Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Buz ve Ateşin Şarkısı => Fantastik Edebiyat => Game of Thrones => Konuyu başlatan: magicalbronze - 23 Şubat 2011, 12:40:30

Başlık: Game of Thrones
Gönderen: magicalbronze - 23 Şubat 2011, 12:40:30
(http://i363.photobucket.com/albums/oo79/kayiprihtim/Game-of-Thrones.jpg)

George R.R. Martin'in Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi'nin ilk kitabı olan Game of Thrones, HBO kanalı tarafından dizi olarak getiriliyor ekranlara.

Görüp görebileceğiniz en sağlam serilerden bir tanesi olan Buz ve Ateşin Şarkısı (http://www.kayiprihtim.org/portal/buz-ve-atesin-sarkisi-serisi/)'nı geçtiğimiz yıllarda Arka Bahçe Yayıncılık'tan çıkan Taht Oyunları Kısım 1 (http://www.kayiprihtim.org/portal/buz-ve-atesin-sarkisi-serisi/#1) ve Kısım 2 (http://www.kayiprihtim.org/portal/buz-ve-atesin-sarkisi-serisi/#2)'den hatırlayanlarınız olacaktır.

Kitabın kurgusu ile paralel gidecek olan dizinin şu zamana kadar çıkan fragman ve kamera arkası görüntüleri de, ne kadar kaliteli bir yapım ile karşı karşıya olacağımızın sinyallerini vermekte.

Alıntı
Efsanevi Westeros topraklarını kontrol edebilmek için yedi soylu aile savaş vermekte, politik ve cinsel entrikalar çevrilmektedir. Bu aileler arasında, Stark, Lannister ve Baratheon aileleri öne çıkmaktadır. Westeros kralı Robert Bratheon, eski bir arkadaşı olan Eddard Stark'a[*]ki Ned diye çağırılır genellikle[/*] sağ kolu olması için teklif götürür. Eddard, kendinden önceki sağ kolun öldürüldüğünden şüphelendiği için, bu olayı araştırabilmek adına teklifi kabul eder.

Sonra ortaya çıkar ki birden fazla aile tahta göz dikmiştir. Büyük denizin diğer tarafında ise, asırlardır hüküm süren ve Baratheon ailesi tarafından tahttan indirilen eski Targaryen ailesinin sağ kalan üyeleri de tekrar yönetimi ele alma planları yapmaktadır. Bu ve Greyjoy, Tully, Arryn, Tyrell ailelerinin de bulunduğu bir savaş başlar. Bunlar olurken, kuzeyde ise, eskilerden kalma bir kötülük uyanmaktadır. Savaş ve politik kargaşaların ortasında, insan ırkı ve bu dehşet karşısında duran tek şey ise, kendini dünyadan dışlayıp, kuzeyde kaybolan Gecenin Bekçileri'dir.

Yüzüklerin Efendisi filmlerinde Boromir olarak tanıdığımız Sean Bean'ın Ned Stark rolünde olması ve onu uzun saçıyla karizmatik şekilde tekrar görmemiz bile aslında diziye olan merak duygumuzu daha da güçlendiriyor.

17 Nisan'da ilk bölümü yayınlanacak olan dizinin gelişini merak ve heyecanla beklemekteyim. Kitabın yazarı George Martin'in yazar kadrosunda bulunması bana sorarsanız dizinin en büyük artısı.

Diziyle ilgili detaylı bilgi: http://www.hbo.com/game-of-thrones/index.html

Verdiğim linkten Videos kısmına girerseniz tüm yayınlanmış kamera arkası ve fragmanlara ulaşabilirsiniz.

Kısaca heyecan had safhada!
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: kahlan amnell - 23 Şubat 2011, 16:18:33
Keşke cnbc-e veya muadilleri satın alsa bu diziyi.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: magicalbronze - 23 Şubat 2011, 16:19:48
Bende Cnbc-e'nin kaçırmamasını umuyorum. Digitürk'ün kanalları alırsa yazık olur...
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: magicalbronze - 05 Mart 2011, 10:00:44
Nihayet fragman yayınlandı. Heyecanlıyız, yerimizde duramıyoruz!

İzlemek için tıklayın! (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BpJYNVhGf1s)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: magicalbronze - 21 Mart 2011, 21:01:29
Dizinin official posteri yayınlandı. Buyrunuz, bayağı şekil olmuş:

Spoiler: Göster
(http://i363.photobucket.com/albums/oo79/kayiprihtim/got_official_poster.jpg)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Baal Adramelech - 21 Mart 2011, 21:09:24
Oha.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: magicalbronze - 21 Mart 2011, 22:06:25
Yalnız şaka maka bu diziye bayağı bel bağladım. Caanım dizilerimizden Fringe'in iptal olacağı konuşagelsin, bizler de artık bunun gibi yeni gelecek olan bir iki diziye bel bağlıyoruz.

Spoiler: Göster
Bahsettiğim diziler Camelot, Terra Nova, Falling Skies, Warehouse 13 (Sezon 3), Being Human (Sezon 2), Walking Dead (Sezon 2), Spartacus, (Sezon 3[*]gods of the arena'yı sayarsak[/*])


Bu arada yüksek kalitede HD Kalitesinde karakter posterleri de yayınlanmış. Şöyle bir göz atmak ve belki de indirmek için buraya (http://www.makinggameofthrones.com/production-diary/2011/3/17/high-resolution-game-of-thrones-character-posters.html?cmpid=ABC587) tıklayabilirsiniz.
Başlık: Game of Thrones - Taht Oyunları (Dizi)
Gönderen: Malkavian - 28 Mart 2011, 13:54:01
Bunu söyleyeceğimi hiç düşünmezdim ama ilk defa bir dizinin bu kalitedeolduğunu ve bu büyüklükteki setlerde çalıştığını gördüm. Dizide ayrıca Yüzüklerin Efendisi'nde Boromir'i canlandıran Sean Bean başrolde oynuyor.  Eklemeliyim oldukça havalı ve güzel bir taht yapmışlar. Görsel açıdan başarılı buldum diziyi.

Fantastik içerikli filmler ve diziler görmeyi seviyorum.

Trailer:

Trailer için 17 yaş sınırı koymuşlar. Ben de uyarayım da yine de adet yerini bulsun. [*]Nasıl olsa takan yok bu yaş sınırını[/*]
Trailer (http://www.youtube.com/watch?v=UWIyCUHrESk)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Fırtınakıran - 28 Mart 2011, 16:51:39
17 yaş sınırı olacak bir şey göremedim ben trailer'da. Cinsellik de yoktu? (ben mi gözden kaçırdım yoksa o.O) Niye sınır konmuş ki, anlayamadım.

Diziyi merakla bekliyorum. Açıkçası kitaplarını da okumak istiyorum fakat, Arkabahçe'nin korkunç çevirisi var şu an sadece. Umarım Epsilon yayınevi elini çabuk tutar da, hızla tüm seriyi çevirir. tabii hızlı olsunalr derken çeviriyi göz ardı etmesinler :).

Yabancı sitelerde gördüğüm kadarıyla, fantastik sevmeyen kişiler bile merakla bekliyor bu diziyi. bu bakımdan hoşuma giden de bir yöne var. Ne diyeyim, gelsin de zileyelim artık :)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: magicalbronze - 04 Nisan 2011, 13:05:53
15 dakikalık ön gösterim için buyrun (http://www.hbo.com/video/video.html/?autoplay=true&vid=1170886&filter=game-of-thrones&view=null) bağlantıya!

İyice heyecanlandım, yok böyle bir şey...
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Alkol - 04 Nisan 2011, 22:18:29
Dün gece izlemiştim, 15 dakikalık tanıtım bölümünü. Gayet güzel olacak.

Diziyi ben çevirmeyi düşünüyorum bu arada :) Camelot ile arasında gidip geldim fakat bu daha yeni ve daha çok beklediğim bir proje olduğu için bunda karar verdim :)

Dizide ve doğal olarak kitaplarda da geçen "White Walkers" ve "Wildling" kelimelerinin karşılığını bilenler var mı Türkçe çevirisindeki?

Tanıtım bölümünün çevirisi çeşitli sitelere yüklenmiştir.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: kahlan amnell - 08 Nisan 2011, 09:40:19
Sayın mit, portal için özel Game of Thrones röportajı çevirmiş. Çok teşekkür ediyorum kendi adıma :) Röportajı okuyunca heyecanlı bekleyişime kalp çarpıntıları eklendi :)
http://www.kayiprihtim.org/portal/2011/04/08/%E2%80%98game-of-thrones%E2%80%99-roportaji-1/
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: mit - 08 Nisan 2011, 10:22:56
Rica ederim efendim, beğenmenize sevindim. Haberi bulan ve bana yönlendiren Kayıp Rıhtım ekibidir, ben sadece çevirmenliğini yaptım ve araya birkaç bilgilendirici anektod ekledim hepsi bu. Aslan payı onların yani :)

Şaka maka ben de meraklandım bayağı. Özellikle ikilinin gençken Dungeon Master'lık yapmış olmaları bu işten keyif alan ve anlayan kişiler olduğuna işaret ediyor.

Eh, gelsin artık da izleyelim, değil mi? :)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Fırtınakıran - 08 Nisan 2011, 15:23:28
Yazıyı bir solukta okudum desem yeridir. Zaten merakla beklediğim bu yapım için merakım katlanarak arttı. Bu iki yapımcının fikri, esere yaklaşımı ve en önemlisi fantastiğe aşina kişiler olarak, fantastik okurunun ne izlemek isteyeceğini iyi biliyorlar gibi duruyor. Bu da beni en çok mutlu eden kısım oldu ^^.

İhsan abi, ellerine sağlık. Valla sen çevirmeseydin böyle bir röportajdan çok kişi mahrum kalırdı :).

Artık diyecek tek söz kalıyor: Gel 17 Nisan gel :).
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Legend - 08 Nisan 2011, 16:31:32
Kitabını daha okumama rağmen duyurulduğundan itibaren diziyi merakla bekliyorum tek söz konusunda da fırtınakıran'a katılıyorum.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Gilderoy - 08 Nisan 2011, 18:26:53
Gerçekten inanılmaz görünüyor. Yüzüklerin Efendisi'nin dizi hâlini izleyeceğiz sanırım. Fırsat buldukça çörekleneceğim bilgisayarın ya da TV'nin başına. :)

Spoiler: Göster
Camelot'u da merakla bekliyorum. 10 Nisan'da cnbc-e'de başlayacakmış o da.
Başlık: ÖZEL: Game of Thrones Röportajı #1
Gönderen: Fırtınakıran - 08 Nisan 2011, 18:28:44
(http://i363.photobucket.com/albums/oo79/kayiprihtim/got/GoT-roportaj-1.jpg)

Devasa korkunç kurtlar, buz tutmuş tundralar, yozlaşmış krallıklar, merhametsiz tecavüzler, genişçe yarılmış gırtlaklar – zampara cüceyi de unutmamak gerek elbette. Neyden mi bahsediyoruz? 2011’in en çok beklenen dizisi Taht Oyunları'ndan elbette…

Geçtiğimiz haftalarda dizinin senaristleri David Benioff (Troy, X-Men Origins: Wolverine) ve Dan Weiss (Lucky Wander Boy) ile yapılan bir röportaja göre Taht Oyunları projesi aslında 2006 yılından beri geliştirilmekte olan bir fikir. Çünkü ikili ta o zamandan beri Martin’in kanlı güç mücadeleler, karanlık mistik güçler ve atalarının günahları ile boğuşan çocuklarla dolu bu romanını hayata geçirmeyi planlamaktaymış.

Benioff ve Weiss birbirlerini yıllardır tanıyorlar. İkilinin hikâyesi Hollywood'un iki gözde senaristi göz önüne alındığında hayli alışılmadık aslında. Çünkü Dublin’deki Trinity Koleji’nde İrlanda edebiyatı alanında mastır yaparken tanışmışlar.

"Dan, eğitimini Joyce bense Beckett üzerine yapıyordum."(James Joyce ve Samuel Beckett, iki ünlü İrlandalı yazar) diye başlıyor Benioff röportaja. "İkimizde 20nci yüzyılın iki büyük dehası üzerine eğitim aldığımız için Tolkien-vari bir eser üzerinde çalışmamız başta size garip gelebilir."

"Aslına bakarsanız ikimizde Dungeons & Dragons hastasıyız." diyerek açıklıyor Weiss. "Kolejdeyken ikimizde DM’lik yapardık."

Çevirmenliğini mit'in yaptığı röportajın tamamını okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/2011/04/08/%E2%80%98game-of-thrones%E2%80%99-roportaji-1/) tıklayın.
Başlık: ÖZEL: ‘Game of Thrones’ Röportajı #2
Gönderen: Fırtınakıran - 14 Nisan 2011, 19:49:25
(http://i363.photobucket.com/albums/oo79/kayiprihtim/grr-martin-got-roportaj.jpg)

17 Nisan'a sayılı günler kalmış, beklentiler devasa boyutlara ulaşmış ve sabırsızlık artık zapt edilemez olmuşken, tüm bu hislerinizi daha da körükleyecek bir röportaj ile karşınızdayız!

Daha önce Taht Oyunları‘nı, HBO kanalı için senaristlik yapan David Benioff ve Dan Weis ile yapılan eğlenceli ve bir o kadar merak uyandırıcı röportajı sizlere ulaştırmıştık. Şimdi ise, bu özel dosyada ikinci adımdayız… Acaba “Buz ve Ateşin Şarkısı (http://www.kayiprihtim.org/portal/buz-ve-atesin-sarkisi-serisi/)” serisinin yazarı George R. R. Martin dizi için ne düşünüyor? Dahası, onun bir senarist olarak televizyonda geçirdiği kariyerine dayanarak, projeye nasıl bakıyor?

İşte bu ve bunun gibi pek çok sorunun cevabını bu röportajda bulacaksınız! Ulaşmak için yapmanız gereken tek şey BURAYA (http://www.kayiprihtim.org/portal/george-r-r-martin-ile-%E2%80%98game-of-thrones%E2%80%99-hakkinda-soylesi/) tıklamak!

Röportajın aslı New York Times (http://artsbeat.blogs.nytimes.com/2011/04/01/his-beautiful-dark-twisted-fantasy-george-r-r-martin-talks-game-of-thrones/) tarafından yapıldı ve Kayıp Rıhtım sizler için çevirdi. Keyifli okumalar…
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: kahlan amnell - 14 Nisan 2011, 20:11:28
Ellerinize gözlerinize sağlık :)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: OZ - 14 Nisan 2011, 20:38:25
Kitabın devamını okumadan diziyi izlemeye düşünmüyorum :(
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Fırtınakıran - 14 Nisan 2011, 20:54:46
Kitabın devamını okumadan diziyi izlemeye düşünmüyorum :(

Siz Arkabahçe yayınlarından çıkan Taht Oyunları'nın 2'ye bölünmüş halini okuyorsanız, size Epsilon Yayınları'ndan çıkacak çok daha düzgün çevirili olanı beklemenizi tavsiye ederim.

Elbette karar sizin :).
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: OZ - 14 Nisan 2011, 21:36:55
Evet onları okuyalı asırlar oldu... asırlardır devamını bekliyoruz  :hömm:
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: mit - 15 Nisan 2011, 10:26:38
“Kitap okuman güzel ama gerçek bir kitap okumalısın. Bu -şeyi- değil.” derlerdi.”

Sanırım o zamandan bu zamana pek bir şey değişmemiş, siz ne dersiniz. Ah, bir farkla… O zaman “çöp” olarak addedilen şeyler şimdi klasik diye anılıyor. Demek ki bizim okuduklarımızın gerçek değerine ulaşabilmesi için yarım yüzyılcık beklemeleri gerekecek. Eh, geç olsun da güç olmasın, değil mi?

En çok hoşuma giden ne biliyor musunuz? Kitapların filmleştirilirken uğradığı saçma sapan değişimden şikayetçi olması. Bu mukemmel bir haber! Umarım kitaplara kalabildikleri kadar sadık kalabilirler.

Bu güzel ve doyurucu röportaj için emeği geçen herkese teşekkürler. Evet David Itzkoff, sana da :)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Marius - 18 Nisan 2011, 17:25:44
İlk bölümünü yeni izledim, tadı damağımda kaldı. 1 saatlik bir bölüm olmasına rağmen yetmedi. İlk bölümde kitaba göre olaylar çok hızlı gelişiyor ama bunu bile bir eksi olarak göremedim. Tek takıldığım yer baştaki gözcü sahnesinde ağaca saplanmış kız. Previewde de ona takılmıştım, yine gözüme çarptı tabi. Oyuncak bebek gibi duruyordu yahu.  Akıcı bir şekilde anlatılıyor konu. Çok iyi bir uyarlama olmuş. Bu ne güzel iştir yahu? Merlin felan çocuk filmi kalıyor yanında resmen. Eğer bu şekilde devam ettirirlerse her pazar gecesini iple çektirecek bana. Aslında saat farkı yüzünden Pazartesi sabahı gibi izleyebiliyoruz biz ama...  :)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Alkol - 18 Nisan 2011, 19:49:11
Dizi çok iyi olmuş...

Targaryen'e biraz kıl olmadım değil.

Jason Momoa rolüne çok iyi gitmiş, Atlantis'ten beri sıcağım o adama.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Baal Adramelech - 18 Nisan 2011, 21:34:47
Güzel.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Marius - 18 Nisan 2011, 22:09:46
İkinci bölümün fragmanını buradan (http://www.youtube.com/watch?v=LHkXBObOhIQ&feature=player_embedded) izleyebilirsiniz bu arada. Ya da izlemeyin, haftayı nasıl geçireceğimi şaşırdım şu anda. Doctor Who'dan iki bölüm ve Game of Thrones... Ne güzel bir hafta sonu yahu.

Bazı diyaloglar çok etkileyici dizide.

+Jorah, Dothraki dilinde nasıl teşekkür edilir bilmiyorum...
-Dothraki'lerde öyle bir kelime yok.


Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Alkol - 18 Nisan 2011, 22:36:35
İkinci bölümün fragmanını buradan (http://www.youtube.com/watch?v=LHkXBObOhIQ&feature=player_embedded) izleyebilirsiniz bu arada. Ya da izlemeyin, haftayı nasıl geçireceğimi şaşırdım şu anda. Doctor Who'dan iki bölüm ve Game of Thrones... Ne güzel bir hafta sonu yahu.

Bazı diyaloglar çok etkileyici dizide.

+Jorah, Dothraki dilinde nasıl teşekkür edilir bilmiyorum...
-Dothraki'lerde öyle bir kelime yok.




Khal Drogo'nun üç kez "hayır" diyişi de bayağı hoştu aslında.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Amras Ringeril - 19 Nisan 2011, 04:59:05
Kitapta nasıl anlatıldığını bilmiyorum ama dizide yine bir ucuz popülizm dalgası var. Seks, kan, vahşet. Bu moda bittiğinde tekrar dizileri severek izlemeye başlayabilirim sanırım.

Yarattıkları atmosferi epey beğendim gerçi. Hikaye'ye bakıldığında kitabı okuma hevesimi kamçıladı epey. Çıksa da artık okusak.

Bir de şu sarışın kızın pislik abisi ne güzel karakter öyle yahu. Çok sevdim.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: kahlan amnell - 19 Nisan 2011, 09:46:53
Kitapta nasıl anlatıldığını bilmiyorum ama dizide yine bir ucuz popülizm dalgası var. Seks, kan, vahşet. Bu moda bittiğinde tekrar dizileri severek izlemeye başlayabilirim sanırım.

Amras ve onun gibi düşünen bütün arkadaşlar. Bu seri fantezi bir eserden ziyade politik bir kurgudur. Ara ara büyüler vs. falan var ama ağırlık politikada. Politika deyince de işin içine elbette kan ve seks falan da giriyor.
Yapımcılar kitabı ekrana çok güzel uyarlamışlar. İzlediğiniz hiçbir şey popülizm düşüncesiyle oraya koyulmamış. Kitap kesinlikle 18+ etiketiyle çıkması gereken bir kitap. Epsilon umarım en kısa zamanda yayınlar diyorum.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: magicalbronze - 19 Nisan 2011, 09:52:04
Evdeki bilgisayarım bozulduğundan ne yazık ki daha güzelim ilk bölümü izleyemedim. Dün birkaç sahnesine çabuk çabuk göz atmıştım ve kitapta tasvir edilen olayları tahminimden de öte bir şekilde yorumlamışlardı olumlu anlamda.

Amras oradaki seks kan ve şehvet inan kitabın derinliklerinde yatan ve üç sayfada bir karşına çıkan unsurlardan olduğu için dizide de bunlara rastlamamız doğal. Bunun haricinde bir bölümünü izlediğim Dothraki düğününü nerdeyse birebir yansıtmışlar ekrana.

Epsilon'un aylar önce çevirisi bitmiş bir kitabı yayınlamamalarını bir türlü anlayamıyorum. İnsanların dizi adına iyice şevke mi gelmesini bekliyorlar, nedir..?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Wanderer - 19 Nisan 2011, 12:49:25
İsmine yaraşır politik bir kurgu bizi bekliyor sanırım. Kitap hakkında pek bilgim yok lakin dizinin gayet fantastik olduğunu söyleyebilirim, özellikle en başta haritayı harika yansıttılar bence.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: TurkceBKF - 19 Nisan 2011, 13:32:42
Politik kurgu demiş bazıları bu dizi için. Diziyi izlemedim ama kitapları okuduğum için kafa karışıklığı olmasın diye bunun bir Destansı Fantastik (Epic Fantasy) eser olduğunu hatırlatmak istedim. Eserde entrikalar olması ve romantik kılıç ve büyü türünden ziyade gerçekçi bir anlatımı olması fantastikliğinden azaltmıyor. Açıkça kullanılan büyüler ve canavarlarıyla Büyülü Gerçekçilik (Magical Realism) de değil.

GRRM'in serisi büyünün az gözüktüğü ama hayatın içinde olduğu bir dünyada geçiyor. Böyle bir dünyada büyük değişimler olurken arada kalan irili ufaklı insanların hikayesini veriyor. Bu kahramanların hiç biri beyaz elbisesiyle ve elindeki asasıyla tek harekette dünyayı değiştirebilen büyücüler değil. İlerledikçe savaşan taraflardan hangisi iyiydi, hangisi kötüydü onu da karıştırıyorsunuz. Ahlaki bir derdi yok GRRM'in bir tarihçi gibi anlatıyor hikayesini. O yüzden diziyi bence fazla beklenti içinde olmadan izleyin. Çünkü GRRM'in bu serisi modern fantastiğin baş yapıtlarından ve de tanımlayıcı yapıtlarından biri.

Kitapların tamamını okumayanlar okumasın:
Spoiler: Göster
Bu arada kitabı okumayanlar için üzülüyorum. Dizi de kitaplardaki sevilen karakterleri kıtır kıtır kesecekse moralleri bozulacak demektir. Serinin en güzel yanı iyi ve kötünün net olmaması. Kraliçenin oğlunun kimin oğlu olduğunu öğrendiklerinde ne diyecekler? Ya da o çok kızdıkları Jaime Lannister'in kahramanlaşmaya başlarken ölüp gitmesine ne diyecekler? Veya benim gibi kitabı okurken Sansa Stark'ın zayıf aciz haline bakıp kızacaklar mı? Robb Stark'ın düğününde hepsinin öldürülmesini nefretle okuyanlar Catelyn Stark'ın ölümden dönüp ölüm saçmaya başlamasına ne diyecekler.


Yukarıdaki inanılmaz güzellikteki bölümleri televizyona umarım güzel aktarırlar da yıllarca izlenecek keyifli bir dizi olur. GRRM'in Fantastik Edebiyatta yaptığı değişimi dizilerde de yapacağını umuyorum.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Alkol - 19 Nisan 2011, 14:52:08
Bu arada gerçekten Epsilon'un ne zaman çıkaracağını bilen var mı? Okumak için can atıyorum, düzgün bir çeviriyle tabi ki.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Larien - 20 Nisan 2011, 15:29:41
İlk bölümü izledim ve gerçekten çok beğendim. Birkaç haftadır çıkmasını merakla bekliyordum ve beklediğime değmiş açıkçası. Rollerine uyumsuz olan kişiler yok. İlk bölümde gördüğüm bir mantık hatası yok ve gerçekçiliği yerinde.
Takip etmenizi tavsiye ederim :)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Tinuviel - 21 Nisan 2011, 00:56:16
Bu sene Camelot ve Game of Thrones sabırsızlıkla beklediğim dizilerdi. Camelot'u çok beğenmiştim ama bunu izledikten sonra Camelot'da neymiş dedim :P Cidden harika bi ilk bölümdü umarım dizi ilerledikçe bozulmaz :P
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Amras Ringeril - 21 Nisan 2011, 18:53:36
IMDB dahil olmak üzere bir iki başka kaynaktan da doğrulanan bilgiye göre Shae isimli bir karakterle Sibel Kekilli'yi görecekmişiz dizide.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: LegalMc - 21 Nisan 2011, 20:21:40
IMDB dahil olmak üzere bir iki başka kaynaktan da doğrulanan bilgiye göre Shae isimli bir karakterle Sibel Kekilli'yi görecekmişiz dizide.

Rolünü tahmin etmek çok zor olmasa gerek.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Alkol - 21 Nisan 2011, 20:35:25
Sosyal statüsü düşük olmasına rağmen, Lannister'ların peşine takılmış servet ve güç peşinde koşan bir hatunmuş bu rol.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Amras Ringeril - 21 Nisan 2011, 22:53:21
IMDB dahil olmak üzere bir iki başka kaynaktan da doğrulanan bilgiye göre Shae isimli bir karakterle Sibel Kekilli'yi görecekmişiz dizide.

Rolünü tahmin etmek çok zor olmasa gerek.

Şöyle bir sorun var ki, Sibel Kekilli dünyada özellikle de Avrupa'da oldukça saygı gören bir oyuncudur. İki kez Berlin'de ödül almıştır. Bir kez de Altın Portakal almıştır. Sanırım ona "pornoda oynadı ne olacağı belli eheh" diyen tek vatandaşlar biz Türk vatandaşlarıyız. Kendisinin de Türk kökenli olduğu düşünülürse, vah vah.

Çok iyi bir oyuncudur, rolünü tahmin etmek oldukça zordur. Alkol bilgi vermiş gerçi. Bu kadar büyük bütçeli ve ünlü bir yapımda oynayan nadir Türk oyunculardan oldu.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Laughing Madcap - 21 Nisan 2011, 23:05:02
Bu arada sadece ilk bölümü yayınlanmış olmasına rağmen 2. sezon için anlaşmışlar. HBO'ya olan güvenim Carnivale'den sonra sarsılmıştı ama bu sefer aynı hatayı yapmayacaklar gibi.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: KoyuBeyaz - 25 Nisan 2011, 18:31:07
Dizide bazı şeylerin çok hızlı gelişmesinin dışında (kitabı okumadım onu baştan söyleyeyim) oldukça kaliteli bir yapım olduğunu söylemeliyim. İkinci bölümde de birinciden alınan heyecan alınabiliyor. Sean Bean de gerçekten yerinde bir tercih olmuş başrol için.

Sarı saçlı velet de rolünün hakkını vermiş ayrıca. Düzenli dizi izlemeye bununla başlanabilir.
Başlık: “GoT” İkinci Sezonu Garantiledi!
Gönderen: magicalbronze - 04 Mayıs 2011, 13:03:06
(http://i363.photobucket.com/albums/oo79/kayiprihtim/game-of-theones-top2.jpg)

Yayınlanmasından aylar önce hem kitap serisinin hayranlarını hem de kitabı hiç okumamış olan fantazya severlerini büyük bir meraka düşüren Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisi, HBO kanalı ile ikinci sezon için anlaşmaya kesin olarak vardı!

HBO kanalı, George Martin‘in adeta yaşayan eserini ekrana taşımak için 50 milyon dolardan fazla para harcamış. Ama anlaşılan her bir kuruşuna kadar değmiş.

HBO’da pazar günleri 21.00′da olan yayın saatinde 2.2 milyon kişi tarafından izleniyor ve 22:05′teki hızlandırılmış tekrarı için ise 1.2 milyon izleyici daha geliyor. HBO’nun açıklmasına göre ise dizi 4.2 milyon izleyiciyi buluyor!

Rakamlar dizinin popülerliği ve kalitesi hakkında bunları söylerken, HBO kanalının program müdürü Michael Lombardo ise şöyle diyor:

Alıntı
    “David Benioff ve D.B. Weiss’in George R.R. Martin’in büyüleyici serisini ekrana taşımasından dolayı oldukça memnunuz ve medya ile izleyicilerimizin desteğinden dolayı bir hayli heyecanlıyız. Bu, yaratıcı bir işbirliğinin devamı olacaktır.”
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Alkol - 11 Mayıs 2011, 13:14:04
Bu arada sadece ilk bölümü yayınlanmış olmasına rağmen 2. sezon için anlaşmışlar. HBO'ya olan güvenim Carnivale'den sonra sarsılmıştı ama bu sefer aynı hatayı yapmayacaklar gibi.

Carnivale gayet güzel bir diziydi aslında :)
HBO'nun yaptığı tek bir dizide bile hayal kırıklığına uğramadım henüz :D
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Gilderoy - 11 Mayıs 2011, 14:24:01
Düzenli olarak bir dizi takip etmek diye buna denir. Her bölüm öncekinden daha sürükleyici bir hâl almaya başlıyor. Seriyi okumamama rağmen meraklanmama sebep oluyor. HBO ile 2. sezon için anlaşma sağlanması çok iyi oldu... falan filan kısacası harika bir dizi.
Biraz önce 4. bölümü izledim ve sonunda katıla katıla gülmeme sebep olan bir olay yaşadı Küçük Şeytan. İzlemeyenler bakmasın yoksa tadı kaçar. :)

Spoiler: Göster
(http://i1105.hizliresim.com/2011/5/11/4383.jpg)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Laughing Madcap - 11 Mayıs 2011, 17:08:09
Bu arada sadece ilk bölümü yayınlanmış olmasına rağmen 2. sezon için anlaşmışlar. HBO'ya olan güvenim Carnivale'den sonra sarsılmıştı ama bu sefer aynı hatayı yapmayacaklar gibi.

Carnivale gayet güzel bir diziydi aslında :)
HBO'nun yaptığı tek bir dizide bile hayal kırıklığına uğramadım henüz :D

Yazar burada Carnivale kötüydü demiyor, HBO'nun Carnivale'i yayından kaldırmaları büyük hataydı diyor. Evet, galiba yazar Carnivale'i seviyor.

Fakat dizinin karakterleri çok hoşuma gitmeye başladı. Yani bazı karakterlere, mesela Lady Stark'a ısınamamıştım ama itinayla ısıttılar.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Alkol - 12 Mayıs 2011, 06:08:45
Hmm, o açıdan sevilebilecek bir televizyon kanalı yok aslında.
FOX mesela, top olsunlar. Hala unutamıyorum Firefly ve Sarah Connor Chronicles'ı.

Deadwood da iptal edilmişti aslında. Var vukuatları yani.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Baal Adramelech - 17 Mayıs 2011, 01:32:16
Bölümleri böyle bitirme konusunda sinir olunası bir inada sahipler.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Marius - 26 Mayıs 2011, 12:07:55
"Taht oyunlarını oynarken ya kazanırsın, ya da ölürsün."

Çok güzel devam ediyor dizi. Lady Stark'ın kız kardeşinin oğlunu her gördüğümde inatla ileriye sarsam da güzel. O ne pis bir velet lan!?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Victoria - 30 Mayıs 2011, 19:05:53
''Ben kralığım. Benim işim yiyip içip, düzüşmek.''

 Dizide en sevdiğim karakter kral Robert. Adamın umurunda değil hiç bir şey.
Hayatını yaşıyor.

''Kralların en iyi becerdikleri şey erken yaşta, bedenlerini çürütüp ölmektir.''
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Amras Ringeril - 02 Haziran 2011, 03:19:35
Güzel dizi olmuş epey. Görselliği ve arkaplanı iyi yansıtıyorlar. Kitabı okuma isteğimi artırdı. Ama süper mükemmel falan değil hani, abartmayın.

Bir de sürekli birileri birilerine ihanet ediyor ya. Çok sinir bozucu.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Cellox - 05 Haziran 2011, 18:08:58
Dizi fena değil. Hele altyazılı olunca ve bilindik yüzler karşımıza çıkınca...
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Wanderer - 05 Haziran 2011, 18:16:04
Ben her hafta izlememe rağmen hala hangi aralıkta hangi günlerde yayınlanıyor çözemedim. Birisi söylese?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: AegronLinwelin - 05 Haziran 2011, 18:35:13
Pazar diye biliyordum ama hala sitelerde tık yok. Sanırım farklı günlerde koyuyorlar. Daha önce çarşamba olduğunu da görmüştüm.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Cellox - 05 Haziran 2011, 21:29:55
Wanderer yayınlanması ile ilgisi yok. Altyazının yapılması 1 haftada sürebilir 1 saatte. Altyazı yapıldığı gibi koyuyorlar.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Wanderer - 05 Haziran 2011, 21:52:15
Tamam da ingilizce olarak hangi günler yayınlanıyor?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Laughing Madcap - 05 Haziran 2011, 21:56:54
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Game_of_Thrones_episodes

Sadece Game of Thrones için değil, bütün dizilerin bölümlerinin isimlerini, konularını ve çıkış tarihlerini bu şekilde takip edebiliyorsun.

Ve evet, Pazar günleri çıkıyor.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Cellox - 06 Haziran 2011, 18:50:52
Filmin şuana kadar yayınlanmış tüm bölümlerini izledim. İlk beş bölüm midemi bulandırdı. Bi sınırı olsaydı keşke habire biri birini. Ama 6. bölümden itibaren ismini hak eden bir film başladı. Bir yandan The Walking Dead, Spartacus gibi filmlerin başlamasına engel olduğu için kızıyor. Biryandanda ak yürüyenleri görme umuduyla izliyorum.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Baal Adramelech - 06 Haziran 2011, 19:33:29
Cellox, wale diye biri vardı bu sitede tanıyor muydun?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Victoria - 07 Haziran 2011, 13:10:19
''İzlemek, görmek değildir ölü kız.''
''Görmek, gerçekten görmek... İşte kılıcın kalbinde bu vardır.''
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Cellox - 07 Haziran 2011, 19:13:30
''İzlemek, görmek değildir ölü kız.''
''Görmek, gerçekten görmek... İşte kılıcın kalbinde bu vardır.''


Onu diyene kadar belinde bir demir kılıç taşısaydı...
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Gilderoy - 07 Haziran 2011, 19:16:39
''İzlemek, görmek değildir ölü kız.''
''Görmek, gerçekten görmek... İşte kılıcın kalbinde bu vardır.''


Onu diyene kadar belinde bir demir kılıç taşısaydı...

Spoiler: Göster
Öldüğü ne malum? İleride Stark Hanesi'ne hizmet edeceğini görür gibiyim sevgili dans ustamızın.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Fırtınakıran - 07 Haziran 2011, 19:24:58
SPOILER kutusunu seviyoruz...
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Legend - 07 Haziran 2011, 19:28:39

Syrio Forel,adamın adının telaffuzu bile karizmatik.

Spoiler: Göster
Ben de öldüğünü düşünmüyorum.Bence 5 tane Lannister askerini tahta kılıçla 5 sn.de hallediyorsa.O sahne sadece heyecan olsun diye gösterilmemiştir.

Hem biz ne diyorduk ölümün tanrısına?; !Not Today!
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Wanderer - 07 Haziran 2011, 19:39:00
''İzlemek, görmek değildir ölü kız.''
''Görmek, gerçekten görmek... İşte kılıcın kalbinde bu vardır.''


Onu diyene kadar belinde bir demir kılıç taşısaydı...

Nasıl ya? Adam ders sırasında belinde bir tane elinde bir tane omzunda kafasında dizinde bir tane?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Cellox - 07 Haziran 2011, 20:06:22
Spoiler: Göster
Yani yanında bir kılıç olsaydı, şövalye tahta kılıcı ikiye böldükten sonra çekip ona karşı koyabilirdi.
Ayrıca ölmüştür heralde. İçerden garip sesler geliyordu.


Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Legend - 07 Haziran 2011, 20:24:58
Spoiler: Göster
Ölümün tanrısı o odayı ziyaret etmiş,bu kesin.Ana Soru not today diyebildi mi?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: sirARAGORN - 07 Haziran 2011, 20:25:19
Spoiler: Göster
Sadece ilk kitapta yer aldığına göre buda ölüyor. Arya büyük sürprizler bekliyorum. İğne'si daha çok adam öldürecek gibi. :fight: Syrio Forel (http://awoiaf.westeros.org/index.php/Syrio_Forel)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Fırtınakıran - 07 Haziran 2011, 20:28:55
SPOILER kutusunu seviyoruz...


Şansınızı zorlamayın arkadaşlar. Şurda yazanı yapmak bu kadar zor olmamalı.

Ayrıca bilmiyorsanız da okuyun:

Spoiler (gizle/göster) özelliği nasıl kullanılır? (http://www.kayiprihtim.org/forum/spoiler-gizlegoster-ozelligi-nasil-kullanilir-t6698.0.html;msg70288;topicseen#msg70288)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Wanderer - 07 Haziran 2011, 21:22:21
Bu arada bir benzerlik ilginizi çekti mi bilmem, Bilbo Baggins kılıcına bir isim koyuyordu.

"Sana bir isim vereceğim, evet! Sting*!"

*İğne
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Canina - 07 Haziran 2011, 22:31:57
Kızın kılıcının adı Needle. Sting değil.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Wanderer - 07 Haziran 2011, 22:39:37
Deme ya, alt yazıda iğne yazıyor ya. Ben hiç dinlemedim alt yazıdan bakıyordum.

Edit: Türkçeleri benzer diyelim öyleyse.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Hurin - 07 Haziran 2011, 23:08:22
Kimse yanlış anlamasın sadece bilgi verme amaçlı;

Needle; Dikiş iğnesi
Sting; Arı iğnesi
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Cellox - 10 Haziran 2011, 09:54:20
Bu arada bir benzerlik ilginizi çekti mi bilmem, Bilbo Baggins kılıcına bir isim koyuyordu.

"Sana bir isim vereceğim, evet! Sting*!"

*İğne

O Bilbo'nun koyduğu isim değil diye hatırlıyorum. O silahın genel adı sanırım...
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: mit - 10 Haziran 2011, 10:29:29
Bu arada bir benzerlik ilginizi çekti mi bilmem, Bilbo Baggins kılıcına bir isim koyuyordu.

"Sana bir isim vereceğim, evet! Sting*!"

*İğne

O Bilbo'nun koyduğu isim değil. O bıçaklar için kullanılan genel bir ad.

