« : 07 Şubat 2013, 17:28:03 »
Hoş bir kurgu olmuş lakin biraz basit kaçmış sanırım. Olay örgüsü çok basit kalıyor. Bu kurgu için daha ağır bir şeyler yazılabileceği kanısındayım. Devamını bu şekilde yazarsan eğer çok daha güzel bir öykü ortaya çıkacaktır.

3
Kurgu İskelesi / Ynt: Beyaz Diş
« : 07 Şubat 2013, 01:50:56 »
İlk satırları okurken pek hoşuma gitmese de bu denli kısa ama güzel bir eser ortaya kolay kolay çıkmaz. Anlatım dilinde biraz bozukluklar olsa da düzeltilebilir, önemli olan düşünüp yazabilmektir. Hayalgücü gayet güzel kullanılmış. Daha uzun olabilirmiş ama bu haliyle de hoş bir çalışma olmuş bence. Puanlama olsa 10 üzerinden 7 puan verirdim.

4
Narnia Günlükleri / Ynt: Edmund mı Caspian mı?
« : 06 Şubat 2013, 01:46:39 »
Benim düşüncem kesinlikle Edmund'dan yana. Her yönüyle Caspian'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum, sebebi bu.

5
Filmler / Ynt: Filmleri Nasıl Buldunuz ( muştunuz=P) ?
« : 06 Şubat 2013, 01:41:39 »
Kitapları okumadan önce filmleri izlemiştim ve öncelikle tavsiyem kesinlikle kitaptan önce filmi izlemesinler. Neyse filmler gerçekten çekildiği yıllara göre görsel efekt yönüyle olsun, o zorlu sahnelerin başarıyla çekimi ve tabii ki Peter Jackson'ın harika yönetmenliği sonucu ortaya tek kelimeyle müthiş bir eser çıkmıştı. Sonradan kitabını okuduğumda Peter Jackson'a tekrar saygı duydum. Kitaba belli eklemeler, çıkartmalar yaparak 3 saate sığdırabilmiş tek kitabı. Sonuçta yazar Tolkien olunca bir kitabına 3 saat çok çok az gibi görünüyor olabilir ama Peter Jackson bunu başarmış, aynı zamanda harika da yapmış.

6
Gerçek manada çocukluğuma bir şeyler katmış bir kitaptı ama bilim kurgu olduğunu düşünmemiştim. O yönüyle kitabı hiç ele almamıştım ama şimdi bir düşünüyorum da gerçekten bilim kurgu yönü çok baskın olan bir yapıt. Yazar gerçekten başarıyla ele almış bu kurguyu ve herkesin anlayabileceği seviyeye indirgemeyi başarmış.

7
Belirli bir kitap olarak değil ama Tolkien'in kaleminden çıkan her yapıtta yer almak isterdim. Bize başka bir dünyanın kapısını araladı, hayalini kurabileceğimiz bir dünya bıraktı giderken bize, kim ne kadar yazarsa yazsın üstad Tolkien en üstte kalacak bana göre. Ben Orta Dünya'yı hayal ederek büyüdüm, hayatımın bir kısmı orada benim. Sıkıldığımda bunaldığımda oraya kaçıyorum, orada gerçekten huzur buluyorum.

8
Açlık Oyunları bilim kurgu ile fantastik edebiyatın harmanlanması sonucu ortaya çıkmış bir seridir. Ağırlığı bilim kurgu olsa da serisi okurken fantastik kısımlar da gözümüze çarpmaktadır. Son kitapta bilim kurgu fazla kaçırılıp serinin tadını kaçırsa da sonu hoş bir şekilde bağlanmış ve mutlu sonla biten klasik romanlara benzetilmiştir. İlk iki kitapta aldığım tadı son kitapta aldığım söylenemez Suzanne son kitabı kaleme alırken duygularını bilmiyorum ama aşırıya kaçtığı aşikar. Tüm bunlara rağmen hoş ve okunması gereken bir seri. Elinize aldığınızda tek seferde bitiriyorsunuz zaten, ikinci güne kalmasını istemiyorsunuz bu serinin. Merak uyandırıyor okurken kişinin içinde.

9
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Olimpos Kahramanları
« : 05 Şubat 2013, 15:23:17 »
Yazar Percy Jackson serisine gelen aşırı ilgi sonrası bu seriyi yazmaya kendini mahkum hissetmiştir ve istenileni tam anlamıyla verdiği söylenemez. İlk 5 kitabın verdiği o okuma hissini bu seride bulamıyoruz. İlk 5 kitapta hızlı gelişen olayların aksine burada kurgu daha da basite indirgenmiş ve olaylar çok fazla uzatılmıştır. Bu da okuyucuyu sıkarak zorla bitirme hissi doğurmuştur. Başarılı olduğunu düşünmüyorum, yalnızca 3.kitabı okurken tat alabildim, bu kitabı Rick yazmış dedim. Gerisi Rick'e yakışmayan bir kurgu ile kaleme alınmıştı.

