Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - magicalbronze

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 37
61
Aylık Öykü Seçkisi / Seçkide Dördüncü Yıl
« : 22 Haziran 2013, 23:55:04 »

İnsan, hayal kurdu. Bilinmezliği düşündü. Gökyüzüne baktı. Farklı dünyaları gördü. Nerede başladığı belli olmayan ama geçmişten bugüne var olan sınırların nerede bittiğini merak etti. O bitişe varmak istedi. Çünkü o bitiş, özgürlük demekti. Belki de, yeni bir başlangıç demekti.

Özgürlük, sonsuzluktu. Sınırları yoktu. Sınırların ötesindeydi. İnsanın özgürlüğü, bir başka insanın özgürlüğüne müdahale ettiği zaman bitmiyordu. Böyle bir mantıkla kimse güdülmüyordu. Bu yüzden, insan, gökyüzüne bakmaya devam etti. Gördüğü ve görmediği her yıldız sonsuzluğu ve sonsuzluktan doğan özgürlüğü hatırlattı.

Hayal etti. Hayal ettikçe, direndi.

Hayaller, geçmişin imkânsız düşüncelerini yok etti. İnsan hayatına yeni özgürlükler kattı. Katmaya da devam edecek. Gün gelecek, insan toprağa karışacak. Fakat insanoğlu yeni hayaller peşinde koşmaktan bıkmayacak.

Aylık Öykü Seçkisi, bu ayla birlikte dördüncü yaşına girdi. Fakat bu ay insanlar üzüldü, bazıları sebepsiz olarak sonsuzluğa uğurlandı. Bu topraklarda yaşayan insanlar, unutulmaması gereken bir şeyi, direnmeyi hiçbir zaman bırakmadıklarını tüm dünyaya yeniden hatırlattı.

Fakat diğer yandan “İnadına edebiyat!” demekten vazgeçmemeli insan. Dünya döndüğü sürece bazı şeyleri unutmayacağımızı ama yaşamaya devam edeceğimizi de göstermemiz gerekir. Bu sebeple sizler için hazırladığımız dördüncü yıl özel seçkisini yayınlıyoruz.

Bu ay, seçkiyi düzenli takip edenlerin tanıyacağı simalar sizler için “Hayran Kurguları: Fan Fiction Öyküler” kaleme aldılar. Yazarlar dizi, film, kitap ve benzeri yapıtlardan esinlendiler, bizlere o eserlerden yepyeni kurgular yarattılar. Böylece kalemlerin bilinmezliği saklayan uçlarından her biri birbirinden özel ON ALTI öykü çıkageldi.

Dördüncü yıl seçkisinin görselini hazırlama görevini de, Mehmet Kaan Sevinç üstlendi. Haber görseli harici, görsele özel sayfaya da girip çizimin tam haline bakmanızı tavsiye ederiz. Bu güzel çizim için de kendisine bir kez daha teşekkür ederiz!

Biliyoruz, çok beklediniz. Beklediğinize değecek öykülere ulaşmanız için gelin, yazarlarımız hangi öyküleriyle dördüncü yılda bizlere eşlik etmiş, göz atalım.