Yanlışınız var. Sting İngilizcede arı iğnesi, arı sokması vb anlamlara gelen bir sözdür ve Bilbo kılıcına bu ismi kendisi koymuştur. Bu kelime bıçaklar için kullanılan genel bir isim değildir.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Baal Adramelech - 10 Haziran 2011, 17:50:04
Her seferinde inatla fail olmak ama inadına inadına salladığım bir şey tutar umuduyla sallamaya devam etmek. Oy ooy.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Wanderer - 10 Haziran 2011, 18:11:00
Fail? Bakalım herkese fail bana da mı fail,
Spoiler: Göster
Bence şöyle olur, Lannister ve Stark ailesi savaşır, bizim Stark Family yener, Lannister geri çekilmek zorunda kalır. Bizimkiler tam savaşı kazandık diye sevinirken kış gelir gece yürüyenler kuzeyde bizimkileri bozguna uğratır. O göçebeler var ya, onlar kralın şehrine saldırırlar, ejderhalar filan oraları mahveder. Sonra bu göçebeler kuzeylilerle dost olur. Gece yürüyenler def edilir, onlar erer muradıne biz çıkarız kerevetine.


Fazla mı kurgusal atmasyon yaptım bilmiyorum ama, tahminim bu. Bakalım facepalm yiyecek miyiz.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Baal Adramelech - 10 Haziran 2011, 22:06:36
Bu arada bir benzerlik ilginizi çekti mi bilmem, Bilbo Baggins kılıcına bir isim koyuyordu.

"Sana bir isim vereceğim, evet! Sting*!"

*İğne

O Bilbo'nun koyduğu isim değil. O bıçaklar için kullanılan genel bir ad.

Yanlışınız var. Sting İngilizcede arı iğnesi, arı sokması vb anlamlara gelen bir sözdür ve Bilbo kılıcına bu ismi kendisi koymuştur. Bu kelime bıçaklar için kullanılan genel bir isim değildir.

Her seferinde inatla fail olmak ama inadına inadına salladığım bir şey tutar umuduyla sallamaya devam etmek. Oy ooy.

Buna demiştim.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Wanderer - 10 Haziran 2011, 23:21:37
Kendimi çok rezil hissettim.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Hurin - 10 Haziran 2011, 23:26:19
İlk defa bir başlık altında birbirinize girmiyorsunuz tabi bünye alışık değil etki yapıyor yinede. Çok alıngan olmaya gerek yok :)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Canina - 11 Haziran 2011, 00:18:44
Bu arada yeni bölüm hangi günler çıkıyor bilen var mı?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Marius - 11 Haziran 2011, 00:23:01
Bu arada yeni bölüm hangi günler çıkıyor bilen var mı?

Arada kaç saat fark var bilmiyorum ama pazar günü çıkıyor bölüm. Bizim saatimizle de pazartesi sabah 7 gibi torrentlerde görüyorum ben.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: AegronLinwelin - 11 Haziran 2011, 09:07:53
Bu arada yeni bölüm hangi günler çıkıyor bilen var mı?

Pazar günleri diziport veya yabancıdiziizle.com da görebilirsin. Öğleden sonra konmuş oluyor genelde
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Gilderoy - 11 Haziran 2011, 12:44:13
Pazartesi öğleden sonrayı veya geceyi sabırla beklerim diyorsanız dizihd.com'dan 720p ile izlemeniz sizin için daha zevkli olur.
Bu bir reklam değildir.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Cellox - 13 Haziran 2011, 12:16:48
Spoiler: Göster
Şu Stark'ın boynunu kestiler. Diziden çıktımı o??

Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Marius - 13 Haziran 2011, 13:03:36
SPOILER kutusunu seviyoruz...

Spoiler kutusu diye bir buton var. Deneyin, pişman olmayacaksınız. Mesela;

Spoiler: Göster
Çok zevkli ha. Haydi siz de yapın. Stark aslında ölüymüş felan oluyoo!

Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Laughing Madcap - 13 Haziran 2011, 21:50:27
Spoiler: Göster
winterfell'in ayazında,
üşüyoruz boromir reiz.


Dizi çok güzel gidiyor da, çok küfür ettiriyor dizi, o kötü. Yani şu son bölümde, teey tey. Kitabı okumasam da atmosfer çok güzel dizide ve istisnasız her karakter, işleniş olarak bir kitap okuyormuş hissi veriyor izleyicide.

Haftaya sezon finali olacak, haydi bakalım. Trailer'ı;

http://www.youtube.com/watch?v=4FpMUdteYBM

Not: Sibel Kekili bile var dizide, o derece renkli.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Nihbrin - 14 Haziran 2011, 00:22:48
Ben bir yerde malum bir Yarım Adam'ın aslında en son yayınlanan bölümdeki savaşın başladığı kısımda boyu kadar (normalde kitapta olan buymuş) bir balta ile gerçekten savaşa girdiğini okudum. HBO'nun binlerce kişilik savaş sahnesini çekmesini beklemiyorum ama karakter gözümde dramatik bir farka uğradı bunu öğrenince.

Ayrıca savaşın sonrasında gerçekleşen kısım, yani yakalanan kişi ile Stark'ın oğlunun ağaçlıktan çıkıp gelmesi, çok oldu bittiye gelmiş. Ne oldu, nasıl yakaladılar pek anlamadım ben. Herhalde kesilip atılan sahneler olmuştur diye düşünüyorum. [*]Bu arada "if only Mami was there"[/*]
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Laughing Madcap - 14 Haziran 2011, 08:15:08
Ben bir yerde malum bir Yarım Adam'ın aslında en son yayınlanan bölümdeki savaşın başladığı kısımda boyu kadar (normalde kitapta olan buymuş) bir balta ile gerçekten savaşa girdiğini okudum. HBO'nun binlerce kişilik savaş sahnesini çekmesini beklemiyorum ama karakter gözümde dramatik bir farka uğradı bunu öğrenince.

Ayrıca savaşın sonrasında gerçekleşen kısım, yani yakalanan kişi ile Stark'ın oğlunun ağaçlıktan çıkıp gelmesi, çok oldu bittiye gelmiş. Ne oldu, nasıl yakaladılar pek anlamadım ben. Herhalde kesilip atılan sahneler olmuştur diye düşünüyorum. [*]Bu arada "if only Mami was there"[/*]

Kitaplarda da sanırım savaşlar direk anlatılmıyor, savaş sonrası konuşmalarla özet geçiliyormuş. Okumadım, okuyan birisi bu konuya açıklık getirirse çok iyi olur aslında. Çünkü "yakalanan kişi"nin nasıl yakalandığını, göstermeseler bile en azından anlatmalıydılar.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Canina - 14 Haziran 2011, 14:02:39
Spoiler: Göster
Çok yazık ettiler ya. Son ana kadar bir şey olacak da Boromir reyiz kurtulacak sanmıştım olmadı.
Ve cCc Sibel Kekilli cCc
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Gilderoy - 14 Haziran 2011, 14:13:13
Nihbrin,
Spoiler: Göster
Çoğu kitap filme ya da diziye çevrildiğinde bu tip durumlar olmaz mı zaten. Ama haklısın savaş sahnesi hiç yoktu. Tyrion Lannister'ın üzerinden duygusal bir hava vermeye çalışmışlar. Jamie Lannister'ın ele geçirilişiyle ilgilide hiçbir sahne yoktu. Kitabı okumadım fakat böyle kestirilip atılmadığına eminim.


Spoiler: Göster
Son bölümde hiç beklemediğim olaylar oldu. Kimisine sevindim kimisine öfkelendim. Eddard Stark'ın vahim durumu acaba kitapta da böyle mi? diye merak etmekteyim.

winterfell'in ayazında,
üşüyoruz boromir reiz.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Nihbrin - 14 Haziran 2011, 16:23:41
Her şey bir yana
Spoiler: Göster
Robb nasıl 2000 kişiyi ölmeye ikna etti? Tamam sancak liderleri Stark'lara yeminliler ama burada İKİ BİN KİŞİDEN bahsediyoruz. Sırf köprüyü geçme muhabbeti bile sürükleyici ve düzgün anlatılmış olmak için bölümün 5-6 dakikasını almışken böyle bir mevzunun birkaç saniyede kestirilip atılması çok komik bir senaryo uyarlama hatası gibi duruyor.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Cellox - 16 Haziran 2011, 11:35:29
Her şey bir yana
Spoiler: Göster
Robb nasıl 2000 kişiyi ölmeye ikna etti? Tamam sancak liderleri Stark'lara yeminliler ama burada İKİ BİN KİŞİDEN bahsediyoruz. Sırf köprüyü geçme muhabbeti bile sürükleyici ve düzgün anlatılmış olmak için bölümün 5-6 dakikasını almışken böyle bir mevzunun birkaç saniyede kestirilip atılması çok komik bir senaryo uyarlama hatası gibi duruyor.


Yöneticileri uğraştırmamak için;

Spoiler: Göster
 Kitapları okumadım sadece film üzerinden ''tahmin'' yürütüceğim;
Robb iki bin kişiyi kasıl ikna etti??? Gece Bekçileri'nden bile bu kadar korkan insanların öleceğini bile bile savaşmaya gideceğini sanmıyorum. Ne kadar yürekli olursa olsun. Bu yüzden onları öncü kuvvet olduklarını düşündürüp yollamış olabilirler.
Savaş sahnesini neden göstermedi??? Burada kale kuşatması veya kale savunmasından bahsetmiyoruz. Vahşi, dağlı insanlar ile bir ordunun çarpışmasından bahsediyoruz. Savaş bizim dünyamızın orta-çağında bile olsa en fazla süreceği 15-20 dakikadır. Çünkü vahşilerin bir savaş biçimi yok, bul ve öldür taktiği. Bunu filme yansıtsalardı 5 dakikalık bir yer gösterirlerdi. O kadar uğraşı bu kadar zaman için yapmakta pek mantıklı olmazdı gibi geliyor bana.


Şimdi 10. bölümün fragmanını izledim...

Spoiler: Göster
Sanırım Eddard Stark'dı, o öldükten sonra büyük kızı genç kral ile beraber kalmak istemiyor. (İngilizcem iyi değildir konuşmaları anlamadım.). Robb'da sanırım Lanisterların büyük oğlunu babasına karşılık öldürecek. Bu bölümde şehre girer mi girmez mi emin değilim ama Starkları kötü etkileyecek bir olay olacakmış gibi geliyor bana. Şehre girmeye çalışırken geri püskürtülebilirler veya bir meydan savaşında yenilebilirler. Ayrıca Drogo ölmüş galiba. Benim anlayamadığım biraz kolaya mı kaçmışlar??? Adamın fiziğini gördük, yara o kadar derin bir yarada değildi ve konuşmalara göre daha öncede bu tür yaralar almış. Nasıl olduda tedavi edilen bir çizikten dolayı öldü??? Onun yerine kimin geçeceğini de merak ediyorum. Yenilmemiş biri ise kuvvetli biri olacaktır.  Tabi bunlar sadece tahmin kitaplarını okumadım.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Cellox - 20 Haziran 2011, 13:57:24
Yeni farkettim şu cücenin yanındaki Sibel Kekili değil mi?
Ayrıca bölüm/sezon hakkında düşüncelerim (10. bölümü izlemeyen arkadaş, 'okuma'!;

Spoiler: Göster
 Altyazı çıkmadığı için fazla birşey anlamasamda, Eddard'ın ölümü Stark'ları delirtti (Ailenin büyük kızı hariç). Büyük kızda bi yerde küçük, otoritesiz, sevimsiz ve canavara benzeyen o kral çakmasını yüksek bi yerden aşşağı atmayı denesede hızlı olamadı.
Drogo ölmedi ama bitkisel hayat gibi birşey oldu. Yani felç gibi. Ardından Khalessi mecburen onu öldürmek zorunda kaldı. Ardından naaşını ebediyete uğurlamak için yakacakken, o cadıyıda yaktılar. Sonra Khalessi de girdi ateşe. İngilizcem iyi olmadığından intihar gibi birşey geçti aklımdan fakat sonra bi çıktı elinde üç ejderha. '' Vuuuvvv''. Sonra herkes şaşkın bakışlar altında diz çöktü.
O Stark'ların küçük kızı babasının hizmetkarı tarafından hayatta kalabilmek için saçını kestirdi. (Görüntü değiştirmek için sanırım). Bide sürekli ''boy, boy'' diyorlardı sanırım onu erkeğe benzetmeye çalıştılar.
O duvardaki, babası Stark annesi başka biri olan çocukta sanırım Robb'un yanına gidiyordu fakat sonra vaz geçti. Fakat tam emin değilim yani.
Son olarak;
Bu sezon çoook yavaş geçti. Üç bölümde bir konu ele alındı. Fakat filmi izlerken çook heycanlanıyor insan. Sürekli bir savaş olacağını umuyor. Fakat HBO sürekli yanıltıyor.
İzlemeyenlere ''iyi seyirler''

Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Malkavian - 20 Haziran 2011, 14:16:07
9. Bölümle ilgili spoiler içeriyor.
Spoiler: Göster
9. Bölümü yeni bitirdim. Bir kesme sesi ve kuşlar havalandı. Boromir için hala umut olabilir gibi. Ayrıca belirtmek istiyorum tahta oturan küçük sarışın velet kadar itici bir tipi nasıl olup da bulmuşlar. Sahneye ilk girdiği zaman bile kendinden tiksindiriyor resmen. 2000 kişiyi harcama konusu biraz ilginç evet. Çeşitli şekillerde ikna etmiş olabilir. Karşıdaki ordunun ana kol olmadığını 1000 kişilik olduğunu gece baskın yapacaklarını falan filan söylemiş olabilirler ama diğer sahnelere 3er 5er dakikaları ayırmışken o ikna sahnesine 1dk bile ayırmamaları zayıf gerçekten.

Savaş sahnelerinin gösterilmemesi de tamamen bütçe meselesi. Hiçbir dizi 1. sezondan bu kadar sağlam bütçeler ayırıp bir savaş sahnesi çekemez. Hele ki zaten dizi bir hayli çok figüranla ilerlerken. Adam akıllı savaşları tutarsa ki tutuyor sanırım dizi 2. sezondan sonra görmeye başlayacağız gibi.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Cellox - 20 Haziran 2011, 14:41:33
Spoiler: Göster
Zaten taç çocuğun kafasına yakışmıyor. Kafa boydan kısa. Ayrıca genel olarakda yarıçapı biraz kısa. Taç emanet gibi duruyor. Ne yazıkki Boromir reyiz için umut yok. Onuncu bölümde kafasız vücudunu sürüklüyorlardı. Lanet olsun... :)


Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: KoyuBeyaz - 20 Haziran 2011, 14:53:18
Spoiler: Göster
Zaten taç çocuğun kafasına yakışmıyor. Kafa boydan kısa. Ayrıca genel olarakda yarıçapı biraz kısa. Taç emanet gibi duruyor. Ne yazıkki Boromir reyiz için umut yok. Onuncu bölümde kafasız vücudunu sürüklüyorlardı. Lanet olsun... :)


SPOILER!
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Cellox - 20 Haziran 2011, 14:59:54
Vaz geçtim. Çocuğun kafasından tacı alıp Spoiler kutusu koymak lazımmış. İsteyen görsün isteyen görmesin... :)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Malkavian - 20 Haziran 2011, 15:03:55
Cellox. 10. bölümü izlemediğim için sana çok sağlam küfür ettim. Ayrıca spoiler uyarısı yapan birisine de umursamaz davrandığın için de ikincisini salladım. Bilinçsiz forum kullanıcıları yüzünden adam akıllı hiçbir konuyu okuyamaz oldum.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Wanderer - 20 Haziran 2011, 15:21:33
boromir isimli kullanıcıyı hatırladım bak.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: sirARAGORN - 20 Haziran 2011, 19:04:28
Dizideki Kuzeylikerin kanlarında K vitamini fazla sanırım. Kılıçlarda kan hemen pıhtılaşıyor. --'
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Canina - 20 Haziran 2011, 19:28:56
10. bölümü izledim az önce. Bitince üzüldüm açıkçası. Bütçe yüzünden mi 10 bölüm yaptılar acaba? Gerçi sonuçta adamların hikayeleri belli 10 bölümlük 4-5 sezon yapma peşinde olabilirler o yüzden.

Tartışmasız bu senenin en iyi dizisiydi bana kalırsa. Sibel Kekilli'de sadece güzel bir vücuttan fazlası olduğu göstermiş oldu sanırım :D


Spoiler: Göster
O değilde ejderhaların yumurtalardan çıkacağını, yumurtaları gördüğüm anda anlamıştım. Biraz klişe bir şey çünkü. Silah görünürse patlar misali. Ama en güçsüz durumda olan sarışın hatun iken bir anda en avantajlı duruma geçti taht oyunlarında.


O değilde ikinci sezon için bir sene bekleyecek miyiz şimdi? Yoksa eylülde falan mı başlayacak?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Laughing Madcap - 20 Haziran 2011, 19:44:39
Yeni sezon 2012 Bahar döneminde diye biliyorum ben.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: kahlan amnell - 21 Haziran 2011, 10:23:01
10. bölümü izledim az önce. Bitince üzüldüm açıkçası. Bütçe yüzünden mi 10 bölüm yaptılar acaba? Gerçi sonuçta adamların hikayeleri belli 10 bölümlük 4-5 sezon yapma peşinde olabilirler o yüzden.
O değilde ikinci sezon için bir sene bekleyecek miyiz şimdi? Yoksa eylülde falan mı başlayacak?

Bütçe yüzünden değil. HBO'nun bazı dizileri 1'er saatlik 10 bölümden oluşuyor. Kitabın birebir uyarlaması olduğu için 10 bölümde 1 kitap bitirdiler. Ayrıca 20-22 bölüm çekseler 20 dakikaya razı olacak mıydık ki :) Şu anda bile göz açıp kapayana kadar bitiyor bölüm sanki.

İkinci sezon da 2012 baharında başlayacak. Ve daha siz sormadan söyleyeyim, ikinci sezonda kitap adına uygun olarak dizinin adının A Clash of Kings olacağını sanmıyorum :D
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Canina - 21 Haziran 2011, 14:55:28
Epsilon yayın haklarını satın almış, 15 gün içerisinde "Game of Thrones" yeni çevrilmiş hali ile raflarda olacakmış.

İkinci kitabı ise çevirmeye başlamışlar.

İthaki olaydı daha iyiydi ya.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Fırtınakıran - 21 Haziran 2011, 14:57:42
Epsilon yayın haklarını satın almış, 15 gün içerisinde "Game of Thrones" yeni çevrilmiş hali ile raflarda olacakmış.

İkinci kitabı ise çevirmeye başlamışlar.

İthaki olaydı daha iyiydi ya.

Aynen! İthaki olsaydı şimdiye belki de kitap bitmişti. Epsilon'a güvenim tam değil.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Wanderer - 21 Haziran 2011, 15:35:53
Kitabı okuduktan sonra spoiler kutusu kullanmadan dizinin sonunu söyleyerek gıcıklık yapanlar olursa diye korkumdan alıcam kitabı ben.

Ayrıca, poster filan da verseler kitapla birlikte ne hoş olur di mi? Ben matbaa matbaa dolaşıyorum ucuza kapatıp güzel bir poster bastırabileyim diye.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: DarLy OpuS - 21 Haziran 2011, 15:41:49
Çevirmen için olumlu yorumlar duydum. Ama yayınevine güvenebilen yok sanırım. Bekleyip göreceğiz.

Ayrıca, poster filan da verseler kitapla birlikte ne hoş olur di mi? Ben matbaa matbaa dolaşıyorum ucuza kapatıp güzel bir poster bastırabileyim diye.

Bildiğim Epsilon, bu tarz pazarlama manevralarını zevkle kullanacak bir düşünce yapısına sahip. Hatta kapağı falan da dizinin afişine, oyuncularına vs. ayırabilirler.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Laughing Madcap - 21 Haziran 2011, 21:02:13
O değil de, ilk bölümden itibaren yükselen grafikleriyle beraber Tywin Lannister, Jon Snow ve Daenerys kızı dizinin gönlümüzdeki kralları/kraliçeleri olacak sanırım. Özellikle Tywin, adam on numara.

Yüreğimizin yağlarının erimesi için;

http://www.youtube.com/watch?v=rxLOXUGmRKI

Bonus:
Spoiler: Göster
http://i.imgur.com/iYisg.jpg
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: magicalbronze - 22 Haziran 2011, 00:12:06
Sezonu çok iyi bir şekilde tamamlamış, final sahnesiyle de kalplerimizin güm güm atmasına neden olmuştur.

Fazla açıklamaya da gerek yoktur.

İzlenesidir, izletilesidir.

Cabası olarak da okunulasıdır, okutulasıdır.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: kahlan amnell - 23 Haziran 2011, 12:18:47
Tek bir korkum vardı finalle ilgili ama neyse ki gerçekleşmedi :)

Spoiler: Göster


Ne güzel ejderhalardı onlar öyle :) Abuk sabuk bir şeyler yapacaklar diye ödüm kopuyordu.

Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Marius - 23 Haziran 2011, 17:17:37
Sezon finali ile beni mahvetti bu dizi. Şu sahne bende kalkıp "The king in the north!" diye bağırma dürtüsü uyandırdı ayrıca;

Spoiler: Göster
 Şu. (http://www.youtube.com/watch?v=VBPzJ_wVqSg)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Amras Ringeril - 25 Haziran 2011, 03:08:47
Tyrion Lannister ve Gregory House arasındaki benzerlik çok hoşuma gidiyor. Başına bir iş gelmese bari.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Wanderer - 28 Haziran 2011, 00:38:20
2. Sezon başlangıcı için Temmuz 2012 planlanıyor diye bir söylenti duydum.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: kahlan amnell - 28 Haziran 2011, 09:38:01
Bu ay içinde çekimler başlayacak. 2. sezon başlangıcı Nisan falan olacak yine. 2 tarihi karıştırmış olmalısınız. Gerçi Nisan'a kadar nasıl bekleyeceğiz ayrı konu.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Cellox - 28 Haziran 2011, 09:50:50
2. Sezon başlangıcı için Temmuz 2012 planlanıyor diye bir söylenti duydum.
Temmuz fazla.
Spoiler: Göster
Tamam son bölümlerde iyice kış gelmişti buda demekki dizinin çekilmesi için kış gelmesini bekleyeceklerdir. film çekilen yerde kasım gibi kar yağmaya başlasa, birde sakata gelmemek için ilk 10 bölümü çekseler en fazla 3 ay sürer. Eğer dediğin gibi temmuzda başlayacaksa bunun sebebi The Walking Dead ve Spartacus'dür. Zaten onlarda yeni sezona başlamak için bu dizinin bitmesini beklediler. Muhtemelen buda öyle yapar aksi taktirde izleyici sayısı düşebilir.


Spoiler: Göster
Bu arada 1. sezonda ve HBO sitesinde yayınlananlardan beni ençok etkileyen aile Starklar oldu. ''Kış Geliyor'' birde bu son bölümde dedilerya ejderhaları dize getirdik. Sanırım 2. sezonda kuzey tam güneyi dize getirirken bu vahşiler gelcek sonra kuzeyliler büyük bir darbe yiyecekler veya bu ejderlerden kurtulmak için iş birliğide yaparbilirler.
Neyse yeni sezon eğlenceli olacak tabi yaşlanıp ölmezsek..
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Laughing Madcap - 28 Haziran 2011, 10:13:37
2. Sezon başlangıcı için Temmuz 2012 planlanıyor diye bir söylenti duydum.
Temmuz fazla.
Spoiler: Göster
Tamam son bölümlerde iyice kış gelmişti buda demekki dizinin çekilmesi için kış gelmesini bekleyeceklerdir. film çekilen yerde kasım gibi kar yağmaya başlasa, birde sakata gelmemek için ilk 10 bölümü çekseler en fazla 3 ay sürer. Eğer dediğin gibi temmuzda başlayacaksa bunun sebebi The Walking Dead ve Spartacus'dür. Zaten onlarda yeni sezona başlamak için bu dizinin bitmesini beklediler. Muhtemelen buda öyle yapar aksi taktirde izleyici sayısı düşebilir.


Spoiler: Göster
Bu arada 1. sezonda ve HBO sitesinde yayınlananlardan beni ençok etkileyen aile Starklar oldu. ''Kış Geliyor'' birde bu son bölümde dedilerya ejderhaları dize getirdik. Sanırım 2. sezonda kuzey tam güneyi dize getirirken bu vahşiler gelcek sonra kuzeyliler büyük bir darbe yiyecekler veya bu ejderlerden kurtulmak için iş birliğide yaparbilirler.

Neyse yeni sezon eğlenceli olacak tabi yaşlanıp ölmezsek...

Spoiler: Göster
(http://troll.me/images/futurama-fry/not-sure-if-trolling-or-just-really-stupid-thumb.jpg)
Başlık: Game of Thrones CNBC-e'de!
Gönderen: Gilderoy - 07 Temmuz 2011, 19:59:43
Geçtiğimiz sezon yayınlandığı ülkeleri kasıp kavuran HBO dizisi, yeni sezonla beraber CNBC-e ekranlarında!

(http://tri.acimg.net/r_450_x/medias/nmedia/18/85/07/02/19770757.jpg)

Geçtiğimiz aylarda 1. sezonu yayınlanan ve gerek sürükleyici öyküsü olsun, gerek birbirinden güzel ve seksi kadınları, gerek muhteşem dekor ve kostümleri olsun pek çok kişi tarafından “epik dramanın en iyisi” olarak görülen Game of Thrones, bir sezon gecikme ile Türkiye televizyonlarında da seyircileriyle buluşacak...

CNBC-e derginin temmuz sayısında yer alan kısa detay habere göre, reyting rekorlarını elinde bulunduran diziyi yeni sezonda CNBC-e’den izleme şansını bulacağız. Diziyi televizyon harici başka bir kanaldan seyretme şansı olmayanlar bu habere elbette sevinirken, yapımın sadık seyircilerinin ise kafası sansür ihtimali ile karışmış durumda. Her bölümünde şiddet ve erotizm içerikli pek çok sahne barındıran dizinin ne kadar sansürle yayınlanacağı, bu tarz bir yapımın sansürlü halinin ne kadar tat vereceği ya da tamamen sansürsüz gösterilip gösterilemeyeceği de ayrı birer tartışma konusu... Gerçi yayın yelpazesinde epik yapımlara geniş yer ayıran CNBC-e'nin Game of Thrones'un altından da başarıyla kalkacağını umuyoruz...

Ayrıca Almanya’da yaşayan Türk asıllı oyuncumuz Sibel Kekilli'nin dizinin son iki bölümünde Shae karakteriyle boy göstetmesinden sonra, oyuncunun 2. sezonun kadrosuna da dahil olduğu söylentilerinin çıktığını da hatırlatalım. Henüz HBO sitesinden kadroya dair bu yönde kesin bir açıklama yapılmamakla birlikte, önümüzdeki günlerde başlayacak çekimlerde 'belki Kekilli’yi de sette görürüz' umuduyla gelişmeleri daha da yakından izleyeceğiz.

Kaynak: beyazperde.com (http://www.beyazperde.com)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Fırtınakıran - 07 Temmuz 2011, 20:04:09
Bunu bekliyordum ama yine de heyecanlanmadan edemedim! Cnbc-e olmasa biz ne yapacağız...
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Demigod - 12 Temmuz 2011, 20:42:20
Kitap matbaadan gelmiş. Gözümüz aydın :D
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: magicalbronze - 13 Temmuz 2011, 23:25:27
Cnbc-E'nin Türkçe dublaj kadrosunda hangi isimleri kullanacağını merakla bekliyorum. Umarım kafamdaki isimler ya da onlara yakın kimseler olur.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Secret Cake - 30 Temmuz 2011, 17:03:31
Cnbc-E'nin Türkçe dublaj kadrosunda hangi isimleri kullanacağını merakla bekliyorum. Umarım kafamdaki isimler ya da onlara yakın kimseler olur.
Kitapları ve diziyi çok merak ettim ama dublajlı mı olacakmış?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: AegronLinwelin - 30 Temmuz 2011, 18:14:19
Türkçe dublaj dizilerden nefret ediyorum. Özellikle de böyle bir diziyi mümkünse alt yazı ile yayınlasınlar. Tadını kaçırmasınlar.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Demigod - 30 Temmuz 2011, 18:16:08
Türkçe dublaj dizilerden nefret ediyorum. Özellikle de böyle bir diziyi mümkünse alt yazı ile yayınlasınlar. Tadını kaçırmasınlar.
Aynen. Kesinlikle katılıyorum. Dublaj hataları insanı çileden çıkarıyor.
Başlık: Game of Thrones'da Yeni Oyuncular!
Gönderen: Berre - 30 Temmuz 2011, 22:19:26
(http://i363.photobucket.com/albums/oo79/kayiprihtim/got/gameofhtones-yenioyuncular.jpg)

George R.R. Martin'in aynı adlı romanından uyarlanan ve ilk sezonuyla milyonları ekran başına kitleyen Game of Thrones dizisinin ikinci sezonuna katılacak yeni oyuncu haberleri günbegün gelmeye devam ediyor.

Diziye katılan yeni oyuncular, gerek daha önceki kariyerleri gerekse oynayacakları karakterlerle dikkat çekiyor. Ozancan "Giskard" Demirışık'ın hazırlamış olduğu bu listeye hep birlikte göz atmak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/2011/07/27/game-of-thronesda-yeni-oyuncular/) tıklayın.

Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: magicalbronze - 31 Temmuz 2011, 03:21:16
Büyük ihtimalle hem Türkçe dublajı hem de altyazılı yayımlayacaklar. İlk olarak altyazı ile başlayıp daha sonra "Türkçe konuşuyor" sloganıyla sunabilirler. Ama yeni sezona attıklarına göre, belki bir ihtimal direkt dublajlı olarak yayımlayabilirler.

Arkadaşlar şimdi şöyle bir durum var. Dublajdan nefret edin ya da etmeyin. Şu saatten sonra kimse kalkıp da bu diziyi Cnbc-e alt yazılı veriyormuş diye izlemez. Zaten işin esprisi dublaj. Eskiden net bu kadar yaygın değildi, dizi indirme olayı çok fazla bilinmiyordu, dolayısıyla herkes Cnbc-e'de yayınlansa da izlesek gözüyle bakıyordu. Ama şimdi kaç kişi "Ben şimdi izlemem, Cnbc-e versin, o zaman izleyeceğim!" diyor?

Adamların izlenme sebebi Türkçe dublaj olacak. Diziyi izleyenler bile, hatta dublajdan nefret edenler de dahil, sırf meraktan "Acep nasıl geliyor sesleri, bizim Boromir'in dublaj sesiyle aynı mıdır?!" merakıyla açıp bakacaklar. Cnbc-e bu saatten sonra ancak dublaj özelliği ile seyirci kazanacak, bir de internetten indirmeye üşenip altı ay beklemeye razı olan kesim. Tabii diziden haberi olmayan birçok insan da olabilir, onlar da kanalda tanıtımları dönmeye başladığı zaman "Aa güzel bir şeye benziyor, izleyelim bakalım." modunda takılacaklar.

Tabii bunun için bir yol daha var, yani altyazılı izlenmesi için. Hemen yayınlandığı günün ertesi akşamı diziyi güzel bir altyazı ile yayınlarlarsa çoğu insan iki-üç saatlik bir gecikme için indirme zahmetine katlanmayabilir. Tabii 720p kalitede ve arada ne reklam ne logo gibi ayrıntılar olmadan izlemenin tadını yine de veremeyeceği kanaatindeyim.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Fırtınakıran - 05 Ağustos 2011, 23:49:22
Diziyi az önce bitirdim. Daha önce bir bölüm izleyip bırakmıştım. Her hafta beklemek yerine tamamlanınca izlemek daha güzel gelmişti. Eh, iyiki de öyle yapmışım.

George Martin eşsiz bir insan. Bir kere o kadar karakteri yaratıp hepsine de azımsanmayacak roller vermek nasıl bir yönetim yeteneğidir, anlamış değilim. Kitabı okumadım ancak dizinin kitaba uygun bir biçimde bağlı kaldığını düşünerek bunları söylüyorum. Yan karakterlerden bir türlü "ana karakter şudur" diyemediğiniz pek çok ana karakterlere kadar, her birinin derinliği ve çeşitliliğiyle büyülendiğimi söylemem gerekir.

Konunun orjinalliği, "winter is coming" sözüyle titrememi, bir sürü hanesi ve bir o kadar entrikasıyla diziyi gerçekten başarı buldum. Kolay kolay bunun gibi bir yapımla karşılaşamayacağız sanırım.
Oyunculuklar da aynı oranda başarılıydı benim için. Arya'dan Ned Stark'a, Joffrey'e kadar herkesi bu alanda çok beğendim.

Tek sorun, öyle bir yerde bitiyor ki ikinci sezon için ne yapacağımı bilemiyorum. Eh, ikinci kitap da piyasada yok. Mecburen bekleyeceğiz.

Son bölümün son sahnesiyle dizinin yeni başladığı hissine kapıldım. Hem de 10 bölüm boyunca onca şey olmasına rağmen...

Kısacası, tüm o karakterleri, kurgusu ve kalitesiyle bir şaheser oldu benim için.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: - 10 Ağustos 2011, 13:10:33
1. Bölümü izledim ve durdum.  Nedense izlemek gelmedi içimden. Sanırım Kraliçenin çocuğa karşı takındığı tavır ve sonucunda meydana gelen eylem beni ürküttü. 3 Haftadır izlemek için pc başına geçiyorum, sonra da başka bir nedene tutunup kapatıyorum.  xD Duygusala mı bağladım ne?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Malkavian - 10 Ağustos 2011, 13:19:50
Durduysan baya büyük şeyler kaçırıyorsun. İki bölüm izledikten sonra bir an önce son bölüme kadar izlemek istiyor insan.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: - 10 Ağustos 2011, 13:33:58
Demekki benim aşmam gereken 1 bölüm daha var.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Cellox - 11 Ağustos 2011, 16:24:56
Doğrusu ilk 3-4 bölüm sıkıcıydı. Fakat 5-6. bölümden sonra film daha güzel olmaya başladı. 2. sezon başlayana kadar unutmazsam..

Edit:
Spoiler: Göster
(http://a1108.hizliresim.com/11/8/13/13974.jpg)


Bu Theon Greyjoy kitapta ölüyor mu?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: ysnmrl - 25 Ağustos 2011, 02:38:53
Bugün başladım ilk bölümünü izledim güzel bir diziye benziyor. Ama aynen benimde ilk bölümden sonra 2.bölümü izleyesim gelmedi :)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: LegalMc - 14 Eylül 2011, 12:34:51
1. sezon 9. bölümü bitirdim.

Spoiler: Göster
Ned'in ölmesini hiç beklemiyordum. İnanılmaz bir sürpriz oldu benim için. Jon ve Robb bu haberi alınca çok acayip şeyler olacak gibi. Bekliyoruz.

Ayrıca; http://www.youtube.com/watch?v=rxLOXUGmRKI

Şimdilik tek isteğim Joffrey'in Needle'ı afiyetle yemesi.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Demigod - 14 Eylül 2011, 14:06:11
Ben sezonu bitireli bayağı oldu oldu. Aslında son bölümü gelir gelmez izledim. Diziyi burda duyup başlamıştım. Ben böyle entrika görmedim :D 2. sezonu sabırsızlıkla bekliyorum.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: LegalMc - 14 Eylül 2011, 22:20:02
Bu arada ailelerin soy ağaçları (Türkçe)

Spoiler: Göster
(http://i54.tinypic.com/11gk387.jpg)


Yine soy ağaçları, İngilizce, resimsiz ama daha ayrıntılı.

Spoiler: Göster
(http://i56.tinypic.com/213hnpd.jpg)


İkisi de büyük boyutta.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Cellox - 18 Eylül 2011, 19:46:13
:D Ben olayı biraz çözdüm.
Spoiler: Göster
Artık Stark'ların düşüşü yaşanacak.
Dediydi dersiniz...
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Wanderer - 18 Eylül 2011, 21:28:45
Cellox'un dediği gibi olmayacak. Dediydi dersiniz.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Legend - 18 Eylül 2011, 22:07:30
Bence

Spoiler: Göster
Lannisterlar'ın düşmesini isteyen(ve bunu yaparak güçlenecek olan) büyüklü-küçüklü çok hane vardır.
Zaten Joffrey'nin bu Ned'i kestiren kafayla devam ederse çok milleti tatmin edecek kararlar vereceğini düşünmüyorum.Bu da oyuna yeni haneler ve karakterler sokacaktır,mistikleştirmek gerekirse;kışın yaklaşmasıyla beraber şu ana kadar sessiz kalan güçler(eski tanrılar'dan çok umutluyum)ve haneler uyanacaktır. Joffrey'nin bir Baratheon olmadığı ortaya er yada geç çıkacaktır ki bu durumda Lannisterların elini zayıflatacaktır.

Bununla birlikte kendimi o kadar çok demir taht'ı kapma yarışına verdim ki güneyden ejderhalarıyla ve bir dothraki ordusuyla fırlayabilecek Daenerys'i ve kuzeyden binlercesi uyanabilecek ölü yürüyenleri de es geçiyordum.

Bana sorarsanız artık Lannister'ların (kimden gelirse gelsin) düşüşü yaşanacak.


Kısacası; "Kış Yaklaşıyor."
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Demigod - 18 Eylül 2011, 22:49:16
Bana kalırsa
[spoiler]Lannister'lar belasını yakında bulacak. Starklardan ve Daenerys'ten umutluyum. Ama bu kış gece bekçilerinin işi zor olacağa benziyor. Tabi Stannis'i de unutmamak gerek. Bence Starklarla güçbirliği yapıp tahtı ele geçirebilir.[\gizli]
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Marius - 19 Eylül 2011, 09:09:14
"Bence şöyle olacak..." demek yerine çok merak ediyorsanız kitaplarını araştırmanız mantıklı olmaz mı? Devamı yazılmış, ne olacağı belli olan bir seri.

Sezon arasını bu kadar uzun tutmak bazılarını diziden soğutacaktır heralde. Ben bir çok olayı zar zor hatırlıyorum şu anda.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Demigod - 19 Eylül 2011, 16:43:48
"Bence şöyle olacak..." demek yerine çok merak ediyorsanız kitaplarını araştırmanız mantıklı olmaz mı? Devamı yazılmış, ne olacağı belli olan bir seri.
Sonucu araştırıp hemen öğrenirsen okumanın ne zevki kalır. Onun yerine kitabın çıkmasını beklerken kendimizi oyalıyoruz. Yani kendi adıma öyle.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Legend - 19 Eylül 2011, 18:10:46
İngilizce devamı olan ama çevrilmemiş olan bir sürü kitap var,onların devamı üzerine yorum yapılmıyor mu?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Wanderer - 20 Eylül 2011, 11:41:06
Bu arada, Ned Stark İstanbul'da diye bir dedikodu duydum. Beyoğlunda bir otelde kalıyor diyorlar. Yalan olabilir dolan olabilir, duyduğumu söylüyorum kardeşim?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: DarLy OpuS - 20 Eylül 2011, 13:21:06
Diziyi dün gece bitirdim. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; "Taht Oyunları" bu zamana kadar gördüğüm en eksiksiz kitap uyarlamasıydı. Öyle ki kitapta geçen diyaloglar bile bir bir alınıp diziye oturtulmuş. Bir sonraki adımdan sürekli haberdar olmak izlenebilirliğini baltalıyor mu, açıkçası bu konuda net bir yorum getiremiyorum. Hem dizide hem de kitapta keyif aldığım noktalar farklıydı. Sanırım böylece eserin neredeyse her bölümünden başka bir tat almayı başarabildim. İyi bir deneyimdi.