10
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular
« : 05 Şubat 2013, 15:15:26 »
Çok hoş bir seri olduğunu düşünüyorum. Anlatım gayet sade ve anlaşılır, 12-17 yaş arasına hitap ediyor daha çok. Kitaplarda macera, aksiyon, romantizm duyguları birlikte ele alınıyor bunlar Yunan mitolojisi ile harmanlanınca ortaya bu eser çıkıyor. Olayın günümüzde yaşanıyor gibi gösterilmesi diğer kitaplardan ayıran en önemli özelliklerden biri. Bu 'günümüz' uyarlamasını başarılı da kullanınca dünya genelinde satış rekorları kıran bir eser geliyor önümüze. Okunmasını tavsiye ederim ama okuyanlar abartılı bir kurgu beklemesinler, olaylar sade, basit, bir anda olup bitiyor.

11
Seriyi beğenmeyenleri anlamak mümkün değil, kendi fikirleri doğru ama bu serinin hakkı bu değil. 2 kitabı da okudum 3. kitap sanırım daha yayınlanmadı, yayınlandığı zaman onu da almayı düşünüyorum. Gerçekten hoş, akıcı ve sağlam bir kalemden çıkmış bu eser kesinlikle okunmalı. Okumayanlar önemli bir şey kaybediyor.

12
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Gölgelerin Efendisi
« : 05 Şubat 2013, 14:17:57 »
Gölgelerin Efendisi beni kendisine hayran bırakan bir fantastik eserdir şüphesiz. Lakin John Flanagan ilk 4 kitaptan sonra devam edip de okuru sıkmasaydı diye düşünüyorum. Belki 5. kitap da olabilirdi yıllar sonra neler olduğunu anlatmak için, uygun bir son kitap olabilirdi. Gereksiz uzatılıp işin gelir kısmına bakılmaya başlandığını düşünüyorum. 8. kitaptan sonrasını okumadım çünkü; seriye olan sevgim azalmaya başlamıştı, basit bir kurguya dönüşüyordu yavaş yavaş ve bende bıraktım seriyi. İlk 4-5 kitabının tadını hiçbiri veremedi.

13
Çizgi / Ynt: Kerem Beyit
« : 05 Şubat 2013, 02:58:56 »
Kerem Beyit in her çizimi muazzam oluyor , hata bulmak imkansızlaşıyor. Kendini o okurken hayal ettiğin anda buluyorsun bir anda. Tam hayalini kurduğun şekli kaleme döküyor Kerem Beyit. Ben Kerem Beyit in şu an hak ettiği saygıyı gördüğünü ve bulunması gereken yerde bulunduğunu düşünmüyorum şahsım adıma. Çok daha ilerilerde olmalıydı Kerem Beyit.

14
Ütopya/Distopya / Ynt: Fahrenheit 451
« : 05 Şubat 2013, 02:39:29 »
Fahrenheit 451 kesinlikle okunması gerekilen bir kitaptır. Okuduktan sonra en beğendiğim kitap listesinde ilk 5 e oturdu bunu söyliyebilirim. Konusu , yazarın kalemi , olayları ele alış , bakış açısı , detaylar vs hepsi çok muazzam ve okuru kendine bağlıyor. Tek solukta okunuyor , insan elinden bırakamıyor bu kitabı okurken , tüm Dünyası bi anda bu kitap oluveriyor.

15
Bana göre Bilim-kurgudur ve öyle de kalacaktır tabi fantastik olan unsurlar da var mesela Güç gibi.Gücü aslına bakarsak bir çeşit büyü gibi düşünebliriz ama genel olarak baktığımızda bilim-kurgunun tanımına Bilim kurgu yakın ya da uzak gelecek ile ilgili hikâyelerin bugün mümkün olmayan bilim ve teknoloji unsurlarını kullanarak oluşturulmasıdır diye geçiyor yani her ne kadar tam bir bilim-kurgu olmasada fantastik olarak değerlendirmenin saçma olduğunu söyleyebilirim.
Bilim kurgudan biraz sapmasının sebebi ise teknolojiye aslına bakarsak biraz az yer verilmesi ama kesinlikle george lucas'ın da tasarlayış amacı olarak baktığımızda kesinlikle bilim-kurgu olduğunu görürüz.

Sayfa: [1] 2