Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Baal Adramelech

Sayfa: [1] 2 3 ... 113
1
Harry Potter / Ynt: Ölüm Lanetinin Kullanım Şartları
« : 30 Mart 2015, 00:51:22 »
Slytherin'in ezilmişliği konusuna katılmamak elde değil. Ancak yıllar sonra yanlış hatırlamıyorsam şapka zaten kötü olan veya olabilecek insanları Slytherin'e koyuyordu. Harry için örnek verirsek eğer tutup da kendi isteğiyle Slytherin'e gitseydi şu an yeni bir Voldemort görüyor olabilirdik. Burda yanlış olan şeyse Slytherin'de okuyan insanlara ikinci bir şans verilmemesi. Hayatları boyunca aynı statüde kalacaklar, aynı insanlarla yaşayacaklar. Slytherinli misin sen? Senden mal almak günah kardeşim kusura bakma :( Büyücülük evreninde protesto edilmesi gereken bir şey bu. Bu adamların tutup da ölüm lanetini kullanmaması için neden göremiyorum. Sen adamı çocukluğundan beri yerin dibine sok, sonra gitsin asasından çiçek böcek mi çıkarsın.

Malfoy karakterini bu yüzden seviyorum. Her ne kadar çoğu kitapta ikincil bir antagonist modunda o0lmuş olsa da, zamanla olgunlaşan ve yaptığı şeylerin kötü olduğunu fark eden bir karakter kendisi. Çevresinde olan bitenin mahkumu, kurtulamıyor, ancak eninde sonunda kendi kararlarını alması gerektiği ve gözüktüğü/gözükmesi gerektiği kişi ile kendisinin farklı olduğunu fark ediyor.

"The moment Draco got what he thought he wanted, to become a Death Eater, and given a mission by Lord Voldemort, as he did in Harry Potter and the Half-Blood Prince, reality finally hit him""

Benzer bir örnek Snape tabi ki.

Tabi biz çok daha olgun bir açıdan bakıyoruz, Harry Potter'ın özünde bir Ortaokul-Lise yaşlarına hitap edecek şekilde kurgulanmış bir nevi peri hikayesi olduğunu da unutmamak gerek. Kitabın çok belirgin verdiği bazı ahlaki dersler var mesela buna bir örnek olarak. İyi yürekli aslan ve hatasını anlayan yılan gibi bir imge çiziyor Harry ile Malfoy'un davranışları.

Ancak bundan öte bütün kitap her Aslan iyi değildir gibi ahlaki dersler de veriyordu. Harry'nin babasının iyi bir adam olduğuna dair hiçbir şey görmedik mesela. Yani evet Ölüm Yiyicilere karşıydı ama lise yıllarında yaptığı şeylerden pişmanlığı bile net değildi hiç.

Benim hoşuma gidiyor karakterlerin zaman zaman gri olmaları, zaman zaman net renklere sahip olmaları Harry Potter'da. Radikalleşme ve yanlış insanların doktirinleri ile beyninin yıkanması durumları çok var özellikle. Mahalle baskısı yani bir nevi.

Denildiği gibi, kendi kendisini besleyen bir sistem var, gittikçe içine kapanan bir kesim var.

Ancak...

Unutmayalım ki Slytherin'in kökenleri de temiz değil. Slytherin'in özellikle bir kısmı tam anlamıyla kötü. Irkçılık mevzuları Slytherin kurulduktan sonra çıkmadı hatırlarsanız, kökünden beri vardı.

2
Shadowrun: Harry Potter olmuş bu. 80'lerin Cyberpunk kafası çok acayip zaten, ara sıra fantasy oluyor, araya büyücülük giriyor falan.

3
Kurgu İskelesi / Ynt: Kartalın Ruhu (13. Bölüm Eklendi)
« : 29 Mart 2015, 15:00:55 »
Daha öncede söylediğim gibi bu ilk hikayem ve ilk hikaye için çok karışık bir yapıya sahip aslında. Ben sadece genel hatlarını belirledim başı ve sonu belliydi. Yazmaya başladıktan sonra eklenen karakterler hikayeyi apayrı yerlere götürdü. Zaman zaman, kopukluklar birazda bu yüzden oluyor. Ghia'dan bahsederken Kai Han'ın gizemli dünyasına kapıldım bir kaç bölümdür :D

İlk hikayeler (uzun olanlar en azından) biraz dağınık oluyor evet. Fikirler birbirlerini eziyor, birisi diğerinin yerini alıyor falan derken hikayenin çok acayip yerlere gittiğini fark ediyor insan.