Şunu da belirtmeden edemeyeceğim; eğer dizinin ilk sezonunu izlediyseniz ve yeni sezon başlayana kadar beklemek istemiyorsanız, kasımdaki fuarda ilk kitabı değil de ikinci kitabı alın. İnanın eksikliğini çok az hissedeceksiniz. Tabiî ki bunu bütçesini ve zamanını düşünen sevgili okurlar için söylüyorum. İlk kitapla başlarsanız da gayet okunur yani. :)

Sözün özü George R. R. Martin dünyası mutlaka deneyimlemeniz gereken bir atmosfer. Öyle ya da böyle edinin derim.

Hatta bugün kendisinin doğum günüymüş, buradan ona uzun ve sıhhatli yıllar diliyor; her şey için teşekkür ediyorum! :)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: ronin47 - 20 Eylül 2011, 13:37:06
Bu arada, Ned Stark İstanbul'da diye bir dedikodu duydum. Beyoğlunda bir otelde kalıyor diyorlar. Yalan olabilir dolan olabilir, duyduğumu söylüyorum kardeşim?

Bu haber doğru en azından geçen haberleri izlerken bende görmüştüm. Ama şu an İstanbul'da olup olmadığını bilmiyorum...

Bu arada Peter Dinklage'i Game of Thrones'un Emmy'deki şeref golü oldu. Küçük büyük adam dedikleri bu olsa gerek ;D Tabi bunu Sibel Kekilli ile olan sahnelere yoran başlıklarla Türk basınına da teşekkürü bir borç bilirim...
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Cellox - 09 Ekim 2011, 17:13:36
Birde şöyle düşünmek lazım;

Spoiler: Göster
Targaryen'lerin ejderleri gelince Hunlar'ın Romaya girmesi gibi yarıp geçerler kanaatimce. Ayrıca 2. kitapta olmasa bile 3.-4. kitaplarda Stark'lar duraklayacak, son kitabın konu edildiği sezonda ise kış Westeros'u yutacak. Zaten bu topladıkları ordu alelade bir orduydu. Zamanla sayıları artacak, aynı şekilde Lannister'larında artacak bence savaşın dengesini diğer hanelerin savaştaki durumları belirleyecek. En azından Kuzeydekiler şanslı baktın olmuyo Sur'un diğer tarafına firar...




Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Demigod - 09 Ekim 2011, 18:02:49
[spoiler]Çok öne çıkmıyor ama ben Stannis Barethion'dan da umutluyum. Fırtına öncesi sessizlik gibi :D Ama kim Daenerys'in erderhaları karşısında durabilir ki?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Gilderoy - 09 Ekim 2011, 18:19:19
Spoiler: Göster
2. sezonda artık kışın gelmesini umuyorum. Eğer yine gelmezse haneler arasında bir savaş olacağı kesinmiş gibi görünüyor. Arya'yı merak ediyorum, tuhaf bir şekilde intikam alabilir, epey zaman sonra olur tabii. Boşuna atıp tutuyoruz bence. En iyisi kitabını alıp okumak, mis. :)

Bu arada yeni sezon ne zaman?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Demigod - 10 Ekim 2011, 15:49:22
Bu arada yeni sezon ne zaman?
Bildiğim kadarıyla 2012 ilkbaharda başlıyor ama emin değilim. Kesin bir tarih bilmiyorum.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Cellox - 10 Ekim 2011, 16:01:56
Spoiler: Göster
2. sezonda artık kışın gelmesini umuyorum. Eğer yine gelmezse haneler arasında bir savaş olacağı kesinmiş gibi görünüyor. Arya'yı merak ediyorum, tuhaf bir şekilde intikam alabilir, epey zaman sonra olur tabii. Boşuna atıp tutuyoruz bence. En iyisi kitabını alıp okumak, mis. :)

Bu arada yeni sezon ne zaman?

Dorthaki bölümleri 1. sezonla birlikte çekilmişti sanırım. Filmde kullanılan kar gerçekse ilkbahar hatta yaz bile olabilir çıkış tarihi...
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: daifunka_vc - 24 Ekim 2011, 22:50:42
Bu aralar ilk kitabı okuyorum ve dizide yapılan değişiklikler gözümden kaçmıyor değil. (Daha neler fark edeceğim kim bilir?) Kitabı diziden önce okusaydım, muhtemelen ağzımdan tükürükler saçarak dizinin yapımcıları, senaristleri vs. hakkında çemkiriyor olurdum. :D
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Demigod - 24 Ekim 2011, 23:39:24
Bu aralar ilk kitabı okuyorum ve dizide yapılan değişiklikler gözümden kaçmıyor değil. (Daha neler fark edeceğim kim bilir?) Kitabı diziden önce okusaydım, muhtemelen ağzımdan tükürükler saçarak dizinin yapımcıları, senaristleri vs. hakkında çemkiriyor olurdum. :D
O kadar da olsun. Bu dizi benim gördüğüm en iyi uyarlamalardan biri. Elbette farklılıklar olacak. Zaten bir şeyin orijinalini okuduktan sonra refleks olarak direk uyarlamadaki eksikleri arıyorsun. Her halükarda dizi göze yetersiz görünecektir ki bende de oldu. Ama nerdeyse bölüm bölüm sahne sahne çevirmişler. Tam paralellik söz konusu diye düşünüyorum.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: LegalMc - 21 Kasım 2011, 17:47:59
Şöyle (http://www.youtube.com/watch?v=pE12H1HorUU&feature=player_embedded#!) bir şey yayınlanmış. Nisan'ı nasıl bekleyeceğiz onu düşünüyorum ben.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Demigod - 21 Kasım 2011, 22:33:13
Şöyle (http://www.youtube.com/watch?v=pE12H1HorUU&feature=player_embedded#!) bir şey yayınlanmış. Nisan'ı nasıl bekleyeceğiz onu düşünüyorum ben.
Of çok güzel ama şimdi kitabı okudum ya dizinin 2. sezonundan çok 3. kitap ilgimi çekiyor ne yalan söyleyeyim. İşte işin kötü tarafı kitabı okuyunca dizi gözüne daha basit görüyor. Olsun ama yine de ikisi de çok güzel.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: kusad - 26 Kasım 2011, 21:37:26
Yarın sezon finali var, Nisanda da 2. Sezon.

Spoiler: Göster
Birde şöyle bir şey var ki bu Kıvanç Tatlıtuğ 'a benzeyen abimiz artık ölmemeli. Tam bunu düşündüm, benimle aynı düşünenler var mı diye araştırdım ve buldum!

Sean Bean Artık Bir Filmin sonunu görsün. :( (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zEhtsgu6bJg#!)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: magicalbronze - 12 Aralık 2011, 17:14:27
İlk teaser: http://www.youtube.com/watch?v=sBrsM_WlfV8&feature=player_embedded
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Cellox - 12 Aralık 2011, 20:31:44
Az önce izledim mükemmel bir şey. Artık karne için değil GoT için gün sayıyorum.
Birde bir sorum olacak, şu ilk başta atın üstündeki sarı/altın zırhlı adam Renly Baratheon mu?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: syrio forel - 12 Aralık 2011, 22:03:10
Teaser'ı izlenek bile insanı heyecanlandırmya yetiyor. Ama kendi kendime dedimki oğlum sakin ol daha beş ay var.Tyrion reyizle , Arya ablayı görmek bile beni mutlu etti.
-the night is dark and full of terrors.
-the cold winds are rising.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: daifunka_vc - 12 Aralık 2011, 22:34:04
Az önce izledim mükemmel bir şey. Artık karne için değil GoT için gün sayıyorum.
Birde bir sorum olacak, şu ilk başta atın üstündeki sarı/altın zırhlı adam Renly Baratheon mu?

Evet. Sakal falan uzatmış,tacı takmış, sonunda biraz adama benzemiş. :P
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Demigod - 12 Aralık 2011, 22:39:11
Teaser olduğu için pek bir şey beklemiyordum ama çok nasıl desem... "atris" bir iş ortaya çıkmış :D
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: anduril - 21 Aralık 2011, 16:31:16
buz ve ateşin şarkısı kesinlikle gelmiş geçmiş en iyi fantastik romanların
başında yer alıyor.
hbo işin altından o kadar iyi kalkmış ki uyarlama için de aynı şeyi
söylemek kesinlikle yanlış olmaz
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: nursah41 - 29 Ocak 2012, 20:22:48
Biliyorum bazılarınıza saçma gelicek ama
Spoiler: Göster
khal drogo öldükten sonra ben izlemeyi bıraktım
.Hiç içimden gelmedi.Şimdi başka diziler izliyorum.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Demigod - 04 Şubat 2012, 13:36:27
İkinci sezon fragmanı
http://www.youtube.com/watch?v=rOzXsqoJhtE
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Elijah - 26 Şubat 2012, 03:14:13
Piyasada yaklaşık iki dakikalık şöyle (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dlmM81LD1rY) bir fragman da bulunuyor.[*]360p ama idare edin[/*]

Mekanlar genel olarak kafamda hayal ettiğim gibi, Stanis hariç karakterler de öyle. Ne bileyim oynayan kişi biraz silik kalmış. Daha sert ve acımasız bakışlı birini bulabilirlerdi. Fakat savaş sahnelerini neredeyse hiç göstermemişler. Doğal olarak. Ağız sulandırmak en iyi işleri.

Ayrıca öğrendiğim bilgilere göre dizide 3.kitaptan da bölümler bulunuyormuş. İlkinde de öyle yapmışlardı yanlış hatırlamıyorsam.

Artık 1 Nisan'a kadar bu fragmanlarla idare edeceğiz. Ekmek yerine ekmek kırıntısı yemek gibi bir şey bu.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: syrio forel - 03 Mart 2012, 15:59:34
Bu  arada ikinci sezon official posteri yayınlanmış.

(http://wpc.556e.edgecastcdn.net/80556E/img.site/PHIAKViGYLqbMQ_1_m.jpg)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: minrand - 06 Mart 2012, 22:07:58
2 sezonun son yayınlanan traileri.

http://www.youtube.com/watch?v=I93RFzrPQqw

Şurda da türkçe altyazılısı var.

http://www.birdizihaber.com/2012/03/game-of-thrones-2-sezon-yeni-trailer.html

Trailer da çalan şarkıyı merak edenler için. Florence and The Machine-Seven Devils

Benim ikinci kitapta favori bölümlerinden olan Lord Varys'in Imp'e sorduğu bilmece ve verdiği cevap.(trailerda diyaloğun sadece bir kısmı var)
Spoiler: Göster

Bilmece:

In a room sit three great men, a king, a priest, and a rich man with his gold. Between them stands a sellsword, a little man of common birth and no great mind. Each of the great ones bids him slay the other two. 'Do it' says the king, 'for I am your lawful ruler.' 'Do it' says the priest, 'for I command you in the names of the gods.' 'Do it' says the rich man, 'and all this gold shall be yours.' So tell me-who lives and who dies?"

Cevap:

"Power resides where men believe it resides. No more and no less."
"So power is a mummer's trick?"
"A shadow on the wall," Varys murmured, "yet shadows can kill. And ofttimes a very small man can cast a very large shadow."

Türkçe çevirileri hemen ulaşabileceğim bir yerde değildi. Bende çevirip berbat etmek istemedim.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: DarLy OpuS - 07 Mart 2012, 01:18:07
Şöyle bir şey de var, ilginizi çekebilir. Bence şık olmuş: The Simpsons Game of Thrones Intro (http://io9.com/5890410/watch-the-simpsons-game-of-thrones-intro?tag=gameofthrones).
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: zekican5 - 07 Mart 2012, 12:06:07
Şöyle bir şey de var, ilginizi çekebilir. Bence şık olmuş: The Simpsons Game of Thrones Intro (http://io9.com/5890410/watch-the-simpsons-game-of-thrones-intro?tag=gameofthrones).
  Gerçekten çok güzel olmuş.Simpsonlar yine yaptılar yapacaklarını :)   Son 23 gün bu arada.Heyecanla bekliyoruz...
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: daifunka_vc - 03 Nisan 2012, 02:11:51
Yeni sezonda ilk dikkatimi çeken şey bölüm içinde çalan müziklerin havasındaki değişim oldu. Daha kasvetli bir havaya bürünmüşler gibi. :D

Bu arada Robb'un hikayesinin içine birazcık edecekler galiba. :D
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: zekican5 - 03 Nisan 2012, 10:08:57
Güzel güzel başlaması çok iyi oldu. Umarım senaryo kitapla paraleldir yoksa vay halimize :)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Wanderer - 14 Mayıs 2012, 23:18:03
Her cümle efsane ama Jaime Lannister hapishanede Ramiz Dayı'ya bağladı olayı.

Spoiler: Göster
Leydi Stark: Sen bir şovalye değilsin! Ettiğin bütün yemileri bozdun sen!"

Jaime Lannister: Çok fazla yemin vardı. Sürekli yemin ettirip duruyorlardı. Kralı koru, krala itaat et, babana itaat et, masumu koru, zayıfı savun. Peki babanız kralı hor görünce ne yapacaktınız? Kral masumları katlettiğinde? Çok fazlaydı. Ne yaparsanız yapın bir yemini meccburen bozuyorsunuz.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: OZ - 17 Mayıs 2012, 18:42:47
Tek bir bölümünü izlemedim zira önce kitapların tamamını okumadan böyle bir niyetim yok. Zamanın geçmesi önemli değil.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Oghertay - 17 Mayıs 2012, 20:55:36
Şahsi kanaatimdir arkadaşlar;

Bence dizi, kitaptan daha iyi durumda. O kadar fazlalık var ki kitapta bazen okurken yazara gıcık oldum. Yine de tercih meselesi
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: ryuk - 20 Mayıs 2012, 17:34:24
Aslında kitapların filme, diziye uyarlanması hoşuma gitmez. Fakat bu dizi gerçekten başarılı olmuş.

Ayrıca ekşi sözlükte şöyle (http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=winterfellden%20yola%20cikti%20yigitler&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CFAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.eksisozluk.com%2Fshow.asp%3Ft%3Dwinterfell'den%2Byola%2B%25C3%25A7%25C4%25B1kt%25C4%25B1%2Byi%25C4%259Fitler&ei=ef-4T-3rJM3ntQat9JzYBw&usg=AFQjCNFRO9rEFy_W8HX7KdlDpZ6ZhKqpKQ) bir şiir buldum(1. sezonu izlememiş olanlar için spoiler içerir, küfür de içeriyor ben uyarımı yapayım da). Çok beğendim :)

Spoiler: Göster
"the king in the north" olayının ardından okununca daha iyi etki yapıyor :fight:



Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Wanderer - 23 Mayıs 2012, 17:57:10
(http://m.friendfeed-media.com/814011932a82f25006a1c3295933810758f21dcd)

Kral adamsın Tyrion reyis.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Oghertay - 27 Mayıs 2012, 17:48:11
Bugün ikinci sezonun 9. bölümü yayınlanacak. Çok başarılı bir şekilde devam eden dizi, kitapla paralel fakat bir o kadar da değişik bir seyirde devam ediyor. Kitaplarda oluşturulmuş yüzlerce karakterden bazıları, kitapta uzun bölümler ile yer almışken, dizi de hiç sözü bile edilmiyor.

Aksi takdirde çok uzun soluklu bir dizi olurdu. İkinci sezonunda da başarısını devam ettirdiği kanaatindeyim. Heyecanla yeni bölümleri bekleye bekleye, sezon finalinden önceki son bölüme kadar geldik. Kitabı okuduğum için olaya hakimim ama, dizi de öyle bir hava yaratılmış ki, an geliyor kitabın dışına çıkılacak gibi hissediyor insan. Hatta bazen bunu istiyor. Heyecan dorukta :)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: daifunka_vc - 29 Mayıs 2012, 00:41:02
9. bölümün sonunda Rains of Castemere şarkısını patlatmışlar, ayrı bir güzel olmuş. Hatta bölümün en sevdiğim yeri oldu diyebilirim.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Oghertay - 29 Mayıs 2012, 01:06:04
9. bölümün sonunda Rains of Castemere şarkısını patlatmışlar, ayrı bir güzel olmuş. Hatta bölümün en sevdiğim yeri oldu diyebilirim.
Peki ya Yarım Adamın konuşması. Efsane bir sahne olmuş ya. Bizim Sibel'de kıvırmaya başladı bu işi :)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Wanderer - 29 Mayıs 2012, 14:49:18
Spoiler: Göster
Half man! Half man!


Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: LegalMc - 29 Mayıs 2012, 19:19:00
Kitapta bu bölümü okurken gözümün önünde çok fazla canlandıramamıştım ve sıkılmıştım. Biraz karışık ve detaylı gelmişti açıkçası. Ama dizide görünce her şeyi daha iyi anladım. Harika bir bölümdü. İkinci kitap ilkine göre daha politik bir havada geçiyordu, o yüzden dizi de durağandı. Gerçi her zaman söylüyorum, bu macera dizisi değil, politika dizisi diye. Ama bu bölümde o "Bu ne ya hiç savaş sahnesi yok Yüzüklerin Efendisi gibi demişlerdi"[*]gerçi hala yüzüklerin efendisiyle alakası yok ama[/*] diyenler biraz da olsa susacaktır artık. Bölümün yazarlığını Martin yapınca kitapta olmayan -sonradan aklına geldi herhalde, hep olur ya öyle sınavdan çıkarsın aklına gelir falan- etkileyici detaylar eklemiş. Ona rağmen %90'a yakın bir payla kitaba uygun gidilmiş bu bölümde. Martin faktörü.

daifunka_vc'nin de söylediği gibi sonunda Rains of Castomere çok etkiledi. Aynı zamanda Bronn ve diğer askerler de söylüyordu bölümün başlarında. Seride önemli yer tutan şarkıyı biz de dinlemiş olduk dizi vesilesiyle.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: daifunka_vc - 29 Mayıs 2012, 22:24:53
Kitapta Tyrion Bizanslılar'ın İstanbul kuşatmasında Haliç'te uyguladığı taktiğin değişik bir versiyonunu (bayağı değişik aslında onlar bizi dışarıda istiyordu, Tyrion gemileri içeride. :D ) şehrin önünden geçen nehri kapatmak için kullanıyordu. Ben savaşın birebir aynı çekileceğini, o kısımların da olacağını ümit etmiştim. Çünkü kitapta Tyrion diziye göre daha kafası çalışan bir komutan durumundaydı. Tabii sezonun ilk bölümlerinde demircileri falan toplamayınca anladım bu ümidimin gerçekleşmeyeceğini. Neyse en azından wildfire gösterisi güzel olmuş.

Bu arada kitapta o kısımları okurken aklıma direk İstanbul kuşatması gelmişti. Zincirler, wildfire ve grejuva ateşi, Haliç ve Blackwater Rush arasındaki benzerliklerden olsa gerek.  :P
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: LegalMc - 29 Mayıs 2012, 22:34:11
Evet zincir meselesi yorumu attıktan baya sonra aklıma geldi :D İyi taktikti aslında, görmeyi isterdim. Kitapta;

Spoiler: Göster
Çılgınateş atıldıktan sonra Davos'un denize düşmesi kara kuşatmasına göre daha uzun bir süreyi alıyordu. Dizide ise tam tersi olmuş, kuşatma ön plana çıkarılmış. Şikayetçi değilim tabii.


Yine de kitapla en tutarlı bölümdü.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: daifunka_vc - 29 Mayıs 2012, 22:55:31
Evet, GRRM'in elinin değdiği belli oluyor bölüme. Dediğin gibi kitaba en sadık kalan bölüm olmuş. Yalnız, bölüm bir ara Stannis'i Battal Gazi falan yapıyordu az kalsın. İçimden 'Lan! Bu herhalde merdiven falan dinlemeyip bir zıplayışta sura konacak.' diye geçirmedim değil. :P

Dur bakalım, House of Undying'de olanları nasıl anlatacaklar. Resmen teori deposu bir bölümdü kitapta.

Bir de
Spoiler: Göster
Bolton'ın oğlunu nasıl hikayeye dahil edecekler. Bölümün birinde oğluma haber saldım, adam toplayıp Winterfell'e gidecek gibisinden bir şeyler diyordu.




Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: LegalMc - 30 Mayıs 2012, 10:58:56
Evet, Stannis'in o kadar iyi kılıç kullanabileceğini hiç düşünmemiştim ben. Bu arada 2x10'un promosu yayınlandı. (http://www.youtube.com/watch?v=vMzsbKj6o3Y) Sonunda çok azıcık bir House of Undying kısmı var ama hiçbir şey belli olmuyor henüz. Keşke o bölümü de Martin yazsaydı, sonuçta dediğin gibi serinin kaderini etkileyen teoriler var.

Spoiler: Göster
Roose Bolton öyle bir şeyler söylüyordu Robb'a, evet. Kitaptaki gibi entrikayla değil de direk gidip alacak sanırım.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Tyrion - 05 Haziran 2012, 01:24:01
Bu haftaki bölüm çok sağlamdı.3.sezonu 10 ay nasıl bekleyeceğiz bilmiyorum.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: The Titan - 05 Haziran 2012, 11:51:23
Bu haftaki bölüm çok sağlamdı.3.sezonu 10 ay nasıl bekleyeceğiz bilmiyorum.
Muhteşem bir bölümdü gerçekten de. Haklısın 10 ay nasıl beklenir şimdi :)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: zekican5 - 05 Haziran 2012, 11:56:22
Bu haftaki bölüm çok sağlamdı.3.sezonu 10 ay nasıl bekleyeceğiz bilmiyorum.
Muhteşem bir bölümdü gerçekten de. Haklısın 10 ay nasıl beklenir şimdi :)
Sabır sabır sabır...
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Oghertay - 05 Haziran 2012, 16:16:52
Bu haftaki bölüm çok sağlamdı.3.sezonu 10 ay nasıl bekleyeceğiz bilmiyorum.
Muhteşem bir bölümdü gerçekten de. Haklısın 10 ay nasıl beklenir şimdi :)
Sabır sabır sabır...

10 ay ızdırap bizleri bekliyor anlaşılan. 10 ay sonra kim öle kim kala.

Olmaz, olmaz. Bir sezonda 10 bölüm yayınlıyorsun, insanları merak içerisinde bıraktırıyorsun bide 10 ay sonra görüşürüz diyorsun. Benim içinde bundan böyle, bundan böyle... :)

Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Canina - 13 Haziran 2012, 00:00:00
İkinci sezon ile ikinci kitap aynı yerde mi bitiyor? Elime üçüncü kitap geçti ama arada bir şey kaçırmayayım diye kapağını bile açmadım daha.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Elijah - 13 Haziran 2012, 00:18:07
İkinci sezon ile ikinci kitap aynı yerde mi bitiyor? Elime üçüncü kitap geçti ama arada bir şey kaçırmayayım diye kapağını bile açmadım daha.

İkinci sezonun bazı bölümlerinin bitimi, üçüncü kitabın başları oluyor. Jon'un, Sam'in, Catelyn'in, Jaime'nin bölümleri falan. Bir şey kaçırmazsın yani.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Raisor - 14 Haziran 2012, 17:07:09
Game of thrones'un sorunu, kitaptaki pek çok şeyin anlatılmaması oldu. Gerekirse fazladan 1 sezon çekseler fakat her şeyi anlatsalar iyi olurdu.

Spoiler: Göster
Kitabı okuyanlar bilecektir. Kuledeki 12 ölümsüz, dragon lady tarafından öldürüldüğünden, filmde hiç bahsedilmedi.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Berre - 10 Temmuz 2012, 16:00:48
Çok eğlendim bunu dinleyince. :P

Spoiler: Göster
http://www.youtube.com/watch?v=IS01jgGyGeI&feature=player_embedded


Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Gilderoy - 14 Temmuz 2012, 14:05:22
And who are you, the proud lord said,
that I must bow so low?
Only a cat of a different coat,
that's all the truth I know.
In a coat of gold or a coat of red,
a lion still has claws,
And mine are long and sharp, my lord,
as long and sharp as yours.
And so he spoke, and so he spoke,
that lord of Castamere,
But now the rains weep o'er his hall,
with no one there to hear.
Yes now the rains weep o'er his hall,
and not a soul to hear
.

The Rains of Castamere (http://www.youtube.com/watch?v=sn2l2_v6Ur8)

Spoiler: Göster
Uzun zamandır bir bölümde bu kadar keyif almamıştım.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Raisor - 05 Ağustos 2012, 16:18:59
Dizinin 31 Mart 2013'de üçüncü sezonla devam edeceği açıklandı. Ayrıca dizide yeni karakterler de var:

Yeni karakterler (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rpSDSgChsaI)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: TheSpell - 05 Ağustos 2012, 16:27:42
Dizinin 31 Mart 2013'de üçüncü sezonla devam edeceği açıklandı. Ayrıca dizide yeni karakterler de var:

Yeni karakterler (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rpSDSgChsaI)

Yeni seçimleri beğendim. Beric Dondarrion pek hayal ettiğim gibi olmasa da, diğerleri hemen hemen oturmuş gibi. Diziyi öyle çok bayılarak izlemiyorum, çünkü olayları çok çarpıttılar.  Ancak yine de izleyeceğim.

Spoiler: Göster
İkinci sezonu da zaten finalde Ötekiler'in gelmesiyle kurtardılar. Sırf bu yüzden merakla bekliyorum.

Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Daarlan Gardan - 07 Ağustos 2012, 02:49:27
Meera Reed hayal ettiğim gibi değil. Onu geçtim, ikinci kitapta o kadar iş yapan/hikayeye katkı sağlayan karakterler nasıl olur da ikinci sezonda olmaz? Reed kardeşlerden bahsetmekteyim. Halen sinirliyim o konuya. Şimdi kim bilir nereden dahil olacaklar.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: daifunka_vc - 18 Ağustos 2012, 01:44:08
Mance Rayder rolünü kimin oynayacağı belli olmuş: Ciarán Hinds, yani namı diğer Rome'un Sezar'ı.
Yapılan seçimi takdir ettim.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: sirdede - 18 Ağustos 2012, 12:06:01
Cnbc-e'nin mevcut dizilerinden birisi olan Game of Thrones yeni yayın dönemiyle birlikte 10.Eylül.2012'den itibaren her pazar günü ekranları süsleyecek.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Daarlan Gardan - 21 Ağustos 2012, 02:57:13
Mance Rayder rolünü kimin oynayacağı belli olmuş: Ciarán Hinds, yani namı diğer Rome'un Sezar'ı.
Yapılan seçimi takdir ettim.

Ben o rol için her zaman Richard Armitage'i düşünmekteydim, çok yakışırdı, hatta muhteşem olurdu.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: sirdede - 21 Ağustos 2012, 11:27:53
Bence de Mance Rayder rolüne Richard Armitage cup diye otururdu. Adamda mükemmel ses var.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Daarlan Gardan - 22 Ağustos 2012, 15:44:36
Edmure Tully'i canladırması içinde Tom Hiddleston'u düşünüyordum, ne yazık ki düşündüklerimiz çok uçuk kaçıyor herhalde. Sean Bean dışında şöyle dünya çapında tanınan bir oyuncu göremedik.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: E0nwe - 17 Eylül 2012, 21:03:23
Kitaba göre çoğu yeri atlamışlar ama bu faktörler dizinin başarısını pek gölgelemiyor.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Acmert - 29 Eylül 2012, 21:16:36
CNBC-e dergi Ekim ayında Game of Thrones'ın 2.sezonu için oldukça geniş yer ayırmış. Tam dokuz sayfa.  İlk 4 sayfada Westeros tarihini, kitabı okumayanlar için kısa bilgi halinde vermişler. (Alacakaranlık Çağı, İlk Adamların Gelişi, Kahramanlar Çağı, Uzun Gece, Westeros'un Kralları, Andal İstilası, Valyria'nın yükselişi ve düşüşü, Ejderhalar Çağı, Robert'in isyanı başlıkları altında.)

Diğer 2 sayfada ise Westeros'taki dini inanç sistemlerini açıklamışlar. (Yedi İnancı, Eski Tanrılar, Boğulmuş Tanrı, Işığın Lordu başlıkları altında.)
 
İki sayfayı da dizi setine ve çekim yerlerine ayıran, CNBC-e dergi, Game of Thrones'a ayırdığı son sayfada, internette gördüğümüz Game of Thrones parodilerine vermiş. İşte onlardan bir kaçı:

Spoiler: Göster
(https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-e.ak/hphotos-ak-ash4/284345_270032309677869_1568254_n.jpg)


Spoiler: Göster
(https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-h.ak/hphotos-ak-ash4/401598_444087582272340_463912900_n.jpg)


Spoiler: Göster
(https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-f.ak/hphotos-ak-snc7/295082_466519566695808_33473153_n.jpg)


Penguen'deki Game of Thrones Karikatürü de dergi de yer bulmuş kendine.
Spoiler: Göster
(https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-e.ak/hphotos-ak-ash4/390538_526875117326919_1595513478_n.jpg)


Spoiler: Göster
(https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-e.ak/hphotos-ak-snc6/230517_225852734208624_1176828142_n.jpg)


Spoiler: Göster
(http://i3.kym-cdn.com/photos/images/original/000/327/956/2ff.jpg)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Gilderoy - 23 Nisan 2013, 21:15:13
Dizi süper hızla ilerliyor. Ve o kadar farklı parçalara bölündü ki bazı bölümlerde hiç görmediğimiz olaylar, kişiler oluyor. Kendi adıma söylersem en iyi sahneler Daenerys'in. Özellikle çıkan son bölümün(3x4) son kısmı mükemmeldi bana göre.

Bu bölümü izlemeyenler için spoiler olabilir.
 
Spoiler: Göster
(http://24.media.tumblr.com/705d789f5adef98c0bee35e68f86e653/tumblr_mln2d9SD3I1qzc58go1_r1_500.gif)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: aynalasya - 29 Nisan 2013, 00:41:08
Herkes kitabı aynen diziye aktarmalarını bekliyor. Bu imkansız abi geçelim bunu bi hele.

Son bölümde Dany'nin yaptıkları diyorum. Hehey be güzelim.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: E0nwe - 29 Nisan 2013, 12:20:55
Dizi son hızla ve çok iyi bir şekilde devam ediyor. Sezonun 3.bölümde çalan ve kitapta da sık sık duyduğumuz "The Bear and the Maiden Fair" adlı parçayı çok iyi seslendirmişler. Tabi bölümün sonunda çalan punk versiyonu hem gitmemiş, hem olmamış. Zaten baya bir dalga konusu oldu. Onun yerine fanların çok güzel yaptığı seslendirmeler var. Onlar gidebilirmiş ya neyse... Dizideki sahne için;
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vPA0BmlNd20
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Denaro Forbin - 08 Mayıs 2013, 02:28:58
3.sezonu bekle bekle bir hal olmuştuk. Ve şimdi 3.sezonun 7.bölümünü bekliyoruz. Ne kadar da hızlı geçiyor zaman yahu.

Seriyi okuyanlar 7.bölümün öneminin farkındadırlar. Serinin kırılma noktalarından biri bu bölümde gerçekleşecek çünkü. Okumayanlar tıklamasın.

Spoiler: Göster
Robb yaptığı akılsız hamlelerin cezasını başıyla ödeyecek ve ona annesi de katılacak. Hüzün dolu bir bölüm bekliyor bizi. Bakalım hayalimizde canlandırdığımız gibi olmuş mu? Diziyi izleyenlerin büyük bir bölümünün favori hanesidir Stark hanesi. 7.bölümden sonra o kişilerin yorumlarını okumayı çoook merak ediyorum. Eğlenceli olacak. :P


Ve çok sinir bozucu bir durum daha var benim açımdan. Orada burada şurada dizinin sıkıcılığıyla ilgili yorumlar okumaktan artık gına geldi. Yahu, yapmayın, etmeyin, gözünüzü seveyim, karıştırmayın başka dizilerle Game of Thrones'u. Bu bir televizyon devrimidir, basite indirgemeyelim lütfen. Hatta bu durumda Sansa olasım geliyor; "Pliiiz, pliiiz."

Savaş isteyenleri Spartacus ve Vikings'e alabiliriz. Dizi çok iyi ilerliyor. Her ne kadar Sur'daki Savaş'tan henüz bir iz olmasa da, kalan 4 bölümde fazlasıyla Sur sahnesi izleyeceğimizden eminim.

Yasal uyarı: Bu bir savaş dizi değildir. Politik meseleler üzerine kurulu, entrikalarla çevrili bir taht mücadelesidir. Lütfen ona göre izleyiniz.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: daifunka_vc - 08 Mayıs 2013, 02:40:23
Seriyi okuyanlar 7.bölümün öneminin farkındadırlar. Serinin kırılma noktalarından biri bu bölümde gerçekleşecek çünkü. Okumayanlar tıklamasın.

Spoiler: Göster
Robb yaptığı akılsız hamlelerin cezasını başıyla ödeyecek ve ona annesi de katılacak. Hüzün dolu bir bölüm bekliyor bizi. Bakalım hayalimizde canlandırdığımız gibi olmuş mu? Diziyi izleyenlerin büyük bir bölümünün favori hanesidir Stark hanesi. 7.bölümden sonra o kişilerin yorumlarını okumayı çoook merak ediyorum. Eğlenceli olacak. :P


Spoiler: Göster
Dediğin hadise, muhtemelen her sezonun en önemli olayının yaşandığı bir başka 9. bölümde gerçekleşir. Bölümün adının da 'The Rains of Castamere' olması lazım. Bu da mühim vak'anın sondan bir önceki bölümde gerçekleşeceğini gösteriyor gibi.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: E0nwe - 08 Mayıs 2013, 12:46:15
Seriyi okuyanlar 7.bölümün öneminin farkındadırlar. Serinin kırılma noktalarından biri bu bölümde gerçekleşecek çünkü. Okumayanlar tıklamasın.

Spoiler: Göster
Robb yaptığı akılsız hamlelerin cezasını başıyla ödeyecek ve ona annesi de katılacak. Hüzün dolu bir bölüm bekliyor bizi. Bakalım hayalimizde canlandırdığımız gibi olmuş mu? Diziyi izleyenlerin büyük bir bölümünün favori hanesidir Stark hanesi. 7.bölümden sonra o kişilerin yorumlarını okumayı çoook merak ediyorum. Eğlenceli olacak. :P


Spoiler: Göster
Dediğin hadise, muhtemelen her sezonun en önemli olayının yaşandığı bir başka 9. bölümde gerçekleşir. Bölümün adının da 'The Rains of Castamere' olması lazım. Bu da mühim vak'anın sondan bir önceki bölümde gerçekleşeceğini gösteriyor gibi.


Spoiler: Göster
Yanlış hatırlamıyorsam Martin 2. ve 8. bölümü kendisi yazacaktı. Dediğin gibi en vurucu olaylar 8. ve 9. bölümlerde gerçekleşiyor. Ayrıca dizi çıkmadan IMDB sayfasındaki bölüm listesine baktığım zaman, bölümlerden birisinin adı;red wedding'di.  7. yada 8. bölüm olması lazım. Fakat sonradan bir değişikliğe gidilmiş.



Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Acmert - 08 Mayıs 2013, 13:15:55
Seriyi okuyanlar 7.bölümün öneminin farkındadırlar. Serinin kırılma noktalarından biri bu bölümde gerçekleşecek çünkü. Okumayanlar tıklamasın.

Spoiler: Göster
Robb yaptığı akılsız hamlelerin cezasını başıyla ödeyecek ve ona annesi de katılacak. Hüzün dolu bir bölüm bekliyor bizi. Bakalım hayalimizde canlandırdığımız gibi olmuş mu? Diziyi izleyenlerin büyük bir bölümünün favori hanesidir Stark hanesi. 7.bölümden sonra o kişilerin yorumlarını okumayı çoook merak ediyorum. Eğlenceli olacak. :P


Spoiler: Göster
Dediğin hadise, muhtemelen her sezonun en önemli olayının yaşandığı bir başka 9. bölümde gerçekleşir. Bölümün adının da 'The Rains of Castamere' olması lazım. Bu da mühim vak'anın sondan  bir önceki bölümde gerçekleşeceğini gösteriyor gibi.


Spoiler: Göster
Yanlış hatırlamıyorsam Martin 2. ve 8. bölümü kendisi yazacaktı. Dediğin gibi en vurucu olaylar 8. ve 9. bölümlerde gerçekleşiyor. Ayrıca dizi çıkmadan IMDB sayfasındaki bölüm listesine baktığım zaman, bölümlerden birisinin adı;red wedding'di.  7. yada 8. bölüm olması lazım. Fakat sonradan bir değişikliğe gidilmiş.





Spoiler: Göster
 
Spoiler olan bir olayın ismi geçmektedir.



Kızıl Düğün'ün bölümü açıklandı.  


Serinin üçüncü kitabı Kılıçların Fırtınası'nın hayranlar tarafından en büyük olayı olarak anılan Kızıl Düğün, 3. sezonun 9. bölümünde gerçekleşecek. Bölüm, David Nutter tarafından yönetiliyor. Nutter, Game of Thrones'ta daha önce, ikinci sezonun "Eski ve Yeni Tanrılar" ve "Onurlu Bir Adam" bölümlerini yönetmişti. 3. sezonun 10. bölümünü de üstlenen David Nutter, her iki bölümde de görüntü yönetmeni Robert McLahlan ile birlikte çalışıyor.

Game of Thrones yazarlarından Bryan Cogman, İrlanda'daki Galway Film Merkezi'ndeki bir etkinlikte 3. sezonun 5. bölümünü yazdığını açıkladı. Cogman yazarlığındaki 5. bölümle birlikte 4. bölümü de Alex Graves yönetiyor. [*]Alıntıdır.[/*]

(http://i.imgur.com/1J51o.jpg)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Malkavian - 08 Mayıs 2013, 13:51:20
Yasal uyarı: Bu bir savaş dizi değildir. Politik meseleler üzerine kurulu, entrikalarla çevrili bir taht mücadelesidir. Lütfen ona göre izleyiniz.

Doğru diyorsun ama dizide çok bariz bir yönlendirme olduğu da bir gerçek. Her politik oyundan sonra illa ki bölüm sonlarına ordu toplayan bir krallığın görüntüleri konuyor. Hal böyle olunca akılda kalan son imge 'Bir sonraki bölüme savaş var.' dedirtiyor.

Onun dışında ben de etrafımdan 'Bu bölüm de sıkıcıydı be' diyenleri duyuyorum ama bana o kadar sıkıcı gelmiyor açıkçası. Kitap okur gibi dizi seyretmemiştim hiç ve bu bile yetiyor.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: E0nwe - 22 Mayıs 2013, 21:09:06
Hazır 9.bölüm geliyorken paylaşalım.

The Rains of Castamere

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jeCCPoVFK4c#!
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Elendil_XX - 22 Mayıs 2013, 21:36:26
Dizi bu sezon kötü gidiyor derken son yayınlanan 8. bölüm çok çok iyiydi.
Şimdi malum önemli olayın yaşanacağı yeni bölümü merakla bekliyoruz.

