Terminoloji üzerine tartışıp da işin esas noktasını kaçırmakta ısrar etmenin alemi yok. Newton'ın Yasalarını üniversite 2 de okuttular, kitapta hala öyle yazıyor, quantum fiziğine göre bunların hatalı ya da eksik olabilme ihtimali terminolojiyi değiştirebilir ama ortada duran gerçeği değiştirmez: Newton Yasaları laboratuvar ortamında tekrar edilebilir ve deneysel sonuçlar tutarlıdır. Bu kadar. Canlıların zamanla genetik değişime uğradığı gerçektir. İnsanları hayvanlardan ayıran bütün özelliklerinin tamamen evrimsel sürecin sonucu ortaya çıktığı ispat edilememiş bir tahmindir. Çünkü insanları hayvanlardan ayıran "şuur" ya da "conciousness"ın nasıl ortaya çıktığı bilinmemektedir. Bu konuda sadece tahminler vardır. Sizin kaynak diye linkleyip durduğunuz şeylerin hepsi tahmindir. Bunlar teori değildir. Birkaç bilimsel teorinin kaynaklarını birleştirerek yürütülen bir tahmindir. Bunu iyice anlayın arkadaşlar, bilimsel verilere dayanıyor olması bir tahmini gerçek yapmaz, teori de yapmaz. İkisi arasındaki farkı kavrayın artık. İnatla ve ısrarla kendiniz de yazdığınız halde yazdığınız şeyleri okumuyorsunuz. Daha açık yazayım, daha anlaşılır olsun, herhangi bir canlının, bu insan da olabilir salyangoz da bakteri türü de, evrimleşme sonucunda insandakine denk nitelikte şuur geliştirebildiğini ortaya koyan herhangi bir bilimsel çalışma linkleyin, ben de bilgilenmiş olayım hemen. Bu meselenin benim egomla falan alakası yok, ben açık fikirli bir adamım, ortaya bilimsel verilen konulduğunda itiraz edecek değilim. Ama hiç bir veriye dayanmadan, sadece temel gözlem kabiliyeti ile bir kaç teoriden gelen verileri birleştirerek "benim teorim de budur" derseniz o zaman kabul edilmez. Bunu ciddi hiç bir bilimsel otorite de kabul etmez. Gerisi ideolojidir, sizin inanmak istediğiniz şeydir, sizce sorunun cevabıdır, "size göre"dir yani görecelidir.