Ben sadece son bölümü okuyabildim, birazdan dönüp diğer bölümleri okuyacağım. Bir kaç söylemek istediğim şey var.

İlk olarak, konuşmalar için tırnak mı, çizgi mi kullanmak istiyorsun? Tek satır halinde olunca bile tırnak içine almak veya cümle içinden çıkarıp tek satırda çizgili halde yapmak iyi olur. Gerekli değil elbette şu haliyle de anlaşılır ancak, sanırım, bana biraz o açıdan düzensiz gibi geldi.

Küçük kelime hataları var, "atamıyacaksın", "avcunun" gibi. Ayrıca bir kaç tane de/da, soru eki ve ki ayrımı hatası da gördüm. Ben de kaçırıyorum bu tarz şeyleri, word gibi bir programdan geçirmeniz çok iyi olur o yüzden.

Son olarak da, "Sana bir iyi bir de kötü haberim var, kötü haber sanırım bundan sonra ok atamıyacaksın, iyi haber öteki tarafta ok atmaya ihtiyacı olmayacak" tarzı cümleler olunca, söyleyen adamın vurulmasını bekliyorum ben.

Hikaye hakkında pek yorum yapamıyorum, önceki bölümleri okuduktan sonra yaparım. : )

4
FRP Arşivleri / Starship Raven [Stars Without Number]
« : 29 Mart 2015, 01:15:57 »


3400 MS...

İnsanlık, Warp Ağı çöktüğü olduğu zamandan beri iletişimlerini kaybettiler. Sektörler tamamen birbirinden izole ve uzak bir şekilde kalmış bir biçimde hayatta kalmaya çalışıyor ve ışık hızının yakınından bile geçemeyen hızlarda, kendi içlerinde iletişim kuruyorlardı.

Teknoloji geriledi. İletişim geriledi. Sistemler arasında haberler gemilerle taşınır oldu. Sektör dışına çıkıp da bir şeyler bulabilen kimse yoktu.

Dünya? Kayıp. Belki hemen yanınızda, belki galaksinin diğer ucunda.

İşte böyle bir evrende, bir uzay gemisi arayan dört insanın hikayesi de burada başladı.



İletişimi kopuk bir sektörde gezinen, para kazanıp zengin olmaya çalışan yolcuları oynayacaksınız. Oyuncu alımları açık. Üç oyuncu alacağım başlangıç için. Sonra zamanla mürettebat genişledikçe yeni oyuncular alacağım.

Mikrofon şart. Roll20.net üzerinden oynayacağız. Herhangi bir frp bilgisine gerek yok, sadece aktif bir hayal gücü yeterli.

Sistemimiz Stars Without Number.

1- Marius
2-
3-

5
Colette Estin / Helene Laporte - Yunan ve Roma Mitolojisi

Bunu söylemeye geldim.

Mitolojiye giriş yapılacaksa hatta herhangi bir şeye giriş yapılacaksa Tübitak'ın eskiden beri basılan kitapları çok güzel. Yeni başlayanlar için bu tarz aşırı hafif kitaplar çok iyi olabiliyor.

6
Kurgu İskelesi / Ynt: İş Görüşmesi
« : 28 Mart 2015, 19:05:19 »
Bana inanılmaz Wolfram & Hart tadı verdi. Devamı gelecek mi?

Gelmezse adam değil zaten.

Şiddetle kınarız topluca artık. Bence devamı gelmeli.

Bu arada bi frp n'oldu ona yakışıklı çocuk.

7
Kurgu İskelesi / Ynt: İş Görüşmesi
« : 28 Mart 2015, 19:03:20 »
Bana inanılmaz Wolfram & Hart tadı verdi. Devamı gelecek mi?

