Okuma sırası olarak öncelikle orijinal seriden başlarsanız daha çok tat alacaksınızdır eminim. Hanedanlardan başlarsanız kafanızda hiç anlayamadığınız milyon tane soru işareti olacak. Bu hem Kitaba gerekli ilgiyi vermenizi engelleyecek hem de sonrasında orijinal üçlemeyi okurken bazı gerçekleri öğrendiğiniz için heyecanı bitirecektir. Sonrasında Cihat üçlemesi ile birlikte Hanedanlar üçlemesini okuyabilirsiniz. Ancak ne yazık ki en son Dune evrenine ait son kitaplar çıkmamıştı Türkçede.
Yet do thy worst, old Time; despite thy wrongMy love shall in my verse ever live young.
Yok eğer ben her şeyi bilerek okumak istiyorum deyip de kronolojik bir sıra izleyip Vakıf Kurulurken'den başlarsan sadece bir tarih kitabı okuyor gibi olursun. Ne bir şok ne de bir heyecan yaşarsın. Güzelim seri de mahvolur açıkcası.
Ben baskı tarihlerine göre okunması gerektiği yönünde görüşümü belirteyim. Evrenin gelişimini bu şekilde okumadan akılda yer ettiremezsiniz.Bu arada salvorhardin, "e-bilmek" birleşik yazılıyor. Bilgilendirmek istedim.
Her durumda bu durum yeterince karmaşıklaştı öyle ki okuyucuların bir çeşit rehberi hoş karşılayabileceklerini düşündüm çünkü kitaplar belki de okunması gereken sırayla yazılmadılar.