Old Fat Gil-Galad, doğru Bran konusunda haklısın bak. Ben istiyorum ki biraz neşeli, afacan olsun ama bundan sonra hiç öyle olmayacağı belli. Dördüncü bölümde Meera'ya "benim bildiklerimi bilsen kafana sıkardın" tarzı bir şeyler de demişti. Ama yine aynı bölümde, hatırlarsın, Bran ile Serçeparmak oturmuş muhabbet ediyorlardı. Sohbet tam "kaos bir merdivendir" lafına gelince Meera kapıda gözüktü. Bu bayağı klişe bir hareketti. Normalde bu dizide sohbet bir yere bağlanır ve sahne o şekilde sona erer ama sanırım, pop kültür artık hâkim diziye.Cersei ise hem iyi hem de kötü bir karakter, tam anlamıyla kötücül bir karakter değil bence. Eylemleri kötü sonuç verse veya bunları çoğunlukla kendi nefsini mutlu kılmak için gerçekleştirse de, esas amacı tıpkı Jaime'ninkinin de olduğu gibi aile çıkarlarını korumak. Ama Euron'u tam bir kötücül olarak göstermeye çalışıyorlar. Adamın zaafı yok, meret dersin Kurtlar Vadisi'ndeki Ersoy Ulubey. Ama oluyor mu? Olmuyor işte. Dediğin gibi, Cersei her durumda daha kötü durup, inandırıcı oynuyor.Yalnız bu bölüm cidden çok güzeldi. Arya'nın ayak oyunları, sondaki savaş falan cidden defalarca izlenilesi. Ama içimde ukde olan esas mevzu ise Jaime'nin adamakıllı kılıç dövüşüne girememesi. Sanırım yıllar önce yine Rıhtım'daki bir röportaj yazısından okumuştum. Martin'e soruyorlar, Jaime ile Aragorn kılıç dövüşüne girse hangisi kazanır diye, ve üstat Jaime diye yanıtlıyor. Çok büyük dövüşçü cidden ama o yeteneği görmekten mahrumuz.
Yine Jon Snow hakkında önemli bilgiler açığa çıktı.Spoiler: GösterMeğerse Jon piç değilmiş. Bu durumda Khaleesi'den tahtı alma ihtimali var. Gerçi Khaleesi ile evlenebilir de ki Khaleesi'nin hal ve hareketleri ondan hoşlandığına işaret bence. Akraba olmaları sorun değil. Targaryenlerde zaten kardeşler bile evlenebiliyor.
Bu olay bana kitap serisinin sonu hakkında umut vermiyor.