Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - FaLLeN

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8
91
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 25 Eylül 2008, 13:09:27 »
Drizzt Do'Urden'in Maceraları'ndan devam etsem mi ne?! :P

Drizzt haricindeki serileri de okuyabilirsin.  :)

92
Aslında ben de iyi niyetimi kullanarak "İçlerinde iyi olanlar vardır," falan diye düşünmek istiyorum hatta orkların hala saf kötü olmalarını (eğer öyle iseler) kaldıramıyorum nedense çünkü orkları Warcraft ile iyi ve onurlu bir ırk olarak tanıdım, şimdi saf kötü olarak görmek istemiyorum hiçbirini.  :D Aslında mantıken içlerinde iyi olanlar da olmalıdır çünkü onlar herhangi bir yaratık değil, insan, elf, ejderha gibi bir ırk ve diğerlerinin arasında nasıl iyisi de kötüsü de varsa orklarda da öyle olmalı diye düşünüyorum. Sadece iyi ve sadece kötü kavramını, böyle kesin çizgileri hiç sevmemişimdir, tabii araya böyle sadece iyi ya da sadece kötü karakterler eklenebilir ama koskoca ırkı böyle yapmak çok saçma geliyor. Neyse, ben orkları "sadece kötü" olarak bilsem de içlerinde iyi olanların da olduğunu ümit ediyorum.

93
Shade'ler ne? Ben bilmiyorum onları. Yani shade olarak sadece Netheril'in yıkılmasıyla oluşan gölge yaratıkları biliyorum. Ayrıca ben goblinler, orklar falan saf kötü diye biliyorum çünkü Drizzt'in bir kitabında Drizzt ve grubu bir goblin grubuyla karşılaşıyorlar, Catti-Brie onlara saldırmadan önce onlarla konuşmaları gerektiğini söylüyor ve orda kim olduğunu tam hatırlamıyorum ama Bruenor ya da Drizzt onların saf kötü olduklarını, konuşmanın anlamsız olduğunu falan söylüyordu, öyle bir şey hatırlıyorum. Ama NWN'nin iki ek paketini ve NWN 2 oynayanlar da bilirki Deekin adında iyi bir ozan kobold vardır. Tabii koboldlar ejderhalarla akraba ve ejderhalar arasında iyiler var ama orklarda da aynı şey var mı bilmiyorum.

94
Orkların kendi tanrısı var yahu Grimsh mi ne diye Shar ile ilgileri yok bildiğime göre...

Ya belki de sadece yaratmıştır, hatta belki bilinçli bir şekilde bile yaratmamış bile olabilir, örneğin Shar ile Selune savaşırken Shar'ın nefretinden, öfkesinden falan oluşmuşlardır. Evet, orklar ona tapmıyorlar, belki de onun yarattığını bile bilmiyorlardır. Yani tabii o yaratmış ise bu dediklerim olabilir.

95
Ölüm Kapısı'nı sondan bir önceki kitabını (unuttum valla adını şu an) okurken hayatımın en büyük patlamasını yaşamıştım sanırım. O arada belediye otobüsü bekliyordum, ve beklediğim yarım saat süre içerisinde 100 sayfa falan okumuşum ayakta.  ;D

96
Aslında daha birçok yer var, bu çeviriler yavaş da olsa şöyle devam etse güzel olur.

97
Eğer her kitabı Tolkien'i baz alarak düşünür ve "Tolkien elfleri insanlardan daha güçlü olarak söyledi, o zaman diğerlerinde de öyle olmalı," dersek o zaman Ölüm Kapısı serisinin vay haline derim ben.  ;D  Sonuçta Tolkien de İskandinav Mitolojisinden falan esinlendi, örneğin elfler o mitolojide çok daha farklı, şimdi biz "Tolkien şu mitolojiden esinlenmiş ama elfleri çok fazla değiştirmiş, olmaz, yanlış," diyemeyiz. Benim fikrim bu.

Drizzt ile Entreri'ye gelince; Drizzt derim ben, Entreri'ye hiç ısınmamamışımdır.  :P

98
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Faerun'de Yaşam
« : 18 Eylül 2008, 10:56:46 »
Bu Faerun'da Yaşam ile ilgili yazıları her okuduğumda "Yuh" diyorum ya. Bir evren, bir dünya bu kadar mı ayrıntılı, bir temele oturmuş ve her an ilerleyip gelişen bir yapıya sahip olur.

99
Toril neredeyse bizim dünya ile aynı:

Maztica: Amerika (Maztica'da yaşayanlar var diye biliyorum, hatta orayla ilgili kitaplar var diye de biliyorum, tabii emin değilim)

Kara Tur: Uzak Doğu (Hatta tam anlamıyla Japonya, Baldur's Gate oynayanlar bilir, o kıtadan gelmiş bi karakter vardı ve hem japonlara çok benziyor tip olarak hem de katana falan kullanıyordu.  :=))

Faerun: Avrupa

Zakhara: Afrika (tam olarak Afrika değil aslında, ama cinler, şeyhler falan bile var, Afrika'nın doğusu ile Ortadoğu, İran falan da denilebilir  :P) Hatta Afrika Chult bölgesi falan olabilir, daha bi benziyor.  :P Bu arada ben coğrafi benzerlikten bahsetmiyorum, o kıtaların kültürüne ve yaratıkların, diğer öğelerin isimlerine bakarak böyle bir benzerlik kuruyorum.

