Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Black Helen

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9
61
Diğer Fantastik Eserler / Incarceron - Catherine Fisher
« : 09 Aralık 2011, 20:08:09 »


Bir hapishane hayal edin: Öyle büyük ki içinde hücreler ve koridorlar, ormanlar, şehirler ve denizler var.Bir mahkûm hayal edin: Belleği yok, Dışarı'dan geldiğine emin, oysa Hapishane yüzyıllardır kapalı ve şimdiye kadar oradan kaçabilen yalnızca tek bir kişi var.

Bir kız hayal edin: Bir malikânede, zamanın yasaklandığı bir toplumda yaşıyor; bilgisayarlarla yönetilen bir 17. yüzyıl dünyasına kapatılmış, istemediği bir evliliğe mahkûm, hem korktuğu hem de gerçekleşmesini arzuladığı bir suikast komplosuna karışmış.

Biri içeride, diğeri dışarıda... Ama ikisi de tutsak.

Incarceron'u hayal edin.

Hem ürkütücü hem çok çekici ve bağımlılık yaratacak yeni bir serinin başlangıcı.

Alıntı
"Dikkat çekici bir fütürist roman, nefes kesici bir tempo, zekice kurgulanmış bir olay örgüsü ve her iki mekânın tasarımında harika detaylar... Zamanlaması mükemmel, şaşırtıcı olaylar ve muhteşem bir son. Kesinlikle okunmalı."
-The Booklist-

12 Aralık'ta raflardaki yerini almaya başlayacak kitap Pegasus Yayınları'ndan geliyor. Catherine Fisher'ın kaleminden çıkan romanın çevirisini Dost Körpe, editörlüğünü ise Nilüfer Altınel üstlenmiş. Kitabın tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.

Serinin diğer kitaplarının forum linki: http://www.kayiprihtim.org/forum/sapphique-catherine-fisher-t15581.0.html

62
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Durkonlar Serisi - Kazım Cende
« : 06 Aralık 2011, 20:53:05 »


Kazım Çende'nin yazdığı bilimkurgu serisi Durkonlar'ın ilk kitabı Andromeda'ya Dönüş de yayımlandı ve yakın zamanda raflardaki yerini alacak.

Kitabın konusu ise konusu şöyle:

Hiç kimse onları beklemiyordu. Herkes kendi dünyasındaki hayatından memnundu. Ancak dünyalılar gafil avlandı. Nasa'lı uzmanların 1970'li yıllarda fark ettikleri Andromeda ile Samanyolu arasındaki düz bir rotada, sabit hızla yaklaşan tuhaf cisim, gazetelere günlerce konu olduğu halde, bir devrin sonunu getireceğine hiç kimse inanmamıştı.

Andromedalı Durkonların yüz binler yıl önce yolculuğa çıkardıkları gemileri Samanyolu kıyılarına ulaştığında, galaksiler arası ilk sıçrayış gerçekleşti. Birleşik Dünya devletleri Samanyolu'ndaki istikrarı daha yeni yeni sağladığı ve yıldızlar arası uzayda canlı formların geliştirdiği medeniyetlerin federasyona dâhil edildiği, barışın kurulduğu 2300'lü yıllarda Durkonların işgali başladı.

Buna zamanın ötesinden gelen bir Türkün engel olacağı Carsagis'teki tapınağın sütunlarında yazılı olsa da, güçlü makinelere karşı o bile insan haliyle ne yapabilirdi ki? Dokunulmazların devreye girmesinden başka çare yoktu.


Umuttepe Yayınları'ndan çıkan ve kapak tasarımını Yunus Karaaslan'ın yaptığı kitabın künye ve tanıtım  bilgilerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

63
Diğer Fantastik Eserler / Thales Serisi // Kazım Çende
« : 06 Aralık 2011, 19:25:51 »

Kazım Çende'nin yazdığı fantastik seri Thales'in ilk kitabı Amazon Kraliçesi yayımlandı ve yakın zamanda da raflardaki yerini alacak.

Kitabın konusu ise konusu şöyle:

Antik çağdaki Anadolu da gücü kim elinde tutuyorsa o ülkesini kurardı. Karadeniz'de yaşayan ve kendilerine Amazon diyen kadınlar, erkek krallıkların fazlasıyla var olduğunu düşünerek, hiçbir krallığın boyunduruğu altında yaşamamak ve kendilerini ispatlamak için örgütlenerek Amazonlular diye efsaneleşecek dünyadaki ilk ve tek kadın krallığını kurdular.