Spoiler: Göster
"Red Wedding" den bahsediyorum tabii... :P
Başlık: Her Martin Karakterinin Bir Pokemonu Olmalı
Gönderen: Denaro Forbin - 24 Şubat 2014, 21:14:28
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/02/got-pokemon.jpg)

Game of Thrones dizisinin karakterlerini Mr. Men and Little Miss (http://www.kayiprihtim.org/portal/2013/12/23/george-r-r-martinin-karakterleri-bakin-kimlere-donustu//)’e dönüştüren hayranları, sıra dışılıkta sınır tanımayan bir uyarlamaya daha imza atmış.

Çocukluğumuzun unutulmaz çizgi filmlerinden (o zaman pek çoğumuz anime olduğunu bilmiyorduk, böhü) Pokemon karakterlerini hiç bu dizinin karakterleriyle bir arada düşünebiliyor musunuz? Ancak çılgın bir hayran kitlesi bunu da yapmış ve çok da güzel olmuş.

Pokemon hali hazırda animesiyle devam eden bir seri. Konsol oyunları da cabası! Sanmayın ki Pokemon çılgınlığı 2000’lerin başlarında kaldı. Bu fenomen hızına hız katarak devam ediyor.

Bu fenomene bir de HBO’nun ağır toplarından Game of Thrones furyası eklenince dizideki pek çok önemli karaktere bir adet Pokemon düşmüş! Hangileri mi? Hadi, hep beraber görelim.

Daenerys’i ejderhalarından ayırmak büyük ayıp olur. Zaten bizde de onu yapacak cesaret yok. Hayranları da bizimle hemfikir olmuş olacak ki Dany’nin yanına Aerodactyl’ı koyarak aşağıdaki resmi hazırlamışlar.


Aslan da bir kedi değil midir? Tywin’e Persian’ın asaleti ve değişken yapısından başka hangi Pokemon eşlik edebilir?


Ah Sansa, vah Sansa. Seni ne kadar eleştirsek de asaletinden bir şey kaybetmiyorsun. Sevimli Vulpix de bu asaletine bir katkıda bulunsun.


Arya Stark, sakın ola başına bir iş gelmesin! Herkes ölsün ama sen ölme! Haunter’ı da al yanına, onun o eğlenceli kişiliği senin yalın cesaretinle birleşsin.


Cercei’nin hem sözlerindeki hem de hareketlerineki zehir dört bir yana saçıladursun, Beedrill’ın ölümcül, zehirli ve ışıl ışıl iğneleri onunla tam bir uyum içinde hareket edecektir. Belki entrikalarında başrolü bile oynar.


Brienne… Senin gibi bir insana sadık Lucario’dan başka kim yakışabilir? İkinizin de içine işlemiş adalet, onur ve insanlardan uzak durma kavramları birbirinizi öyle güzel tamamlıyor ki…


Samwell’in ortağıysa Psyduck oluyor. Çünkü, eee… Yahu anladınız işte.


“Bu kadarı yetmez!” diyen hayranları hemen şöyle (http://asoiap.tumblr.com//) alalım. Buradaki tumblr hesabında çok daha fazlasını görebilirsiniz.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: oguzkaan - 29 Nisan 2014, 02:23:52
Dizi 4. bölüme geldi, burada ses seda yok. Hadi ilk benden olsun.
S4x04-spoiler
Spoiler: Göster
Bölümün sonunda ki sahne ile beraber kitap-dizi ikileminin içine etmiş bulunuyorlar. Hele nette dolaşan ve The Night's King ile alakalı spekülasyonlar doğru ise gelecek kitaplardan spoiler sayılacak bir olaydı. Ben The Winds of Winter kitabına kadar dizinin "The Others" hakkında bir şeyler anlatacağını düşünmemiştim. Madem bu elemanlar böyle çoğalabiliyorlar, neden şimdiye kadar beklediler? Bir soru daha...
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Darkone - 30 Nisan 2014, 12:41:16
Dizi 4. bölüme geldi, burada ses seda yok. Hadi ilk benden olsun.
S4x04-spoiler
Spoiler: Göster
Bölümün sonunda ki sahne ile beraber kitap-dizi ikileminin içine etmiş bulunuyorlar. Hele nette dolaşan ve The Night's King ile alakalı spekülasyonlar doğru ise gelecek kitaplardan spoiler sayılacak bir olaydı. Ben The Winds of Winter kitabına kadar dizinin "The Others" hakkında bir şeyler anlatacağını düşünmemiştim. Madem bu elemanlar böyle çoğalabiliyorlar, neden şimdiye kadar beklediler? Bir soru daha...


4.cü bölümü izledikten sonra diziden soğur gibi oldum. kitaptan çok uzaklaşmaya başlamışlar
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: oguzkaan - 30 Nisan 2014, 22:14:06
Dizi 4. bölüme geldi, burada ses seda yok. Hadi ilk benden olsun.
S4x04-spoiler
Spoiler: Göster
Bölümün sonunda ki sahne ile beraber kitap-dizi ikileminin içine etmiş bulunuyorlar. Hele nette dolaşan ve The Night's King ile alakalı spekülasyonlar doğru ise gelecek kitaplardan spoiler sayılacak bir olaydı. Ben The Winds of Winter kitabına kadar dizinin "The Others" hakkında bir şeyler anlatacağını düşünmemiştim. Madem bu elemanlar böyle çoğalabiliyorlar, neden şimdiye kadar beklediler? Bir soru daha...


4.cü bölümü izledikten sonra diziden soğur gibi oldum. kitaptan çok uzaklaşmaya başlamışlar
Kitaplarda ki konu sırasını korumaması bakımından haklısınız. Sonuçta sinemaya veya televizyona uyarlanmış bir eserde birebir takip beklemek biraz hayalcilik olur. Bazı karakterleri atıyorlar, olayların oluş biçimini, yerini, kişileri değiştiriyorlar. Böylece kitapları okumayan izleyicide olay örgüsü konusunda fikir sahibi oluyor. Yoksa bire bir kitabı takip etseler, kitaplar "pov" tarzında yazıldığı için büyük olasılıkla okur olmayan izleyici olayları anlamak ve bağ kurmak konusunda zayıf kalır.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Fırtınakıran - 17 Temmuz 2014, 21:55:28
http://www.buzzfeed.com/jennaguillaume/this-game-of-thrones-fan-theory-will-blow-your-mind

Şöyle bir teori gördüm. Bana mantıklı geldi açıkçası. Siz ne dersiniz?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Lordmuti - 17 Temmuz 2014, 22:16:45
http://www.buzzfeed.com/jennaguillaume/this-game-of-thrones-fan-theory-will-blow-your-mind

Şöyle bir teori gördüm. Bana mantıklı geldi açıkçası. Siz ne dersiniz?

R+L=J diye çook meşhur bir teori o. Spoiler istemeyen aşağıya tıklamasın.

http://asoiaf.westeros.org/index.php/topic/114132-rlj-v-88/#entry6030166
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Denaro Forbin - 21 Temmuz 2014, 17:27:47
http://www.buzzfeed.com/jennaguillaume/this-game-of-thrones-fan-theory-will-blow-your-mind

Şöyle bir teori gördüm. Bana mantıklı geldi açıkçası. Siz ne dersiniz?

Bu teoriyi Türkçeleştirip portalımızda da yayınladık arkadaşlar. Ulaşmak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/2014/07/20/jon-karin-annesi-aslinda-kim/) tıklamanız yeterli.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Fırtınakıran - 19 Şubat 2015, 20:12:26
I read that f*king books! (http://9gag.tv/p/aKjaaZ/fans-of-the-game-of-thrones-book-series-will-understand-this-rage-of-thrones)

Yalnız kitap okumakla ilgili söylediği şeylere katılmamak ne mümkün :).
Başlık: Game of Thrones Kaç Sezon Sürecek Dersiniz?
Gönderen: mit - 16 Mart 2015, 15:37:19
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2015/03/game-of-thrones.jpg)

Game of Thrones Kaç Sezon Sürecek Dersiniz?

Game of Thrones 5. sezonunun başlamasına sadece birkaç hafta kaldı. Tam olarak 12 Nisan’da başlayacak yeni sezondan önce konuşulanlar arasında dizinin kaç sezon süreceği de var. Detaylar haberimizde (http://www.kayiprihtim.org/portal/2015/03/16/game-of-thrones-kac-sezon-surecek-dersiniz/)!

Haber: Hazal "Fırtınakıran" Çamur (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose-yazari/hazal-camur-firtinakiran/) | Serkan "kargasiz" Bulut (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose-yazari/serkan-bulut-kargasiz/)
Başlık: Washington Post, Game of Thrones’taki 456 Ölüm İçin Rehber Hazırladı
Gönderen: Fırtınakıran - 08 Nisan 2015, 09:39:48
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2015/04/valar-morghulis.jpg)

Dünyanın önde gelen gazetelerinden The Washington Post (http://www.washingtonpost.com/graphics/entertainment/game-of-thrones/?tid=sm_tw_st), Game of Thrones dizisi için büyüğünden küçüğüne tüm ölümleri masaya yatırdı. Ortaya figüranlara kadar varan tamı tamına 456 ölümlük bir rehber çıktı. Hem de illüstrasyonlarıyla!


Olaylar, olaylar (http://www.kayiprihtim.org/portal/2015/04/07/washington-post-game-of-thronestaki-456-olum-icin-rehber-hazirladi/)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 16 Nisan 2015, 01:57:59
İlk bölümü izledim.

Spoiler: Göster
 Şunu söylemem gerekiyor ki, hikayeyi değiştirmelerine sadece değiştirdikleri için kızacak biri değilim. Bu değişim iyi yönde de, kötü yönde de olabilir. Mesela Tyrion'ın Essos'taki hikayesinin gereksiz (evet cidden gereksiz) kısımlarının atılıyor ve hızlıca Daenerys'le buluşturuluyor sanırım, bu gayet güzel. Fakat Mance'in ölmesi olmamış. Gerçekten olmamış. Yerine kimi koyacaklar, ya da Mance'in rolünü tamamen atacaklar mı bilmiyorum ama neden böyle bir şey yaptıklarını anlamakta güçlük çekiyorum. Eklemedikleri karakterler tamam da, elinizdeki karakteri ölmemesi gereken yerde neden öldürüyorsunuz ki yahu? Hem de gerçekten önemli role sahip bir karakteri? Hakikaten anlamakta güçlük çekiyorum.


Diğer üç bölümü izlemedim bu arada, başlığa yazacak arkadaşlar da spoiler'a girmeden önce ilk bölüm harici spoiler verip vermediklerini söylerse iyi olur sanırım. Yalnız olduğumu sanmıyorum bölümlerin normal yayınlanmasını bekleyen biri olarak.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: LegalMc - 16 Nisan 2015, 10:30:03
Spoiler: Göster
 Şunu söylemem gerekiyor ki, hikayeyi değiştirmelerine sadece değiştirdikleri için kızacak biri değilim. Bu değişim iyi yönde de, kötü yönde de olabilir. Mesela Tyrion'ın Essos'taki hikayesinin gereksiz (evet cidden gereksiz) kısımlarının atılıyor ve hızlıca Daenerys'le buluşturuluyor sanırım, bu gayet güzel. Fakat Mance'in ölmesi olmamış. Gerçekten olmamış. Yerine kimi koyacaklar, ya da Mance'in rolünü tamamen atacaklar mı bilmiyorum ama neden böyle bir şey yaptıklarını anlamakta güçlük çekiyorum. Eklemedikleri karakterler tamam da, elinizdeki karakteri ölmemesi gereken yerde neden öldürüyorsunuz ki yahu? Hem de gerçekten önemli role sahip bir karakteri? Hakikaten anlamakta güçlük çekiyorum.


KİTAPTAN sert spoiler.

Spoiler: Göster
Mance'in kesin öldüğünü biliyor muyuz? Kitapta Melissandre büyü yapıp başkasının Mance gibi görünmesini sağlamıştı yanlış hatırlamıyorsam.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 16 Nisan 2015, 12:13:09
Spoiler: Göster
Kesin olarak bilmiyoruz, evet. Fakat kitaptaki sahneden farklı olarak karşı koymaya çalışmıyor. Kitapta Kemik Lordu başta gülümseyerek gelse de sonradan korkup Mance olmadığını anlatmaya çalışıyordu, dizide ise böyle bir şey görmedik. Aksine gerçekten Mance değilse de epeyce role girmiş görünüyordu. Gerçekten Mance olmayan birinin böyle davranması için bir sebep göremedim, bu yüzden öldüğünü düşündüm. Fakat evet, yaşıyor olabilir. Öldüyse olmamış diyelim o zaman. Göreceğiz bakalım.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: kargasiz - 17 Nisan 2015, 20:34:43
Şu spoilerlara bakmamaya ne zaman başlayacağım bilmiyorum, arada kaçırıyorum böyle. Kitapları okumam gerek :)

George R.R. Martin'in bu sezon kitapta olmayan çok fazla ölüm olacak demesi doğruysa yaşananlar pek değişmeyecek gibi görünüyor.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Denaro Forbin - 19 Nisan 2015, 10:11:59

KİTAPTAN sert spoiler.

Spoiler: Göster
Mance'in kesin öldüğünü biliyor muyuz? Kitapta Melissandre büyü yapıp başkasının Mance gibi görünmesini sağlamıştı yanlış hatırlamıyorsam.


Spoiler: Göster
Kemik Lordu idi sanırım.


Ekleme: Üstteki yorumda da söylenmiş zaten, şimdi okudum. Sonraki bölümlerde olay netliğe kavuşur muhtemelen.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 02 Haziran 2015, 01:52:34
8. bölüm neydi öyle yahu. Temiz bir fiyuuvvv çektim. Hardhome'u harbiden çok sıkı gördük.

Spoiler: Göster
(https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSOpa-Wrqt-qCAup4oJEDTm6XrAKxz-YpvzDxrhNxiQb22uPod6IQ)


Spoiler: Göster
(http://static1.squarespace.com/static/503f0892c4aa93dffe114177/t/556c2757e4b0c3683a9f7258/1433151415135/?format=500w)


Mastodon elemanlarına da bir hi diyebilirsiniz.

Spoiler: Göster
(http://image-cdn.zap2it.com/images/game-of-thrones-season-5-episode-8-mastodon-hbo.jpg)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Maedhros - 02 Haziran 2015, 16:09:49
Dizinin izlediğim bölümleri içerisinde (İlk iki sezon ve 5x8) en iyi bölümdü.

Spoiler: Göster
İlk olarak Cersei sahneleri gerçekten hayal ettiğim şekilde. Rahibeyi kısa, tombul, Adile Naşit gibi birinin sert görünümlü halini hayal etmiştim. Fakat bu kadın da uymuş yani, boylu poslu otoriter falan. Neyse. Cersei bölümleri baya iyiydi.

Tyrion'ın bölümü kitapta olmadığı için çok yorum yapamayacağım ama sadece diziye göre konuşmam gerekirse Daenerys o kadar atıp tutuyordu intikam intikam diye. Ben onun yerinde olsam hem Jorah'ı hem de Tyrion'ı anında öldürtürdüm. Daenerys baya değişmişe benziyor. Ben en son 3 sezon önce izlemiştim o günden bu güne harbiden büyümüş yani. Tyrion bölümü de fena değildi. Dany dizide hem kendisi hem de Aegon'u karşıladığı için Jon Connington'u da haliyle Jorah karşılıyor. Gri hastalığa yakalandı zavallı ama şu an tek emeli Dany'yi Demir Taht'a geçirmek. Ondan sonra istese de istemese de ölecek.

Sansa ile Theon'un bölümünde bir garip oldum. Eskiden Sansa'yı hiç sevmezdim ama şu an baya seksi bir insan olmuş. Dizideki rolüne gelirsek Sansa şu an kitaptaki Jeyne Poole'ü karşılıyor. Sansa bölümü ve Theon'a fırça atması baya iyiydi. Özellikle şu Theon'u oynayan çocuk inanılmaz "Leş" rolü yapıyor, hayran kaldım. Kitaptan hayal ettiğim Theon dizideki Theon'a fiziksel olarak benzemiyor ama hareketleri neredeyse aynı. Bu sebeple yine taktir ettim.

Son olarak gelelim "Çetinocak" bölümüne. Bu kısım dizinin 5 sezon 50 bölümü içerisinde en beğendiğim kısımdı. Hem Gece Bekçileri'nin cesaretini gördük, hem Yabanıllar'ın özde iyi insanlar olduklarını gördük falan çok ama çok iyi bir bölümdü. "Yürüyen ölüler" çok iyiydi.. Ben bu kadar hareketli olduklarını hayal etmemiştim ama yakışmış yani. Bu kısım hakkında eleştirebileceğim tek yer Ak Yürüyenler'in tasviri. Yani ben onları daha bir ruhumsu düşünmüştüm ama dizide baya insana benziyorlar.


Bu kadar, en beğendiğim bölümdü. Okuyanların benimle aynı şeyi düşündüğüne emin gibiyim.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Maedhros - 08 Haziran 2015, 03:59:53
Üst üste mesaj yazmak istemezdim ama gececiler için altta dizi hakkında çok acayip spoiler içeren çok acayip bir şey var. Buyurun:

Spoiler: Göster
http://streamable.com/0m2k

Stannis'e bunu neden yaptıklarını bilmiyorum ama adamı resmen harcadılar.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 09 Haziran 2015, 01:49:36
Nooovvvv!

Spoiler: Göster
(http://www.independent.co.uk/incoming/article10304783.ece/alternates/w460/shireen2.png)


Spoiler: Göster
Stannis'in özkızını diri diri yakacağını hiç düşünmezdim. İnsanlar genel olarak bu bölümle Stannis'ten nefret etmeye başlasa da ona olan saygımda değişme olmadı çünkü kendisinin şu saatten sonra tek bir amacı var ve ona ulaşmak için elinden gelen her şeyi yapmaya hazır. Tıpkı diğerleri gibi. İyi veya kötü diyemeyiz. Zamanında Jaime'den de nefret etmiştik Bran'i kuleden attığı için, belki ileride de tekrar Stannis'i sahiplenip yaptığının çoğunluğun çıkarını korumak için gerekli olduğunu düşünecekler.

Daenerys'in Drogon'a atlayıp gitmesini görünce çocuklar gibi şenlendim. Gerçi bir kırbaç sahnesi bekliyordum ama olmadı. Söylemeden edemeyeceğim, yakında Jorah'a kalkan eller taş kesilecek :)


Spoiler: Göster
(http://galeri7.uludagsozluk.com/211/babaya-tokat-atmak_297710.jpg)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Maedhros - 15 Haziran 2015, 23:53:28
"Hazır sezon finaliyken tüm karakteri öldürelim de sonraki sezonu çekmeme bahanemiz olsun." mu dediler acaba?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Amras Ringeril - 16 Haziran 2015, 01:45:50
Kitabı okumuş birisi spoiler verip içimizi rahatlatabilir mi LÜTFEAAAN!
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 16 Haziran 2015, 02:32:59
Spoiler: Göster
Öncelikle sözüm sana Ramsay. Bence sen psikopat filan değilsin. Sadece senaristlerin horca kullandığı bir ahmaksın. Yani karşındaki tüm orduyu biçiyorsun sonra, e hadi dönelim bari yuvamıza, diyorsun. Bulsana oluuuüüm kralı. Hani yüzecektin derisini!

Dany konusu karmaşık. Hiç bulaşmayalım.

Bence Cercei'nin yürüyüşü bir Hardhome kadar çarpıcıydı. Çok iyi işlenmiş.

Bir de Jon Snow var elbette. Sağda solda çeşitli demeçler çıktı dizide gerçekten öldüğü yönünde. Bence de öldü ve Jon devri kapandı. Fakat şöyle bir ayrıntı da var. The Mountain öldü Robert Strong doğdu. Catelyn öldü Lady Stoneheart doğdu.Arya Stark gitti No One geldi. Bence Jon da geri gelecek fakat çok başka birisi olarak. Belki ölümsüz olarak geri gelir belki de White Walker. Longclaw sahipsiz kalmayacaktır.

Bence Stannis de ölmedi.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: daifunka_vc - 16 Haziran 2015, 04:53:57
Kitabı okumuş birisi spoiler verip içimizi rahatlatabilir mi LÜTFEAAAN!

Çok bir şey açıklamıyorum ama:

Spoiler: Göster
Jon'dan bahsediyorsun sanırım. :) Kitapta da Jon'un kısmı o noktada kaldı. Ancak, Melisandre'nin o civarda olması ve Azor Ahai kehanetindeki işaretlerin o sahnede gerçekleşmesinden ötürü Beric Dondarrion ve Caitlyn Stark ayarı verilebilir Jon Snow'a. Büyük ihtimalle güçlü bir R'hllor rahibesi olan Melisandre kaldırır Jon'u. Fak yea necromancy. :P
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 16 Haziran 2015, 12:10:47
Spoiler: Göster
Kitapta Jon'un ölmediğinden aşağı yukarı eminiz. Öldüyse bile bir şekilde geri gelecektir. Etrafında bunca teori dönen, serinin asıl merkezi olduğu iddia edilen bir karakterin öylece ölüp gitmesi beklenemez. Hem biraz dikkat edilirse kendisinin fantastik eserlerdeki ana karakterlerin birçok özelliğini taşıdığı da görülecektir.

Diziye gelince, emin olamıyorum. Bazı ipuçları var aslında. Melisandre Duvar'a geri geldi. Stannis olmadan neden gelsin? Rhllor'un rahiplerinin ölüleri diriltebildiğini de biliyoruz. Bunlardan yola çıkarak Melisandre'nin Jon'u tekrar dirilteceğini, ayrıca ölüp dirildiği için yemininden kurtulduğunu ("and now his watch is ended") ve daha önemli işlere koşabileceğini düşünebiliriz. Dizi son sezon gerçekten çok bozdu ama bu fena bir hikaye olmaz.

ANCAK, birkaç pürüz var. Birincisi, Kit Harrington kendisinin bildiği kadarıyla öldüğünü, sonraki sezon diziye dönmeyeceğini söyledi. Adamı bildiğin kovmuşlar. Bu kafamı karıştırıyor epey. Doğru olmaması mümkün tabii ama bir şaşırtmaca uğruna böyle açık açık yalan söyler mi? Pek sanmıyorum. Yapımcılar Kit'e yalan söylüyor olabilir, ama onlar da öyle bir riske girmezler herhalde(ayrıca çok da ayıp olur). White Walker olarak dönmesi bu durumda hala mümkün(başka biri oynayabilir, hatta cgi bile olabilir) ama buna da pek ihtimal vermiyorum. İşin bu kısmını çözemedim yani.

İkincisi, yapacakları buysa bunu Martin 6. kitabı çıkarmadan yapmamaları gerekiyor bence. Kitapta da böyle bir şey olacağını düşünüyoruz çünkü. Eğer gerçekten Martin'in kafasındaki buysa, bunu kitaptan önce dizide göstermek çok saçma olur. Hikayeyi değiştirebilirler, ona bir şey demiyorum. Ama dizi izlerken kitaptan spoiler yersem bir daha asla izlemem açıkçası.

Bu arada Stannis elbette ölmedi yahu.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Fırtınakıran - 16 Haziran 2015, 13:04:36
Spoiler: Göster
Eğer gerçekten Martin'in kafasındaki buysa, bunu kitaptan önce dizide göstermek çok saçma olur. Hikayeyi değiştirebilirler, ona bir şey demiyorum. Ama dizi izlerken kitaptan spoiler yersem bir daha asla izlemem açıkçası.


http://www.kayiprihtim.org/portal/2015/03/24/game-of-thrones-dizisi-gelecek-kitaplar-icin-spoiler-olacak/

Hatta haberden doğrudan alıntılarsam,

Alıntı
“Neyse ki, bunun olacağını gördüğümüzden beri, George ile durumu uzun zamandır konuşuyorduk ve olayların nereye doğru gittiğini biliyoruz. Biz de George’un gittiği yerlerin yakınına [diziyi] götürdük. Bu sırada yolda birkaç sapma olmuş olabilir, ama aynı istikamete hareket ediyoruz. Sürprizini bozmayacağımız bir şeyler olsun isterdim, ama şu an yukarı tükürsek bıyık, aşağı tükürsek sakal.Gösteri devam etmeli… ve bu da yapacağımız şey.

bkz. Haber mart ayının haberi.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Laughing Madcap - 16 Haziran 2015, 14:27:16
Spoiler: Göster
Buradan Night's King'e sesleniyorum; biraz daha sabret, bunlar birbirlerini yiyecek.

[spoiler](http://i.imgur.com/UJfSNRp.png)


Stannis'in ölümünü göstermeyip, Jon Snow'un 8 litre kanamasını göstermelerinden dolayı Jon öldü Stannis yaşıyor gibi düşünülse de, ters köşe yapma amacıyla Stannis'e elveda Jon'a merhaba da diyebiliriz. Bunun dışında çok saçma ve alakasız bir şekilde duvara dönen Melisandre'nin oralarda olması, Azor Ahai kehaneti hakkında teoriler ve bir iki bölüm önce Jon Snow'un çözüm süreci için duvarın ötesine gitmesi sırasında Sam'in Jon hakkında "Merak etme, o hep geri döner." açıklaması nedeniyle de Jon'un ölüp geri dönmesi durumu da olabilir.

Kişisel fikrim ise George R. R. Martin'in çağımızın en büyük trollü olmasından dolayı, e) hiçbiri şeklinde. Stannis de öldü, Jon da öldü. Azor Ahai zaten Rhaegar'dı, o da öldü. Kış çöker, Westeros biter. Kötü bir şekilde sonuçlanır her şey. Öyle umuyorum diyeyim ya da.

Peki ya Daenerys? derseniz, ondan bir cacık olacağı yok. Kuzeydeki tehlikeyi kökten çözecek üç adet kocaman silahı var evet ama ikisi zincirlenmiş bir şekilde zindanda, bir tanesi de Charizard çıktı Rıza Baba! Ayrıca kendisinin köleliği bitireceğim takıntısı, politik zekadan yoksunluğu, içinde bulunduğu aşk oyunları ve istemem yan cebime koy tavırları ile birlikte gözümde üç ejderhası olan Sansa hamurunda bir karaktere dönüştü.

Sansa demişken, sanarsın Zor Ölüm 3, nereye atlıyorsunuz siz yahu?

Arya ise artık tamamen kendi yolunda sanırım, ana gidişata etkisi ne olur kestiremiyorum. Ha bir de Bran ve Rickon vardı, onları geçtim Hodor vardı. Hodor hodor? Hodor.

Finalin en izlemesi zevkli yanı Tyrion - Varys konuşmasıydı.

Velhasıl yine bir hışımla geldi geçti Game of Thrones; yeni sezon konusunda zerre heyecan ve beklenti bırakmayarak. [/spoiler]

Not: Kitapları okumadım.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 16 Haziran 2015, 15:05:56
Haberi okumuştum daha önce. Yine de bu kadar büyük bir spoiler yersem bir daha izlemem diziyi. Asıl sinir bozucu olan şey ister istemez bu spoiler'ları yiyecek olmamız. Diziyi izlerken kitap spoilerından kaçmak çok zor değil, kitabı okuyan az çünkü. Ama diziyi herkes izliyor. İlla ki duyacağım ve bu delirtiyor beni. Artık yapımcıları falan geçti, suçun büyüğü Martin'in burda. Diziyi bırakırız, sorun değil de kitap zevkimizi de rezil edecekler. Böyle saçmalık olmaz. Kitaptan önde giden uyarlama mı olur yahu? Madem yetişmeyecekti, seri bitince başlasaydınız.


Spoiler: Göster

Kişisel fikrim ise George R. R. Martin'in çağımızın en büyük trollü olmasından dolayı, e) hiçbiri şeklinde. Stannis de öldü, Jon da öldü. Azor Ahai zaten Rhaegar'dı, o da öldü. Kış çöker, Westeros biter. Kötü bir şekilde sonuçlanır her şey. Öyle umuyorum diyeyim ya da.
[/quote]

[spoiler]Kitapta Stannis'in sahnesi olmadığı için konunun Martin'le çok ilgisi yok. Kitapta da Stannis'in durumu tam belli değil ama onun ayrıntısına girmeyeceğim. :P  Jon ise ya ölmedi ya da bir şekilde geri dönecek, bu konuda iddiaya girebilirim. :D

Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Marius - 16 Haziran 2015, 16:44:18
Spoiler: Göster
Buradan Night's King'e sesleniyorum; biraz daha sabret, bunlar birbirlerini yiyecek.

[spoiler](http://i.imgur.com/UJfSNRp.png)


Stannis'in ölümünü göstermeyip, Jon Snow'un 8 litre kanamasını göstermelerinden dolayı Jon öldü Stannis yaşıyor gibi düşünülse de, ters köşe yapma amacıyla Stannis'e elveda Jon'a merhaba da diyebiliriz. Bunun dışında çok saçma ve alakasız bir şekilde duvara dönen Melisandre'nin oralarda olması, Azor Ahai kehaneti hakkında teoriler ve bir iki bölüm önce Jon Snow'un çözüm süreci için duvarın ötesine gitmesi sırasında Sam'in Jon hakkında "Merak etme, o hep geri döner." açıklaması nedeniyle de Jon'un ölüp geri dönmesi durumu da olabilir.

Kişisel fikrim ise George R. R. Martin'in çağımızın en büyük trollü olmasından dolayı, e) hiçbiri şeklinde. Stannis de öldü, Jon da öldü. Azor Ahai zaten Rhaegar'dı, o da öldü. Kış çöker, Westeros biter. Kötü bir şekilde sonuçlanır her şey. Öyle umuyorum diyeyim ya da.

Peki ya Daenerys? derseniz, ondan bir cacık olacağı yok. Kuzeydeki tehlikeyi kökten çözecek üç adet kocaman silahı var evet ama ikisi zincirlenmiş bir şekilde zindanda, bir tanesi de Charizard çıktı Rıza Baba! Ayrıca kendisinin köleliği bitireceğim takıntısı, politik zekadan yoksunluğu, içinde bulunduğu aşk oyunları ve istemem yan cebime koy tavırları ile birlikte gözümde üç ejderhası olan Sansa hamurunda bir karaktere dönüştü.

Sansa demişken, sanarsın Zor Ölüm 3, nereye atlıyorsunuz siz yahu?

Arya ise artık tamamen kendi yolunda sanırım, ana gidişata etkisi ne olur kestiremiyorum. Ha bir de Bran ve Rickon vardı, onları geçtim Hodor vardı. Hodor hodor? Hodor.

Finalin en izlemesi zevkli yanı Tyrion - Varys konuşmasıydı.

Velhasıl yine bir hışımla geldi geçti Game of Thrones; yeni sezon konusunda zerre heyecan ve beklenti bırakmayarak. [/spoiler]

Not: Kitapları okumadım.

(http://media.giphy.com/media/1Z02vuppxP1Pa/200w.gif)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Maedhros - 17 Haziran 2015, 04:39:54
Buralar hep spoiler.

Spoiler: Göster
Arya'nın o Kral Muhafızı'nı (Meryn Trant galiba) öldürmesi olayı şu yayınlanan Arya bölümünden alınma. Hani Tatlı Raff'ı öldürüyordu Arya, o bölümde Tatlı Raff Hazine Başı Harys Swyft'in  (yani dizideki Mace Tyrell'ı karşılıyor) muhafızıydı, Arya onu takip ediyordu bir şeyler yapıp öldürüyordu falan.

Daenerys sahnesi aslında çok kötü değildi. Kitapta da benzer bir şey oluyordu ama keşke daha önce Drogo'nun yanında gördüğümüz spesifik bir kişi gelseydi zira kitapta Jhoqo geliyordu, Drogo'nun eski ko'su. Tek merak ettiğim o Dothraklar ejderhayı bulacaklar mı acaba birkaç yüz metre ileride yaralı yatıyordu, bulurlarsa acımazlar tahminimce.

Stannis'in sahnesinde neredeyse ağlıyordum. Fakat o sahnenin tam gösterilmemiş olması içimi rahatlatıyor zira Sansa ve Theon'un yanına gidecekleri biri lazım. Kitapta Jeyne Poole ve Leş Stannis'in yanındaydı burada da muhtemelen öyle olur. O Melisandre isimli şeref yoksunu hanımefendiye çok uyuz oldum. Umarım Jon'u öldürdükleri gibi, Jon'u dirilttikten sonra da Melisandre'yi öldürürler.

Evet aynen öyle, Jon'un diziden çıkacağını sanmıyorum. Kitapta zaten ölmüş gibi bitmedi, sanki her an Yabanıllar Jon'u kurtaracakmış gibi bitti. Dizide baya baya öldü, artık en iyi ihtimal Melisandre yeniden diriltir.

Normalde diziyi izlemiyordum ama 5x06'dan itibaren izledim iki buçuk sezon ara verdikten sonra on numara zevkliydi. Ayrıca bitirmeden söyleyeyim; bu Azor Ahai konusunda emin konuşmak hatta emin fikirler oluşturmak bile hata. Vardığım sonuç şöyle ki Azor Ahai'nin kim olduğunu Martin bile bilmiyor. Bence Martin serinin buradan sonrasını okuyucunun ve izleyicinin nabzını ölçerek yazabilir. Bu şekilde Azor Ahai'de ilk tasarlandığı halinden (ki tasarlandıysa) farklı bir kişi olarak karşımıza çıkabilir. Ne desek boş yani.

Edit: Eğer Aegon diziye girerse kesinlikle Dany'yi aramaya giden Jorah tarafından bulunacak diye düşünüyorum.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: mit - 08 Mart 2016, 22:42:09
Game of Thrones'un altıncı sezonu ilk resmi fragmanıyla bizlerle!

https://youtu.be/CuH3tJPiP-U

Edit: Marius ve Amras Ringeril'den Kayıp Rıhtım imzalı Türkçe altyazılı hâli de geldi. İkisine de teşekkürler :)

https://www.youtube.com/watch?v=IYzqhd8skoU
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: ysrtnrkl - 08 Mart 2016, 22:57:16
Fragmanda en çok ilgimi çeken sahne bran stark sahnesi.Geçen sezon onu hiç göstermediler bu sezon inşallah dizide fazla yer verirler.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 08 Mart 2016, 23:08:23
Fragman şahane. Diziyi izlememe kararıma uyabileceğimi hiç sanmıyorum.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Bardes - 09 Mart 2016, 00:13:00
Her sezon ağzımıza bir parmak bal çalıp bitiyor dizi. Son sezondan sonra kafalar çok karışmıştı "E şimdi ne olacak o zaman?" diyorduk,
Spoiler: Göster
 malum, öldüre öldüre geriye kimseyi bırakmadılar.
Bakalım ne olacak. Arya ve Bran'ın ne olacağını merak ediyorum ben. Artık hikayenin nereye gittiği bi belli olsun lütfen, bi sezonda bir iki sahne görmekle olmuyor :P.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: magicalbronze - 09 Mart 2016, 00:28:52
Arkadaşlar bu arada Türkçe altyazlı videoyu da çok bekletmeden hazırladık ve youtube kanalımıza ekledik. İzlemek için: https://youtu.be/IYzqhd8skoU
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: cankutpotter - 09 Mart 2016, 12:43:36
Bu sezonu içeren bir kitap da yok. İzlememeyi düşünüyorum ama her an merakıma yenik düşebilecekmişim gibi hissediyorum. :)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Maedhros - 09 Mart 2016, 18:49:25
Martin demişti "dizi kitap hakkında spoylır verecek ve yeni sezon kitaptan önce çıkacak" diye. Şu an tıreylırdan gördüğüm kadarıyla baya güzel bir sezon olacak fakat bana kalırsa dayanıp izlemezseniz sezon finaline kadar yeni kitabın yabancı dilde çıkacağına inanıyorum. Çünkü eğer bu sıpoylır dolu sezon sırasında veya sezondan sonra çıkmazsa kitabı sırf öğrenmek için okuyan birçok kişi dizide gördüğü için okumayabilir. Saçmaladım biraz. Demek istediğim yeni kitap her an çıkabilir.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Nightmare - 09 Mart 2016, 21:46:02
Arkadaşlar bu arada Türkçe altyazlı videoyu da çok bekletmeden hazırladık ve youtube kanalımıza ekledik. İzlemek için: https://youtu.be/IYzqhd8skoU
Efsane bir fragman. Sabırsızlanıyoruuum!
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: -Kötü karakteR- - 10 Mart 2016, 13:47:52
Zaten 5. sezonu da izlememiş biri olarak 6. sezonu da izleyeceğimi hiç sanmıyorum. Onun için önce 5. sezonu izlemem gerek ki izlemek istediğim bir yığın dizi ve anime varken ona sıra gelmez 6. kitap bile daha erken çıkabilir :D

(Yeni sezon fragmanı cidden güzelmiş ama yine de izlemem herhalde -umarım bu kararım değişmez- )
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Maedhros - 11 Nisan 2016, 22:15:03
Yeni sezon ikinci fragmanı yayınlandı https://youtu.be/EI0ib1NErqg
Burada da birisi çevirisini yapmış https://youtu.be/11jiRqDyYBA

Nedense bağlantı ekleyemedim "buradan" kelimesine bağlantı ekle deyince "buradan"ı url içine alıyor normalde ayrı bir kutucuğa url yazarız diye biliyordum garip.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Daarlan Gardan - 27 Nisan 2016, 22:11:42
Ben lisedeyken bu dizi bekleneni veremiyordu, üniversite sınavına hazırlandığım, fizyolojik ve psikolojik olarak en verimli senemi geçirdiğim sene bu dizi en verimsiz sezonunu geçiriyordu, şu an üniversitedeyim ve bu dizi durulmayacağına inandığım sarsıntılar yaşıyor. Seneye Bilkent Electrical Engineering is Best Engineering motivasyonuyla hayalimdeki bölüm için okulu bırakıp tekrar üniversite sınavına gireceğim, ders çalışırken göz ucuyla bakarım ama artık başarısızlıklarını kanıksadığımız için seneye eksinin altına düşüşlerini tamamlayacaklardır. Game of Thrones, hayatımdaki değişimlere tanık olmuş cansız bir dostum isterdim, ama kapitalist şişko güçler, diziyi televizyon ekranlarına ana grup konumundaki Silicon Valley gibi cansız bir dost (bkz. https://media.giphy.com/media/K1ddjJNvKOUAU/giphy.gif) öncesi çıkan seyirci eğlendirici ön gruba çevirdiler.