     - Hubschrauberlandeplatz Patenti adlı öyküsü ile A. Orçun Can

     - Ta ki Gök, Yere Değene Dek adlı öyküsü ile Alper Kaya

     - Kaderin Düşüşü adlı öyküsü ile Bahri Doğukan Şahin

     - İç İçe adlı öyküsü ile Banu Taylan

     - Triton adlı öyküsü ile Cevdet Denizaltı

     - Vakıf ve Tirenna adlı öyküsü ile Gökcan Şahin

     - İllizyonist’in Kızı adlı öyküsü ile Hazal Claire Biçare

     - Bitmeyen Kin adlı öyküsü ile M. İhsan Tatari

     - Behzat Cim. – Bir Engürü Polisiyesi adlı öyküsü ile Mehmet Berk Yaltırık

     - Fullmetal Alchemist adlı öyküsü ile Mehmet Kayhan

     - Çerbzeban adlı öyküsü ile Melahat Yılmaz

     - Yüzüklerin Efendisi: Hüzünlü Savaşçı adlı öyküsü ile Mert Bitmez

     - Heisenberg Türkiye’de adlı öyküsü ile Mümin Can

     - Aslan Dişli Vampir adlı öyküsü ile Onur Altan

     - Ayna Ve Kedi Kadın adlı öyküsü ile Pınar Kumsal Başdağ

     - Ah Mine’l Aşk ve Mine’l Garaib adlı öyküsü ile S. Samet Demir

Temmuz ayı seçkisinin “DİRENİŞ” olduğunu bir kez daha hatırlatalım. “DUVAR” teması ise ağustos ayı seçkisi oldu. Öykülerinizi her zaman olduğu gibi oykuseckisi@gmail.com mail adresine gönderebilirsiniz.

Gecikme için tekrar özür dileriz. Fakat bazı zamanlarda beklemek gerekir. Dördüncü yılımız da böyle bir zamana denk geldi. Bizler, gökyüzüne bakmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Ve direneceğiz, “İnadına edebiyat!” diyeceğiz. Ama hiçbir zaman unutmayacağız.

Sınırların olmadığı bir özgürlüğe kavuşmak umuduyla,

Sevgiler,
Hakan “magicalbronze” Tunç

62
Aylık Öykü Seçkisi / Temmuz ayı tema değişikliği
« : 13 Haziran 2013, 15:10:58 »
4. Yıl için hazırladığımız özel seçki birkaç gün içinde sizlerle olacak. Bunun dışında temmuz ayının temasını DUVAR olarak duyurmuştuk hatırlarsanız, fakat son gelişmeler nedeniyle tema değişikliğine karar verdik ve yeni temayı "DİRENİŞ" olarak belirledik. Öykü son gönderim tarihini de temmuz ayının ikinci hafta sonuna kadar uzattık. Ayrıca "DİRENİŞ" temalı seçkimize özel fantastik, bilimkurgu, korku ve polisiye türü kısıtlamalarını kaldırdık. Zira biraz düşününce, temayla ilgili yazarken ne kadar uğraşırsanız uğraşın içinde biraz korku biraz gerilim biraz da 'polis'iye bulunacağına eminiz.

DUVAR teması için öykü gönderen yazarlarımıza da haber verelim; öyküleriniz ağustos ayı seçkisinde yayımlanacak. Bir sonraki temamız normal akışında devam edecek.

63

Neil Gaiman’ın 17 Mayıs 2012 tarihinde Philadelphia Sanat Üniversitesi’nin  134. Mezuniyet töreninde yapmış olduğu konuşmayı duyanınız ya da izleyeniniz var mı? İkisini de yapmamış olabilirsiniz. Sorun değil. Çünkü biz bu problemi sizler için çözdük!

Neil Gaiman’ı ve yaptıklarını az çok biliyorsanız, kendisinin ne kadar önemli ve özgün bir isim olduğundan da haberdarsınızdır. İşte bu isim, üniversitedeki konuşmasında genç sanatçılara, çizerlere, yönetmenlere ve yazarlara kısacası bu mesleğe atılmak isteyenlere birbirinden değerli tavsiyelerde bulunuyor. Hatta sadece bununla kalmayıp tecrübelerinden bir kısmını da bizlere aktarıyor bu konuşmasında. Ve üstüne basa basa da söylüyor: Ne olursa olsun iyi sanat yapın. Umuyoruz ki bu konuşma “iyi sanat yapmak” adına yola çıkan isimler ve bu isimlerde aranan özellikleri merak edenler için eşsiz bir kaynak olacaktır.

Konuşmayı Türkçeleştiren A. Orçun Can ve düzeltiyi üstlenen M. İhsan Tatari’ye de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, metne ulaşmak için sizleri BURAYA davet ediyoruz.

Bahsi geçen konuşmayı da metnin sonunda video olarak bulabilirsiniz. Hepinize iyi okumalar!

64
Bu kategoride inler cinler top oynuyormuş diye duydum. Yahu dedim, İnler de cinler de konumuzla alakalı. Eyvallah. Da onları burada isteyen kimmiş canım?! Ne münasebet! Kendi kendime atarlandım anlayacağınız.