Korkusuz bir savaşçı ve tarihsel bir halk kahramanı olan Kraliçe Thales, Amazonlar'ın lideriydi. Bütün amacı, kutsal kadınlar krallığını korumak ve erkek egemen toplumlar içinde yaşatmaktı. Saraylarda keyif süren krallara, askerlerin arkasına saklanarak kendini bir şey sanan asillere karşı yarım kalmış hesaplaşmasını tamamlamak ve insanlara adalet dağıtmak için antik çağda kılıcını sallamaktan hiç çekinmedi.


Umuttepe Yayınları'ndan çıkan kitabın da kapağını Yunus Karaaslan tasarladı. Kitabın künye ve tanıtım bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.




64
Diğer Fantastik Eserler / "Relorya" Ön Siparişte!
« : 25 Kasım 2011, 22:36:28 »


Özgün Özerk'in 13'ünde yazmaya başladığı ve bitirdiği Relorya adlı eseri Pegasus Yayınları'ndan raflardaki yerini almaya hazırlanıyor!

Alıntı
Yıl 2074...
Birbiriyle savaşan 4 koloni...
Siyah Bulut’un çıldırttığı insanlar...
7 ırktan yardım alan genç bir lider...
İntikam peşinde bir dâhi...
3 farklı gözden okuyacağınız yerli fantastik roman!

"...Ancak şimdi olaylar çok farklı bir hal aldı. Dört koloni birbiriyle savaşırken bu karışıklıktan faydalanan bir grup genç, sistemi yıkmak için halkı örgütleyerek büyüdü ve koloniler için ciddi bir tehdit oluşturmaya başladı. Bunun yanısıra, ailesi yok yere katledilen dahi bir çocuğun oyunlarıyla da uğraşmak zorunda kalan dört koloni tekrar aynı amaç altında birleşti: Kesin otoriteyi sağlamak."

Şu anda 15 yaşında olan Özgün Özerk, Relorya'yı 13'ünde yazdı. Türü fantastik olarak nitelendirilmekle beraber, Relorya'da felsefeden politikaya kadar pek çok konuya değiniliyor. Her yaştan okura bir şeyler verebilecek dopdolu bir kitap okuyacaksınız.

Halen Kabataş Erkek Lisesi'nde eğitim görmekte olan Özgün Özerk, aynı zamanda Üstün Zekalılar Yetenekliler Okulu BİLSEM'e devam etmektedir.

Zeynep Kumruluoğlu'nun editörlüğünü üstlendiği ve Pınar Yıldız'ın kapağını tasarladığı kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

65


Locus Magazin'ın düzenlediği "World Fantasy Ödülleri" sahiplerini buldu. Geçtiğimiz günlerde San Diego'da gerçekleştiren bir törenle duyurulan ödüllerde Yaşamboyu Başarı Ödülü, Peter S. Beagle ve Angélica Gorodischer'a verildi. En iyi roman ödülünün Nnedi Okorafor'un kaleminden çıkan Who Fears Death'e gittiği törende diğer ödülleri görmek için buraya tıklayabilirsiniz.


66
Ravenloft / Karanlık Ruhlar Gobleni
« : 12 Kasım 2011, 12:40:06 »


Ravenloft Serisi yeni kitabı Karanlık Ruhlar Gobleni'yle devam ediyor!

Aslında yeni derken bizim için yeni olduğunun üstünü vurgulamamız gerek. Zira bahsi geçen kitap Amerika'da Mart 1993'te yayımlanmıştı. Ravenloft'un kurguculuk bakımından en iyilerinden birisi olarak gösterilen ve sevilen yazarlarından Elaine Bergstorm'un kaleme aldığı kitap yine büyücüleri, garip yaratıkları ve Ravenloft'un hatırladığımız o mistik dünyasını yansıtıyor.

İsterseniz gelin hep birlikte kitap arka kapak yazısına bakalım:

Alıntı
Bir yetim, yetiştiği manastırın dışındaki dünyayı, keşişlerin her düşüncesini ve davranışını yönlendiren goblenden korkmayan bir dünyayı öğrenmek ister.

Ancak gerçek kimliğini keşfettiğinde, en çok değer verdiği şeyleri yok etmekten kendini alabilecek midir?

Çevirisini Özlem Önder Çelik'in ve editörlüğünü Egemen Görçek'in üstlendiği kitabın tanıtım yazısı ve künye bilgilerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kitabın şimdilik fiyatı ve ISBN No'su duyurulmamış olmasına karşın kısa sürede bilgiler elimize ulaşacaktır. Fuar boyunca Laika Yayınları standından kitabı temin edebilirsiniz.