Game of Thrones'u, hatırlayamadığınız bir tarihte size güzel bir iyilik yapıp, sonraları yaptığı iyiliği başınıza kakan, iyiliğin bin katlık bir geri dönüşü için baskı kuran, size iyilik yapmış halinden bu zamana manevi başkalaşım geçirmiş arkadaşa benzetiyorum. İlk iki sezonda topladıkları kredilerin tükenmeyeceğini sanarak final sezonuna kadar eksi pozisyonda gidemezler, serinin hayranı olmayan bilinçli seyirciler bunu kabul etmezler. Dizinin piyasadaki açık ara en kaliteli dizi olduğunu kabul ediyorum, ama piyasadaki en kaliteli dizinin nasıl olsa en kaliteli olanı biziz diyerek çıtayı yukarıları taşımaması anlamsız geliyor. Aksiyonsevergillerden değilim, sadece hikayenin geçtiği evren dahilinde mantıklı sahneler görmeyi bekliyorum. Bir hayran çıkıp, tazılar kurtlarla uzak akraba oldukları için ortamı terk ettiler derse sorgulamam, hikayenin geçtiği evren dahilinde mantıklı olduğu kabul edilebilecek açıklamalar kabulümdür.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: okanakinci - 28 Nisan 2016, 18:19:44
İyi başlayan bir diziydi. Sonraki sezonlarda kalitesi düşmeye başladı. 5. sezon bittiğinde devm etmeme kararı almıştım ama sonra merakıma yenik düşüp 6. sezonun ilk bölümünü izledim ve daha da kötüydü. Sanırım bu kez gerçekten daha fazla takip edemeyeceğim.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: cankutpotter - 01 Mayıs 2016, 01:34:35
Game of Thrones, özellikle bu sezon kökeninden, kitaptan, önce çıkma cesaretini göstererek tamamen ticari olduğunu düşünmeye başladığım bir dizi olsa da kitabın ne zaman çıkacağını bilemediğimden izlemek zorunda kaldığım bir dizi. İlk beş cildi okuduğum onca gün boşa mı gitti yani?

Eh, ama yine de dizi fena bir söylenti ağı oluşturacak ve insanların konuşmalarından spoiler kapacağıma diziye katlanmaya karar verdim.

Spoiler: Göster
 Eliria ve Kum Yılanlarının birleşip Doran Martell'i öldürme saçmalığı nedir ya? Ayrıca Quentin ve Arianne'in de dizide olmamasına anlam veremiyorum.
Daha söyleyecek çok şeyim var ama mecburuz katlanmaya...
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Maedhros - 01 Mayıs 2016, 18:12:49
Hatırlar mısınız Peter Jackson Hobbit'i bitirdikten sonra "ne yaptığım hakkında en uafk bir fikrim yok, mükemmel bir kitabı çok başarısız bir şekilde sinemaya yansıttım" demişti ve Tolkien mirasçıları da bir daha Orta Dünya kitaplarının film haklarını satmayacaklarını açıklamışlardı. Bence aynı şey bu GoT'da da olacak. O kadar başarısız bir kitap uyarlaması ki insanın ağlayası geliyor. Evet güzel bir dizi ama kitabını okuyan insanlar için resmen işkence. İlk çıktığında Martin'e Amerika'nın Tolkien'i dendi fakat bu çok yanlış bir deyimmiş. Bence Martin kefenin cebi olduğunu düşünen biri, yazıları bile para içinmiş anladığım kadarıyla. Keşke hiç okumamış olsaydım diyorum, hayatım daha iyi olabilirdi, her yeni bölümde sinir krizi geçirip yorumları okuyunca sakin kalmak için dakikalarca volta atmazdım..
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: cankutpotter - 01 Mayıs 2016, 21:45:56
Ayrıca yavaş yavaş Martin'in kitapların seneryosunu diziye sattığını düşünmeye başlıyorum. Düşünsenize, yazılmamış bir kitabın dizisi nasıl oluyor?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Maedhros - 02 Mayıs 2016, 20:40:24
Katılmıyorum. Tabii ki Martin birkaç taktik veriyordur fakat dizide olan şeylerin kitapta olması onun da hiç işine gelmez. O sebeple bence dizide olan şeylerin alternatiflerini düşünmeliyiz kitapta. Dizide kitapta olması imkansız olan olaylar oluyor, evet, birkaç mantıklı spoiler yedik hani bariz olabilecek şeyler gördük fakat genel olarak dizi ile kitap sen sağdan git ben soldan gideceğim ortada buluşuruz deyip ayrıldılar. Zaten Martin çatır çutur karakter öldüren bir yazar -ki bu iyi bir şey-, herhalde dizide ölen karakterleri kitapta bir ara öldürür fakat dizide anlatılan türden ölümler olmayacağı bariz belli. Kitapta halkının taptığı adamı adamlarının gözü önünde öldürdüler, bir buçuk metre hanımcık bir kız dev gibi adamı meyve bıçağı ile öldürdü, olasılıksız..
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 03 Mayıs 2016, 02:00:22
Bu saatten sonra kitapta şöyle oldu, böyle oldu muhabbetinin anlamı yok. Belli ki değiştirecekler, söylediler bunu da açık açık. Böyle söyledikleri sürece değiştirerek dizi çekmeleri benim için problem değil, iki farklı güzel hikaye görmüş olurum. Dizinin senaryosu kötü olmadığı sürece kitaba uygun olmaması bu yüzden artık beni pek ilgilendirmiyor. Herkese de uyarlama zihniyetinden sıyrılıp izlediği şeyden zevk almaya çalışmasını tavsiye ediyorum. Emin olun o kadar zor değil. Birebir uyarlama bekliyorsanız da izlemeyin yani, öyle olmayacağını çıkıp açıklamalarına rağmen izleyip kitaba uygun değil diye şikayet etmek saçmalık oluyor artık. Boşu boşuna izleyip sinirlenmenize gerek yok.

Bu sezonun başında izleme isteğim pek yoktu fakat ilk 2 bölümü bugün oturup izledim, ve söylediklerimi geri aldım. Dizi gayet güzel bir şekilde geri dönmüş. Hele o 2. bölüm... Geçen sezonun yarısını izlememiştim ama bu sezon beni diziye tekrar bağlayacak gibi.

Spoiler: Göster
Yiğidim, aslanım, kara kaşlım geri döndü be! Bu olmasa gerçekten devam etmeyecektim diziye. Ulan çok mutluyum ya!
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 03 Mayıs 2016, 02:47:14
Spoiler: Göster


Kral döndü haha. Bence en önemlisi nasıl bir kimlikle dönmüş olduğu, nitekim eski Jon da olabilir bambaşka biri de.

Sör Robert kafaları bir bir patlatıyor. Manyak ya.

Ve helyumsuz Balon.


Alıntı yapılan: N.I.B.
Now I have you with me, under my power
Our love grows stronger now with every hour
Look into my eyes, you'll see who I am
My name is Lucifer, please take my hand
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 09 Mayıs 2016, 07:35:07
Spoiler: Göster
Eveet, 3. bölümü de izledik. Açıkçası benim için çok tatmin edici bir bölüm oldu.

Şikayetle başlayayım. Heyecanla beklediğim Tower of Joy sahnesi öyle böyle dandik değildi. 7'ye 3 olan dövüşü 6'ya 2 yapmalarına hadi bir şey demedik, neden anlamadım ama öyle olsun. Ulan Arthur Dayne'e 2 kılıç verip maymun gibi oynatırken hiç utanmadınız mı? Arthur Dayne beklerken Drizzt Do'Urden bulduk resmen ya. Nerede kaldı aile kılıcı Dawn, nerede kaldı Sword of the Morning? 2 kılıç kullanmayı ustalık belirtisi olarak gören gebeş senaristlerden yine iyi çıkıyor bu dizi.

Umber'ın hediyesini tahmin eden birini görmüştüm, haksız çıkmasını umuyordum ama öyle olmadı. Çekmediği kalmadı bu Stark'ların yav. Dayne ölürken beddua mı etti, ne yaptı anlamadım. Rickon da gidici gibi artık. Arya da tam bir faceless oldu, ondan da pek bir "Stark action" beklemiyorum artık.

Bölümün en tatmin edici kısmı ise elbette Jon bölümleriydi. Uzattıkça uzatırlar, göstermezler diye korkuyordum ama öyle olmadı. Aslanlar gibi kalktı ayağa, yaptı yapacağını. Helal olsun. Olly'e acıyanlar falan gördüm, azıcık üzüldüysem ne olayım. Ölü yüzlerini gördükçe içim soğudu. Bölümün finali ise muazzamdı. Yeminin ölene kadar olmasından bir şey çıkacağı belli gibiydi aslında, bunun olacağını tahmin ediyordum ama Jon'un nasıl davranacağını kestirememiştim. Haklı çıktığım için çok mutluyum. Güneye inip o Ramsay'in g- öhm, neyse, detaya girmeyeyim. Taş üstünde taş, gövde üstünde baş bırakmayacak Jon reyis umarım. Bekliyoruz.

My watch has ended.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Maedhros - 09 Mayıs 2016, 17:47:34
Şu güne kadar GoT'u aşağıladım, kitap kitap dedim, dizi çöp dedim, Allah belamı verdi.

6x3 hakkında:
Spoiler: Göster
Neşe Kulesi sahnesini beğenmedim, kişi seçimleri, olayların oluşu falan biraz dandikti. En azından Arthur Dayne'i biraz vurgulamışlar fakat beklediğim gibi değildi.

Jon Kar'ın dirilmesini bekliyordum, hani aksini istiyordum ama olacağı buydu. Yabanılların gelmesini de en başından beri, taa kitaptan beri aslında biliyordum. O hainlerin idamına biraz şaşırdım ben Jon yumuşak davranabilir diye düşünüyordum, yani en azından çocuğu belki öldürmez diyordum ama iyi oldu. Nöbeti bırakması zaten olağandı fakat burada dikkat edilmesi gereken Boltonlar bunu "Yeminbozan Piç" olarak kullanacaklar, dezavantaj.

Umber, Rickon, Ramsay, Karstark olayı çok acayipti. Umber'ın sert ve hani nasıl diyeyim son ana kadar hanesinin iyiliği için Stark tarafına geçebileceğini düşünüyorum. Rickon Stark ve Tüylüköpek olayı çok garipti. Ben ilk kitabı okuduğumdan beri Rickon'u hep üstün görürdüm diğer Starklardan. Kitapta sürekli övülürdü fakat dizide öyle çok yer etmedi, yine de ben Rickon'un son ana kadar görünmeyeceğini, son anda kurtarıcı gibi geleceğini düşünürdüm hep. O kurdun kafasının getirilmesi falan inanın şok oldum. Hatta çuval kafasından çıkartılmadan önce belki başka bir çocuğu yerine getirmiştir, oyundur diyordum. Ramsay'in en sonda dediği "Evinize hoş geldiniz Lord Stark" lafından benim anladığım Jon'a karşı Rickon'u kullanacak. Manderlyleri ve diğer Kuzeyli haneleri yanına çekmek için piyon gibi kullanacak bu şekilde Jon'a karşı avantaj elde edecek.

Arya'ya ne yaptıklarını tam çözemedim. Sanırım amaç geçmişini unutturmak değil, iyi yalan söylemeyi ve duyguları gizlemeyi öğretmekmiş. Sandor'dan bahsetmeleri ilginç oldu bence yaşıyor, yaşamasa bahsetmezlerdi gibi geldi bana. Arya'yı kitapta bir daha Westeros'a dönmez gibi gösteriyorlardı, en azından uzun bir süre dönemeyecek gibiydi fakat dizide çok yakında intikam için dönebilir.

Kralın Şehri'nde işler karışık Lannister kardeşler bir güç sahibi fakat Tyrelllar da bir güç sahibi. İkisi de tek başına birer hiç ama birlikte baya güçlüler gibi. Yakında inanç ile aralarında sağlam bir çatışma çıkacaktır. Minik kuşlar olayını sevdim, fakat nihayetinde Varys isterse ona itaat edeceklerini düşünüyorum. Yani ilerleyen zamanlarda.

Dany muhtemelen kurtarılacak çünkü orada kalması hani mümkün değil aksi düşünülemez. Fakat belki yeni Khal bir gariplik yapıp karısı yapabilir Dany'yi, belli olmaz.

Tyrion, Varys falan onlar da işte suikasttı, şehir içi çatışmalardı falan filan en son Dany ile yolları kesişir gibi.


6x4 fragman hakkında | fragman için > buraya (https://www.youtube.com/watch?v=1Hv4FRDMHb4)
Spoiler: Göster
Sansa, Brienne, Pod bir kapıdan giriyorlar burası muhtemelen Starklara sadık Dağ Klanları'nı göreceğimiz bölüm. Belki görmeyiz belki sadece Kara Kale'ye gitmiştir ama bence bi Dağ Klanı görebiliriz.

Petyr, Robert Arryn'a Sansa Boltonların elinde falan diyor burada iki seçenek var, oradaki şövalyenin yüzünü ekşitme nedeni Robert yine krize girebilir veyaaaa Robert sancak kaldırıp Kuzey'e savaşmaya gidebilir. Dikkat edilmesi gereken eğer bu olursa ve savaşı Sansa-Jon tarafı kazanırsa bu iki üvey kardeş arasında ister istemez, yandaşlar aracılığı ile bir rekabet olabilir, tehlikeli. Belki Rickon'u kurtarırlar fakat sanmam.

Theon Demiradalara dönecek demiştim. Euron kral olsa bile ben Theon'un Kuzey'e yararlı bir şeyler yapabileceğini düşünüyorum. Yani nasıl diyeyim orada heal basacak kendine, düzelebilir bu pısırık halleri diye düşünüyorum.

Margaery yargılanacak fakat galiba Tyrelllar bunu istemiyorlar o yüzden kesinlikle bir iç çatışma olacak inanç ve taht arasında. Ayrıca o Margaery'nin sarıldığı kişiyi tanıyamadım Loras galiba ama emin olamıyorum eğer Loras ise yani bilmiyorum ileride bence bu ikisinden birinin başına bir şey gelebilir. Belki Loras'ın başına çoktan bir şey gelmiştir. Belki Loras bile değildir..

Meeren'de iç çatışmalar, oyalamalar falan. Mormont ile Daario adeta bir Maedhros ve Maglor edası ile kampa dalacak gibi umarım kolayca kurtaramazlar da biri veya ikisi ölür.

Bu bölüm 6x3'e kıyasla biraz pasif geçecek gibi ama belli olmaz.


GoT forumlarının adminlerini tanıyorum ve sevmiyorum. O sebeple burada GoT hakkında konuşmak daha çok hoşuma gidiyor. Burası ayrıyetten biraz daha elit geliyor bana nedense. Neyse, söyleyeyim dedim, sizi seviyorum.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: magicalbronze - 10 Mayıs 2016, 02:14:59
Spoiler: Göster

Helal olsun. Olly'e acıyanlar falan gördüm, azıcık üzüldüysem ne olayım. Ölü yüzlerini gördükçe içim soğudu.


Spoiler: Göster
Kesinlikle katılıyorum. O suratından nefret ve kin akan çemçük ağızlı veledin ölümü beni de gram üzmedi. Bir ara korktum hatta Jon'un yüz ifadesinden. Olly'e acıyıp indirecek mi oradan diye düşündüm.Neyse ki içimin yağlarını eritmeyi başardı kerata.

Son çıkışı da muhteşemdi.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 10 Mayıs 2016, 02:49:54
3. bölüm sonu itibarıyla da gayet heyecanlı gidiyor. Bölüm bazı sorularımıza cevap verdi ama yeni sorular doğurmadı, bu açıdan kısırdı.

Neşe Kulesi sahnesi de güzeldi ama kitabı okumanın verdiği kibirlilikten mi bilinmez tam beklediğim etkiyi yaratmadı. Ned ya.

Kitapta Arya'yı çok seviyorum ama dizide izlerken sıkılıyorum.

Dizinin kitabı geçmesiyle belki de yersiz bir korku sardı beni. Umarım o eski uzun ve akıldeşen diyaloglu sahneler yerini sadece aksiyon ve izleyici beklentilerine bırakmaz. Stark'lar da çok fazla gülmeye başladı umarım en yakın zamanda bir aksilik çıkar.

Jon'un gidişi neydi öyle be! Yalnız diziyi yapanlar işi bilmiyor. Ben olsam son sahneye aşağıdaki  (https://www.youtube.com/watch?v=n-HA0z-D0vg) müziği koyar ve sözlerle birlikte izleyen herkesi pert ederdim.

Alıntı yapılan: Murat Kekilli - Vay Be
Ne güzel günlerdi o günler vay be
Gardaş gardaş yaşardık bir zaman vay be
Kim verdi elimize bu silahları
Kim düşürdü bu hale kim bizi vay be

Vay be vay vay be vay
Ben böyle anlayışa tükürürüm vay be

Yemyeşildi bu şehrin her yeri vay be
İnsan insan bakardık maviye vay be
Sevdiğim bile terketmiş bu diyarları
Durulmaz bu şehirde duramam vay be
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: cankutpotter - 15 Mayıs 2016, 13:29:04
O değil de
Spoiler: Göster
 Neşe Kulesi sahnesini bölmeleri ne kadar doğru sizce, yani sonuçta sonrasının ne olacağını hepimiz biliyoruz değil mi? Ayrıca Bran konusunda ne düşüneceğimi bilemedim, bir şeyler yapabilecek mi yoksa orada çürüyüp gidecek mi anlamadım gitti. Ve sahneyi bölmeleri de hiç hoşuma gitmedi açıkçası.

Jon'un zaten surdan çekilme vakti gelmişti ama Rickon olayını beklemiyordum, bir kitap okuru olarak "olamaaaaaaaz!" diye bağırmak geldi içimden. Karakterlerin kitaba göre olan tutarsızlığına hâlâ alışabilmiş değilim ki buna Kum Yılanlarının Doran Martell'i öldürmesi ve Arianne Martell'in dizide olmaması da dahil.

Eh, Gregor hakkındaki teorilerim tutmuş oldu, adam ölmemiş ya!
Sonuç olarak dizi hakkında ne düşüneceğimi tam olarak bilemiyorum, bir merakım kabarıyor heyecanlanıyorum, sonra kitaplar aklıma geliyor kahroluyorum. :D Neyse, izliyoruz işte, bakalım neler olacak?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 16 Mayıs 2016, 11:53:31
4. bölüm belki de sezonun en iyi bölümüydü. Kalan bölümler epey olaylı geçecek gibi.

Spoiler: Göster
O kadar alışmışız ki dert, çile görmeye, Sansa kapıdan giremeden ölecek falan diye bekledim açıkçası bir an. 5 sezondur yaklaşıp yaklaşıp bir türlü buluşamayan Starklardan ikisi sonunda bir araya geldi. Pink Letter'ın gelmesine şaşırdım, ama çok iyi oldu. Jon'un yabanileri alıp Winterfell'e gitmesi hepimizin istediği şeydi. Ramsay'in günleri sayılı, intikam yakın.

Littlefinger'ın sessizliği bozuluyor. Bütün bunları planlamış mıydı, yoksa duruma göre mi hareket ediyor bilmiyorum ama ikisi de eşit derecede hayranlık uyandırıcı. Korkutucu bir zekası var bu adamın.

Tyrion Meereen'de ipleri iyice eline aldı, derin devlet kuruyor resmen adam. Dany gelince bunu ejderhalara yedirmesin de, başka bir şey istemiyorum. :D

Tyrell'ler King's Landing'e girerse ortalık fena karışacak. O High Sparrow kolay kolay ölmez, ölse de sonra pişman olabilirler.

Son sahne... Biz bunu daha önce bir yerlerde görmemiş miydik?

Sezon ilerledikçe tüm taraflarda gerilim ve hareketlilik artmaya başladı. Sona yaklaştığımızı hissettiriyorlar. 1, bilemedin 2 sezon kaldı. Eh, en azından Martin seriyi bitirmeden ölürse dizi finali de olsa bir final görmüş olacağız. :D   
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Elendil_XX - 16 Mayıs 2016, 13:47:05
Uzun süredir böyle şahane ilerleyen bir sezon izlememiştik. Şimdilik orgazmik bir şekilde gidiyor dizi, aman diyim bozmasın.

Son bölümün en güzel sahnesi ise bana göre şuydu:
Spoiler: Göster
Tormund - Brienne bakışı  ;D
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: estelturin - 16 Mayıs 2016, 18:47:58
Jon Snow olmasa izlenecek gibi değil artık.Ejder annesi de sürekli ordu topluyor. Kadın İlah oldu çıktı.Başkent desen kıçı kırık bir dinci saçma sapan konuşuyor.Ulan kimse de demiyor "Bu mu tanrının sözü"? diye.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Maedhros - 16 Mayıs 2016, 19:58:34
Spoiler: Göster
Dany kendini geliştirmiş ilk seferde saçları yanmıştı o sorunu halletmiş, bir de yanmadan önce memeleri sarkıktı ateş vurunca düzelmişler, ateş bu kadına yarıyor. Dünyanın en saçma sahnesiydi aynı şeyi iki defa izleyince güzel olmuyor.


Keşke ne kitabını okusaydım ne dizisini izleseydim.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 17 Mayıs 2016, 06:22:22
Spoiler: Göster
Dany kendini geliştirmiş ilk seferde saçları yanmıştı o sorunu halletmiş, bir de yanmadan önce memeleri sarkıktı ateş vurunca düzelmişler, ateş bu kadına yarıyor. Dünyanın en saçma sahnesiydi aynı şeyi iki defa izleyince güzel olmuyor.


Keşke ne kitabını okusaydım ne dizisini izleseydim.

Spoiler: Göster
Vücudunda bir değişiklik yok, kamera açısından öyle görünüyor. Bizzat kendisi oradaki (http://www.ew.com/article/2016/05/15/game-thrones-emilia-clarke-dany).  Bir de yanmıyorsa saçlarının da yanmaması mantıklı olanı bence, ilk seferde yapılan hataydı ama bu o kadar önemsiz bir ayrıntı ki şikayet etmeye bile değmez gerçekten. Sahne genel olarak çok hoşuma gitti diyemeyeceğim ama sebebi bunların hiçbiri değil.


Jon Snow olmasa izlenecek gibi değil artık.Ejder annesi de sürekli ordu topluyor. Kadın İlah oldu çıktı.Başkent desen kıçı kırık bir dinci saçma sapan konuşuyor.Ulan kimse de demiyor "Bu mu tanrının sözü"? diye.

Spoiler: Göster
Yüzlerce yıldır inanılan bir dinin başındaki insandan bahsediyoruz. Dinin kurallarını yaşatıyor zaten, pek bir şey de uydurmuyor ilginç bir şekilde. Dolayısıyla saçma olarak gördüğünüz şeyler dinin bizzat kendisi. Eh, insanlar burada "bu mu tanrının sözü?" diyor mu ki dinlere, orada desinler?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: estelturin - 17 Mayıs 2016, 13:55:07
Ben orada öğüt verirken söylediği sözleri kastediyorum.Tabi çevresindeki fakirleri yada üst tabaka tarafından aşağılanmış ları anlayabiliyorum.Sonuçta kin duygusu ile adamın çevresine toplanmış olabilirler.Ama ya üst kesimdekiler.

Bence kitaptan söylediği sözler en azından insanları çok etkilemeli ki adam elinin tersiyle herşeyi itsin.Yüce serçe etkileyici değil.Mucize gibi birşey gösterse ki o da yok.Geriye bir tek kitap kalıyor.Sonuç olarak insanları bu kadar etkileyebiliyorsa elindeki kitabın argümanları çok kuvvetli olmalı. Bu karakterde onu göremiyorum.Kitabı okumadım ama dizide bu böyle.Katılıp katılmamak size kalmış.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 23 Mayıs 2016, 01:23:46
s06e05

Spoiler: Göster


Hold the door! ^^ Hodor

Akgezenleri yaratanların Ormanın Çocukları olması pek ürkünç. Bir taşta iki kuş, enayi kuş.

Şimdi sonda görüyoruz ya Hodor kapıyı birkaç dakikalığına tutuyor o arada da bizim ekip toz oluyor. Eğer sonraki bölümde ekibin bir ateş başında dinlendiğini görürsek diziye çok yazık olur. Zaten Meera Bran'i taşıyarak ne kadar uzaklaşabilir ki, akgezenler bayağı hızlı, üstelik bizim akgezenlerin ustabaşı da Bran'in konumuna hakim artık. Eğer yeterince uzaklaşabilmeleri gerekiyorsa da fazladan bir sebebe ihtiyaçları var. Bunun adı da neden Soğukel olmasın?

Geçen bölüm Ned'in gençliğini gördük. Bu bölümde ise bir başka halini. Umarım sonraki bölümlerde kendisini de görebiliriz.

Serçeparmak ışınlanmayı da çözdü. Haydi bakalım.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 23 Mayıs 2016, 15:07:39
Spoiler: Göster


O kadar "The ink is dry" dediler, sonunda iş dönüp dolaşıp yine Back to the Future'a bağlandı. Umarım abartmazlar bu işi.

Ergen irisi Bran'e her geçen bölüm daha fazla uyuz oluyorum. Aha zonbiler parçalayacak, sonunda kurtuluyoruz dedik ama yine kurtardı paçayı. Ulan adam yapma dedi işte sana yüz kere, ne elliyorsun ağacı? Sonra Starkların başı niye beladan kurtulmuyor. Bunun yüzünden yiğidim Hodor harcandı gitti orada. Lord çocuğusun da allah mısın be? Pis ergen. Hiç sevmiyorum oğlum seni.

Summer :( Yav hadi Hodor kapıyı tutarken öldü, Summer'dan ne istediniz? Resmen pisi pisine öldü hayvan ya. Niye ilk kurtlar ölüyor sürekli ya kurt kalmadı ortada. Bu da Bran yüzünden öldü zaten.

Euron da rezalet olmuş ayrıca, bulacağınız oyuncuyu seveyim. Tebrikler. Karizmatik, kara kaşlı kara gözlü bir karakter beklerken sarışın beybifeys bir amcayla karşılaştık. Ya bari göz bandını koysaydınız, bu kadar mı zordu?! Bu sezon bazı şeyleri çok baştan savma yapıyorlar, fena halde sinirim bozuluyor.

Yine de yaptı yapacağını adamlar, ağlattı bölüm.

Hold the door. Bir ergenin salaklığına kurban giden yiğit Hodor. Sırf bu da değil, adamın bütün hayatı harcanıp gitmiş bir kapıyı tutacak diye. Unutursak adam değiliz.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: - 23 Mayıs 2016, 21:06:46
Bir insan nasıl bu kadar derin bir kurgu inşa eder ve nasıl olur da hiçbirinde belirgin bir açık bulunmaz anlayamıyorum. Kesinlikle bugünkü bölümden sonra da önünde saygıyla eğildim Martin'in.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: cankutpotter - 24 Mayıs 2016, 00:14:44
Bu hikâyenin kitaplardaki tezahürünü merak ediyorum açıkçası, nedense tam olarak böyle olmayacağını düşünüyorum. Genel olarak dizi yapımcıları Martin'in kurgularının belli bölümlerini alıyormuş gibi geliyor.

Ayrıca
Spoiler: Göster
[spoiler]

O kadar "The ink is dry" dediler, sonunda iş dönüp dolaşıp yine Back to the Future'a bağlandı. Umarım abartmazlar bu işi.

Ergen irisi Bran'e her geçen bölüm daha fazla uyuz oluyorum. Aha zonbiler parçalayacak, sonunda kurtuluyoruz dedik ama yine kurtardı paçayı. Ulan adam yapma dedi işte sana yüz kere, ne elliyorsun ağacı? Sonra Starkların başı niye beladan kurtulmuyor. Bunun yüzünden yiğidim Hodor harcandı gitti orada. Lord çocuğusun da allah mısın be? Pis ergen. Hiç sevmiyorum oğlum seni.

Summer :( Yav hadi Hodor kapıyı tutarken öldü, Summer'dan ne istediniz? Resmen pisi pisine öldü hayvan ya. Niye ilk kurtlar ölüyor sürekli ya kurt kalmadı ortada. Bu da Bran yüzünden öldü zaten.

Euron da rezalet olmuş ayrıca, bulacağınız oyuncuyu seveyim. Tebrikler. Karizmatik, kara kaşlı kara gözlü bir karakter beklerken sarışın beybifeys bir amcayla karşılaştık. Ya bari göz bandını koysaydınız, bu kadar mı zordu?! Bu sezon bazı şeyleri çok baştan savma yapıyorlar, fena halde sinirim bozuluyor.

Yine de yaptı yapacağını adamlar, ağlattı bölüm.

Hold the door. Bir ergenin salaklığına kurban giden yiğit Hodor. Sırf bu da değil, adamın bütün hayatı harcanıp gitmiş bir kapıyı tutacak diye. Unutursak adam değiliz.

[/quote]

Açıkçası Bran'ın önce kötürüm kalıp sonra sezonlarca kuzeye yolculuk etmesi ve en sonunda bu olayda ölüp gitmesi adi bir kurgu olurdu bana kalırsa. Bran'ın yapacak daha çok işi var. Onun bir emo ya da ergen olduğunu düşünmüyorum, şu an kitaplara göre konuşuyorum bu arada, ve diziyi doğru düzgün bu sezon izliyorum ama Martin'in kitaptaki bölümlerdeki hafif melankolik anlatının sebebinin tamamen yaşadığı şeylerden dolayı olduğunu ve Vesteros'ta adaleti en çok hakeden ailenin Stark olduğunu düşünüyorum. Bu konuda pek çok kişinin aksine Jon değil de Arya ve Bran büyük rol oynayacak bana kalırsa. Hodor'un ölümü beklenmedikti, ama Meera'nın Bran'ın Hodor'un zihnine girebilmesini falan bilmesini ilginç buldum, kitapta böyle bir şey yoktu ve dizinin parelellik göstermeyen yönleri beni biraz rahatsız ediyor açıkçası. Bu arada Arya'nın tiyatro oyunu sahnesi sanırım verilen ön okumalardan birinde vardı diye hatırlıyorum ve işler tahmin ettiğim gibi giderse Arya çok yakında kendisi olarak tekrar Vesteros'a geri dönecek, yani en azından benim tahminim bu yönde. [/spoiler]

Yalnız oyuna bittim. :D
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 24 Mayıs 2016, 01:01:48
Hikaye kesinlikle kitaplarda böyle olmayacak, değişeceğini zaten açıkça söylediler daha önce. Farklı finaller bile olabilir çünkü dizi kitap serisinden çok daha önce bitecek. Bu yüzden tam bir paralellik beklemenin gereği yok. Ama karakterlerin tipini, tavrını değiştirmeyi anlamsız buluyorum. Bakınız Euron.

Spoiler: Göster
Kimler nerelerde öldü buna gelene kadar. Martin karakterleri rastgele öldürmekten kaçınan biri değil, mucizevi şekillerde kurtulmuyor çoğu kahraman. Ayrıca atlattıkları çok açık arayla en büyük tehlikeydi bu. Night's King'den bahsediyoruz, başka her şey tırı vırı kalır bunun yanında. Zaten niye kendisi takip etmedi onu da anlamadım, rahatlıkla öldürürdü etse. Bu dizide alışılmadık derecede büyük bir şans eseri kurtuldular. Ha orada ölmesini beklemiyordum ben de tabii ama normal şartlar altında ölmeliydi.

Ha bu saatten sonra ölse üzülmem, açık söyleyeyim. Summer öleceğine Bran ölse daha az üzülürdüm. Yapma diyorsa dokunma kardeşim, var bir bildiği demek ki. Fena uyuz oldum fena. Tipsiz bi'şey oldu zaten büyüdükçe.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: estelturin - 24 Mayıs 2016, 14:24:25
Karakterlerin tipine göre yorum yapılması bana tuhaf geliyor.Tipiyle ön plana çıkanları bunun dışında tutuyorum.

Arkadaşlar bu Bran dediğimiz çocuk zaten meraklı ve inatçı olduğu için sakat kaldı.Ayrıca öksüzluk, yetimlik ne ararsan var.Adam babasının ailesinin gençliğini görüyor.Psikolojik olarak sağlıksız yetişen bir adamdan daha ne beklenebilir.Birden erip "ooo ben kuzgun oldum he he" mi diyecek.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 24 Mayıs 2016, 14:29:38
Yaptığı şeyin kendisinden beklenebilir olması salakça ve sinir bozucu olmasını engellemiyor ki.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Maedhros - 24 Mayıs 2016, 20:07:12
Güzel bölümdü.

Spoiler: Göster
Tormund 2000 adamım var dedi, Stannis 30.000 yabanıla 1000 süvari ile baskın yapıp kazanmıştı. Eddard Stark "1 kuzeyli adam 10 güneyli adam eder" derdi hep. O halde 30 yabanıl 1 güneyli ediyorsa, 300 yabanıl 1 kuzeyli adam eder. böylece Ramsay yalnızca 7 adam ile Tormund'un 2000 Yabanıl askerini yok edebilir. Tabii bu yazdığım şakaydı ama güzel bir ayrıntı bence.

Sizce Jon ile Sansa fikir ayrılığına düşecekler mi? Bakın dizinin başından beri Sansa hep başkalarının dolduruşuna gelip ailesine ve kendisine zarar veren şeyler yapıyor. Son bölümde dikkat ettiniz mi Jon iki üç sahnede Sansa'ya güvensiz bakışlar attı. Acaba yönetmen ve senaristler ilerisi hakkında küçük spoilerlar mı veriyorlar? Mesela Jon belki yaşı küçük olduğu için Rickon'a güvenmez, ben Lord-Kral olayım der, Sansa buna karşı çıkar veya Sansa tüm erkeklere rest çeker Leydi-Kraliçe benim der...

Son olarak bir teoride bulunayım. Bunu aklınızda tutun olunca "haklıymışsın" falan dersiniz. Serçeparmak Brynden Tully Nehirova'yı aldı falan dedi Sansa da Brienne'i oraya yolladı. Bana kalırsa Brienne Nehirova'ya giderken haydutların saldırısına uğrayacak ve zombik Catelyn Stark nam-ı diğer Leydi Taşkalp ile karşılaşacak. Hatta büyük ihtimal böyle olabilir.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 31 Mayıs 2016, 02:49:54
Spoiler: Göster
Bi dakka bi dakka... O Coldhands miydi?

Niye soruyorum açıklayayım. Eğer o Coldhands'se, bu şişko bizimle dalga mı geçiyor (http://birthmoviesdeath.com/2015/01/10/george-rr-martin-accidentally-spoils-the-truth-about-coldhands-in-a-song-of)?

Değilse... değilse çok saçma, başka kim olacak? Dönüşürken kurtarılma hikayesi falan da her şeyi açıklıyor. Tamam güzel. Geyiği niye harcadınız bilmiyorum ama hadi onu da sineye çektik.

Tamam da arkadaş komik mi bu? Oyun mu oynuyorsunuz bizimle? Jon Snow'da da aynı haltı yediniz, açık açık yalan söyleyerek izleyici şaşırtılmaz yav. O öyle değil, kim anlattıysa yanlış anlatmış size.

Dizide ve kitapta Coldhands'in farklı kişiler olması ihtimalini es geçiyorum. Bu da en az alternatifi kadar saçma çünkü. Tamam değişiklik yapıyorlar da böyle değil yani.

Neyse. Genel olarak gayet beğendiğim bir bölüm oldu ama Martin'e iyiden iyiye uyuz olmaya başladım. Çok sinirimi bozuyor adam.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: estelturin - 31 Mayıs 2016, 09:51:19
Dünkü bölümden sonra Martın'ın Dany konusunda yanlış bir hikaye sıralaması yaptığına kesin olarak inanıyorum artık. Bence at efendilerinin en başta kendine bağlaması gerekiyordu. Böylece dizide sürekli insanı yıldıran sahneler olmazdı. 6 sezon boyunca Dany nin büyümesini ve olgunlaşmasını insanı sıkan bir biçimde izledik.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Maedhros - 31 Mayıs 2016, 21:59:10
Her haftasonu sigarayı bırakıyorum ne de olsa GoT beni kanser eder diye her bölümden sonra yeniden başlıyorum.

Eğer Martin tam olarak delirmediyse dizide olan hiçbir şeyi kitaba koymaz. Çok basit, tahmin edilebilir, sıradan olmuş.

Spoiler: Göster
Soğukel işine katılmıyorum ne kadar duygusuz olursa olsun Bran'a kendini gösterirdi diye düşünüyorum. Bence çok eskiden ölen bir Bekçiydi, önemli biri olduğunu düşünmüyorum ben. Arya olayını sevdim, hep bunu bekliyordum. Bran zaten dizinin vasıfsızı yani nereye bağlayacaklar bilmiyorum. Brynden Nehirova'yı aldı olayı gereksiz olmuş yani en baştan beri kuşatma altında da olabilirdi. Ayrıca Nehirova'yı geri almak için giden Jaime bir takım eski dostlarla, Brienne ve Catelyn ile karşılaşabilir. Daenerys zaten yönetmenler şişirdikçe şişirdi bakalım sonu ne olacak.


Duygularımı ifade eden görsel:
Spoiler: Göster
(http://i.hizliresim.com/mLzD34.jpg)


Edit: GoT dizi sitelerinden kaldırılıyormuş, kaldırılmış.

Edit II: 6x08 Kardeşlik sahnesinde güzellikten ağladım.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 17 Haziran 2016, 02:53:37
Şu dizinin en güzel tarafı karakterlerde, olaylarda yaptığı değişimler sonucu bizleri ikiyüzlü konumuna düşürmesi. Nefret ettiğimizi tekrardan kabullenip, sevdiğimizi bir anda hiçe sayabiliyoruz.

s06e08

Spoiler: Göster


Bu bölümde Sör Robert’in İnanç Militanlarından birinin kafasını kopardığı anda yüzümde müthiş bir tatmin ifadesi belirdi ve kamera Cersei’ye dönünce onun yüzünde de aynı ifadeyi gördüm ve o an bir garip oldum. Empati yapmakta en çok zorlandığım karakterlerden biri Cersei ve sebep olduğu bunca yıkım, yarattığı kötülüğe karşın yine de istem dışı, iradesiz bir şekilde onunla aynı çizgide olabiliyorum.

Dizide insanlar gücü arzuluyor ve ona hizmet ediyor ve açıkçası güç kimin elinde ve onu çekici kullanıyorsa da bizler en çok onu seviyoruz. Bir şey ne kadar kötü olursa olsun, güç ve ihtişam sahibi ise iğrenç kokusu bize ulaşmadıkça o şey aslında kendi itibarını oluşturuyor, eylemlerini normalleştiriyor.

Yedinci bölümde Margaery ile High Sparrow arasında şöyle bir diyalog geçiyor.

Margaery: For years I pretended to love the poor, the afflicted. I had pity for them, but I never loved them. They disgusted me.

High Sparrow: They are hard to love. The poor disgust us because they are us, shorn of our illusions. They show us what we’d look like without our fine clothes. How’d we smell without perfume.

Her kazanımdaki zevkte, karşı tarafın katledilişi gibi sembolik dahi olsa bir arzu hâkim çoğu zaman. Ve irade çoğu zaman tutkulara boyun eğiyor.

Diyalog güzel açıklıyor. Düşüklere olası felaket gelecek, yükseklere ise ulaşması müphem bir arzu gözüyle bakıyoruz, çoğu zaman bu şeyler arzu ettiğimiz esas şeyler olmasa da.

Aşağıda alıntıya bakalım.