8
Genel Kültür / Ynt: Satranç & Go
« : 28 Mart 2015, 14:12:57 »
Bu arada Go ile alakalı bir şey var benim sevdiğim:

Dünya üzerinde popüler olan stratejik oyunlar arasında bilgisayarların ustaları yenemediği bir oyun kendisi. Bilgisayarın Go oyunu kazanabilmesi için insanlara 3-5 taş handikap vermeleri gerekiyor.

Zamanla değişir belki tabi, özellikle hesaplama hızları arttıkça. Ancak yine de son ele geçirilememiş kalenin Satranç vs. değil de Go olması bir prestije sahip bence.

9
Ooo, konu nekromansisi. En sevdiğim.

Baya saçmaymış ama evet.

10
Liman Kütüphanesi / Ynt: Marşandiz Fanzin
« : 28 Mart 2015, 04:28:50 »
Ben bunun bazılarını Google Play'de bulup okudum. Güzeldi bence. Ancak hepsi yoktu galiba, çünkü bulamadım bir kaç sayı dışındakileri. Oraya koymayı kestiniz mi, ben mi bulamadım, yoksa sadece bir deney miydi?

En çok buralarda daha fazla konuşulmaması acayibime gitti, en çok burada konuşulması gerekmez mi esasında?

11
Gezginler Kamarası / Ynt: Ofrendas
« : 28 Mart 2015, 02:15:18 »
Sigarası ağzında, ucu gökyüzüne bakacak şekilde duruyordu siyah, kısa saçlı kadının.

Gözlerine kaçan sigara dumanı rahatsız ediyordu, yakıyordu ve neredeyse ağlamak üzereydi. En sonunda sigaranın öyle durmasının ne cool ne rahat olmadığını fark ettiğinde elini götürüp parmakları arasına aldı. Sigara içmeyi bırakmadı ama. Sigara içmeyi çok severdi. Neden o da bilmez, sigaranın zararlı olduğunu bilirdi.

Sigara içenler kulübüne de üyeydi. Bir kaç arkadaşıyla beraber birbirlerine sigarayı ne kadar çok sevdiklerini anlatmaktan hiç vazgeçmemişlerdi. Çeşitli sigara içme yöntemleri ve markalar üzerine adeta master sahibiydiler. Şu anda arkamda yalanan kediye sorsan onlar bile bunu bilirdi.

Bir gün o kadın kovuldu. Neden o da bilmiyordu, ama kovuldu. Kovulmasının sebebi editorial ne demek bilmeyişiydi. Gazetede çalışıyordu, ancak esasında yeni medyadan olduğu için bu tarz kavramları anlamıyordu.

O gün evine yürürken yolda araba çarptı, öldü. Arabayı süren bendim. Cesedi alıp kuzeydeki göllerden birinin içine attım, içinde ağır taşlarla.

Eğer ceset torbasını bulursanız içinde bir not var, ve iki demir para. Charon kutsasın umarım nehirleri geçer de bir daha dönmez. O kısa saçları ve çirkin suratı görmek istemiyorum.

Hah, ayrıca, işe girdim. Beni işe aldılar inanabiliyor musunuz?

Önceki kadın işi iyi yapmamış duyduğuma göre.

Harry Jennings
Anılarım, S. 148


Not: Marius'un siteye bir şey yaz demesi üzerine...

12
Düşler Limanı / Ynt: Vakit Tamam
« : 25 Ağustos 2012, 11:29:27 »
Hep aynı insanların aynı insanlara yazarlık puanı verdiği, birbiri arasında güzellik açısından dağlar kadar fark olan iki yazı arasında daha az iyi olanının sırf yazarı yüzünden daha çok puan aldığı, bir de tüm bunların örtbas edilmek için ‘Bu yetkiye sahip olanların beğendiğine oy vermesi doğaldır’ dendiği bu günlerde, durum etik değildir.

"Ben bu adamı sevmiyorum +rep vermeyeyim", "Yazısını bile okumuyorum o pis üye kaka üye" ve "Aramız bozuldu artık +rep vermem ben hıh" tripleri beni de baymıştı bu siteye yazı yazmaktan, anlıyorum ne demek istediğini.