Sonra bir silkindim, neler yapıyorum ben dedim ve kendime geldim.

Konunun buraya açılması açıkçası doğru mu bilmiyorum. Görevli arkadaşlara sesleniyorum, yanlış yere açıyorsam lütfen kusura bakmayın. Burası doğru bir yer gibi geldi. Yanlışsa, şimdiden özür diler ve doğru kategoriye taşınmasını talep ederim.

Başlıktan da anlayacağınız gibi, sorumuz; "Size göre, Kayıp Rıhtım'ın başına gelmiş en güzel şey nedir?" Bir isim, bir proje, bir görsel, bir olay, bir tartışma... Örnekleri çoğaltabiliriz. Tamamen bakış açınıza kalmış.

Ben başlattım, ilk ben cevaplayayım madem. Israra gerek yok, celallenmeyiniz lütfen!

Bence Rıhtım'ın başına gelen en güzel şey M. İhsan Tatari. Neden mi? Biraz önce yeni bir şenlik projesi yayımladık fark ettiyseniz. Haberi hazırlarken bir şey gözüme çarptı ki, ne kadar şenlik projesi yayımladıysak hepsinde bir M. İhsan Tatari ismi geçiyor. Kendimden şüpheye düştüm. Yahu, bu adam bize her projede adım geçecek diye para mı vermişti acaba? diye düşündüm. Muhasebecimizi aradım hemen, son dört aylık fatura ve gelir giderlerimize göz atın lütfen, diye.

Birkaç dakika sonra cevap geldi: Herhangi bir ödeme yapmamış. E o zaman bunun tek bir açıklaması olabilir. Gerçekten de projelerin %80'inden fazlasına dahil olmuş. Şimdi söyler misiniz Rıhtım gezginleri, böyle bir durumda bu sitenin başına gelen en güzel şey M. İhsan Tatari olmaz da başka ne olabilir?!

Elbette yüce ve ulu ve karizmatik ve mütevazı "ben"den sonra geldiği gibi gereksiz bir dipnotu da belirtmeme gerek yok, değil mi?

Peki söylesin bakalım, başı sonu ayrı oynayan bu metinden anladığınız kadarıyla, sizce Kayıp Rıhtım'ın başına gelen en güzel şey nedir?

65

Gün geçmiyor ki yeni bir 5. yıl projesiyle karşınıza çıkmayalım! 5. yaşımıza özel bu uzun kutlamalarımız sürerken şimdi de sıra geldi yeni bir öyküye!

Geçtiğimiz gün The Witcher serisinde yeni bir kitabın daha İngilizceye kazandırıldığından bahsetmiştik. Hatırlarsanız bundan önce Biz Bunu İstiyoruz projemizin ikinci halkasını The Witcher ile yapmış ve birkaç ay sonra da, ikinci kitaptan bir öykü olan “Mümkün Olanın Sınırları”nı bölümler halinde yayımlamıştık.

Fakat doymadık. Biz, Kayıp Rıhtım ekibi olarak The Witcher serisini istemeye ısrarla devam ediyor ve sizlere ilk kitaptan yepyeni bir öykü sunuyoruz.

Daha Küçük Kötülük” isimli bu öykü, bir önceki cümlemizde de belirttiğimiz gibi ilk kitaptan. Öykü toplamda 6 bölümden oluşuyor. Şenliklerimiz kapsamına giren bu öyküyü, her gün birer bölüm olmak üzere toplamda altı güne yayacağız.

Witcher Geralt’ın bu macerası bir hayli karışık. Çünkü öyle bir durumla karşı karşıya ki kötünün iyisini seçmek, ama ondan önce hangisinin “daha az kötü” olduğuna karar vermek zorunda.

Çeviriyi bundan önceki öyküde de olduğu gibi yine Serhan Vural, düzeltiyi ise M. İhsan Tatari üstlenmiş. Her iki yazarımıza da bu prodeki katkıları için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Öykü giriş sayfasına ulaşmak için BURAYA, ilk bölüm için de BURAYA tıklayabilirsiniz.