Alıntı yapılan: Devlet - Platon
Aglaion’un oğlu Leontios Pire’den yukarı gelirken kuzey surlarının dibindeki işkence yerinde cesetler görmüş. Bir yandan bunlara bakmak ister, bir yandan da görmemek için başını çevirirmiş. Bir süre görme isteğini yenip yüzünü kapamış, ama sonunda dayanamamış, gözlerini dört açıp ölülere doğru gitmiş ve bağırmış kendi gözlerine: “Haydi kör olasılar… Alın doya doya seyredin bu güzel manzarayı!

Alıntının esas mesajı konumuza hizmet etmese de yine de güzel bir örnek teşkil ediyor.

Bölümün açılış sahnesi. Tiyatro sahnesinde Cersei’nin söyledikleriyle duygulanmayan yoktur sanırım. Doğrusu ne acaba. İçinden çıkamıyorum, bir o kadar da hoşuma gidiyor.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 17 Haziran 2016, 16:36:52
Şu dizinin en güzel tarafı karakterlerde, olaylarda yaptığı değişimler sonucu bizleri ikiyüzlü konumuna düşürmesi. Nefret ettiğimizi tekrardan kabullenip, sevdiğimizi bir anda hiçe sayabiliyoruz.

s06e08

Spoiler: Göster


Bu bölümde Sör Robert’in İnanç Militanlarından birinin kafasını kopardığı anda yüzümde müthiş bir tatmin ifadesi belirdi ve kamera Cersei’ye dönünce onun yüzünde de aynı ifadeyi gördüm ve o an bir garip oldum. Empati yapmakta en çok zorlandığım karakterlerden biri Cersei ve sebep olduğu bunca yıkım, yarattığı kötülüğe karşın yine de istem dışı, iradesiz bir şekilde onunla aynı çizgide olabiliyorum.

Dizide insanlar gücü arzuluyor ve ona hizmet ediyor ve açıkçası güç kimin elinde ve onu çekici kullanıyorsa da bizler en çok onu seviyoruz. Bir şey ne kadar kötü olursa olsun, güç ve ihtişam sahibi ise iğrenç kokusu bize ulaşmadıkça o şey aslında kendi itibarını oluşturuyor, eylemlerini normalleştiriyor.

Yedinci bölümde Margaery ile High Sparrow arasında şöyle bir diyalog geçiyor.

Margaery: For years I pretended to love the poor, the afflicted. I had pity for them, but I never loved them. They disgusted me.

High Sparrow: They are hard to love. The poor disgust us because they are us, shorn of our illusions. They show us what we’d look like without our fine clothes. How’d we smell without perfume.

Her kazanımdaki zevkte, karşı tarafın katledilişi gibi sembolik dahi olsa bir arzu hâkim çoğu zaman. Ve irade çoğu zaman tutkulara boyun eğiyor.

Diyalog güzel açıklıyor. Düşüklere olası felaket gelecek, yükseklere ise ulaşması müphem bir arzu gözüyle bakıyoruz, çoğu zaman bu şeyler arzu ettiğimiz esas şeyler olmasa da.

Aşağıda alıntıya bakalım.

Alıntı yapılan: Devlet - Platon
Aglaion’un oğlu Leontios Pire’den yukarı gelirken kuzey surlarının dibindeki işkence yerinde cesetler görmüş. Bir yandan bunlara bakmak ister, bir yandan da görmemek için başını çevirirmiş. Bir süre görme isteğini yenip yüzünü kapamış, ama sonunda dayanamamış, gözlerini dört açıp ölülere doğru gitmiş ve bağırmış kendi gözlerine: “Haydi kör olasılar… Alın doya doya seyredin bu güzel manzarayı!

Alıntının esas mesajı konumuza hizmet etmese de yine de güzel bir örnek teşkil ediyor.

Bölümün açılış sahnesi. Tiyatro sahnesinde Cersei’nin söyledikleriyle duygulanmayan yoktur sanırım. Doğrusu ne acaba. İçinden çıkamıyorum, bir o kadar da hoşuma gidiyor.


Spoiler: Göster
Margaery çok başarılı bir oyun oynuyor. Bu yüzden bütün bu söylediklerinin ne kadarı gerçek, ne kadarı yalan bilmek mümkün değil. Bir yerde ne planladığı ortaya çıkacak, merakla bekliyorum. Çok akıllı kadın gerçekten. Cersei'nin sahip olduğunu sandığı zekaya sahip.


Edit:
Spoiler: Göster
Zeka yetmedi maalesef. Cersei'nin hırsı galip geldi. Gerçi ne kadar kazandı tartışılır ama...
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 17 Haziran 2016, 19:08:56
Spoiler: Göster


Tıpkı Cersei'nin olduğu gibi Margaery de her zamanki gibi rol yapıyor. Olenna'ya verdiği gülle de hâlâ bir Tyrell olduğunu gösterdi.

Bu sezon kehanet gerçekleşir, Margaery ağını kusursuz örerse, Tommen ölebilir. Açıkçası Cersei'nin de öleceğini düşünüyorum. Yükselişini de düşüşünü de gördük, tiyatro sahnelerinde de bolca vurguluyorlar, hatta sevdiği birinin elinden de ölebilir ki bu da Sör Robert'i etkisiz kılmanın bir yolu.

Bunun yanında Lord Beric, Tazı'ya esas savaşta yer alması gerektiğini söyledi. Yalnız akgezenlerle baltasıyla savaşabileceğini düşünmüyorum. Akgezenkatili Sam'imizin de artık Valyria çeliğinden bayağı heybetli bir kılıcı oldu ve bunu layığıyla kullanamayacaktır. Bence bir sebepten ikilinin yolları kesişebilir ve kılıç Tazı'ya geçebilir. Hatta o kılıçla ağabeyini de biçerse çok efsane olabilir.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Maedhros - 20 Haziran 2016, 09:46:00
Yüz yıl geçse dahi GoT'dan daha iyi bir dizi ve daha kötü bir kitap uyarlaması olmayacak. Yeni bölümü izleyen var mı? Muhtemelen filmler dahil şu ana kadar çekilmiş en iyi savaş sahnesini izledik.

Spoiler: Göster
Daenerys'ın şehri kurtarması falan zaten beklenen bir durumdu, karının ejderhası var, normal. Theon ile Yara geldi, Yara Dany'ye iş attı falan muhtemelen lezoların gururunu okşamak için sonraki bölüm bir erotik sahne izleriz. Onun dışında Meeren kısmı yani iyiydi ama tabi asıl kısım...

Kışyarı'ndaki savaş yani anlatamam o kadar güzel ki izlemeniz lazım. O dinamikler, karmaşıklık hani savaş gerçekten tüm çıplaklığıyla anlatılmış, abartı falan olmadan mükemmel bir savaş izledim çok hoşuma gitti.


Aslında çok bir şey yazmak istemiyorum çünkü bölüm mükemmeldi yani o şekil bir bölümü yazı ile anlatmak gerçekten ayıp olur.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Marius - 20 Haziran 2016, 18:22:14
Yüz yıl geçse dahi GoT'dan daha iyi bir dizi ve daha kötü bir kitap uyarlaması olmayacak....


Kavga çıkar.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 21 Haziran 2016, 14:39:17
Yüz yıl geçse dahi GoT'dan daha iyi bir dizi ve daha kötü bir kitap uyarlaması olmayacak.

Haftalar geçti, hala aynı muhabbet. Bence kabullenin artık. Adamların kitaba uygunluk iddiası olmadığı sürece kitaba uygunluk üzerinden eleştiri getirilemez.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Fırtınakıran - 21 Haziran 2016, 15:05:43
O değil de, yorum yaparken kullandığımız dile dikkat edelim arkadaşlar, lütfen. Argo kullanmadan da duygu ve düşüncelerinizi ifade edebileceğinizden hepimiz eminiz.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 21 Haziran 2016, 16:13:37
Evet sonunda yeni bölümü izleyebildim.

Ama ne bölümdü! 9. bölüm sezonun en iyi bölümü, hem de çok açık arayla. Dizinin tüm bölümleri içinde de ilk 3'e girer muhtemelen. Gerçekten izlediğim en iyi savaş olması muhtemel. Her dakika çeken yönetmene ayrı bir hayran kaldım. Uzun süredir izlediğim herhangi bir şeyden bu kadar keyif aldığımı hatırlamıyorum. Onca zamandır yaptıkları bütün saçmalıkları affettirdi bu bölüm. Muazzam.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: thanks for all the fish - 21 Haziran 2016, 16:26:26
Savaş sekansı izlediğim en güzel aksiyon sekansıydı. O Marvel'lar, Jackson'lar hiçbirisi savaşın ürkütücü halini, kaotikliğini bu kadar sağlam verememişti bana. Jon'un perspektifinden bir oraya bir buraya giderkenki, karambolde ezilirkenki sahneler hem oyunculuk hem çekim olarak dizinin tavan noktasıydı. Yahu bu dizinin daha iki sezonu var, ne savaşlar çekmeniz gerekecek çıta şimdiden bu kadar yukarı çekilir mi?!
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: valarrr - 22 Haziran 2016, 00:17:41
Hep geçiştirilen savaş sonunda geldi. Bir geldi pir geldi ama... Muhteşem ötesiydi. Geçen sezon Ak Gezenlerle yapılan savaştan daha iyiydi; savaşın o kötücül duygusunu göstermesi adına. İzlerken evet gerçek bir savaş böyle olur bu kadar vahşi ve acımasız diye düşünüp durdum. Kit Harrington müthiş oynamış. Malum sahnede sanki ben boğuluyormuş gibi hissettim. Velhasıl kelam bunun üstüne bu kadar gerçekçi bir şekilde hangi dizi ya da film çıkabilir merakla bekliyorum.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: mvelten - 22 Haziran 2016, 03:31:19
Aynen ya savaş sahnesi gerçekten mükemmeldi. Yüzlerce adamın tek bir atlıyı vuramaması olsun, devlerin kurdan niyetine kıracağı mızrağa elleriyle sinek kovma hareketi yapması olsun, meydan muharebesinde daha savaş başlayalı 30 saniye geçmeden sanki savaş bitmiş de birileri gelip cesetleri üst üste yığmış gibi, dağ gibi insan cesetlerinin yıkılması olsun. Hepsi mükemmeldi harikaydı yani böyle savaşı ben ne LoTR'de gördüm ne Saving Private Ryan'da ne Fury'de hiçbir yerde görmedim. Of o kadar mükemmeldi ki anlatılmaz çok gerçekçiydi.

Bir tane boğulma sahnesi çekildi diye tarihin en güzel savaş sahnesi olarak gösterilmiş. İlginç.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 22 Haziran 2016, 03:38:37
Dizinin en iyi bölümlerinden biriydi sanırım, bu net. Artık uyarlama muhabbetine de hiç girmeyelim lütfen, diziyi ön planda tutup tartışalım.

Savaş sahnelerinin epikliği, uzun planlı çekimleri, ölü yığınları, her şeyiyle harikaydı. Tek kötü yanı neredeyse her şey beklediğimiz yönde gelişti, beşinci günün şafağı filan. O sahnelerin nasıl çekildiğini görmek için tıklayın (https://www.youtube.com/watch?v=B93k4uhpf7g).

Şimdi biraz bölümün avukatlığına soyunayım.

Spoiler: Göster


Sansa’nın Serçeparmak’ın gelebileceğini Jon’a söylememesinin sebebi bence adamın hem tam olarak ne zaman geleceğini bilememesi hem de belki Jon’un ‘babamın düşmanı’ suçlamasıyla bu desteği reddetmesi riskiydi. Zaten Jon öfkesine yenik düşmeseydi savaş daha geç başlayacaktı ve belki de bu derece kayıp vermeyeceklerdi. Bir de Sansa sürekli sindiriliyor ve artık güçlü bir kadın olmak istiyor, bunun yolu da ağlarını gizemli bir şekilde örmekten geçiyor.

Bir de Rickon’un zikzak çizememe olayı var. Stark çocukları dürüst ve sadakatlidir, zeki ve kurnaz değil. Eğer orada bir Dorne’lu olsaydı hayatta salınmazdı, kabul edelim ki Starklar pek yaratıcı değiller. Ölümünü normal karşılıyorum, zaten gerekiyordu.

Yabanılları kıskaca almaları da mantıklıydı. Savaç öncesi planlama kısmında Tormund’un tepkisi muhteşemdi zaten. Tek kırgınlığım Brienne’nin savaşa yetişememiş olması, Serçeparmak sura ışınlanıyor da koca şövalye nasıl bu kadar gecikiyor. Tek açıklaması Sancaksızlarla karşılaşmış olma ihtimali.

Daenerys tam Tyrion'un tavsiyeleriyle uslandı dedik ama ejderhayı görünce yine hırçınlaşıyor. Saidar'ı dengede tutmakta zorlanıyor sanırım. Gücün karanlık tarafı Saidar'ı da kirletmeye başladı. Tıpkı babası gibi delilik onu da ele geçirecek mi?

Son bölümün ismi Kış Rüzgârları ve kapanışı akgezenlerle yapmaları gerekiyor. Bence en tatmin edici hareket Duvar’ın tamamının yıkılmasıdır. O boru çalınsın artık.

Bölümün tanıtımında Jaime ve Walder Frey’le de yine bir eğlentideyiz ve yine kan dökülecek. Ama nasıl, sizce?

Şu nasıl bir bakıştır ya.

(http://socialnewsdaily.com/wp-content/uploads/2016/06/giphy-3.gif)

Ayrıca.

(https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRDPKVothD67Ii-r1Fk-C_kI8ylD-t1rrvZfh__Kb95IHm77plc)(https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQw2gtpBIfPgGhnYE2fI-Cfhz4dBarpztq8COGco2pjXhSU9xbL)
(https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTnxh19uxjpcbscOuD9hFkQK17HgjOuc0Jz9SBxif8MCoGgKuaHlQ)(https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRp3IwA2EKe22vXadqCIshEFGbdHBJ2bycppBm55T564hNlfJgH)


Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: estelturin - 22 Haziran 2016, 04:57:38
Aynen ya savaş sahnesi gerçekten mükemmeldi. Yüzlerce adamın tek bir atlıyı vuramaması olsun, devlerin kurdan niyetine kıracağı mızrağa elleriyle sinek kovma hareketi yapması olsun, meydan muharebesinde daha savaş başlayalı 30 saniye geçmeden sanki savaş bitmiş de birileri gelip cesetleri üst üste yığmış gibi, dağ gibi insan cesetlerinin yıkılması olsun. Hepsi mükemmeldi harikaydı yani böyle savaşı ben ne LoTR'de gördüm ne Saving Private Ryan'da ne Fury'de hiçbir yerde görmedim. Of o kadar mükemmeldi ki anlatılmaz çok gerçekçiydi.

Bir tane boğulma sahnesi çekildi diye tarihin en güzel savaş sahnesi olarak gösterilmiş. İlginç.


Doğru ya zaten laf olsun diye çekilmiş olduğu her yerinden belli.Böyle savaş sahnesi mi olur 😝

Not: Yukarıdaki yorumum anlaşılmamış.Mükemmel çekilmiş bir bölümdü.Tamamen savaşın içinde hissediyorsunuz kendinizi.Bolton harika bir taktik ortaya koymuş.

Açık açık söylüyorum.Bu bölümde ufak eleştiriler dışında yapılacak tum eleştiriler bence zorlama olur.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 22 Haziran 2016, 10:43:37
Laf olsun diye... yok artık.

Spoiler: Göster
Yüzlerce adamın tek bir atlıyı vuramaması olsun

Onu hedef almıyorlar. Ayrıca her şeyin bildiğimiz kurallara uygun işlediği yahut işlemek zorunda olduğu bir evrenden bahsetmiyoruz.

devlerin kurdan niyetine kıracağı mızrağa elleriyle sinek kovma hareketi yapması olsun

Kırabilecek olması 20 mızrak saplanınca ölmeyeceği anlamına gelmiyor. Oklarla öldüğünü gördük.

meydan muharebesinde daha savaş başlayalı 30 saniye geçmeden sanki savaş bitmiş de birileri gelip cesetleri üst üste yığmış gibi, dağ gibi insan cesetlerinin yıkılması olsun

Körlemesine birbirine giren birkaç bin kişiden bahsediyoruz, ne formasyon var ne bir şey. Zaten ufak bir alanda dövüşüyorlar, kimin ne yaptığı belli değil. Herkes tek başına mücadele etmeye çalışıyor. Ramsay de bir yandan kendi askerlerini öldürme pahasına ok yağdırmaya devam ediyor. Burada altı üstü birkaç yüz kişinin ölmesi ne kadar sürer sanıyorsunuz bilmiyorum.

Bu gibi meydan dövüşleri zaten gerçekte de düzenli ordulara rağmen uzun süren şeyler değildi hiçbir zaman, birkaç dakikadan en fazla birkaç saate kadar sürüyorlardı ki bunun tamamı asla yakın temas değildi. Olamaz da zaten. Yakın temas ne kadar fazlaysa, generaller savaşı o kadar kötü görüyorlardı. Temel taktik dövüşten kaçınmaktı. Böyle düzensiz bir hücumun ise dakikalarla sınırlı kalacağına şüphe yok. Burada ne kadar zaman geçtiğini zaten bilmiyoruz, ekranda otuz saniye geçmesi savaşın otuz saniye sürdüğü anlamına gelmiyor. İlk anda zaman mevhumunu yitiren bir karakterin gözünden izliyoruz savaşı. Dolayısıyla sürede sıkıntı yok.

Neden bu kadar beğenildiğini anlayamamışsınız, tekrar anlatalım. Mesele savaşın stratejik arkaplanı değil. Çünkü zaten yok bu. Jon Rickon öldükten sonra atını kazanmak değil savaşırken ölmek için sürdü gayet bariz bir şekilde. En ufak bir kazanma umutları yoktu zaten o andan itibaren. Dolayısıyla burada olay çarpışan ordular değil. Yönetmenin bu savaş sahnesinde yakalamaya çalıştığı şeyin de bununla hiçbir ilgisi yok, istese onu çekerdi. Mesele kahramanlık türküleri çığıran çoğu filmin aksine savaşın ne kadar pis ve kaotik bir şey olduğunu şahane bir şekilde göstermiş, bununla birlikte de intikamdan başka hiçbir amacı kalmayan bir adamın durumunu mükemmel yansıtmış olmaları. Savaşın bir asker için nasıl bir cehennem olduğunu görüyoruz burada.

Yani evet, sizin sözlerinizle -ki daha kötü özetlenemezdi- "Bir tane boğulma sahnesi çekildi diye".
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Maedhros - 23 Haziran 2016, 17:18:23
Aynen ya savaş sahnesi gerçekten mükemmeldi. Yüzlerce adamın tek bir atlıyı vuramaması olsun, devlerin kurdan niyetine kıracağı mızrağa elleriyle sinek kovma hareketi yapması olsun, meydan muharebesinde daha savaş başlayalı 30 saniye geçmeden sanki savaş bitmiş de birileri gelip cesetleri üst üste yığmış gibi, dağ gibi insan cesetlerinin yıkılması olsun. Hepsi mükemmeldi harikaydı yani böyle savaşı ben ne LoTR'de gördüm ne Saving Private Ryan'da ne Fury'de hiçbir yerde görmedim. Of o kadar mükemmeldi ki anlatılmaz çok gerçekçiydi.

Bir tane boğulma sahnesi çekildi diye tarihin en güzel savaş sahnesi olarak gösterilmiş. İlginç.

Garip bir bakış açısı. Zekamı kullanarak spoiler kutusu içinde hepsini açıklayacağım.

[spoiler]Okçular o "atlıyı" vurmaya çalışmıyorlardı bence okları arkasına doğru atıp "atlıyı" kendilerine çekmeye çalıştılar zira sadece o "atlıyı" öldürselerdi Sansa Hanım hala yaşıyor olurdu ve ordusu hala hayatta olurdu. Jon'u bilerek vurmadılar, tuzağa düşürmek için farkındaysan savaştan önce savunma yapmaktan bahsediyorlardı ama tuzak sayesinde saldırı yaptılar ve tüm savunma avantajlarını kaybettiler.

O bir dev, vücudunu kaplayan yağ ve kas tabakası, ellerinin nasırı, dayanıklılığı gibi özellikler bakımından bizden baya farklı. O sebeple hani o mızrakların ona zarar vermemesi olası zaten mızrakları eline batırıp çekmiyor yani yanlarından tokat atıyor, olası bir durum. Zaten üstte de belirtildiği gibi yeterince ve doğru yere saplanınca incecik bir ok ile öldüğünü gördük. İyi adamdı, AAAAAHHHH BEN SON DEVİM! KARANLIKLARDIR EVİM!

İnsan cesetlerinin üst üste yığılması bana da biraz garip geldi fakat düşünelim; Bolton süvarileri karşı orduyu yenmek ve Jon Snow'u öldürmek istiyorlar. Bu sebeple Jon'un olduğu bölgeye odaklı bir saldırı yapmış olabilirler. Hal böyle olunca Stark ve Bolton süvarileri merkeze odaklanmış olur. İnsanlar ile birlikte atlar da olduğu için birileri öldükçe takılan atlar, ölen insanlar falan filan üst üste yığılır. Yani evet ilk görüşte mantıklı gelmedi bana da, sen deyince düşündüm sebebi bu olmalı yani.

LotR, Er Ryan ve Fury filmlerine gelelim. LotR filmindeki savaş sahneleri hiç ama hiç gerçekçi değildi. İlk filmde Amon Hen zaten ana karakterlere karşı uruk-hailer savaşıyor ölmeleri beklenemez fakat mesela Boromir'e hiç iki uruk-hai aynı anda saldırmadı, hep tek tek geldiler. Miğfer Dibi en gerçekçi olandı lakin yine köprüde Gimli ve Aragorn'un sahnesi garipti yine herkes tek tek geldi ayrıca o savaşın sonunda Theoden hücum ettiğinde herkes onlara yol verdi, atların çarptıkları da düşüp öldü. Pelennor Çayırları'ndaki Rohirrim hücumunda kimse savaşmadı atlar ezdi geçti ki at bir insanı ezip geçemez yani düşer o at sen insansın yani sen de bir varlıksın. Neyse yani LotR o kadar mantıklı savaş sahneleri içermiyordu.

Er Ryan'ı Kurtarmak filmini zaten belirtmenin nedeni yeterince tarih bilgin olmaması zira Wehrmacht ve SS dönemlerinin en iyi kara ve mekanize birlikleridir. Savaş boyunca her seferinde kendilerinden birkaç kat üstün birliklerle savaşmış ve her seferinde kendilerinden çok zaiyat verdirmişlerdir. Film klasik anti-nazi filmi. Ayrıca okuduğum yeri bulmaya üşeniyorum ama o dönemde, o olayların içinde olan bir SS tarafından verilen röportaj var, olayları daha objektif anlatıyor. Köprüyü neden alamadıklarını falan. Öyle 10 kişi 1 tümen Almanı durduruyor falan... Başka yerde deme gülerler.

Fury filmine gelirsek üstte söylediklerimin haricinde 1 tabur SS, taburdaki çoğu kişide anti-tank roketler var ve paleti kırık bir tankı imha edemiyorlar... Zaten bu konu internette çok konuşuldu dünyanın en saçma savaş sahnesiydi. Tek başına 20-30 tank imha eden birçok SS askerine, gerçek tarihe, Berlin Savaşı'nda uçaksavar bataryası ile 3 tankı imha eden 12 yaşındaki Hitlerjugend üyesine hakaret edilmiş filmde. Filmler garip.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 27 Haziran 2016, 22:15:32
Dizi tarihi son 2 bölümü yöneten  Miguel Sapochnik'ten iyi kaç yönetmen görmüştür bilmiyorum. Ayrıntılara biraz dikkat eden biri neden bahsettiğimi çok rahat fark eder. Hiç yorum falan yapmıyorum finale artık. Daha iyisi olamazdı.

Spoiler: Göster
Jon ihtimaldir ki Kuzey'in gördüğü en iyi kral olacak (hemen ölmezse tabi, ama sanmıyorum). The King in the North!
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 29 Haziran 2016, 01:22:02
Alıntı yapılan: Lyanna Mormont
But, House Mormont remembers. The North remembers! We know no King but the King in the North whose name is Stark. I don't care if he's a bastard. Ned Stark's blood runs through his veins. He's my king from this day until his last day.

Duymayan kalmamıştır: The King in the North!

Spoiler: Göster
(http://vignette4.wikia.nocookie.net/gameofthrones/images/f/f0/Jon_Snow_is_declared_King_in_The_North_Season_6_Episode_10_Preview..jpg/revision/latest/scale-to-width-down/640?cb=20160627155634)


Bu sezon yedinci bölüm The Broken Man ve final bölümüyle çok farklı, güzel ve her zaman karşılaşamayacağımız girişler izledik. Özellikle bu sezon izlediğimiz final tüm sezonlardaki en iyi final bölümüydü sanırım.

Spoiler: Göster


Daenerys büyük ordusuyla Westeros'a yol alıyor, Dorne'u ve Tyrell'leri de kazandı ama kış geldi sonuçta. Bence Almanların yaşadığı kış hezimetini Dothraki ve Lekesiz ordusu da yaşayacaktır. Bir şekilde Cersei ile olan karşılıklı güçlerin dengeleneceğini düşünüyorum. Cersei kehanete göre ölecektir, kardeşi tarafından. Hangisi öldürsün, Tyrion? Jaime?

Shame. Shame. Shame. Sör Robert orada ne yaptı ki acaba, karın bölgesini hedef aldığına göre gıdıklama ihtimali ağır basıyor ama bilemedim.

Bir de kitaplardan tam hatırlamıyorum, bu yüzsüz adamlar başka yüzleri heybesinde taşıyıp maske gibi suratlarına mı geçiriyorlar yoksa istedikleri an tapınaktaki herhangi uygun bir yüze mi bürünüyorlar? Arya remembers.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Fırtınakıran - 29 Haziran 2016, 08:06:12
Spoiler: Göster
Alıntı
Cersei kehanete göre ölecektir, kardeşi tarafından. Hangisi öldürsün, Tyrion? Jaime?


Bir de buna 3. bir alternatif ekleyenler var. Diyorlar ki,

Spoiler: Göster
Cercei'nin Arya'nın listesindeki konumu düşünülürse, Jaime'nin yüzünü kuşanarak onu Arya da öldürebilir. Dolaylı da olsa, yine bir şekilde kardeşi tarafından öldürülmüş olur diyorlar.

Valla bu teori gerçek olursa çok keyiflenirim. Arya'nın öldürdüğü bir Cercei'nin tadı başka olur.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 29 Haziran 2016, 12:36:09
Spoiler: Göster


Arya, Jaqen karşısında koşulsuz suikastçi olmadığını, değerlere önem verdiğini gösterdi. Jaime'nin yüzünü alabilmesi için onu öldürmesi gerekli, ki bunu yapacağını düşünmüyorum, Jaime listesinde de yok zaten.

Arya'nın dizi içerisinde bilindik bir karakterin yüzüne bürüneceğini de düşünmüyorum çünkü bayağı kafa karıştırıcı olabilir, herkesten şüphelenmeye başlayabiliriz, Mance olayı da bu yüzden gerçekleşmemiş olabilir.

Bir de teknik olarak Arya bir erkek kılığına bürünebiliyor mu acaba? Başkasının yüzünü aldığında sadece onun yüzünü mü takmış oluyor yoksa bedenen de ona mı dönüşmüş oluyor. Yani diyelim Arya Sör Robert'i öldürdü, ardından onun yerine geçebilir mi, böyle bir şey kitapta belki olabilir ama dizide görmemiz zor gibi sanki.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: cankutpotter - 29 Haziran 2016, 13:53:31
O değil de
Spoiler: Göster
 Arya'nın Walder Frey'i öldürdüğü sahne çok güzeldi ya, resmen içimin yağları eridi! :D
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 30 Haziran 2016, 02:54:15
Spoiler: Göster
Tyrion fazla tahmin edilebilir olur, ben Jaime ya da öngöremediğimiz üçüncü bir seçenek olur diye düşünüyorum. Elbette Jaime olmasını isterim. Jaime'nin Cersei'yi öldürmesi kadar çok istediğim çok az şey kaldı dizide. Böyle bir sezonun üstüne o da olursa zevkten çıldırabilirim.



Spoiler: Göster
Daenerys büyük ordusuyla Westeros'a yol alıyor, Dorne'u ve Tyrell'leri de kazandı ama kış geldi sonuçta. Bence Almanların yaşadığı kış hezimetini Dothraki ve Lekesiz ordusu da yaşayacaktır. Bir şekilde Cersei ile olan karşılıklı güçlerin dengeleneceğini düşünüyorum.


Spoiler: Göster
Güneydeki orduların kışa Dothrak'lardan çok daha hazır olduğunu zannetmiyorum. Stannis'in kuzeyde düştüğü durumu gördük. Jon ve Dany'nin karşı karşıya gelmesini beklemiyorum, Jon akıllı çocuk. Ned olsa ne olurdu bilmem ama Jon'la bir şekilde anlaşırlar gibi. Geriye güney kalıyor, orada da sanmıyorum ordunun soğuktan öleceğini. Müttefikleri de zaten gerekli malzeme desteğini sağlar, yarı çıplak savaşmazlar bence.

Tyrion faktörünü de unutmamak lazım. Tek gidiyor olsa neyse ama Westeros'u en iyi bilen insanlardan biri var yanlarında.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 02 Temmuz 2016, 00:55:01
Spoiler: Göster


Daenerys'in tahtı öyle kolayca alabileceğini düşünmüyorum, doğrusu, almasını uygun bulmuyorum. Yani bu durum dizinin ruhuna aykırı. Elindeki orduyla Lannister'leri kâğıt üstünde yarım saatte haşat eder ama bence başka faktörler devreye girecektir, girmeli. Belki Euron diyarın selameti için veya sırf yeğenlerine gıcık olduğundan Cersei ile işbirliği yapabilir veya kitaptaki gibi borusunu öttürebilir, ha?

Bunun yanında Jon ve Daenerys'in önümüzdeki sezon karşılaşacağını düşünmüyorum. Belki kuzgun gönderip işbirliği yapar veya eli Tyrion'ı kuzeye yollayabilir ama her durumda kıyıma ilk Kralın Şehrinden başlamak isteyecektir, ki bu tüm sezonu kapsayacaktır. Ve bence Dothraki'lere çok güvenmemek gerek, nasıl Leydi Mormont bir ayı adalının on güneyliye bedel olduğunu söylediyse, bir şövalye de on Dothraki'ye bedeldir belki de fazlasına, zırh meselesi güç değil. Şövalyeler zırhsız adamı nasıl biçeceklerini biliyorlar ama Dothraki’ler zırhlılarla nasıl dövüşüleceğini bilmiyorlar. İlk sezonun dokuzuncu bölümüydü Daenerys Jorah’a o gece zırhını giymesini söylüyor, Jorah güçlü bir adamdır ama sonrasında karşısına çıkan, yanılmıyorsam ismi Qotho’ydu, çok daha iyi bir dövüşçüydü. Çıplak olsaydı Jorah ölüydü, oysaki değildi. Yabanılların çaresizliğine onlarda düşecektir, bir şekilde çoğunluğu katledilecektir. Artık bir şeyin farkına vardık ki Westeros’ta yabani adam değil akıllı adam hayatta kalıyor, sonrasında.

Kısacası savaş nasıl daha çekişmeli geçecekse ben o yönde teori üretmekten yanayım.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 02 Temmuz 2016, 19:57:36
Dizinin sonuna dair yutupçu bir arkadaşımız şurada (https://www.youtube.com/watch?v=U1L0wS3PhkY) ortaya güzel bir teori sunmuş.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: estelturin - 02 Temmuz 2016, 20:45:10
Dizinin sonuna dair yutupçu bir arkadaşımız şurada (https://www.youtube.com/watch?v=U1L0wS3PhkY) ortaya güzel bir teori sunmuş.

Aynen çok sağlam bir teori olmuş. Ve bence kesinlikle dediği gibi çıkacak. Bu da Sam den sıkılanlara cevap olmuş olacak.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 02 Temmuz 2016, 21:18:16
Evet, bende bayağı mantıklı buldum.

Spoiler: Göster


Ama sonunda kitabı kapatacak kişinin Sam olduğunu söylüyor, aynı zamanda Game of Thrones tarihinin zaten yaşanıp bittiğini de ekliyor, Sam zaten Game of Thrones tarihinin bir parçasıysa bize nasıl bu hikâyeyi anlatan ve sonuca bağlayan kişi olabilir diye merak ediyorum.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Fırtınakıran - 02 Temmuz 2016, 22:21:50
Çok sevdim bu teoriyi. Ayrıca her bir adımı mantıklı ve güzel temellere dayanıyor. İzlerken her adımda kafa salladım desem yeridir. Neden olmasın?

Spoiler: Göster
O şahane müzikli intornun sadece "şahane müzikli bir intro"dan daha fazla olması bu eserin tamamına yakışan bir düşünce olur.


Çok hoşuma gitti yav. Hatta dilerim ennn son böyle olur. Tabii bunu isteyince de aklıma şu geldi:

Spoiler: Göster
Hani usturlabın yakın çekimdeki çemberinde Westeros tarihini görüyoruz ya ve introlar dizinin geldiği güncel olaylara göre değişiyor ya [*](bkz. Stark'ların ambleminin yeniden Winterfell'de boy göstermesi :3)[/*], o zaman dizinin son bölümünde bu 3 olayın ardından bir 4.sü de o çarktaki yerini alabilir. Hatta belki bunu kapanışta yaparlar. Usturlap dönerken çemberine yakın çekim yapılır, ilk 3 tarihi olay gösterilir ve bir de bakarız ki bir 4.sü de oraya işlenmiştir.


Rosemary'e bu videoyu paylaştığı için teşekkürler.


Not: videodaki anlatıcının kolunda yer alan Dragonball dövmesiyse ayrı bir güzellik :).
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 03 Temmuz 2016, 00:53:43
Spoiler: Göster


Alıntı
Usturlap dönerken çemberine yakın çekim yapılır, ilk 3 tarihi olay gösterilir ve bir de bakarız ki bir 4.sü de oraya işlenmiştir.

Aynen. Son bölümde, Martin'in dediği gibi mutlu ve buruk sonu tek karede resmedip daha bölümü izlemeden önümüze sunduklarında eminim çoğu kişi fark edemeyecektir ama bu videoyu izleyen şanslı bizler özellikle o noktaya dikkat edeceğiz. Ingus-Kutha'nın şapşal iblisleri aşkına, bu videoyu sevdiğim herkese yolluyorum, beni üzenler ise çok pis gazabıma uğrayacak.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: - 03 Temmuz 2016, 09:54:28
Spoiler: Göster
Muhtemelen adamın da dediği gibi sadece dizi için bir son olabilir. Martin amcanın böyle bitireceğini sanmıyorum. Böyle bir son olursa büyük bir haz alırım sanırım. Oldukça hoş bir final olabilir. Nokta vuruşu... Can alıcı...


Paylaştığınız için teşekkürler Rosemary.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 03 Temmuz 2016, 16:32:06
Spoiler: Göster


Daenerys'in tahtı öyle kolayca alabileceğini düşünmüyorum, doğrusu, almasını uygun bulmuyorum. Yani bu durum dizinin ruhuna aykırı. Elindeki orduyla Lannister'leri kâğıt üstünde yarım saatte haşat eder ama bence başka faktörler devreye girecektir, girmeli. Belki Euron diyarın selameti için veya sırf yeğenlerine gıcık olduğundan Cersei ile işbirliği yapabilir veya kitaptaki gibi borusunu öttürebilir, ha?

Bunun yanında Jon ve Daenerys'in önümüzdeki sezon karşılaşacağını düşünmüyorum. Belki kuzgun gönderip işbirliği yapar veya eli Tyrion'ı kuzeye yollayabilir ama her durumda kıyıma ilk Kralın Şehrinden başlamak isteyecektir, ki bu tüm sezonu kapsayacaktır. Ve bence Dothraki'lere çok güvenmemek gerek, nasıl Leydi Mormont bir ayı adalının on güneyliye bedel olduğunu söylediyse, bir şövalye de on Dothraki'ye bedeldir belki de fazlasına, zırh meselesi güç değil. Şövalyeler zırhsız adamı nasıl biçeceklerini biliyorlar ama Dothraki’ler zırhlılarla nasıl dövüşüleceğini bilmiyorlar. İlk sezonun dokuzuncu bölümüydü Daenerys Jorah’a o gece zırhını giymesini söylüyor, Jorah güçlü bir adamdır ama sonrasında karşısına çıkan, yanılmıyorsam ismi Qotho’ydu, çok daha iyi bir dövüşçüydü. Çıplak olsaydı Jorah ölüydü, oysaki değildi. Yabanılların çaresizliğine onlarda düşecektir, bir şekilde çoğunluğu katledilecektir. Artık bir şeyin farkına vardık ki Westeros’ta yabani adam değil akıllı adam hayatta kalıyor, sonrasında.

Kısacası savaş nasıl daha çekişmeli geçecekse ben o yönde teori üretmekten yanayım.



Spoiler: Göster
Dizinin ruhuna aykırı değil aslında. Ziyadesiyle realist bir dizi izliyoruz, kim güçlüyse diğerini dövüyor. Diğer fantastik evrenlerin yüzde doksanında Robb Stark intikamını alacakken burda sözünü tutmadığı için tavuk gibi kestiler. Bir mucize olmadı kurtaracak. Şimdi de Lannister'ları kurtaracak bir mucize olmasını beklemiyorum. Ejderhalar bundan yüzyıllar önce nasıl ortalığı toz duman ettiyse yine benzer bir senaryoyla karşılaşmamız lazım. Gerçekçi olan bu.

Şimdi bizim kel Dorne ve Tyrell desteğini aldı Daenerys'in arkasına. Bunlar olmasa sıkıntı olabilirdi ama bu Westeros'taki askeri gücün neredeyse yarısı demek. Kuzeyi de karşısına almadığı takdirde ölüler dışında karşısında duracak biri yok batıda. Ki ben Jon'un Daenerys'le savaşacağını hiç ama hiç sanmıyorum. Asıl savaşın geldiğini görebilen tek kişi o ve ne zamanını, ne kaynaklarını böyle harcamayacaktır. Euron desen cürmü kadar yer yakar, Tyrell ordusunun üçte biri adam bile toplayabileceğini sanmıyorum. Bütün dengeler Daenerys'ten yana an itibariyle. Evet boru konusu hariç, oradan ne çıkar bilmiyorum ama hiç lafı geçmedi dizide. Görmeyebiliriz bile.

Baelish'in başının altından bir şeyler çıkabilir derdim ama artık onun pek bir şey yapmasını beklemiyorum. Herkes bir sürpriz bekliyor bu adamdan ama bence bildiğin yenildi şu anda. Hiçbir şey planlarına göre gitmedi. Yine de sürpriz gelebilir tabi.

Çekişmeli bir savaş izlemek zorundayız diye bir şey yok kısaca. Ha ben de direkt gelip çat diye tahtı almasını beklemiyorum, bir şeyler olur elbet. Ama illa ki çok çekişmeli geçeceğini de zannetmiyorum, bir sebep görmüyorum yani. Zaten haberiniz var mı bilmiyorum ama dizinin son sezonunu izleyeceğiz. İki seneye bölecekler yedinci sezonu, her şeyin toplamda 14 bölümde(yanlış hatırlamıyorsam) bir sonuca bağlanması gerek. Asıl savaşın ölülere karşı olduğunu düşünürsek taht savaşının daha bölümlerce sürmesi pek mantıklı değil. Artık inceldiği yerden kopacak.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 03 Temmuz 2016, 19:37:50
Rica ederim arkadaşlar.