Ayrıca bunun yanında, Christie Golden'in yazmış olduğu ve çoğumuzun gönlünde ayrı bir yeri olan Sislerin Vampiri de yeni basımı ile yine Laika'dan çıkacak. Okumamış olanlar ya da yeni basımı almak isteyenler kaçırmasın!

67


Merakla beklenen Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin ikinci kitabı Kralların Çarpışması'nın ÖN OKUMAsı nihayet Epsilon Yayınevi tarafından tanıtıma sunuldu!

Dizinin getirdiği popüleriteyle birlikte çok daha fazla okuyucu sayısı kazanan serinin merakla beklenen ikinci kitabı kasım ayında raflardaki yerini alacak!

Kısa sürede tanıtım yazısı ve kapak resmi de yayımlanacak olan kitabın çevirisini ilk kitaptaki gibi Sibel Alaş üstleniyor. ÖN OKUMAsını online okumak için BURAYA bilgisayarınıza PDF formatında indirmek için de BURAYA tıklayabilirsiniz.

Kış yaklaşıyor, hem de büyük bir heyecanla...

68

Versus Kitap'tan bir Ursula K. Le Guin kitabı! Wild Girls adlı öykü kitabı Yaban Kızlar ismiyle raflardaki yerini aldı.

Locus, Asimov ve Nebula Ödülü sahibi Yaban Kızlar, ipek ve kılıçla bezeli bir toplumdaki iki esir "toprak çocuğun" adalet arayışlarının şiddet ve aşk yüklü bir sona varan öyküsünü anlatıyor.

Yaban Kızlar ilk olarak 2002'de Asimov's Science Fiction dergisinde yayınlandı ve ertesi yıl iki okur ödülünü birden kazandı. Öyküsünü revize edip kitaplaştıran Le Guin'in bu eseri, 2008'deki Lavinia adlı romanından sonra kitap olarak basılan ilk yetişkin kurgu eseri. Ancak hayranları tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Yaban Kızlar'ında öyküden daha fazlası var. 2 deneme, birkaç şiir ve Terry Bisson'ın Le Guin ile yaptığı bir söyleşi.

Kitap, PM Press - Outspoken Authors serisinin bir parçası ve Le Guin gerek şirketsel yayıncılığın ve kapitalizmin temel varsayımlarının maskelerini alaşağı eden "Okurken Uyanık Kalmak" adlı denemesi gerek röportajındaki cevaplarıyla kendine düşen kısmı tamamlamış oluyor.

Algan Sezgintüredi'nin çevirisini yaptığı kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

69

Korku türündeki yazılarıyla tanıdığımız Fatih Danacı'nın araştırma niteliğindeki sinema kitabı "Korkunun Canavarları" çok yakında raflardaki yerini almaya hazırlanıyor!

Aynı zamanda Fatih Danacı'nın ilk kitabı olma özelliğini de taşıyan Korkunun Canavarları on bölümden oluşuyor. Bakın sevgili Giovanni Scognamillo kitabın arka kapağı için neler yazmış:

Alıntı
Canavarsız bir sinema düşünebilir misiniz? Ben düşünemem, bu kitabin yazarı da öyle! Bu yüzden birbirimizi bulduk ve anlaştık, kendisi kitabı yazdı ben de arka kapağı. Şimdi temel bir soru ile başlayalım: "Canavarlar hiç sevilir mi, sevilebilir mi, canavarsever olunabilir mi?"

Sinema meraklısı iseniz her tür film izliyorsanız canavarlara muhakkak bir aşinalığınız vardır, ister sevin ister korkun. Şayet korku filmi meraklısı iseniz canavarlar bir çeşit kapı komşunuz oluverir kaçınılmaz bir şekilde, çünkü canavarlar korkunun olmazsa olmazıdır.

Kalkedon Yayıncılık'tan 18 Ekim 2011 tarihinde çıkacak kitabın editörlüğünü Gökhan Sofuoğlu üstlenmiş. Künye bilgileri ve kitabın içerik listesi için buraya tıklayabilirsiniz.

70

Geçtiğimiz aylarda tekrar basımı çıkan ve şu sıralar ikinci kitabı merakla beklenen Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin ilk kitabı olan Game of Thrones üzerine, yazar Ümit Kireççi, Epsilon Yayınevi ile güzel bir röportaj gerçekleştirdi!

Epsilon Yayınevi adına sorularımızı yanıtlayan Yasin Özdemir, gerek yayınevi politikasından, gerek bastıkları eserlerin çizgisinden gerekse konuyla alakalı olarak Buz ve Ateşin Şarkısı serisine neden başladıklarından bahsetti. Özellikle daha önceden basılmış bir eseri, dizi projesi daha ortada yokken telif haklarının alınmasının nedenlerini anlattı. Bununla birlikte seriyle ilgili bilinmeyenleri de bizlerle paylaştı.