Temennimiz ilk kitabın Türkçe baskısını kısa zamanda görmek.

Hepinize iyi okumalar.

66

Şenlik kapsamındaki projelerimiz hız kesmeden devam ediyor. Bu kez farklı bir çalışmayla, Neil Gaiman’ın kaleme aldığı bir kısa hikayeyle karşınızdayız. Hatırlarsanız daha önce aynı yazarın “Ben, Cthulhu” adlı öyküsünü sizlerle paylaşmıştık. Bu kez de “Zümrüt Soruşturma” adlı eserini sunuyoruz beğeninize.

Zümrüt Soruşturma
2003 yılında, H.P. Lovecraft ve A. Conan Doyle’un evrenlerini bir araya getiren, “Baker Sokağı Üzerindeki Gölge” isimli kısa hikaye derlemesi için kaleme alınmış bir çalışma. Cthulhu mitosunun ve Sherlock Holmes efsanesinin şaşırtıcı derecede başarılı ve bir o kadar da heyecan verici bir karışımı olan öykü aynı zamanda 2004 yılında Hugo Ödülü’ne de layık görülmüş.

Çevirisini yazarlarımızdan M. İhsan Tatari’nin, düzeltisini ise Ozancan Demirışık’ın üstlendiği hikâyeyi okumak için BURAYA tıklayın.

Keyifli okumalar!

67
5. Yıl / Göktuğ Canbaba Röportajı Yayında!
« : 16 Şubat 2013, 20:46:36 »

Şenlik projelerimiz ardı ardına devam ederken, sıra geldi yeni bir röportajımıza! Özellikle Türk Fantastik Edebiyatı denilince akla gelen ilk isimlerden yazar Göktuğ Canbaba ile, sizler için keyifli bir röportaj gerçekleştirdik!

Türk fantazyasını, FABİSAD’ı, kitaplarını, sektörü, yeni projelerini ve çok daha fazlasını konuştuğumuz Canbaba, içten ve uzun uzun cevaplarıyla bizleri çok sevindirdi. Ve umuyoruz sizler de keyif alacaksınız.

Yazarın facebook sayfasında yeni duyurduğu “İşeyen Atmaca” kitabıyla alakalı da bilgi verdiği röportaja ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Canbaba’ya, bu keyifli röportaj için bir kez daha teşekkür ediyor ve hepinize iyi okumalar diliyoruz.

68
5. Yıl / 2012′nin En İyi Oyunları Dosyası Yayında!
« : 14 Şubat 2013, 00:46:15 »

Şenliklerimiz devam ederken, her sene olduğu gibi oyunlarla ilgili de bir şeyler sunmamız gerekiyordu elbet. Bizler de bu sene size 2012’nin En İyi Oyunları listesini hazırlamaya karar verdik. Ve bu yüce görevi M. İhsan Tatari’nin üstlenmesine oy birliğiyle karar verdik!

M. İhsan Tatari, bizlere 2012 yılı içinde oynadığı en iyi oyunları kısa paragraflara sunmasının yanında, ayrıca listeye girmesi muhtemel oyunları ve hayal kırıklıklarını da yazıyor. Bilgilendirici, bir o kadar da eğlendirici dosyayı okumanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Dosyaya ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Şimdiden iyi okumalar ve sonrasında keyifli oyunlar!

69
5. Yıl / Ethem Onur Bilgiç Röportajı Yayında!
« : 11 Şubat 2013, 23:58:49 »

Özellikle kendine has çizgileriyle, son dönemde adını sıkça duyduğumuz illüstrasyon ve grafik tasarımcısı Ethem Onur Bilgiç ile, şenliklerimize özel keyifli bir röportaj gerçekleştirdik!

Kendisiyle çizimden, çizimin hayal dünyasına olan yansımasından, fantazyadan, sektörden, sektörün çizerlere olan etkisinden ve çok daha fazlası üzerinden konuştuk.

Bir yandan çizimlerine şekil kazandıran Bilgiç’in, görüntü yönetmenliğini üstlendiği “MOD” adlı kısa filmi hakkında da bilgiler içeren röportajda farklı bilgilere de ulaşabileceksiniz.