Aslında bu usturlap mevzusu daha eskiymiş. Ben ilk geçen sene bir yerlerde okumuştum -Reddit muhtemelen- ama elde somut şeyler olmadığı için tatmin olmamıştım. Biraz araştırınca 2013 yılında bile değinildiğini gördüm belki daha eskiden de mevzusu dönmüştür, adamlar çok önceden bazı şeyleri çözmüşler yani.

Mesela şurada (http://heavy.com/entertainment/2016/06/sphere-chandelier-in-citadel-library-astrolabe-sam-game-of-thrones-intro-title-sequence-sun-theories/), şurada (https://mic.com/articles/147172/this-game-of-thrones-fan-theory-finally-explains-what-this-contraption-from-the-intro-is#.Hyp5tpc2T) ve şurada (http://www.radiotimes.com/news/2016-06-28/this-reference-to-the-game-of-thrones-title-sequence-in-the-season-6-finale-could-change-everything) son bölümün yayınlandığı günün ertesinde detaylıca her şey yazılmış. Reddit veya benzeri yerlerde bir yıl öncesinden buna yakın muhabbetler dönmüş de kaçırmışız.

Mesela Reddit'te şu kısmı görüp hatırlayınca bir hoş olmadım değil.

Alıntı
Also, from Season 1 Episode 3, Bran is in bed, Old Nan is telling him stories and Robb Stark joins them.

Robb: “One time she told me, the sky is blue because we live in the eye of a blue eyed giant name Macumba,”
Bran: “Maybe we do”

Macumba kim olabilir ki? :)

Ama doğrusu videodaki arkadaşımız her şeyi yan yana katarak bir güzel anlatınca daha bir bütün ve hoş olmuş keşke İngilizce altyazı da koysaymış.

Grayswandir, bende 13 bölüm kaldığını biliyorum, 7+6 diye, bakalım nasıl olacak. Bunun yanında Euron bir kere diziye girmişse orada pislik çıkacaktır demektir. Üfleme mevzusu bence yer alacaktır eğer gösterilmeyecektiyse kapı gibi Victarion vardı onu koyarlardı diziye.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Elendil_XX - 03 Temmuz 2016, 19:44:18
Bahsi geçen videoyu ben de dün gece izlemiştim ve çok hoşuma gitmişti. Oldukça da sağlam bir teori bence, Sam'in macerasının da o yöne doğru gittiğini görüyoruz zaten. Gerçekleşirse de hoş olur, güzel olur.

Bu arkadaşı takip etmeli, anlaşılan daha bize anlatacak çok teorisi var :)

O değil de sezon finalini izleyeli kaç gün oldu, hala şu (https://www.youtube.com/watch?v=MFK0yG8xG5I) efsane müziği dinliyorum. Manyak mıyım neyim? :D
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 03 Temmuz 2016, 21:01:10
Alıntı yapılan: Elendil_XX
Bu arkadaşı takip etmeli, anlaşılan daha bize anlatacak çok teorisi var

Aslında teori ona ait değil, bilgileri toparlayıp bir bütün haline getirip güzelce sunmuş, çokta iyi etmiş. Teoriyi genel hatlarıyla ilk ortaya atan kişi büyük ihtimal şu an Manhattan'da yer alan şatosunda bir eliyle martinisini yudumlarken öbürüyle dolarcıkları sayıyordur. :)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 03 Temmuz 2016, 22:44:10
Kimleri harcamadılar ki Victarion'u harcamayacaklar. Elbet çıkar bir pislik ama ne kadar etkili olur şüpheliyim ben. Zaten dizideki Euron'a ilk gördüğüm andan beri gıcığım, hiçbir şey yapamasın mümkünse.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Elendil_XX - 09 Temmuz 2016, 14:29:26
Yukardaki teoriyi hazırlayan arkadaştan yeni bir video geldi:

DAENERYS'İ BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE | Game of Thrones Teorileri - 2 (https://www.youtube.com/watch?v=TQ-8Lovp0Ho)

Valla bu da şahane bir teori, her ne kadar dinlerken beynim yansa da sonunda tüylerim tiken tiken oldu.  ;D
Daenerys'in işi çok zor zaten ya  :P
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 23 Ekim 2016, 23:46:56
Hani hep bir araya gelmesini istediğimiz iki karakter vardı ya dizide, sonunda yedinci sezonda kavuşuyorlar. Video için tıklayın (https://www.youtube.com/watch?v=mIhK0kPoZHY&feature=youtu.be).

Bir de çekiç sevdalısı kayıp bir piç vardı. Onun için tıklayın (https://www.youtube.com/watch?v=DnI9XpOijjk&feature=youtu.be).

Arya da çekmiş takımları. Tık (https://www.instagram.com/p/BLbuOdEDYuX/).

Spoiler: Göster


Görüntüler gösteriyor ki büyük bir ittifak kuruluyor. Jon, Daenerys, Davos, Tyrion ve Gendry'nin aynı safta olması cidden çok zevkli olacak. Keşke Lyanna Mormont, Davos ve Tyrion üçü yan yana gelip güzel bir sohbet de etseler.

Birkaç yerde okuduğuma göre de Euron Cersei'yle ittifak kuracakmış. Gerçi geçmiş mesajlarımın birinde bununla ilgili yazmıştım, ki mantıklı olan da buydu zaten. Aksi hâlde adil bir savaş olmazdı. Ama bununla ilgili kesin bir bilgi veya fotoğraf yok tabii, ya da ben bulamadım.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Guy Fawkes - 24 Ekim 2016, 16:08:25
Bu video görüntüleri ifşa mı? Eğer öyleyse ilk video büyük ifşa! :D
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 24 Ekim 2016, 18:33:54
Benim baktığım yerlerde ifşa diye geçiyor ne yazık ki. Böyle büyük bir diziden sızıntı gelmesi çok garibime gidiyor. Hatta reddit'te bir başlıkta neredeyse tamamını güzelce listelemişler. Şurası (https://www.reddit.com/r/freefolk/comments/50uybx/game_of_thrones_season_7_newsleaked_info_thread/).
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: mit - 25 Ekim 2016, 13:35:37
Yedinci sezonun senaryosunun tamamı internete sızmış arkadaşlar. Kafanızı kuma gömmek isteyebilirsiniz. Benden söylemesi.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Elendil_XX - 25 Ekim 2016, 14:02:21
Game of Thrones'un Türkiye şubesi Turgut Uç, 7. sezonun sızan senaryosunu şurada (https://www.facebook.com/ucturgutuc/posts/1263852170332910) gayet güzel bir şekilde özetlemiş. İlgilenenlere duyurulur.

Dayanamayıp şöyle bir baktım kiii...vay anam vay. :ne
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 25 Ekim 2016, 18:53:41
Game of Thrones'la ilgili her şeyden uzak durun demeye gelmiştim ki, benden önce davranılmış. Setten görüntü gelmesi çok doğal, insanlar öyle şeyler yapıyor ki bir noktada engellemek imkansız ama senaryonun sızması resmen skandal. Zaten her bölümü gecenin köründe izliyordum spoiler yememek için, şimdi o da yetmeyecek. Onu geçtim böyle hepsi elinin altında olunca merakına direnmek de iyice zorlaşıyor. Lanet olsun ya dünyanın en büyük dizisi bu. Beceriksiz herifler.

Umarım dayanamayıp bakmam.  :(
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Fırtınakıran - 24 Şubat 2017, 19:38:43
Ramsay Bolton'ı oynayan Iwan Rheon, şimdi de bir başka psikopat olma yolunda :D Inumans'ın film uyarlamasında, Blackbolt'un kardeşi ve Inhumans'ın en manyak kötüsü olan Deli Maximus rolüne seçilmiş. Çok da yakışmış hani.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 05 Mayıs 2017, 00:56:35
Aman ki aman. (http://tvline.com/2017/05/04/game-of-thrones-spinoff-four-new-series/)

Tam 4 adet yan dizi (spinoff) geliyormuş. Gerçekleşirse devasa muhteşem olabilir.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: cankutpotter - 05 Mayıs 2017, 11:16:54
İşi iyice ticarete döküyor da olabilirler, altıncı kitabın çıkamama hızına bakarak söylüyorum tabii. Korkutucu...
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Maedhros - 09 Mayıs 2017, 19:05:18
İşi iyice ticarete döküyor da olabilirler, altıncı kitabın çıkamama hızına bakarak söylüyorum tabii. Korkutucu...

şahsen ciddi derecede soğudum seriden ya "dizi" diyenin yanından koşarak uzaklaşıp gizli gizli okuyacağım ya da hiç okumayacağım. Popüler kültür ve maddiyat edebiyatı yendi.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 09 Mayıs 2017, 20:01:31
İşin gerçeği her sene çıkan bir diziden, çıkmayan bir kitaptan aldığımdan daha fazla keyif alıyorum. Martin'le ilgili yorum yapmayayım hiç, ne için çıkarmadığını bilmiyorum ama artık çok da ilgilenmiyorum açıkçası. Deli gibi beklediğim bir kitap değildi zaten, şimdi hikaye öyle ya da böyle ilerlediğine göre daha da az bekliyorum. Dizi ve kitap her zaman ayrı ürünler ama Game of Thrones özelinde çok daha ayrı hale geldiler, ve şu anda izlediğim şey beni büyük oranda tatmin ediyor. Martin düşünsün dizi bitince bu kitapları kim okuyacak diye.

Dolayısıyla spin-off haberi de mutlu etti beni. Para için mi yapıyorlar? Sadece bu kadar olmadığı açık, aksi takdirde güzel bir şey çıkamazdı ortaya. Ama tabii paranın önemi çok büyük. Eh, ana diziyi de para için yapıyorlar ve güzel. Güzel olduğu sürece ne için yaptıkları zerre kadar umurumda değil, ki kötü olunca da en çok ben sövüyorum zaten. Umarım ilgi çekici zamanları (Baratheon İsyanı, Fetih, hatta Valyria Kıyameti) işlerler ve saçmalamazlar.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Old Fat Gil-Galad - 10 Mayıs 2017, 01:50:11
Umarım ilgi çekici zamanları (Baratheon İsyanı, Fetih, hatta Valyria Kıyameti) işlerler ve saçmalamazlar.

 Valyria Kıyameti veya Gece Kralı olabilir ama Robert isyanı veya fetih yeterli fantastik öge içermiyor gibi. Sırf Politika içeren bir dizinin izlerken aynı zevki vereceğini sanmıyorum.  İlk Akgezen savaşı ve Sur un yapılışı da olabilir.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 02 Ağustos 2017, 02:45:18
Dizi şu an için çok keyifli gidiyor ama? Maalesef ki uzun süre önce ortama düşen sızıntı yüzünden teori üretemiyoruz. Ortama düşen mevcut senaryo şu ana kadar diziyle müthiş uyumlu ilerledi. Eğer okuduysanız senaryoyu, zaten her şeyi biliyorsunuzdur. Peki bu durumda neyi konuşabiliriz? Tabii ki ilk bölümünden beri diziyi ayakta tutan faktör olan oyunculuk ve replikleri.

Şu dizideki oyunculuklar cidden çok görkemli. Zaten senaryoyu bilmemize rağmen hâlâ heyecanla izliyorsak diziyi, bu oyuncuların kalitesinden dolayıdır. Davos, Jaime, Olenna, Melisandre'nin kışkırtıcılığı, Bronn'un küstahlığının inandırıcılığı, Jorah'ın bitmeyen efkârı, sizce de Bran büyüdükçe çirkinleşmiyor mu? Sevimsiz çocuk! Azıcık sırıt.

Dizide ısınamadığım tek karakter Euron. Kitapta kendini bayağı merak ettiren bir karakteri resmen palyaçoya çevirmişler. Oyuncu seçimi yanlış, beden dili abartılı, her şey, her şey. Biraz Oberyn haytalığı verilmeye çalışılmış ama olmamış bence. Aynı anda hem komik hem de ürkütücü olmaya çalışıyor ama hiç beceremiyor. Hatta Euron konuşunca ben oturduğum yerden "hadi lan ordan" diye bağırıyorum. O derece pisim bu herife.

Ha bir de Ed Sheeran hamlesine ne diyorsunuz? İlk bölümü arkadaşımla birlikte seyrederken bunun sahnesi çıktığında arkadaşım ağzında on yüz milyon baloncuklaşmış sprite ve sevinçle karışık bir hışımla, ED SHEERAN! diye bağırdı. Ben efendi bir çocuk olduğumdan böyle bir tepki vermedim ama çoğu kişi bu şekilde haykırmıştır. İşte bence bu durum, bu herifin neden orada ya da dizinin herhangi bir yerinde oynatılmaması gerektiğinin muhteşem bir örneğidir. Düşünsenize Tarık Mengüç'ü dizinin kadrosuna aldıklarını ve bu çıktığında ülke olarak ŞAKŞUKA! diye bağırdığımızı. Bana çok komik geldi ya.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Old Fat Gil-Galad - 10 Ağustos 2017, 23:16:48
 
Dizi şu an için çok keyifli gidiyor ama? Maalesef ki uzun süre önce ortama düşen sızıntı yüzünden teori üretemiyoruz. Ortama düşen mevcut senaryo şu ana kadar diziyle müthiş uyumlu ilerledi. Eğer okuduysanız senaryoyu, zaten her şeyi biliyorsunuzdur. Peki bu durumda neyi konuşabiliriz? Tabii ki ilk bölümünden beri diziyi ayakta tutan faktör olan oyunculuk ve replikleri.

Şu dizideki oyunculuklar cidden çok görkemli. Zaten senaryoyu bilmemize rağmen hâlâ heyecanla izliyorsak diziyi, bu oyuncuların kalitesinden dolayıdır. Davos, Jaime, Olenna, Melisandre'nin kışkırtıcılığı, Bronn'un küstahlığının inandırıcılığı, Jorah'ın bitmeyen efkârı, sizce de Bran büyüdükçe çirkinleşmiyor mu? Sevimsiz çocuk! Azıcık sırıt.

Dizide ısınamadığım tek karakter Euron. Kitapta kendini bayağı merak ettiren bir karakteri resmen palyaçoya çevirmişler. Oyuncu seçimi yanlış, beden dili abartılı, her şey, her şey. Biraz Oberyn haytalığı verilmeye çalışılmış ama olmamış bence. Aynı anda hem komik hem de ürkütücü olmaya çalışıyor ama hiç beceremiyor. Hatta Euron konuşunca ben oturduğum yerden "hadi lan ordan" diye bağırıyorum. O derece pisim bu herife.

Ha bir de Ed Sheeran hamlesine ne diyorsunuz? İlk bölümü arkadaşımla birlikte seyrederken bunun sahnesi çıktığında arkadaşım ağzında on yüz milyon baloncuklaşmış sprite ve sevinçle karışık bir hışımla, ED SHEERAN! diye bağırdı. Ben efendi bir çocuk olduğumdan böyle bir tepki vermedim ama çoğu kişi bu şekilde haykırmıştır. İşte bence bu durum, bu herifin neden orada ya da dizinin herhangi bir yerinde oynatılmaması gerektiğinin muhteşem bir örneğidir. Düşünsenize Tarık Mengüç'ü dizinin kadrosuna aldıklarını ve bu çıktığında ülke olarak ŞAKŞUKA! diye bağırdığımızı. Bana çok komik geldi ya.
  ;D Kesinlikle katılıyorum! Ed Sheeran ürün yerleştirme gibi olmuştu resmen. Hele Euron... Bi arkadaşım oyunculuğu çok iyi, kötü karakteri çok iyi oynuyor o yüzden itici geliyor diyor ama Cersei de kötü karakter. Ama en ufak bir iticiliği yok. Lena Headey olağanüstü (bu sezon karakter bana biraz düşük geliyor ama neyse). Bran'a biraz haksızlık ediyorsun gibi ama. Evet çirkinleştiği doğru ama ona şuan insan demek bile yanlış. Bir çeşit tanrı oldu çocukcağız. Olan Myraa'ya oldu.  :-\

Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 11 Ağustos 2017, 00:49:54
Old Fat Gil-Galad, doğru Bran konusunda haklısın bak. Ben istiyorum ki biraz neşeli, afacan olsun ama bundan sonra hiç öyle olmayacağı belli. Dördüncü bölümde Meera'ya "benim bildiklerimi bilsen kafana sıkardın" tarzı bir şeyler de demişti. Ama yine aynı bölümde, hatırlarsın, Bran ile Serçeparmak oturmuş muhabbet ediyorlardı. Sohbet tam "kaos bir merdivendir" lafına gelince Meera kapıda gözüktü. Bu bayağı klişe bir hareketti. Normalde bu dizide sohbet bir yere bağlanır ve sahne o şekilde sona erer ama sanırım, pop kültür artık hâkim diziye.

Cersei ise hem iyi hem de kötü bir karakter, tam anlamıyla kötücül bir karakter değil bence. Eylemleri kötü sonuç verse veya bunları çoğunlukla kendi nefsini mutlu kılmak için gerçekleştirse de, esas amacı tıpkı Jaime'ninkinin de olduğu gibi aile çıkarlarını korumak. Ama Euron'u tam bir kötücül olarak göstermeye çalışıyorlar. Adamın zaafı yok, meret dersin Kurtlar Vadisi'ndeki Ersoy Ulubey. Ama oluyor mu? Olmuyor işte. Dediğin gibi, Cersei her durumda daha kötü durup, inandırıcı oynuyor.

Yalnız bu bölüm cidden çok güzeldi. Arya'nın ayak oyunları, sondaki savaş falan cidden defalarca izlenilesi. Ama içimde ukde olan esas mevzu ise Jaime'nin adamakıllı kılıç dövüşüne girememesi. Sanırım yıllar önce yine Rıhtım'daki bir röportaj yazısından okumuştum. Martin'e soruyorlar, Jaime ile Aragorn kılıç dövüşüne girse hangisi kazanır diye, ve üstat Jaime diye yanıtlıyor.  Çok büyük dövüşçü cidden ama o yeteneği görmekten mahrumuz.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Moriarty - 11 Ağustos 2017, 09:44:16
Siz Serçeparmak olsanız, Bran size "Kaos bir merdivendir." dedikten sonra konuşmaya devam edebilir miydiniz? :D
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 12 Ağustos 2017, 01:28:31
Moriarty, oh kesinlikle haha. O sahnede Serçeparmak'ın ifadesini geri sarıp bir yirmi defa falan izlemişimdir. Beden dili kendini biraz ele verse de gözlerinde ufak bir değişim dahi olmuyor. Ayrıca bence Bran'i çok abartmamak lazım. Birçok şey görüyor olsa bile bu tamamen vergisinin katkısı, zekâsının değil. Zaten Starklar zekâlarıyla ünlü değillerdir. Gördüğü ve birbirine bağladığı şeyler sayesinde çok büyük değişimler yaratacaktır ama dediğim gibi bu sadece bir yetenek.

Serçeparmak ise son sezonlarda hafif durulduğu için biraz geri planda kaldı. Ama bana göre Buz ve Ateşin Şarkısı evrenindeki tartışmasız (tartışılabilir elbet) en zeki ve makul adam. O evrende en zor koşulda ve en zor soruya dahi yine yanıt verebilecek bir kişi varsa bu kesinlikle Serçeparmak'tır. Belki Varys vardır onun düzeyinde ama konu ne zaman Varys'in geçmişine gelse nasıl paniklediğini biliyoruz, ki bu da o anda zekâsının bedenini büyük oranda kontrol edemediğini gösteriyor. Ha bir de Serçeparmak aristokrasi sınıfını iyi bildiğinden -her ne kadar kendisi öyle olmasa da- ve bir aristokrat rolüne layıkıyla bürünebildiğinden akranlarından (az ki az) bir adım önde bence. Sence peki?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Moriarty - 12 Ağustos 2017, 12:50:30
Serçeparmak elbette oldukça zeki, ama Stark'ların yanında kalarak kendi sonunu hazırlıyor olabilir. Serçeparmak gibi bir adam neden akgezenlerle yüzleşmek için Winterfell'de kalıyor olabilir anlam veremiyorum.
(https://i.hizliresim.com/vpWMy6.jpg)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: okanakinci - 12 Ağustos 2017, 14:01:41
Bence bu Serçeparmak'ın tek derdi Sansa. Onun için hâlâ orada duruyor.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 12 Ağustos 2017, 14:47:44
Moriarty, ahaha yazı doğru söylüyor cidden. Doğrusu Serçeparmak'ın esas yapmak istediğine dair ben de bir şey kestiremiyorum. Bence ne yapmak istediğini yine sadece kendisi biliyor, yazarlar bile bilmiyor. :)

Ama bu durum aklıma Bertrand Russell'ın bir sözünü getiriyor. Motamot hatırlamıyorum ama az çok şöyle demek istiyordu büyük ağabeyimiz: Büyük insanların yapmış olduğu şeyleri, neden yaptıklarını tam olarak bilemeyiz. Bu yüzden onları körü körüne eleştirmemeliyiz. O şeyleri neden yaptıklarını anlamak için dünyaya onların gözlerinden bakmak gerekir.

okanakinci, eğer hakikaten öyle bir şey çıkarsa adamın derdi, zehir içip üstüne bileklerimi keserim.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Old Fat Gil-Galad - 13 Ağustos 2017, 03:22:23
Old Fat Gil-Galad, doğru Bran konusunda haklısın bak. Ben istiyorum ki biraz neşeli, afacan olsun ama bundan sonra hiç öyle olmayacağı belli. Dördüncü bölümde Meera'ya "benim bildiklerimi bilsen kafana sıkardın" tarzı bir şeyler de demişti. Ama yine aynı bölümde, hatırlarsın, Bran ile Serçeparmak oturmuş muhabbet ediyorlardı. Sohbet tam "kaos bir merdivendir" lafına gelince Meera kapıda gözüktü. Bu bayağı klişe bir hareketti. Normalde bu dizide sohbet bir yere bağlanır ve sahne o şekilde sona erer ama sanırım, pop kültür artık hâkim diziye.

Cersei ise hem iyi hem de kötü bir karakter, tam anlamıyla kötücül bir karakter değil bence. Eylemleri kötü sonuç verse veya bunları çoğunlukla kendi nefsini mutlu kılmak için gerçekleştirse de, esas amacı tıpkı Jaime'ninkinin de olduğu gibi aile çıkarlarını korumak. Ama Euron'u tam bir kötücül olarak göstermeye çalışıyorlar. Adamın zaafı yok, meret dersin Kurtlar Vadisi'ndeki Ersoy Ulubey. Ama oluyor mu? Olmuyor işte. Dediğin gibi, Cersei her durumda daha kötü durup, inandırıcı oynuyor.

Yalnız bu bölüm cidden çok güzeldi. Arya'nın ayak oyunları, sondaki savaş falan cidden defalarca izlenilesi. Ama içimde ukde olan esas mevzu ise Jaime'nin adamakıllı kılıç dövüşüne girememesi. Sanırım yıllar önce yine Rıhtım'daki bir röportaj yazısından okumuştum. Martin'e soruyorlar, Jaime ile Aragorn kılıç dövüşüne girse hangisi kazanır diye, ve üstat Jaime diye yanıtlıyor.  Çok büyük dövüşçü cidden ama o yeteneği görmekten mahrumuz.

Cersei ve Jamie hakkında çok farklı düşünüyoruz belli ki. Bence Cersei yaptığı herşeyi güç için yapıp, ailesi için yaptığını söylüyor, çünkü onun için ailesi demek kendisi demek. Kendisi için herkesten vazgeçebilir çünkü sevgisinin bir sınırı var. Jamie ise Cersei'nin tam zıttı. Jamie yaptığı şeylerde kendini hiç düşünmüyor. Tek zaafı ailesiydi. Şu an sadece Cersei kaldı. O da öldüğünde ne olacağını göreceğiz. 


"Kaos bir merdivendir" sahnesinde bende "ne oluyor ya" demiştim Meera içeri girdiğinde.  Konuşmanın yarım kalması gerçekten canımı sıktı. Gizem bırakma çabasının böyle bir şekilde olması gerçekten yakışmıyor bu diziye.
Hele Serçeparmak'ın bu şekilde gidicek olması kanserlik. Bu sezon beklentimin baya altında kaldı benim.
Jamie mi Arthur Dayne mi?
Bence biraz abartmış üstat.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Moriarty - 14 Ağustos 2017, 00:59:28
En sevdiğim Game of Thrones karakterlerinden Serçeparmak, Jon Snow'u bazı konularda yönlendiriyor.
(https://i.hizliresim.com/vpvl64.jpg)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 14 Ağustos 2017, 01:43:01
Moriarty, ahaha bayağı güldüm buna ya. Sansa bir çiğ köfte bile yedirmez Serçeparmak'a ama. Eee, bakalım namuslu Jon'u ne zaman el birliği ile öldürecekler.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: okanakinci - 14 Ağustos 2017, 12:37:41
Yine Jon Snow hakkında önemli bilgiler açığa çıktı.

Spoiler: Göster
Meğerse Jon piç değilmiş. Bu durumda Khaleesi'den tahtı alma ihtimali var. Gerçi Khaleesi ile evlenebilir de ki Khaleesi'nin hal ve hareketleri ondan hoşlandığına işaret bence. Akraba olmaları sorun değil. Targaryenlerde zaten kardeşler bile evlenebiliyor.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Fırtınakıran - 14 Ağustos 2017, 13:17:55
Yine Jon Snow hakkında önemli bilgiler açığa çıktı.

Spoiler: Göster
Meğerse Jon piç değilmiş. Bu durumda Khaleesi'den tahtı alma ihtimali var. Gerçi Khaleesi ile evlenebilir de ki Khaleesi'nin hal ve hareketleri ondan hoşlandığına işaret bence. Akraba olmaları sorun değil. Targaryenlerde zaten kardeşler bile evlenebiliyor.


Spoiler: Göster
Bu durum hiç hoşuma gitmedi. Jon bir piç olarak buralara geldi. Son bölümlerde Tyrion'un ona verdiği nasihati ona karşı kullanarak piçliğine vurgu yaptı. Onun bu durumun belli bir özelliği, hikayeye kattığı bir tat vardı. Şimdi resmi yollardan kral olabilmesi için her şey kılıfına uyduruldu. Şu adam piç olarak oralara gelse serinin gözümdeki değeri bir başka olacaktı.

Hoşuma gitmedi ya.

Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: OZ - 14 Ağustos 2017, 14:13:46
Kafam rahat :) hiç bir kitabı bitirmeden sezon izlemedim. Sonra sezon bölümleri tamamlanınca izleme maratonu yapıp hayattan koptum. Şimdiki sezon da kitabı takip takip etmiyor bölümler tamamlanınca izlerim. Ancak sosyal medyada gifler memeler çizimler hazırlanıp her kare paylaşılıyor o sıkıcı oluyor yozlaşmadan kurtulamıyorsun.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: - 14 Ağustos 2017, 22:23:05
Kitabı geçtiği anda seriden soğuyup diziyi izlemeyi bıraktım. Şu aralar eski serileri yad ederken seriye ilgim yeniden artıyordu ki, dizi iyice saçmalamaya başladı. Hayır izlemiyorum ama yapılan eleştirileri okuyorum da bu kadar güzel yapılan bir uyarlamanın gittikçe kitap serisinden olabildiğince uzaklaşmasına, son sezondaki mantık hatalarına anlam veremiyorum. Bu olay bana kitap serisinin sonu hakkında umut vermiyor. Euron Greyjoy'un  bu kadar rahatlıkla Westoros'un altını üstüne getirmesine anlam veremiyorum. Martin kitabı şu gün çıkarsa bile zaten algoritmaya göre diğer kitap 8 yıl sonra çıkacak.(4. kitap 5yıl, 5. kitap 6 yıl arayla çıktı, 6. kitap da 7 yıla yaklaşmak üzere)
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 15 Ağustos 2017, 00:47:08
İBow, belki de altıncı kitabın çıkmamasının sebebi -zaten diziye yetişemediğinden ve bir karın tokluğu yaratamayacağından- son iki kitabı birden çıkarmak istemesidir. Benimki sadece bir temenni ve umarım haklı çıkarım.

Spoiler: Göster
Fırtınakıran çok haklı. Zaten ben bu tahtın yok meşru varisi, yok burası benim babamın koltuğu kalkın ulan burdan anlayışını çok sıkıcı buluyorum. Zaten Jon'un Kuzeyin Kralı olmasına bu kadar sevinmemizin esas sebebi de ismiyle değil yaptıklarıyla oraya gelmesi. Mesela Bronn'un paralı askerlikten lordluğa yükselmesi, sürgün Jorah'ın yaptıklarıyla eski ihtişamını kazanması, Sam'in karalara yollanması sonrası zekâsı ve iyi yürekliliğiyle büyük bir adama dönüşmesi veya Tyrion. Daha çok sayarız herhalde. Bunlar isimleriyle değil gerçekten kendileri oldukları için buralara geldiler. Hele Snow bizim için kesinlikle piçtir.

Ama umarım Jon'un piç olmadığını bir tek biz seyirciler öğrenmişizdir ve umarım Jon bir gün tahta otursa veya yine büyük şeyler başarsa dahi bunu bir piç olarak yerine getirir ve bu durum -piç olmadığı- hiçbir zaman ortaya çıkmaz. Zaten Sam olayı tam olarak anlamadı bile. Bir de Bran bilebilir. Bir Targaryen olduğu zaten anlaşılacaktır ama ne olur hep piç kalsın.

Yalnız Tyrion'ın kralın şehrine nasıl girebileceği konuşulurken herkesin Davos'a bakması çok hoştu ya. Davos çok baba adam cidden.

Gendry'den de bir Perrin Aybara, Roran Stronghammer falan çıkar mı acep? Bence çıkmalı.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Old Fat Gil-Galad - 15 Ağustos 2017, 05:57:53
Bu olay bana kitap serisinin sonu hakkında umut vermiyor.
Benim de diziden beklentim bayağı düştü. 6.sezon kitaptan kopuk olmasına rağmen güzeldi, ama bu sezon beklentileri (en azından benimkileri)  hiç karşılamıyor. Ama kitapta olup dizide olmayan karakterleri düşünürsek,  kitapta olayların  çok daha farklı bir şekilde gelişebileceği söyleyenebilir sanırım.  Ama yine de Martin'in zaman aralıkları ile nasıl başa çıkabileciğini merak ediyorum.


Spoiler: Göster
Jon Snow'un Aegon Targaryen olması işleri kolaylaştırmak için sanırım ama Dany ile evlense bile ki, bence de birbirlerinden hoşlandıkları aşikâr her koşulda Dany hükümdarlığı Jon'a bırakmak durumunda değil mi? Westeros geleneklerine göre Demir Taht'ın gerçek varisi Jon, Dany'nin taht iddası asılsız.

Sızan senaryoyu okuma gafletinde bulundum
Spoiler: Göster
 Jon'un diz çökeceği söyleniyor.

Bir sezon kalmışken işleri böyle karıştırıp sonra da tatmin etmeyecek bir şekilde biterecek gibiler.  :goth:
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 15 Ağustos 2017, 10:21:22
Alıntı yapılan: Old Fat Gil-Galad
Spoiler: Göster
 Jon'un diz çökeceği söyleniyor.

Aşağıdaki ve yukarıdaki kutucuğu yedinci sezonun sızan senaryosunu okumayanlar açmasın.

Spoiler: Göster
Şimdi ifade şöyle geçiyor: Jon offers to lay down his title as KITN if Dany and her forces will help against the WWs.

Yani Jon, Dany'ye diyor ki eğer akgezenlerle olan savaşımızda bize yardım edersen unvanımı bırakıp önünde diz çökerim. Buradan da diz çöküp çökmeyeceği tam anlaşılmıyor ama ben diz çökmeyeceğini düşünüyorum.

Hemen sonraki bölümde de şu geçiyor: Jon and Dany have sex for the first time on a boat headed North.

Diz çöken adam ezik olur. Yani Dany'nin koynuna girdiğine göre o anda denk olduklarını düşünüyorum. Biraz geri kafalı bir çıkarım ama şimdilik elimden bu geliyor haha.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: - 15 Ağustos 2017, 10:46:08
İBow, belki de altıncı kitabın çıkmamasının sebebi -zaten diziye yetişemediğinden ve bir karın tokluğu yaratamayacağından son iki kitabı birden çıkarmak istemesidir. Benimki sadece bir temenni ve umarım haklı çıkarım.

Aslında dizinin kötüye gitmesi bir yandan iyi bile olabilir, Martin bu kadar saçma yazmaz biz hikayeyi kitaptan okuyalım düşüncesi oluşabilir. Sıkıntı oyunu kimin kazanacağını bilecek olmamız. Ama her türlü diziden daha fazla keyif alacağım kesin. Çünkü savaşı 3 haneye kadar indiremeyecektir Martin dizinin yaptığı gibi; Martell, Tyrell gibi büyük hanedanları kolayca aradan çıkaramaz.

Bir de bir şey soracağım, Cersei'nin kehanetinde onu öldürecek olan the valonqar olarak geçiyor. Küçük kardeş anlamına geliyor olsa da Maggy'nin bu kelimeyle Cersei'nin kardeşlerinden birini kastettiğinden kesin emin miyiz? Herhangi bir küçük kardeş olamaz mı? Millet Cersei, Tyrion onu öldürsün bekliyor, ama Jaime olacak Deli Kral-Deli Kraliçe ikilemesi olacak diye teori kasıyor. Sonra bir bakmışsın Euron Greyjoy ,en küçük Greyjoy kardeş, Cersei'yi öldürmüş. Adam nasılsa bütün Westorosu kıyıp geçiyor, belki de en büyük isteği kadınla evlenmek falan değildir de onu öldürmektir.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Old Fat Gil-Galad - 15 Ağustos 2017, 14:09:13
6. Bölüm hakkında ağır spoiler içerir! Senaryoyu okumadıysan lütfen açma!
Spoiler: Göster
 Benim , Türkçe olarak okuduğum yerde şöyle diyordu: Dany Suicide Squad'ı kurtarır,  Jon Dragon'a binemez Viserion NK tarafından vurulup düşerek buzu kırar. Jon suya düşer.  Benjen Stark yaralı Jon'u kurtarır... Kuzeye giden gemide Dany'e: " Eğer ayağa kalkabilseydim diz çökerdim" der.
Ingilizce kaynağı Reddit'de,orada ki arkadaşta Ispanyolcadan çevirmiş. Benim Ingilizcem pek iyi değil ama sanırım şöyle diyor: "Jon kurtulduktan sonra Eastwatch'da Dany ile buluşur. Dany Viserion'dan dolayı yıkılmıştır. Jon ona "Eğer WWs ile savaşımızda yardım edersen diz çökerim" diyor. Dany,epik konuşmalarından birini yapıyor(NK i öldüreceğim bla bla...). Jon'da "Eğer ayağa kalkabilseydim diz çökerdim"diyor. Birlikte olmaları 7.bölümde, yakaladıkları Akgezen'i Dragonpit'e götürüp tekrar dönerlerken oluyor.  Yani Jon bir nevi diz çöktükten sonra.

Önceki bölümler tamamen doğru gibi gözüküyor. Ingilizcesine linkten ulaşabilirsiniz.  https://www.reddit.com/r/freefolk/comments/6pktkb/frikidoctors_season_7_episode_6_review_full/


İBow, Tyrion'in aslında Targaryen olduğu hakkında teoriler var. Bu da Jamie'i en küçük kardeş yapar. Tabi Valanqor'un anlamını birde Missandei ye sormak lâzım.
Euron hakkında ki teorin üzerine ise düşünmek bile istemiyorum. Belki doğru olabilir. Onunla evlenip sonra öldürerek tahtı ele geçirmek istiyordur ama bunu yaparsa hem Martin'e hem dizi senaristlerine hem de aktöre çok ağır küfürler ve tehditler içeren nefret mesajları göndermeye başlarım. Zaten işe yaramaz bir karakter bir de Cersei gibi bir karakteri  öldürürse ömrümün sonuna kadar nefret ederim.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 15 Ağustos 2017, 18:20:35
Old Fat Gil-Galad, o nasıl bir link ya, vuhu, başım döndü. Altıncı bölümle ilgili böylesine ayrıntılı bir yorum okumamıştım daha önce. Adam gayet mantıklı bir şekilde bölümün tamamını anlatmış hatta yer yer görüntülerle destek de çıkmış yazısına. Büyük ihtimal söylediği gibi olacak her şey. Anında ikna oldum.

Sen okumadın senaryo? O zaman açma yine aşağıdaki kutucuk.

Spoiler: Göster
Aslında adam da (Friki) diz çökme konusunda tam emin değil. Bak orayı kopyaladım, herkes görsün şöyle diyor:

Jon goes on to say that he would bend the knee if he could but makes a notion that he literally cant bend it since he’s so physically fucked up (he doesn’t bend the knee literally but does say the words that he is willing to… so does it count?) this takes Dany by surprise and shocks her which she says “you would bend the knee? What about those who follow you?”

Dediğin gibi, Jon bir nevi diz çöküyor ama yorgun düştüğü için oturduğu yerden bunu diyor. Hatta Friki de emin olmadığı için "bu sayılır mı acaba?" diyor çünkü usûlüne uygun olmadıkça bence geçerli sayılmayacaktır. Sonrasında Dany'nin sorduğu soruya bakarsak bence Jon, aynen haklısın hele bir bacıma falan da sorayım, muhabbetine girmiştir kesin.

Yalnız linkte ilk defa başka bir şeyi öğrendim. Jon, Daenerys'e Dany diye sesleniyor. Umarım burası gerçekleşir ya, gerçekleşirse çok şeker, zıpır, tatlış falan olur.


İBow, Cersei'nin boğularak öldürüleceğini unutmayalım, ellerle olanı ama. Yani Tyrion'ı eliyor muyuz şimdi? Senin fikrince çok karışır her şey bence ve umarım öyle dolambaçlı bir şey olmaz. Basit ve sade bir şey olursa daha vurucu olacağını düşünüyorum.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 15 Ağustos 2017, 19:24:11
Size cevabını bilmediğim bir soru sorayım. Belki siz düşünmüş veya okumuşsunuzdur. Soru çok basit.

Akgezenler neden güneye gitmek istiyor? Amaçları sırf insan öldürmek, bölgeleri ele geçirmek olmamalı hatta daha derin bir cevabı olmalı bence. Mesela Daenerys Westeros'a geldi çünkü tahtın kendisinin yasal hakkı olduğunu düşünüyor ve amacı da adaletle birlikte yönetimi sağlamak. Peki Akgezenlerin amacı neden sadece katletmek kadar sığ olsun? Gece Kralı'na bakınca zeki ve amacı olan birini görüyoruz. Bir amaca doğru yürüyor olmasınlar.

