Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Evis

Sayfa: [1] 2 3 ... 21
1
Güncel / Ynt: Bayram
« : 01 Eylül 2017, 17:08:11 »
Herkesin bayramı mübarek olsun.

2
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 19 Ağustos 2017, 15:19:30 »
Beğenmenize sevindim, teşekkür ederim. :) Eski tasarımı zaten özlüyordum, şimdi daha da özledim. :D

3
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 18 Ağustos 2017, 22:40:43 »
'Yaşıyoruz' dedi Necmi abi. Ben inanmadım. Sonuçta kan bu, nereden aktığı önemli. Vaziyetimize baktığımda parmağımızdan akmıyor. 'Necmi abi, kafan güzelmiş. Ama keşke olması gereken yerde olsaydı.' Ortamı,  durumu böyle bir vecizle söylemek nereden baksak yakışıksız, yakışıklı olmasını istemiyorum zaten. Havadaki Tim Burton kokusunun dağılmasını umuyorum. Aksi olacak ki o da böyle bir espri yapardı filmlerinde. Başrol ne ben ne de Necmi abi olurdu.

'Yaşıyoruz lan işte, nasıl konuşacağız yoksa' ve ben bir şey daha öğreniyorum insana dair. Kafası kopsa da bitmiyor bu umut denen meret.

4
Yalnız buradaki önemli bir diğer nokta da o sözleri Conor'ın değil Canavar'ın söylemiş olması. Canavar'ın gerçek olup olmadığı hep muamma, hatta bazı yerlerde gerçek olmadığını düşünmek için güzel nedenlerimiz var ama bu yönde düşünürsek yazar iki ihtimale de açık kapı bırakmış olabilir. Gerçekliğini düşündüğümüzde bunu Canavar'ın söylemesi gayet normal. Diğer türlü de oluru var aslında, Conor hep kendinden büyük konuşuyor.

5
Oyunlar / Ynt: Dark Souls ve Bloodborne
« : 07 Nisan 2017, 19:47:47 »
Bloodborne ve Dark Souls 3'ü oynadım.

Bloodborne ilk From Software oyunum olduğundan ilk bölgede 3-4 günüm gitmişti. "Oyun kendisine sabırlı olmamızı istiyor, bu sabrı gösterdiğimizdeyse hikayesini gösteriyor." Demek isterdim ama hikayesini serçeyi öldürüp kemiğiyle etini ayrıştırırsak anca çözüyor belki de tam çözemiyoruz. Bloodborne'nun Viktorya Devri mekan tasarımları sanat eseri gibi, Dark Souls'taki Ortaçağ'ı o kadar güzel bulmuyorum ama o da güzel.

İştahımı kabartan oyunların başında geliyor Bloodborne. O vahşi dünyanın içinde gizlenen ve gözünüze sokulmayan, keşfettiğinde iki katı sevinç ya da hüzün yaşatan hikayeler. Labirentvari haritası, silahları, yaratıkları hepsini bağrıma basasım var.

Oynamayan varsa, bir PS4 kiralayıp, başta The Last of Us'ı olmak üzere Bloodborne'u oynamalı.

Dark Souls 3'ü bir Bloodborne kadar olmasa da seviyorum.

6
Tartışma Platformu / Ynt: Wattpad
« : 07 Nisan 2017, 19:27:11 »
Genel kanı sansürün tek başına yeterli olmayacağı hatta kontrolsüz sansürün daha başka sorunları ortaya çıkaracağı olmuş. Bence de bu doğru, sonuçta Twitter engellendiğinde bir şekilde giriyoruz. Okullarda ailelere böyle bir program uygulansa ve aileler bilinçlense olabilir. Bu sadece cinsel içerik için de değil. Geniş çaplı bir eğitim.

Wattpad'in engellenmesi imkansıza yakın, üstte bahsettiğim şekilde giren yine girecek. Ailenin baskı kurmadan, orta yollu şekilde bir temel vermesi gerekiyor çocuklara, bu aileden alınmıyorsa okulun bir şekilde bu temeli vermesi gerek ama malesef bu sistemli olarak değil, öğretmenlerin bireysel özverileriyle olur ilk dönemde.