Şimdi gelin, hep beraber bu keyifli röportajı okumaya. Ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Kendisine, bizi kırmayıp röportaj teklifimizi kabul ettiği için bir kez daha teşekkür ediyor ve sizlere de iyi okumalar diliyoruz!

70
Aylık Öykü Seçkisi / Seçkide Kırk Dördüncü Ay
« : 10 Şubat 2013, 03:04:22 »

Şubat için "küçük ay" derler. Bizler de buna itafen temamızı çocuk olarak belirledik. Küçüklerin o hayal dünyasının öykülere nasıl yansıyacağını merak ettik. Ve yazarlar da sarıldılar kalemlerine. Başladılar yazmaya. Sonuçta, toplamda YİRMİ BEŞ’e varan öykü sayısı çıktı karşımıza. Bu sefer içinde küçükler olduğu için daha da ısındı kanımız yazılanlara. Hepsi birbirinden neşeli, belki de korkunç, ama sürükleyici ama felsefi tam YİRMİ BEŞ adet öykü hazır şekilde bekliyor okurları.

Bu ayın çizimi ise, maharetli ellerden geldi. Harikulade çizimiyle, seçkimize katkıda bulunan Okan Bülbül’e sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz!

Dilerseniz gelin, öykülere ve yazarlarına göz atalım:

     - Çırak adlı öyküsü ile Alperen Akbaba

     - Kirlenmiş adlı öyküsü ile Alper Tungar

     - Kayıp Çocuk Masalları adlı öyküsü ile Bahri Doğukan Şahin

     - Oyuncak Kalp adlı öyküsü ile Banu Taylan

     - Geri Sayım adlı öyküsü ile Barış Erdoğan

     - 2120 – Halat Çekiciler adlı öyküsü ile Emel Kosi

     - Umutları Gerçekleştirecek Olan adlı öyküsü ile Erdal Gencer

     - Işıksızlık adlı öyküsü ile Gökcan Şahin

     - Saatçi Hikmet’in Tuhaf İsteği adlı öyküsü ile Hakan Günay Aydınoğlu

     - İnce Çizgi adlı öyküsü ile Kayahan Demir

     - Bilinen Ama Ulaşılamayan adlı öyküsü ile M.A. İmamoğulları

     - Telafi adlı öyküsü ile Mahbeker Arıcı

     - Karakoncolos adlı öyküsü ile Mehmet Berk Yaltırık

     - Hayat Yarışı adlı öyküsü ile Mehmet Kayhan

     - Hızlı Tren Faciası adlı öyküsü ile Mert Bitmez

     - Otobüs Harabeleri’nde Bir Ceset adlı öyküsü ile Mümin Can

     - Bir Varmış Bir Yokmuş adlı öyküsü ile Nihan Kabalak

     - Ruhsal Anılarda Kulaç Atarken adlı öyküsü ile Onur Altan

     - Eftalya Efil ya da Sadece O Kız adlı öyküsü ile Onur Selamet

     - Üç Kıyamet Bir Penaltı adlı öyküsü ile Özgürcan Uzunyaşa

     - İçimdeki Çocuk adlı öyküsü ile Pınar Kumsal Başdağ

     - Cam Fanusun Anlatamadıkları adlı öyküsü ile Ruhşen Doğan Nar

     - İsimsiz Ork adlı öyküsü ile Sandrax Pandrax

     - Muska adlı öyküsü ile Sena Karanfil

     - Baba Kokusu adlı öyküsü ile Ümit İhsan

Bir sonraki ayın teması ise "CÜCE" olarak belirlendi. Öykülerinizi, hatırlayacağınız üzere bu yılbaşından itibaren geçerli olan, oykuseckisi@gmail.com mail adresine yollayabilirsiniz

Çocukça atsın kalbiniz, hiç kaybolmasın o yanınız. O gözle bakmaya devam edin hayata.

Ve bir sonraki aya dek, öyküyle kalın.