Çok önceden görmüştük ya, ormanın çocukları akgezenleri yaratmışlardı. Oradaki akgezen bir el sayesinde bir canavara dönüştüyse, yine doğru bir el ve yöntem sayesinde insana tekrar dönüşebilir mi? Akgezenlerin güneye yolculuğu sizce insanlığa veya daha yücesine bir yolculuk olabilir mi? Hatta olabilecek en güzel şeylerden biri şu zamana kadar sevmediğimiz, korktuğumuz akgezenleri, tanıdıktan sonra sevmemiz, onlara hak vermemizdir herhalde. Belki bir yerden sonra akgezenlerin davasının en haklı dava olduğu ortaya çıkacaktır, ki bu dizinin doğasına hiç de ters değil.

Bu konuda gördüğünüz gibi fikrim var ama bilgim yok. Siz ne biliyor veya düşünüyorsunuz?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Old Fat Gil-Galad - 16 Ağustos 2017, 02:58:38
Size cevabını bilmediğim bir soru sorayım. Belki siz düşünmüş veya okumuşsunuzdur. Soru çok basit.

Akgezenler neden güneye gitmek istiyor? Amaçları sırf insan öldürmek, bölgeleri ele geçirmek olmamalı hatta daha derin bir cevabı olmalı bence. Mesela Daenerys Westeros'a geldi çünkü tahtın kendisinin yasal hakkı olduğunu düşünüyor ve amacı da adaletle birlikte yönetimi sağlamak. Peki Akgezenlerin amacı neden sadece katletmek kadar sığ olsun? Gece Kralı'na bakınca zeki ve amacı olan birini görüyoruz. Bir amaca doğru yürüyor olmasınlar.

Bu konuda gördüğünüz gibi fikrim var ama bilgim yok. Siz ne biliyor veya düşünüyorsunuz?

Bu konu hakkında kesin birşey olmasa da bazı teoriler var. Bir yerde "Neden geldiklerini kendileri de bilmiyordu. Yaşayan herşeyi öldürdüler ve sonunda yenilip geriye döndüler."diyordu. Bunun kaynağı nedir bilmiyorum. Teorilerin bazısı çok absürd olmasına rağmen yine de yazayım.



Redditte bir yazar Night King'in veya Wight Walkerlar'ın yenildikten sonra Starklar ile antlaşma  yaptıklarını ve Duvarın kuzeyinde Winterfell de her zaman bir Stark olması gerektiğini, o yüzden Kuzeyi ejderhalardan korumak için geldiklerini söylüyor. Kendi sebeplerini sunmuştu ama bence en saçma teori bu. Buna benzer bir iki tane daha vardı pek hatırlayamadığım.

Başka birinde, senin de dediğin gibi; Yeniden insana dönüşmek veya intikam almak istedikleri için duvarı geçmek ve hâlâ ormanın çocuklarının ve Yeşil İnsanlar (?)ın yaşadığı söylenen gizemli Yüzler adasına gelmek istedikleri ile ilgili bir teori var.

Başka birinde Asıl savaşın Melissandre'nin dediği gibi;
R'hllor; Ateş ve Yaşam Tanrısı ve Great Other; Soğuk ve Ölüm Tanrısı arasında olduğunu son ejderhanın ölümü ile Akgezenler'in uyandığını söylüyor. Burada buna 2 başka teori ile katkım olacak; Game of Thrones'da giriş bölümünde 3 korucuya saldıran 6 White  Walker'in aslında onlara tuzak kurduğu, orada onları bekledikleri açık.  Ayrıca İlk İnsanların Yumruğunda, yaratıkların saldırısından sonra kalanları Akgezenler takip ediyor. Bu iki sahnede sanki birilerini ya da birini arıyorlar mış gibi. Çetinocak'ta kim"i aradıklarını öğreniyoruz; Jon Snow! Bu teoriyi destekleyen şeyler özetle şunlar. Craster'ın kalesinde Craster, Jeor Mormont'a o üçünü hatırladığını söylüyor. Yani Akgezenler için çalışan Craster, efendilerinin aradığı şeyi; Şekilli kılıcı olan genç bir Lord çocuğunu onlara teslim etmiş olabilir. Ve hatta Gece Nöbetçilerinin aynı tarife uyan birileri ile İlk İnsanların Yumruğuna gittiklerini de söylemiş olabilir. Yani Akgezenler aslında Jon'un varlığından haberdarlar ve Tehlikeli olacağını bildikleri için onu önceden ortadan kaldırmak istiyorlar.

Diğeri Buz Ejderha'sı. Kışyarı'nın altında bir Buz Ejderha'sının olduğu ile ilgili  bir Old Nanny hikayesi var. Hikâye;  Bir Buz Ejderhası'nın üç Ateş Ejderhası ile savaştığını ve kazandığını, ardından bir daha hiç görülmediğini, Kışyarında,her zaman soğuk olan gölün altında uyuduğunu ve kış gelince tekrar uyanacağını söylüyor. Bazıları, Buz Ejderhası'nı Jon kullanacak bazıları da ejderhanın metaforik  olduğunu ve aslında Jon'dan bahsettiğini söylüyor.  Ben de metaforik olduğunu düşünüyorum. Martin'in dediği gibi "Saf iyi veya saf kötü yoktur." Bu yüzden iyilik veya kötülük olarak karşılaştırılan R'hllor ve Other'ı ,Buz ve Ateş'i bir araya getiren Vâdedilmiş Prens'i, Azor Ahai'i öldürmek için saldiyorlar. Bence Kızıl  Tanrı'nın umudu da denge.  Vâdedilmiş Prens  yenilirse dengeyi sağlayacak hiç bir şey olmayacak, The Other kazanmış olacak.
(Bu teoriler Reddit den okunmuştur.  Tam olarak böyle olmasalar da kendi başlarına orjinallerine yakınlar.)

Benim kendi teorime göre(daha önce başka bir yerde yazıldımı bilmiyorum);  NK'in aslında aslında buz da bulduğu bir Akgezen'e aşık olan bir NW Lord Kumandanı olduğu ve belki de bir Stark olduğu efsanesi var. Efsaneye göre o zaman ki Kışyarı Lordu onu yeniyor. Biliyoruz ki Bran geçmişe müdahale edebiliyor. Eğer Bran o zamana müdahale edip Night King'in yenilmesini sağlamışsa hatta  belki de Akgezenlere karşı zafer kazanılmasını sağlamışsa belki de onu öldürerek tarihin akışına belli bir amaç için (belki de Akgezenlerin hiç var olmamış olması için)  saldırıyor olabilir.  Neredeyse imkansız ama bir fikir.


Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 16 Ağustos 2017, 03:58:39
Old Fat Gil-Galad, vay be onca şey var ama nedense hiçbiri de tam mantıklı gelmiyor. Yani en azından dizi için uygun gelmiyorlar. Ben de demiştim ya, tekrar insana dönüşebilme ihtimali diye ama böyle bir şey dizide gerçekleşirse çok dramatik olabilir.

Senin sonda değindiğin teori ise yine diğerlerine göre makul bence ama ben Bran'in geçmişte bir şeylere dokunması taraftarı değilim. Bilimkurgu filmlerinden biliriz, bir şeye dokundun mu sadece o değişmiş kalmıyor aynı zamanda bütün bir geleceği etkiliyorsun. Yani önceden dokunma olayı vardır ve bu olmuş bitmişse ayrı ama güncel olarak bir fiiliyatta bulunmaz umarım. Harry Potter değil ya bu sonuçta.

Şimdi böyle saçma diyoruz ama pat diye bunlardan biri doğru da çıkabilir. Bu yüzden göze hoş gelen teorileri gördükçe yazarsın artık. Hatta herkes yazsın bence. Doğrusu bir teori ne kadar saçma da olsa okurken heyecanlandırmıyor değil.

Ben de şu Yüzler adasının bir üstüne gideyim.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: okanakinci - 16 Ağustos 2017, 04:32:12
HBO'nun hackerlarla olan sıkıntıları bitecek gibi görünmüyor. Daha önce senaryo sızmıştı. Sonra da yedinci sezonun dördüncü bölümü sızmıştı. Şimdiyse altıncı bölüm sızmış.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Old Fat Gil-Galad - 16 Ağustos 2017, 06:13:16
HBO'nun hackerlarla olan sıkıntıları bitecek gibi görünmüyor. Daha önce senaryo sızmıştı. Sonra da yedinci sezonun dördüncü bölümü sızmıştı. Şimdiyse altıncı bölüm sızmış.

HBO Ispanya "yanlışlıkla" yayınlamış deniyor.
Daha önce sızan bölüm için de Hindistan'da ki dağıtım şirketi suçlandı ve sanırım 4 kişi gözaltına alındı.  Milyonlarca dolarlık bir yapımın ve milyarlarca dolarlık, HBO gibi bir kanalın bu kadar acemi işler yapması gerçekten inanılmaz.  En azından Netflix tarzında internetten satışa sunulsa. Korkarım bunlar sızıntılar yüzünden iptal etmeye falan kalkarlar.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Old Fat Gil-Galad - 16 Ağustos 2017, 10:53:48
Rosemary,madem yaz dedin Yüzler Adası ve Buz Ejderhası hakkında bulduğum bir iki detayı yazayım :D


İlk Akgezenler yaratıldıktan sonra (Nerede yaratıldığı hakkında farklı görüşler var: Yüzler Adası, Bloodraven'in bulunduğu yer.) çocukların onu kontrol edemediler ve korkup Yüzler Adası'na kaçarak (Dorne mızrağı olarak geçen, ilk insanlar'ın  Westeros'a gelirken kullandıkları kara geçidi Yüzler Adası'nda yapılan bir büyü ile suya gömüldü.) onu  kendi haline bıraktılar ve Yüzler Adası'nda ilk insanlarla barış yaparken yarattıkları şeyden onlara hiç bahsetmediler. Bundan sonra geçen binlerce yıllık süre içinde sürekli kış toprakları yani şuan ki Duvar'ın kuzeyinde ilk Akgezen uzun geceyi başlattı. Duvar'ın Kuzeyinin her zaman kış olmasının nedeninin Akgezenler olduğu söyleniyor. Akgezenler yaratıldıktan sonra sadece  Ormanın Çocukları'na değil insanlara da düşman oldular. Ve uzun gecede hepsine saldırıp Azor Ahai'e yenildiler ve Duvar inşa edildi.  Daha sonra 13. Lord Kumandan'ın kendini Gece Kralı olarak ilan ettiği zamanlar yaşandı. (Kendisi bugün ki Gece Kralı değilmiş. Bir Akgezen'e Âşık olup çocuklarını Craster gibi Akgezenlere veriyormuş. Başka bir teori olarak bugün ki Gece Kralı, aslında bir Stark olan 13.Lord Kumandan'ın soyundan hatta oğlu bile olabilir. Ne kadar yaşadıklarını bilmiyoruz. Ayrıca Azor Ahai'nin Kahramanlar Çağı'nda Gece Kralını öldürüp öldürmediği de belli değil. Sadece Ötekileri yendi deniyor.) Tekrar saldırmak için binlerce yıl neden bekledikleri bilinmiyor.

Bu detaylardan sonra, senin teorinin delilleri şunlar: Night King'in esas amacı Yüzler Adası'nda ki Ormanın Çocuklarını öldürmek ve büyülerini almak. Ilk bölümde Akgezenler'in Tuzak için bıraktıkları ceset parçaları aslında Yüzler Adası'nda ki Ormanın Çocuklarını ifade ediyor: Çember içinde ki çizgi Tanrı'nın Gözü gölü etrafında ki kafalar ise Yüzler adasıni ifade ediyor. Parçalanmamış tek ceset ise bir Kız çocuğuna ait.(https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQltxIzpEGNxfQECepkLf-D7e7EruXtfuH105vil-RRetKBTaBj)
(https://qph.ec.quoracdn.net/main-qimg-7d16604b115171faa3fe05e68f732cb5)
(https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSIPvRZTiHuurfhRjrXix07Lh8TmTQHDdooQtILd2XNgPaE0pzq)Bunu sadece intikam için mi yoksa yeniden insan olabilmek için mi yada daha kötü bir niyetlemi yaptığı tam belli değil.


Buz Ejderhası hakkında ise iki teori var:
1.si:Euron Greyjoy'un Valeria'da bulduğu, ve Denize attığını iddia ettiği ejderha yumurtasını Gece Kralına verdiği ve Westeros ile işi bittiğinde Westeros'u ona vermesi için anlaştığı veya Yüzsüz adamlara, abisini öldürmeleri için verdiği[Bu teoriye göre Yüzsüz Adamlar The Other'a (Ölüm. " Sadece bir tanrı var ve Kız onun ismini biliyor.")çalışıyor ve Akgezenler onun elemanları.].
2. Martin'in Buz Ateşin şarkısı serisinden önce yazdığı bir çocuk hikayesi: Adara isimli bir kız bir Buz Ejderhası bulur adını Winter koyar ve ona binerek uçmaya başlar. Bir gün 3 Ateş Ejderhası kızın köyüne saldırır. Köyü korumaya çalışırken WINTER erir ve bir göle dönüşür ve Adara kaybolur.  Burasının ASOIAF evreninde ki Winterfell olduğu söyleniyor. (WINTER IS FELL -Kış devrildi) Ve birgün Kış tekrar geldiğinde ve gölet tamamen donduğunda bu ejderhanın uyanacağı söyleniyor.  G.R.R.M. Bazı yayıncılar bunun ASOIAF evreninde olduğunu söylemiş ama G.R.R.M grrm.livejournal.com da bunu yalanladı. 



Bir de buraya (https://www.reddit.com/r/asoiaf/comments/1m0lwt/spoilers_all_azor_ahainights_king_are_the_same_guy/) tıklayarak Night King ve Azor Azai hakkında bir teoriye ulaşabilirsiniz.  :ciao
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 16 Ağustos 2017, 13:56:25
ilyonlarca dolarlık bir yapımın ve milyarlarca dolarlık, HBO gibi bir kanalın bu kadar acemi işler yapması gerçekten inanılmaz.  En azından Netflix tarzında internetten satışa sunulsa. Korkarım bunlar sızıntılar yüzünden iptal etmeye falan kalkarlar.

7x4ün sızmasına rağmen canlı yayında ilk bölümden bile çok izlendiğini düşünürsek, pek bir böyle bir sorun yaşayacak gibi görünmüyorlar.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Old Fat Gil-Galad - 16 Ağustos 2017, 19:13:15
7x4ün sızmasına rağmen canlı yayında ilk bölümden bile çok izlendiğini düşünürsek, pek bir böyle bir sorun yaşayacak gibi görünmüyorlar.
Bunu bilmiyordum ama 8.sezona ait olduğu söylenen iki senaryo da dolaşıyor. Eğer hikaye sızdırılırsa ne gerek var diyebilirler diye düşünmedim değil. Ama sanırım haklısın.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Cellophane - 16 Ağustos 2017, 19:46:55
Bu sızdırılan bölüm Myrddraal ve Trolloc'ların arasındaki ilişkiyi hatırlattı bana.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 16 Ağustos 2017, 21:55:46
Old Fat Gil-Galad, yazdığın şeyler ve okuduklarımdan sonra bu Yüzler Adası teorisini cidden çok beğendim. Hem mantıklı hem de göze çok hoş geliyor. İyi aydınlattın beni sağ ol.

Buz ejderhası ile ilgili ikinci yazdığın da ilginç bir şey. Kelime oyunu da yapılmış. Hold the door Hodor olmuştu ya, bu niye olmasın diyorum. Bu yazdığını da cidden çok sevdim. Bunlarla alakasız ama bu aralar bir geyik var ya, bend the knee'den Dany ortaya çıkıyor ona da bayağı gülmüştüm.

Önceki sızan bölümü indirmemiştim ama bu sefer hiç düşünmeden başlattım. ttnet bir yamuk yapmazsa 15 dakika sonra, Gece Kralı'nı bile serinletecek soğukluktaki buzlu kahvemle bölümün başına oturacağım. Efsane falan diyorlar.

Cellophane, bak bu dediğin beni iyice meraklandırdı. Hep böyle bir hiyerarşinin olması gerektiğini düşünüyorduk. Bakalım nasılmış.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Old Fat Gil-Galad - 17 Ağustos 2017, 11:40:53
Bu sızdırılan bölüm Myrddraal ve Trolloc'ların arasındaki ilişkiyi hatırlattı bana.
Benim de aklıma direkt olarak aynı şey geldi. Ama biraz daha farklı gibi. Myrddraal'ler Trolloc'lara güvenmedikleri için bağları vardı diye hatırlıyorum ama  Wight'lar ve White Walker'lar arasında ki olay daha farklı işliyor gibi. Whigt'ların White Walker'lara saldırabilecek veya bir şekilde ihanet edip yüzüstü bırakabilecek akılları varmı bilmiyoruz. Bence, olay, Akgezenler'in büyüsü hakkında. Tabii Gece Kralı ve Akgezenler arasında ne tür bir hiyerarşi var orası muamma. Bunu bilmeden net birşey söylemek yanlış olur gibi geliyor.

Beric Dondarrion da bir nevi Jon'un görevini doğruladı gibi geliyor bana. Sanırım bu, savaşın, Jon'un düzenleyeceği yeni bir intihar saldırısı ile bitebileceğine dair bir gönderme veya bir yem olabilir. Ama her hâlükar da Jon vs Night King olarak bitecek.


Rosemary, Winter is fell harika, Stark'ların sözlerini hatırlayınca daha da harika oluyor (Winter is Coming ;) ) ama ne yazık ki Martin, bu hikayenin Buz ve Ateşin Şarkısı evreninde olmadığını söylüyor.

Bend the knee/Dany meselesini başta anlayamadım. Dany liderlik edebilmesi için Jon'a diz mi çökecek diye düşünürken senaryo aklıma geldi ;D


Tazı'nın ve Tormund'un diyaloglarına çok güldüm. Hele Tazı'nın "Damn cunt"diye taş attığı sahne harikaydı. 
Beğenmediğim yer Benjen'in ortaya çıkıp Jon'u kurtarmasıydı. Diyelim ki Benjen Bran tarafından Jon'a yardım etmesi için çağrıldı(Eğer Benjen Three Eyed Raven'a hizmet ediyorsa). Niye en başta atlarla gelipte Wight'i birlikte  yakalayıp kaçmıyorlar?!?  Madem atlar işe yarıyor ne diye yanınıza at almıyorsunuz en başta?!? Ne diye Viserion'u yalan ediyorsunuz. Herhâlde senaristler" Yav biz bu Benjen'i geçen sezon oynattık ama öyle bıraktık, bunun ileride yapacağı bir b*kta kalmadı. Biz en iyisi bunu aradan çıkaralım" demişler.  Bir de o kayada ne kadar bekledikleri ile ilgili bir problem var tabi.

8. Sezon hakkında olası spoiler ve kitap hakkında teori  içerir!

Spoiler: Göster
 8.sezon'a ait olduğu iddia edilen çok detaylı bir senaryo var. Euron'un Yüzsüz Adamlarla anlaştığı ile ilgili teoriyi doğrular nitelikte. Ama abisi yerine Cersei için anlaşmış. Yara, Cersei'nin onun evcil hayvanı olmayacağını söyleyince Euron;
"Bravoos'lu dostlarım bunu halledecek." diyor.

Daha sonra Jaqeen H'qar Kuzeye gelip Arya'ya, listesinden bir isim daha eksiltmesi gerektiğini, Cersei için bedelin ödendiğini söylüyor ve Arya'ya bir zehir veriyor.
(Bu adam seride ki en Cool karakter!)
7×6'da  gördük ki Gece Kralı dizi de Wight Viseriona binecek. Ama kitapta öyle olacağını sanmıyorum. Euron her ne kadar dengesiz bir karakter olsada çok zeki. Eğer attığım iddia ettiği yumurtayla Yüzsüz adamların bedelini ödemişse NK'nin elinde gerçek bir ejderha olabilir diye düşünüyorum. Jaqeen H'qar'ın en başta (Büyük ihtimalle Syrio Forel olarak) Kızıl Kaleye sızması, Kargaların Ziyafeti'nde Hisar'a gelerek  Pate öldürmesi ve Demir Anahtarı çalması(The Alchemist. Tarifi Harrenhal'da yüzünü değiştirdikten sonra ki haline uyuyor.) Ejderhalar, eski Valeria  parşömenleri ve büyüleri hakkında veya Ötekiler hakkında bilgi almak için olmalı.
Büyü ve başka türlü güçlerin var olduğu kesin. Eğer inançların temeli aslında bu güçlere dayanıyor ise, o zaman Yüzsüz Adamlar gerçekten Ötekiler'in Çokyüzlü tanrıya hizmet ettiklerini hatta yüzlerinden biri olduğunu bile düşünüyor olabilirler. Aslında Yeşilgörü'ye de sahip olabilirler. Belki bu şekilde kimin ölmesi gerektiğine ve kimin kendilerine katılması gerektiğine karar veriyorlar. Arya hakkında ki karanlık teoriler doğru olabilir mi acaba????   :shrlock
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: VeRMiNaaRD - 17 Ağustos 2017, 16:26:40
Eğer bu bölümde saçmalık arayacaksak say say bitmiyor. Misal ejderhayı çıkardıkları zincirler nerden geldi ve bunlar sudan korkuyorlarken onları suya dalıp ejderhaya kim taktı?

Madem derdiniz 1 walker yakalamak ve Dany size önem veriyor o zaman kuzgun geldikten sonra değil en başta ejderhaya atlayın kapın 1 tane gelin. Gendry'i ters yönde yollayıp kendileri ileri devam etmeleri yine saçmalık onunla birlikte koşun koşabildiğiniz kadar açık araziye niye çıktınız? Hele ki Gendry hayatında hiç kuzeye gelmemiş kar görmemiş adam maşallah tek başına kolayca buluverdi yolu.

Night King yakınında Drogon ve üstlerinde insanlar varken neden önce uzaktakine mızrak attı? Madem akgezenler ölünce walkerlar da ölüyor o zaman ejderha hazır gelmiş yakıversene onları. Ya da dragon glassla hançer yapacağınıza ok yapsana atıver oku gebersin:)

Arya'nın yüzlerini de hala anlayamıyorum. Eğer onlar öldürdüğünün yüzünü soyup kendine takıyorsa ses ve vucudu nasıl değişiyor? Yok büyüyse niye yanında derisini taşıyor? Anlamış değilim.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: okanakinci - 17 Ağustos 2017, 17:29:01
@VeRMiNaaRD sadece bunlar da değil, bu sezonda başka saçmalıklar da vardı. Game of Thrones'un bu kadar sevilmesini sağlayan başlıca şey, reyting uğruna kalitesinden taviz vermemesiydi. Diğer pek çok dizinin aksine sırf seyirci istiyor diye olaylar ışık hızında ilerlemezdi, başrol karakterler ölümcül bir olaydan kurtulamazlardı, vadesi gelen ölürdü. Sırf seyirci iki karakteri birbirine yakıştırıyor diye onlar arasında bir ilişki yaratılmazdı, olacağı varsa olurdu. Game of Thrones bu nedenle çok popüler olmuştu. Bu sezon öyle mi?

Spoiler: Göster
Başroldeki karakterler kurtulmanın imkânsız olduğu olaylardan bile sağ çıkabiliyorlar, sadece yan karakterler ölüyor. Jaime Lannister'ın iki bölüm önce, Jon Snow'un ise bu son bölümde ölmüş olması gerekirdi.

Seyirci olayların sonunu çok merak ederdi ama yine de dizi ağır ağır ilerler, hikâyeyi nakış gibi işlerdi. Tamam, akışın belki biraz hızlanması gerekiyordu ama bu kadar da değil. Her şey çok hızlı.

Daenerys ve Jon Snow'un adım adım yakınlaşmasına ne demeli? Yıllarca dizinin takipçileri birbirine yakıştırdı diye bu iki karakterin arasında bir ilişkinin temellerini atıyorlar.

Bir başka soruna da daha önce Hazal dikkat çekmişti. Karakterler, yaptıkları şeylerle bir yere geliyorlardı. Şimdiyse isimleriyle bir yerlere gelmeye başladılar. Jon Snow'un demir tahta oturması için her şey hazırlandı.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: sheril - 17 Ağustos 2017, 17:42:02
Bu sezonun çokca saçmalık barındırdığına dair yorumlarınıza katılıyorum ayrıca Jon Snow'un aşırı şişirilmesinden de gına geldi

7.sezon 6.bölüm
Spoiler: Göster
 Dany gelmiş ejderhayla, herkes can havliyle kaçıp kurtulmak için binerken Jon'un orada iki üç tane ak gezen öldürücem diye kahramanlık taslamasına izlerken artık yuh dedim ben. Olay akışını takip edersek Jon'un o davranışı çok yüksek ihtimal Viserion'un ölümüne sebep oldu. Senaristler bu sezon neyin kafasını yaşıyor anlamak mümkün değil

Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: VeRMiNaaRD - 17 Ağustos 2017, 23:28:01
Kitabın henüz olmayışının verdiği eksiklikle Martin'in genel hatlarını anlatmasıyla bunlar da kısa kısa işleyerek herşeyi oldu bittiye getiriyorlar. Biryerden yolculuk etmeleri 2 3 sezon sürerken şimdi 1 bölümde 2 3 kez git gel oluyor:) Neyse sırf anahatları için izliyorum ama biraz özen şart. Belkide sızan senaryoyu okuduğum için izlerken eskisi gibi etkilenmiyorum ve hata arıyorumdur. 8. Sezon senaryosunu da okuma hatasını yaptım:/
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Rosemary - 21 Ağustos 2017, 03:26:12
Sekizinci sezonun senaryosunu okumuşsunuzdur. Gerçi ortamlarda kaç senaryo var haberim yok ama ben aşağıda yer alanı okudum. Eğer aynısını okumuşsanız hele birkaç kelam edelim.

http://www.desinerd.co.in/game-of-thrones-season-8-leaks-spoilers/

Öncelikle ben de herkes gibi bu senaryoyu sahici bulmadım. Güzel yazılmış ama bütünüyle tatmin etmedi. Tutarsız ve saçma yer çok ama son sezona falan bakınca da saçma demeye korkuyorum çünkü artık bazı saçmalıklara alışmış durumdayız. Saçmalık görmeyince garipsiyoruz artık.

Neyse. Ama senaryoya göre olan son beni etkiledi, itiraf edeyim. Özellikle altıncı bölümdeki last scene kısmını okurken ürpermedim değil. Tam bir buruk son. Bir yiğit, yorum kısmına, it's not "bittersweet" it's BITTERSHIT!, diye yazmış haha komik çocuklar bu ecnebiler. Kendisine hak verdim ama bu buruk son biraz abartılıyor bence. Açayım.

Okuduğumuz her fantezi eseri siyah ve beyazın daha doğrusu zıtlıkların mücadelesinden oluşur. O evreni var eden zıtlıklardır. Yani mantıken dünyadan tatlıyı yok ettiğinizde aslında acıyı da yok etmiş olursunuz. Karşıtını yok ettiğiniz şeyi de kendi ellerinizle öldürüyorsunuz aslında. Ki benzeri düşünce ve tartışmalar Antik Yunan'da bile vardır. Yani büyük eserlerde bence her daim zıtlıklar hüküm sürmeli. Bir istisna Yüzüklerin Efendisi'nde vardır. Bilirsiniz, sonu muhteşem derecede iyimserdir ve karakterler de ya ak ya karadır, içlerinde dahi bir zıtlık taşımazlar. Filmini izleyince güzel ama kitapları okuyunca karakterlerin de yavan kaldığını göreceksinizdir, bence.

Zaman Çarkı'nı okuduysanız şu hayattaki en muhteşem buruk sonlardan birini görmüşsünüzdür. Ve yazarın zıtlıklar konusuna nasıl mantıklı açıklama getirdiğini de biliyorsunuzdur.

Ha? İşte bu seri de, BVAŞ, baştan sona kendisini tamamlayan bir hikâye. İşte bu sebepten tamamen iyiliğin ya da tamamen kötülüğün dünyayı kaplayacağını umut etmek doğru olmaz diye düşünüyorum. Yani bence birilerinin tahta oturup, güzel havaya bakarak hadi yönetelim şu ülkeyi şekerim demesiyle, Akgezenlerin herkesi katledip egemen olması aynı ölçüde imkânsız. Tıpkı adam akıllı her kurguda olduğu gibi, burada da her şey bir döngü ve anıdan ibaret. Gerek diğer fantastik eserlerde, gerekse de Nietzsche, Steinbeck okurken bile bu döngüyle karşılaşabilirsiniz. Yaşamı var eden budur.

Bu yüzden senaryodaki son kısım hoşuma gitti ve gayet buruk ve makul buldum. İnsanların doygunluk yaratacak bir nihai son görmek istemesinin sebebi ise, o anı fazlasıyla değerli kılacaklarını düşündükleri için bence. Her nasıl geçmiş günümüzün bir anısıysa, günümüz de geleceğin bir anısı ve günümüze net bir son vermek aslında geleceğin özgün şekilde biçimlenmesini engellemektir bana göre. Ki bu dediğim klasik, sığ mantık olan; ve mutlu yaşadılar, çocukları da, torunları da, torunlarının torunları da, onların torunları da, kolaycı çözüme kapı açıyor. Geçmişe bakıp deriz ya keşke şu zamanda yaşasaydık diye, işte gelecekteki insanlar da bizim zamana bakıp keşke o vakitte yaşasaydık diyecekler. İşte bir önceki cümle bu cümbüşün sona ermeyeceğini ve ermemesi gerektiğini gösteriyor. Kısacası bir Jon Snow ölüp yenisi doğmalı veya bir Akgezen kral. Birini tamamen ortadan kaldırmak diğerini lüzumsuz kılar.

Ha belki yönetim biçimi değişmese de yönetimin şekli değişecektir. Hobbes'ın sevdiği katı kurallar yerine iyimser bir ağabeyimizin, çoğunluk bir hükümet değişikliğini arzu ettiği takdirde, devletin politik kurumları vatandaşlarına, kan dökmeksizin hükümet değişikliğini gerçekleştirmeyi mümkün kılıyorsa, o devlet politik olarak özgürdür, diye söylediği bu biçime yaklaşacaktır belki de, ne kadar yaklaşabilirse artık.

Peki sizin, kötülüğü dünyadan yok etme şansınız olsaydı, gerçekten eder miydiniz? Cevabınız evetse, size Zaman Makinesi'ni okumayı öneriyorum. Sadece iyiliği bilenlerin ne duruma gelebileceğini görmeniz için. Cevabınız hayırsa, sizin fikirlerinizi de duymak isterim.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Old Fat Gil-Galad - 28 Ağustos 2017, 04:59:22
Rosemary, sızan senaryonun finalinde kararsızım. Çünkü BVAŞ serisi hâlâ eksik. Akgezenlerin ne olduğunu bilmiyoruz/bilmiyorum. Melkor, Sauron, Shaitan veya Myrddraal  gibi saf kötülükler mi yoksa onlarda insanlar gibi kendi yağlarında kavrulan bir ırk mı? Neyin peşindeler? Neden binlerce yıl bekledikten sonra saldırıyorlar? R'hollor ve The Other  gerçekte varlar mı?  Varlarsa düşmanlar mı yoksa aslında ikisi de bir mi? Ve neyin peşindeler?
Martin bir röportajında " seride ki hiç bir karakter saf kötü değil" demiş. Eğer öyle ise Ramsey Bolton veya The Mountain ne oluyor?  Gece Kralı gerçekten saf kötü değil mi? Bunlar cevaplanmadığı için sızan senaryo hakkında karasızım.Daha da kötüsü bunların dizi de cevaplanacağını zannetmiyorum. Umarım kitapta cevap bulur bu sorular ama oradan da ümidi neredyse kestim. İçten içe Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin kötü bir ünle tarihe geçiceğini hissediyorum.  Umarım yanılıyorumdur!

Ama yine de bu hali ile bir cevap vermek gerekiyorsa şunu söyleyeyim Seride ki kötü karakterler sadece  Akgezenler değil, elimizde Euron gibi kötü karakterler de var.  Yani kötülük insanların içinde de kendine yer bulabiliyor. Yorumlarına kısmen katılıyorum. Öyle bir dünya da tamamen iyiliğin hükmetmesi LOTR'da olduğu gibi "yavan" olabilir (Martin'de yavan olduğunu düşünüyor) ama bunu son sahnede ki gibi bu kadar dramatize etmek gerçekten "BITTERSHIT!"

Zaman Makinesi konusunda da sana şunu söylemek istiyorum  (kitabı okuyacak olanlar için)
Spoiler: Göster
 Verdiğin örnek yanlış! Eloiler'in evrimi "kendi yarattıkları" kötülük ortaya çıkmazdan önce henüz tamamlanmamış. Aksi halde onların temel ihtiyaçları Morlachlar tarafından karşılanmazdı. Eloi'ler kötülüğü tamamen "yok edebilseydi", Kötülük tamamen "yok edilseydi" evrim farklı bir şekilde  gelişim gösterecekti. Çünkü doğal ihtiyaçlarını karşılayaman ırklar yok olurlar. Ama onlar kötülüğün temelini kendileri atarak kendi sonlarını hazırladır. Peki biz gelecek nesil evrimimizin temelini ne üzerine kuracağız?
Zaman Gezgini'nin Morlock'ları keşfetmeden önce  üzerine sonuca vardığı Ütopyaya erişebilmek için tek şansımız Robot teknolojisi  gibi. Eğer bu teknolojiyi köleleştirilmiş yapay zekalar üzerine kurarsak sonumuz Eloi'ler gibi olabilir.  Ama bu Ütopyayı doğru bir şekilde kurabilirsek o zaman kötülüğün yok edildiği bir dünyada yaşanabilir.

Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Lordmuti - 28 Ağustos 2017, 11:46:14
#boatsex
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: OZ - 29 Ağustos 2017, 19:42:44
Arkadaşlar 7. sezon 7 bölümde mi sonlandı?
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Old Fat Gil-Galad - 29 Ağustos 2017, 21:37:06
Arkadaşlar 7. sezon 7 bölümde mi sonlandı?


Evet. Gelecek sezonda da 6 bölüm olacak. HBO son 6.sezondan sonra kalan 13 bölümü 2 sezon olarak yayınlamaya karar vermiş.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: OZ - 30 Ağustos 2017, 06:14:03
Sabaha kadar tüm bölümleri izledim, ama bir piyes izledim. Bu hissi yaşadım, doyuruculuktan ve oyunculuktan uzak, yazarı bir köşeye atılmış ucuz bir piyes gibiydi. İzlediğim en kötü sezon.

(edit: spoiler)
Spoiler: Göster
Bence Cersei sonunda ensest ilişkiden bir cüce veya özürlü çocuk doğuracak, o çocuğun hükmedemeyeceğini anlayınca akgezerlere karşı diğer güçlerle müttefik olmak zorunda kalacak, hem de yıllarca Tayrion'dan nefret etmesinin de bir kaşılığını görecek, çocuğu onun için ucube olup empati kuracak. Bu fikrim dizi için geçerli kitaplarda ne olur bilmem.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Old Fat Gil-Galad - 30 Ağustos 2017, 07:21:22
Dizi kendini bitirdi zaten. Sezon boyunca mantık hataları ile doluydu dizi. Sezon Finalinde ise senaryo hataları baş göstermeye başladı (Bran'in Jon'un soy isminin Sand olduğunu söylemesi).

Bu Bran Ned Tower of Joy'da Lyanna ile konuşurken duymadı mı zaten çocuğun isminin neolduğunu? Hadi biz ilk izlerken araya müzik girdi duymadık. Peki Three Eyed Raven'a  ne oldu da duymadı isminin Aegon Targeryan olduğunu?  Hem bu Rhaegar Targaryen ne diye iki çocuğuna  birden aynı ismi koyuyor? Mal mı bu adam? Çocukları Aegon 1 Aegon 2 diye mi çağıracak?
Cersei'nin çocuğuna ne olacak emin değilim ama o çocuk, şimdiye kadar doğru çıkan kehanete göre asla doğmamalı ve Cersei kardeşlerinden biri tarafından öldürülmeli.
Spoiler: Göster
 Sızdırılan senaryo Arya tarafından öldürülecek diyor

Kitaptan koptuklarından beri ipin ucunu kaçardılar.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: Grayswandir - 30 Ağustos 2017, 10:36:26
Spoiler: Göster
Hem bu Rhaegar Targaryen ne diye iki çocuğuna  birden aynı ismi koyuyor? Mal mı bu adam? Çocukları Aegon 1 Aegon 2 diye mi çağıracak?

Jon doğduğunda Rhaegar ve ilk oğlu Aegon ölmüştü. Lyanna'nın bundan haberi var mıydı bilmiyoruz tabii.

Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: - 30 Ağustos 2017, 11:42:46
Spoiler: Göster
Hem bu Rhaegar Targaryen ne diye iki çocuğuna  birden aynı ismi koyuyor? Mal mı bu adam? Çocukları Aegon 1 Aegon 2 diye mi çağıracak?

Jon doğduğunda Rhaegar ve ilk oğlu Aegon ölmüştü. Lyanna'nın bundan haberi var mıydı bilmiyoruz tabii.


Rhaegar Targaryen Üç Dişli Mızrak'ta öldükten sonra ölmedi mi Elia ve çocukları? Adam ölmeden önce bilmiyordu sanki, ben de yanlış hatırlıyor olabilirim kitaba bakmak lazım. Lyanna'nın bilmesi mümkün olabilir çünkü Ned'in konuştuğu Kral Muhafızları biliyor kralın öldüğünü zaten. Rhaegar en başından beri belirlemiştir zaten, adam vadedilmiş prens kehanetine ve ejderin üç başlı olmasına kafayı takmış gibiydi, son bölümdeki isim olayı saçma duruyor o yüzden.
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: sheril - 30 Ağustos 2017, 13:20:32
Sabaha kadar tüm bölümleri izledim, ama bir piyes izledim. Bu hissi yaşadım, doyuruculuktan ve oyunculuktan uzak, yazarı bir köşeye atılmış ucuz bir piyes gibiydi. İzlediğim en kötü sezon.

(edit: spoiler)
Spoiler: Göster
Bence Cersei sonunda ensest ilişkiden bir cüce veya özürlü çocuk doğuracak, o çocuğun hükmedemeyeceğini anlayınca akgezerlere karşı diğer güçlerle müttefik olmak zorunda kalacak, hem de yıllarca Tayrion'dan nefret etmesinin de bir kaşılığını görecek, çocuğu onun için ucube olup empati kuracak. Bu fikrim dizi için geçerli kitaplarda ne olur bilmem.


Spoiler: Göster
 Kehanete göre cercei'nin çocuğu olamaz ama böyle birşey olsa ne super olur hemde cüce olsa. Gerçi cercei o çocuğu kendi elleriyle öldürürdü herhalde

Bu arada 7.sezon final bölümünde Rhaegar'ın gösterildiğini sahnede onu Viserys sanıp anlık bir şok yaşadığımı söylemek isterim :/
Başlık: Ynt: Game of Thrones
Gönderen: OZ - 30 Ağustos 2017, 18:15:50
7. sezon özeti  :ohmy

(https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aEBqx2n_700b.jpg)