Yaş kısıtlamasının gideceği uç noktalar sıkıntı yaratabilir doğrudur ancak ben yine de bunun da etkili olacağını düşünüyorum. Okullarda çocuklara biraz daha okumayı sevdirecek, bu yayınlardan uzak ama kaliteli kitaplar verebilseler çocuklar bu yayınlara yönelmez, belki de gerek duymaz. Bunlar farazi düşünceler, olur olmaz bilemem tabi ki.

Bu kitaplardaki bir sıkıntı da gençlerin ileride kuracağı ilişkileri etkiliyor olması. Bu kitapları okuyanların gerçeklikten uzak, kendi değerini bilmeyen veya kendini aşırı yücelten yetişkinler olma tehlikesi var. İlişkilerinde imkansızı isteyen ve mükemmeliyetçi (bu bir iş için çok sorun olmasa da bir ilişkide sorun olabilir.) insanlar olup gerçekle yüzleştiklerinde her seferinde dumur olma ihtimalleri var.

Bu kitapların sosyolojik ve psikolojik bazı etkileri var gençlere, açıkçası beni korkutan da bu ihtimaller.

7
Tartışma Platformu / Ynt: Wattpad
« : 02 Nisan 2017, 16:26:28 »
Sansür tabi ki tamamen çözüm değil. Bilinç bunun temelini oluşturuyor, bunları biliyorum. Ancak sansürün sadece bu ülkede olduğunu söylemek biraz yanlış. Mesela şu listede Grinin Elli Tonu filminin ülkelere göre yaş sınırı var.

http://tr.euronews.com/2015/02/20/grinin-elli-tonu-fifty-shades-of-grey-ulkeler-yas-sinirinda-anlasamadi

Bu kitapların çoğunda bu filmdekine benzer sahneler olduğuna eminim. Kötü Çocuk filmi +13 ancak kitabında böyle bir yaş sınırı bulunmuyor. Sorun şu ki filme konulan yaş sınırı kitaplara neden konulmuyor. Eminim +18 veya +16 ibaresi olan kitaplara ebeveynler temkinli yaklaşacaklar.

Mesela bir örnek:
https://www.wattpad.com/story/55257477-serseri-%c3%b6%c4%9fretmen

Buradaki kız lise 4'e gidiyor. Yazılar edebiyat olmaktan çıkıp fantezi hikâyelerine dönüşüyor böyle hikâyelerde. Bunu yazamaz demiyorum isteyen istediğini yazmakta özgür bu ülkede. Yazsın yayınlasın. Hükümet tarafından vatan haini ilan edilen Can Dündar'ın kitapları hala satılıyor. Keza Abdullah Öcalan'ın da kitaplarını bulabilirsiniz Kitapyurdu'nda. Çok uç noktalarda bazı iş bilmezlerin sorunlu kararlar aldığı oluyor elbet ancak çokta uzun sürmüyor bu absürt kararlar. Şeker Portakalı buna bir örnek. Ancak şu an yasaklı değil.

Yine çok uç noktadan bir örnek resmedeyim. Özgürlükleri savunuyorsak ailelerin çocuklarına baskı uygulamaması da gerekiyor. İstediği tarzda okumalı, izlemeli çocuklar. Kendi yollarını bulabilmeli. Mesela 10 yaşındaki bir çocuk Nypomaniac izlemesi sorun olmamalı.

Tabi ki 1984 gibi olsun demiyorum. Bütün işin de aslında ailede bittiğini biliyorum ancak bu çocukların çocukları olduğunda ne olacak? Bu benim işim değil, onların özgürlüğü onların çocukları olacak tabi. Bunlar farazi muhabbetler aslında temel nokta, filmlerdeki gibi yaş sınırı getirilmeli mi?

Sert yazdığımı düşünmeyin sakın. Muhabbet eder kıvamında söylüyorum bunları, yazarken yanlış anlaşılmalar epey oluyor çünkü.