Ve şimdi bu keyifli röportajıa ulaşmak için BURAYA tıklayın! Röportaj için Ümit Kireççi'ye, samimi cevapları için de Yasin Özdemir'e sonsuz teşekkürler!

Herkese iyi okumalar.

71

ÇROP Yazar ve Editörü Ümit Kireççi'nin "Çocuk Çizgi Romanında Çeviri Yanlışları" konulu bildirisini sunacağı ve "Kendi Çizgi Romanımızı Üretelim" atölyesiyle katılacağı 3. Ulusal Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Sempozyumu 05-07 Ekim 2011 tarihleri arasında gerçekleşecektir.
 
6 Ekim 2011 Perşembe,
saat 09.00-10.30
Eğitim Bilimleri Fakültesi - Hasan Ali Yücel Salonu
"Çocuk Edebiyatı ve Çeviri"

09.00 - 09.20
Ümit Kireççi "Çocuk Çizgi Romanında Çeviri Yanlışları"

7 Ekim 2011 Cuma, saat 09.30-10.30
Eğitim Bilimleri Fakültesi - Salon 7
"Kendi Çizgi Romanımızı Üretelim" Atölyesi
09 yaş ve üzeri / 15 Kişi

Sempozyum - 3. Ulusal Çocuk ve Gençlik Edebiyatı - Ankara Üniversitesi - 5 - 7 Ekim 2011

Tarih: 5 - 7 Ekim 2011

Yer: Ankara Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi Eğitim Bilimleri Fakültesi Kütüphane Katı Cebeci Yerleşkesi - Ankara - Tel: 0312 363 60 28

Daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

72

Monokl'un fantastik edebiyat serisi "Başka Dünyalar", kasım ayından itibaren okuyucu ile buluşacak.

Karanlık kurmacadan büyüsel gerçekçiliğe, Kafkaesk tarzdan bilim-kurguya kadar onlarca yapıttan oluşacak seri "başka dünyaları" arayan, yaratan ve hayal edenler için kaçırılmaz bir okuma deneyimi sunacak.

Serinin ilk kitabı "Yamuk Bakan Öyküler" adıyla yayımlanacak...

73
Başka Kurgular / 08:00 - Alper Kaya
« : 11 Eylül 2011, 13:12:10 »

Takipçilerimizin ismini rahatlıkla anımsayabilecekleri sitemiz yazarlarından Alper Kaya'nın ilk kitabı gelecek hafta raflardaki yerini alıyor!

Özellikle Aylık Öykü Seçkisi'ne gönderiği öyküler ve sitemiz bünyesinde yayınlanan incelemeler ile isminden sıkça söz ettiren Alper Kaya, kanlı canlı ilk kitabı 08:00 ile gelecek hafta itibarıyla aramıza geliyor. Kitap kısaca izbe bir barda dört saatlik bir zaman diliminde altı kişinin tanışma hikayesini anlatıyor.

Polisiye gerilim olarak yazılan bu kitabın tanıtım yazısına buyurun gelip hep beraber bakalım:

Alıntı
Bir insanı tanımanın birçok yolu var elbette... Peki ya insan kendini nasıl tanır, nasıl girer kendi gizlerinin dehlizine? Kafanıza birinin silah dayadığını düşünün ve en dipteki sırlarınızı bile yüzeye çıkarmak istediğini! Sizi avucunun arasında buruşturup, bir kenara fırlattığını düşünün... Ürpertici! Kim kendine bile itiraf edemediği sırlarını böyle dillendirmek ister ki? Peki, şimdi, tabancayı tutanın kendin olduğunu farz et. Tetiği çekmeden, kendini kandırdığın tüm yalanlarını itiraf etmen gerektiğini fark et... Ne çoklar değil mi, ne çok yalan ve sır saklamışsın içinde... Ya bu hatırlamak için son şansınsa ve köprüden önceki son çıkışı kaçırmak üzereysen, namlunun ucundaysan...

İtiraf etmeyi dene.

O yalanlar, ağzından çıktığında nasıl bir gerçeğe dönüşmüş ve seni esir almışsa; şimdi de öyle olacak. O zaman, durma, çek tetiği... Bazen ölüm bile bir sırrı itiraf etmekten daha iyidir!

Rus ruleti oynayarak birbirlerini tanımaya çalışan bu insanlar aslında kimi tanıyacaklar... Tanımak istedikleri masadaki diğer kişiler mi yoksa kendileri mi?...

