Daenerys'in tahtı öyle kolayca alabileceğini düşünmüyorum, doğrusu, almasını uygun bulmuyorum. Yani bu durum dizinin ruhuna aykırı. Elindeki orduyla Lannister'leri kâğıt üstünde yarım saatte haşat eder ama bence başka faktörler devreye girecektir, girmeli. Belki Euron diyarın selameti için veya sırf yeğenlerine gıcık olduğundan Cersei ile işbirliği yapabilir veya kitaptaki gibi borusunu öttürebilir, ha?
Bunun yanında Jon ve Daenerys'in önümüzdeki sezon karşılaşacağını düşünmüyorum. Belki kuzgun gönderip işbirliği yapar veya eli Tyrion'ı kuzeye yollayabilir ama her durumda kıyıma ilk Kralın Şehrinden başlamak isteyecektir, ki bu tüm sezonu kapsayacaktır. Ve bence Dothraki'lere çok güvenmemek gerek, nasıl Leydi Mormont bir ayı adalının on güneyliye bedel olduğunu söylediyse, bir şövalye de on Dothraki'ye bedeldir belki de fazlasına, zırh meselesi güç değil. Şövalyeler zırhsız adamı nasıl biçeceklerini biliyorlar ama Dothraki’ler zırhlılarla nasıl dövüşüleceğini bilmiyorlar. İlk sezonun dokuzuncu bölümüydü Daenerys Jorah’a o gece zırhını giymesini söylüyor, Jorah güçlü bir adamdır ama sonrasında karşısına çıkan, yanılmıyorsam ismi Qotho’ydu, çok daha iyi bir dövüşçüydü. Çıplak olsaydı Jorah ölüydü, oysaki değildi. Yabanılların çaresizliğine onlarda düşecektir, bir şekilde çoğunluğu katledilecektir. Artık bir şeyin farkına vardık ki Westeros’ta yabani adam değil akıllı adam hayatta kalıyor, sonrasında.
Kısacası savaş nasıl daha çekişmeli geçecekse ben o yönde teori üretmekten yanayım.