8
Tartışma Platformu / Ynt: Wattpad
« : 02 Nisan 2017, 14:31:40 »
Bu Wattpad hakkında konuşmak, tartışmak hatta gerekirse yasal düzenlemeler için harekete geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sansür olacak belki ama bu küçük zihinlerin bu pis hikâyelerle kirlendiğini geleceğin büyüklerinin zihinlerini baya baya işgal ettiğini düşünüyorum. Şimdi Twitter'da bir zincire denk geldim. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuyla ilgili?

https://twitter.com/elenora_corette/status/848085913213313024

9
"Rüzgarın Adı"nı bitirmeme 30 sayfa kaldı ve 2. kitabı bu akşam sipariş ettim. Yazılanları okuyunca bir yandan kendimi şanslı hissediyorum çünkü seriyle geç tanıştım ve seriyle erken tanışanlar yıllardır kitabın çıkmasını büyük bir heyecanla bekliyorlar. Ancak yeni kitabın çıkmasına daha da çok var gibi durduğundan bu güruha bende katılacağım gibi.

Geçmiş olsun kardeşim, Allah sabır versin. Beklemeyle geçen bir ömür bizimkisi, filmi, diziyi, kitabı bekliyoruz da bekliyoruz.

10
Eğlence & Mizah / Ynt: Bugün Ben Şunu Öğrendim:
« : 17 Mart 2017, 21:47:26 »
Anna Karenina'nın üç farklı çevirisinin karşılaştırılması;
www.okunasikitaplar.com/anna-kareninanizi-nasil-alirdiniz/

Büyük yayınevlerine gözü kapalı güvenilmeyeceğini öğrendim.

11
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 17 Mart 2017, 02:57:49 »
Kaskını çıkarıp derin bir nefes aldı, çalışıyordu.

(Entropol için düşündüğüm birkaç kısa öyküden biriydi. Tabi son başvuru tarihini kaçırma âdedim olduğundan hiçbirini yollayamadım. Buraya koymak istedim.)

12
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 02 Mart 2017, 18:17:14 »
İnsanlar anneleri öldüğünde büyürlerdi.

(Canavarın Çağrısı.)

13
İsmini Hatırlamıyorum

Yine korktuğum bir film vardı. Çatal, kaşık gibi şeylerin üstüne yapıştığı kel bir çocuğun yaşadığı zorlukları anlatıyordu.


Powder olabilir mi? Bu tariflere uygun olarak aklıma gelen tek film o. Geyik sahnesi ürkütücüydü. Sonu hayırlı bir işe yarıyordu neyseki.

Doğru, bu filmdi. Aslında sahneler tam aklımda değil. Çocuktan korkmuştum, ikilemde kaldığımı hatırlıyorum. Etkileyici filmdi ama çocukken izlenecek bir film değil diye düşünüyorum. Keza Tim Burton filmleri de belli yaştan sonra izlense olur.

Bir tane daha ismini hatırlamadığım film var.

Tek gözlü devin mağarasından kaçmaya çalışan bir grup insanı anlatıyordu. Domuza dönüşmüş biri vardı. Garip, garip filmler.

Çocukken düzgün izlediğim tek film Harry Potter herhalde.

14
Makas Eller

Çocukluğumdan hatırladığım filmler, izlerken korktuklarım oluyor. Makas Eller'de bunlardan biri. Tam hatırlamıyorum konuyu, Dr. Frankenstein benzeri bir durumla ama elleri eksik ve makas olarak yapılan birinin sahibi öldükten sonraki hayatını anlatıyordu. Tim Burton yapımı.

İsmini Hatırlamıyorum

Yine korktuğum bir film vardı. Çatal, kaşık gibi şeylerin üstüne yapıştığı kel bir çocuğun yaşadığı zorlukları anlatıyordu.

15
Eğlence & Mizah / Ynt: Bugün Ben Şunu Öğrendim:
« : 21 Şubat 2017, 23:46:19 »
write.as diye güzel sade bir yer var. Basit, işlevsel şekilde sizi yormadan çevrimiçi yazı yazma platformu. Medium'un anonim hali gibi. Daha hiç paylaşım yapmadım. Yapılıyor mu bilmiyorum. Ben ilgilendiren kısmı Word ile uğraşmadan yazı yazma kolaylığı. Tabi ki Word kadar işlevsel değil ama yeterli. Düzeltmeleri Word'de yapabilirsiniz isterseniz.

Sayfa: [1] 2 3 ... 21