Tabii bu çok yüzeysel bir tanımlama oldu ama bence durum bu.

Bir de kıta olmasa da Faerun'un en doğusunda Mulhorand var örneğin, orası tamamiyle ama tamamiyle Mısır. Tanrıları bile aynı, örneğin Isıs'e falan inanıyorlar, hatta oradaki halkın bizim dünyadan geldiği söyleniyor.  :clap Artık onlar mı bizden geldi bizimkiler mi onlardan geldi onu bilemem  ;D)


Bu arada ben Shar orkları yarattı diye biliyorum. Ve elfleri ise Selune'un. Tabii elflerin o dünyaya nasıl geldiklerine dair başka teoriler de var ama Selune'un gözyaşlarından elflerinden oluştuğu ile ilgili bir teori de okumuştum. Orklar ise Shar'ın kötülüğünden doğdular diye biliyorum, hatta elflerin ile orkların birbirlerini baş düşman olarak görmelerinin sebebinin de bu olduğunu okumuştum. Gerçi teoriler var birçok, örneğin elflerin başka bir evrenden geldiği de söyleniyor. Neyse...

Bir şey daha var: Shar ile Selune ilk iki tanrıça, ama nedense Shar üst düzey bir tanrıçayken Selune orta düzey. Ya ben yanlış baktım ya da burda bir saçmalık var.

100
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Favori Tanrınız?
« : 18 Eylül 2008, 10:22:33 »
Yahu Myrkul'u acayip severdim, Bhaal'ı da severdim, Bane'i sevmezdim, ama üçü de öldü bi arasında sevmediğim dirildi, bu ne iş?!! Lord AO'a şikayetlerimi bildiriciğim.  :P

Bu arada UD konusunda bayağı bilgili bir arkadaşımdan aldığım habere göre Midnight da ölmüş, Cyric ile Shar (ulan favori tanrıçalarımdan biri en favorimi öldürdü, iki arada bir derede kaldım) işini bitirmişler. Bu yüzden büyü yokmuş şu an ve yine bu yüzden büyü ile ayakta duran Halruaa harabeye dönmüş. Yahu bu haberi duyunca resmen üzüntümden saçlarım dökülecekti neredeyse, gitti koskoca büyü şehri, gitti favori şehrim, herşey gitti bitti, ağlamak istiyorum.  :'(

101
Lloth'un (önceki adını unuttum şu an) Corellon'a ihanet etmesi ve sonra kara elfleri kandırarak drow adını almalarına neden olması falan filan hep Diyarlar tarihinin en sevdiğim bölümlerinden biri olmuştur. Yazı için sağol.

102
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Netheril ve Başbüyücülerİ
« : 17 Eylül 2008, 10:34:55 »
Ooooo Netheril!! Favori uygarlığım ve iki favori karakterim de oranın başbüyücülerinden. (Iolaum ve Karsus) Ama yıkıldı Karsus'un ve bir barbarın salak keşfi yüzünden, ama Return of the Archwizards üçlemesinde sanırım Netheril geri dönüyormuş ve bildiğim kadarıyla şu an Diyarlar'da böyle bir yer tekrar var, hatta Gümüşay ile ticari ilişki içerisindeler.

103
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Drizzt'in Düşmanları
« : 17 Eylül 2008, 10:32:10 »
onun da bir kolunu mu ne kesiordu die biliorum bn ama yanlış biliyor da olabilirim  ;D

Ben de öyle duydum. O kısım bayağı abartılmış, Drizzt kim tanrıçanın kolunu kesmek kim, ama Salvatore yazıyor işte.  :P

Bu arada Jarlaxle aslında pek de Drizzt'in düşmanı sayılmaz, sadece kendi çıkarı için birkaç kez kullandı o kadar, hatta sonunda da hayatını kurtardı.

104
Yanlışın var Fallen.

Lord Voldemort da Sauron'da sonradan kötü olmuşlardır. Hatta Sauron cücelerin yaratıcısı Aule'nin bir maia'sı olarak gelmiştir. Daha sonra Melkor'un hizmetine girmiş, kötülüğü seçmiştir hatta başlarda Annatar olarak elflere iyi gibi görünmüştür. Saruman gibi.

Sauron konusunda doğrudur, haklısındır, ben onun geçmişini pek bilmiyorum, yani hep kötü sanıyordum, o zaman listemden Sauron elenir. Ama Lord Voldemort nasıl sonradan kötü olmuş ben onu anlamadım. Dokuz yaşında bile arkadaşlarını mağaraya götürüp orda ne olduğu bilinmez kötülükler yapmıştır. Yani tabii burda "Tom Riddle, doğmadan önce kötü olarak belirlenmiştir," diye bir şey yok ama zaten taaa o yaştan beri isteyerek, zevk alarak kötülük yapıyor olması (ve bu çizgisini hiç değiştirmeden hep, iyi şeylerle alakalı hiçbir zaafı olmadan bu kötülüğünü devam ettirmesi) onu benim gözümde "En başından beri kötü" kategorisine sokar. 

105
Müzik / Ynt: Blind Guardian ~
« : 12 Eylül 2008, 17:43:59 »
En sevdiğim grup, daha ne diyeyim. En sevdiğim şarkıları:

The Maiden and The Minstrel Knight
Bard's Song
Dark Elf
Soulforged
Lord of the Rings
Nightfall
The Eldar (favorilerimden)
Mirror Mirror
Skalds and Shadows (favorilerimden)

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8