Diziyi dün gece bitirdim. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; "Taht Oyunları" bu zamana kadar gördüğüm en
eksiksiz kitap uyarlamasıydı. Öyle ki kitapta geçen diyaloglar bile bir bir alınıp diziye oturtulmuş. Bir sonraki adımdan sürekli haberdar olmak izlenebilirliğini baltalıyor mu, açıkçası bu konuda net bir yorum getiremiyorum. Hem dizide hem de kitapta keyif aldığım noktalar farklıydı. Sanırım böylece eserin neredeyse her bölümünden başka bir tat almayı başarabildim. İyi bir deneyimdi.
Şunu da belirtmeden edemeyeceğim; eğer dizinin ilk sezonunu izlediyseniz ve yeni sezon başlayana kadar beklemek istemiyorsanız, kasımdaki fuarda ilk kitabı değil de ikinci kitabı alın. İnanın eksikliğini çok az hissedeceksiniz. Tabiî ki bunu bütçesini ve zamanını düşünen sevgili okurlar için söylüyorum. İlk kitapla başlarsanız da gayet okunur yani.

Sözün özü George R. R. Martin dünyası mutlaka deneyimlemeniz gereken bir atmosfer. Öyle ya da böyle edinin derim.
Hatta bugün kendisinin doğum günüymüş, buradan ona uzun ve sıhhatli yıllar diliyor; her şey için teşekkür ediyorum!