Ya siz, kısa sürede kendinizi birine tanıtabilir misiniz... Macera başlıyor.

Ayrıca bakın Aşkın Güngör ve M. İhsan Tatari (mit) kitap hakkında neler diyorlar:

Alıntı
"Alper Kaya'nın edebi yolculuğu nerelere dek ulaşacak, şu anda kestiremiyorum. Ama içimden bir ses, Alfred Hitchcock'un ruhunun onda hayat bulduğunu fısıldıyor. 08.00'daki kurgusal yapı ve karakterlerin taşıdığı gizemin çözülmesinde kullandığı üslup bunun en önemli göstergesi."
- Aşkın Güngör

"Alper Kaya iyi bir eleştirmen olduğu kadar başarılı bir yazar olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Geçmişleri sırlarla dolu gerçekçi karakterler, iliklerinize kadar hissedebileceğiniz detaylı betimlemeler ve oldukça enteresan bir hikaye."
- M. İhsan Tatari

Editörlüğünü Ece Özbaş Korkmaz, kapak tasarımını Tarkan İkizler ve iç çizimlerini Tolga Özasil'in hazırladığı Postiga Yayınları'ndan çıkacak 08:00'ın detaylı tanıtım ve künye bilgisine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu vesileyle ilk kitabıyla aramıza gelen sevgili dostumuz Alper Kaya'yı bir kez daha can-ı gönülden tebrik ediyoruz.

74
Diğer Fantastik Eserler / Varolmayanlar // Doğu Yücel
« : 11 Eylül 2011, 12:46:29 »

Doğu Yücel'in yeni romanı fantastik ile gerçekliğin sınırlarını zorlayan Varolmayanlar raflardaki yerini aldı!

Doğu Yücel'den yaşamı, varoluşu ve düzeni sorgulayan, okuru büyülü bir yolculuğa çıkartan, yeni bir hayalperest manifesto.Genç iş adamı babasından kalan antika dolmakalemle bir hikâye yazar. Ertesi gün gazetede, yazdığı hikâyenin aynen gerçekleştiğine dair bir haberle karşılaşır. Kahramanımız bu gizemli olayın nedenlerini araştırırken tarihin en iyi saklanmış sırrını öğrenecek, dünyayı değiştirecek anahtarın tek sahibi olacaktır.

Alıntı
"Artık bir birliğimiz var. Bir ismimiz yok, birçok ismimiz var. Hayalciler... Sıfırlar... Varolmayanlar... Yoklar... Yarım yamalaklar... Hayalperestler... Olmayanlar... Hiçler... Biz onlar gibi değiliz!"

Yücel, kalemini, sinematografik bir hikâyeyle tekdüze gerçekliğin tam ortasına saplıyor, sihirli bir dünyanın kapısını aralıyor.

Alıntı
Fantastik ile gerçekliğin sınırlarını zorlayan sürükleyici bir macera...

Doğan Kitap'tan çıkan ve kapak tasarımını Mazhar Bilgiç'in üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayınız.

75
Oyunlar / The Witcher 2 Türkçe Oluyor!
« : 05 Eylül 2011, 15:33:27 »

Yaptıkları çevirilerle birçok sevilen oyunun Türkçe dilleriyle oynanmasına olanak sağlayan Oyunceviri.com takımının The Witcher 2'yi resmi olarak Türkçeleştirecekleri haberi geçtiğimiz günlerde öncelikli olarak The Witcher oyununun resmi sitesinde, daha sonra da OyunCeviri.com'da yayınlandı.

Proje editörü ve çevirmenlerinden Gökhan Halil Düzgün'ün kendi sitelerinde dün itibarıyla verdiği bilgiye göre aslında bu çeviri planının geçtiğimiz ocak ayından beridir gündemde olduğunu görüyoruz.

Düzgün'ün Cd Projekt CEO'su Marcin Iwinski ile temas kurması ve sonrasında gelişen olaylar ile resmi olarak başlayan çeviri çalışmasının ne zaman biteceği ve yamaya nasıl ulaşabileceğimiz henüz belli değil. Umuyoruz kısa sürede çıkar ve oyun severleri bir an önce, bu keyifli oyun deneyimi bir de Türkçe olarak tadar...

The Witcher'ın sitesinde yayınlanan habere ulaşmak için buraya, Oyunceviri.com'da yayınlanan bilgiyi okumak için de buraya tıklayabilirsiniz.

Böyle projelerin daha da çoğalması dileğiyle, şimdiden herkese iyi avlar!

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9