Sevgiler,
Hakan “magicalbronze” Tunç

71
5. Yıl / “Tolkien Ne Yaptı?” 6. Bölüm Yayında
« : 03 Şubat 2013, 01:36:38 »

M. Bahadırhan Dinçaslan’ın, Kayıp Rıhtım’a özel uzun süredir devam ettirdiği “Tolkien Ne Yaptı?” yazı dizisinin son bölümü, şenlik günlerimiz kapsamında yayında!

Altıncı bölüm itibarıyla yazarımız "Tolkien Ne Yaptı?" sorusuna verdiği yanıtlardan sonra, "Türk fantastik edebiyatı nasıl bir seyir izlemelidir?" ve "Türk yazar nasıl hareket etmelidir?" sorularını cevaplıyor.

Sözü yine fazla uzatmıyor ve yazının altıncı bölümü için sizleri BURAYA davet ediyoruz.

Yeni başlayanlar ya da eski bölümleri okumak isteyenler için, yazı dizimizin tüm bölümleri aşağıda:

    Tolkien Ne Yaptı? – Bölüm 1

    Tolkien Ne Yaptı? – Bölüm 2

    Tolkien Ne Yaptı? – Bölüm 3

    Tolkien Ne Yaptı? – Bölüm 4

    Tolkien Ne Yaptı? – Bölüm 5

    Tolkien Ne Yaptı? – Bölüm 6

M. Bahadırhan Dinçaslan’a, bu özenli çalışma için bir kez daha teşekkürler ve hepinize iyi okumalar!

72
5. Yıl / Bilimkurgunun Şaşırtan İlkleri Yayında!
« : 31 Ocak 2013, 23:25:35 »

Projelerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz! Son olarak Kayıp Rıhtım hakkında yazılan güzel cümleleri sizlere ulaştırmıştık. Sıra geldi biraz bilgi alacağımız, ilginç bir konuya.

Bilimkurguda ilk olarak bildiklerimiz, gerçekten de öyle mi? Bu konuyu Hazal Çamur, sizler için araştırdı ve güzel bir dosya hazırladı. Bakın dosyanın giriş yazısında ne diyor:

Alıntı
    … Bilimkurgu engin bir okyanus, kudretli bir ağaçtır. Şimdi ne kadar eskilere dayandığını görmek ister misiniz? Çünkü az sonra ilk yapay zekâ, ilk zaman makinesi, ilk dünyanın sonu kurgusu ve çok daha fazlasını göreceksiniz. Tarihler aklınızı karıştıracak, daha önceden öncü olarak bildiklerinize veda edeceksiniz…

Dilerseniz sözü fazla uzatmayalım ve sitemiz bünyesinde de ilk defa denediğimiz yeni bir uygulamayla “Bilimkurgunun Şaşırtan İlkleri”ni sizlerle buluşturalım.

Dosyaya ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Hepinize iyi okumalar!

73
5. Yıl / Kayıp Rıhtım İçin Ne mi Dediler?
« : 29 Ocak 2013, 22:43:39 »

Ve yeni bir gün, yeni bir şenlik projesi!

Dile kolay, iyisiyle kötüsüyle, acısıyla tatlısıyla geçen yıllar sonucu 5. yaşımıza girdik. Girdik ama bunca yılı sanmayın ki küçük bir ekip olarak geçirip, bizlerle birlikte her zorluğa katlanan, bizimle gülüp bizimle ağlayan, yeri geldiğinde desteğini esirgemeyenleri unuttuk.

Kayıp Rıhtım bu beş yılı kendi dokusunun bir parçası, bir uzvu kadar doğal ve hayati saydığı üyeleriyle ve tabii ki onu takip edip, takdirini esirgemeyen yazar, çizer, çevirmen gibi sanatçılarıyla geçirdi. İşte biz de onları bu projemize dahil ettik ve sorduk: “Sizce Kayıp Rıhtım?”

Bugünkü projemizde sizlere çok değerli yazar, çizer, çevirmen, editör, yayıncı, yönetmen ve bu türe bir şekilde destek vermiş olan dostların Kayıp Rıhtım hakkındaki sözlerini ileteceğiz. Dilerseniz bir de onların ağzından Kayıp Rıhtım’a göz atın.

Okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Yarın da, bu yolda bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan okurlarımızın sözlerini paylaşacağız.