13
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Gen-Con
« : 19 Ağustos 2012, 17:15:22 »
Sorun çıkabilir diye etkinlik yapmamaktansa

Zaten kıçını yayıp bazı şeylere göğüs geremeyecek kadar sinik ve zayıf iradeli insanlar yüzünden oluyor ne oluyorsa. Siyah giyiyor diye tutuklanan adamlar metal ve rock dinlemeyi bıraksaydı çok eğlenceli olurdu.

14
Şişedeki Mısralar / Ynt: Ortalığı kavurasım var
« : 15 Ağustos 2012, 19:45:57 »
Sırf yorum yapmak için geldim, başarılı bir çalışma olmuş. Parça parça inceleyeceğim ve ardından koşarak uzaklaşacağım bu ortamdan yine.

Bir yazı yazıp ortalığı kavurasım var.
Forumdakilere sataşıp eksi rom alasım var.
Herkese laf sokup tartışma başlatasım var.

Şair burada benim yaptığım şeyi kıskanmış, benim yaptıklarımı yapmaya çalışmış. Olmamış. Ayıp, bu benim görevim(di).


Fırtınakıran’ın hesabını ele geçirip şu yeni trolleri banlayasım var.

Banlanmak için elit üyelere laf sokman falan yeteceğini anlamamış, karmaşalara düşmüş Şair.

Sonra da dönüp suçu inkâr edesim var.
KoyuBeyaz’ın evini basıp zorla kahve ısmarlatasım var,

Ardından kendi dürüstlüğünden ödün vermek istemiş. Sonra da bu tavrını devam ettirmek için sataştığı kişiye pardon, tarikata pardon, arkadaşına yanaşmak istemiş.

Oturup muhabbet edesim var.

Özne belirtmemiş, şair şizofreni olabilir.


Laughing Madcap’i bulup foruma dönmesi için yalvarasım var.
Baal Adremelech’i dövüp, sevip, zorla bir evren yarattırasım var.
Malkavian’a silah zoruyla hikaye yazdırtasım var.
Nihbrin’e daha sık online olması için bir özel mesaj atasım var.

Başka bir şarkıdan alıntı yapayım:

"İnsanlar kaçmıyordu de,
Trenle vapurla otobüsle,
Yalan da olsa hoşuma gidiyor söyleeeeee."


Forum ahalisine “yeter yahu, çok sıkıcı” diyesim var.
Fırtınakıran’a tekrar tekrar ‘Purgatorio’ya katıl’ diyesim var.

Şair burada önce halkın sorunlarından yakınmış, ardından sorunun sebeplerine dolaylı olarak laflar söylemiş. Aynı zamanda insanların bakış açılarına da bir dokundurma yapmış.

Black Helen’in internetten yalıtılmış tatil mekanına suikast düzenleyesim var.

Normal üyelerin kaçışı hakkında kısa bir dokundurmayı da burada görebiliriz.


Spam yapasım var, küfredesim var.
Herkesten rom çalasım, herkese zorla rom verdiresim var.
Mükemmel yazılar öylece duruyorken yok yere aşırı beğenilen yazıları moderatöre bildiresim var.

Nasıl yapsam, nasıl yapsam?

Şair bir ağır dönemiyle beraber çözüm olarak zamanında ünlü şair yazar ressam Adra'nın yaptıklarını yapmak istemiş. Ancak nasıl yapacağı hakkında düştüğü ikilemler yüzünden eli kolu bağlanmış, bütün bu şiiri bir hayal, bir ütopya olarak sonuca bağlamış.

Şiir genel olarak dönemin yozlaşmışlığına ve karmaşasına, plütokratik ve elitist düşünceler içinde harmanlanmış ve bir übermensch ırk arayışına kapılmış üst kesimin ortamı nasıl berbat ettiğini anlatan güzel bir çalışma olmuş. Takdir edilesi, belki de Raisor'un Magnum Opus'u.

Tebrikler!

15
Fantastik Diller Okulu / Ynt: Eski Türkçe
« : 13 Haziran 2012, 19:57:58 »
Şahsen öyle bir iddiam yok. Sadece bilgilendirme amaçlı yazmıştım buraya... :)

Seni eleştirmiyorum yahu. ^^

Sayfa: [1] 2 3 ... 113