Gayet bilimsel bir formda bile açıklanabilir.
Bildiğim kadarıyla ölen insanların hepsinden 21 gram eksiliyor ve bu da ruhun ağırlığı olarak düşünülüyor. Tabii bu konuda ciddi bir araştırmam yok sadece duyduklarım böyle, efsane bile olabilir yani .
Sorunuza gelirsek. Ruhtan bahsetmenin dini bir çağrışım yapacağını sanmıyorum, ama buna rağmen böyle bir bağlantı kurup sizi yargılayan biriyle karşılaşırsanız da, çok önemsememenizi öneririm.
Bu arada o 21 gram olayı da deney yapmayı bile bilmeyen bir doktorun hezeyanlarından doğmuş bir şehir efsanesi. İtibar etmeyin böyle şeylere.
Ruh diye bir şeyin olduğuna inanıyorum. Bütün ilahi dinler ruhtan bahseder. Kuran'da "Allah, Adem'i ona kendi ruhundan üfleyerek yarattı," denir mesela. Hıristiyanlık ve Yahudilikte de ruhtan sık sık bahsedildiğini görürüz. Keza Hint, Afrika, Aztek dinlerinde, hatta Kızılderili inanışında bile ruhtan bahsedilir. O yüzden, bence, ruh diye bir şey kesinlikle var.
Birincisi, yeni bir deyim veya söyleyiş, ne denir bilmiyorum, öğrendim "Occam'ın Usturası" bunun için teşekkürler .
Biyolojik çalışmalarla bilinç ve ruhun metafizik değil, nöral ağlar sonucu oluşmuş, bizim sinir sistemimizin sonucu olduğunu kanıtlamaya çalışıyor bilim adamları.
Karışık bir konu.
Daha da ileri götürüyorum. Her kişinin tek bir bilinci, tek bir ruhu mu var?Lütfen izleyin