Sanatçı dostlarımıza, gösterdikleri bu ilgi için bir kez daha teşekkür eder, hepinize iyi okumalar dileriz!

74
5. Yıl / Kayıp Rıhtım 5. Yıl Şenlikleri Başlıyor!
« : 27 Ocak 2013, 23:46:28 »

Selamlar!

Beş yıl önce, tam da bu ayın başında çıktık yolculuğa. Beklenmedik bir yolculuktu bu. Sonunu tahmin edemeyeceğimiz maceraların başlangıcıydı sadece. O günden bu zamana beş yıl geçti. Dile kolay, beş uzun yıl.

Bu süreçte, sizlerin de katkısıyla, birçok proje hazırladık. Sözlüğüyle, Seçkisiyle, Radyosuyla, Ön Okumalarıyla ve yine sevilen seriler için hazırladığımız özel projelerle bugüne kadar gelmeyi başardık. Ama en önemlisi, sizlerin desteğiydi. Sizlerin ilgisi, coşkusu ve sevgisiyle bu Rıhtım, beş yıldır çürümeden dimdik ayata durmaya devam etti, ediyor.

Kuruluşumuz “1 Ocak” tarihli olmasına rağmen, şenliklerimize birkaç hafta geç başlıyoruz. Bugün itibariyla, toplamda iki hafta sürecek şenlik günlerinde neler yok ki? Dünya yazarlarıyla röportajlar, benzersiz makaleler, şenlik günlerine özel radyo programları, öykü çevirileri ve daha fazlası…

Aslında sözü fazla uzatmak istemiyoruz, zira şenliklerimizi yarın yayınlayacağımız JOHN SCALZI röportajıyla açıyoruz! Umuyoruz, sizler de bu süreçte bolca eğlenir ve bir yandan da bilgilendirici olacağına inandığımız yazılarımızı zevkle okursunuz.

Bu süreçte gösterdiğiniz ve göstermeye devam ettiğiniz ilgi için bir kez daha teşekkür ederiz. Daha uzun yıllar, beraber olmak dileğiyle!

İyi eğlenceler.

75
5. Yıl / 5. Geleneksel Satranç Turnuvası!
« : 25 Ocak 2013, 19:16:12 »

Olmayacak sandınız, di mi?!

İşte böyle sessiz sedasız ve şok edercesine giriş yaptığımız, her yıl inatla sürdürdüğümüz "Geleneksel Satranç Turnuvası"nın beşincisine, resmi olarak başlamış bulunmaktayız.

Katılmak isteyen arkadaşlarımızın bu başlık altına "Katılmak istiyorum." şeklinde yorum yapmaları yeterli olacaktır.

Son katılım tarihi: 3 Şubat 2013 Pazar (oyuncu alımları bitmiştir)

:: ÖDÜLLER ::
Alıntı
Birinciye;   7 şişe rom ve bir ay boyunca Satranç Şahı rütbesi.
İkinciye;    5 şişe rom ve on beş gün boyunca Satranç Şahı rütbesi.
Üçüncüye;   3 şişe rom ve yedi gün boyunca Satranç Şahı rütbesi.

Hepinize bol şanslar, mutlu oyunlar. Her zaman dediğimiz gibi, iyi olan kazansın!

Kazananlar:

1. daifunka_vc
2. mit
3. (Henüz maç yapılmadı)

Eşleşmeler:


Final Maçı

daifunka_vc vs mit
Kazanan: daifunka_vc

Rhonin vs Memory


2. Tur Maçları:

daifunka_vc vs Memory
Kazanan: daifunka_vc

mit vs Rhonin

Kazanan: mit

ARA TUR
Spoiler: Göster
Amras Ringeril vs Memory
Kazanan: Memory

İLK TUR
Spoiler: Göster
grikunduz vs mit
Kazanan: mit

Rhonin vs Denaro Forbin
Kazanan: Rhonin

Amras Ringeril vs Crawley
Kazanan: Amras Ringeril


daifunka_vc vs Legend
Kazanan: daifunka_vc

Memory vs ismail
Kazanan: Memory

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 37