Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Moonstone

Sayfa: 1 [2] 3
16
Yazarlar / Ynt: Stepheine Meyer
« : 05 Eylül 2011, 00:57:11 »
Alacakaranlık serisini okumuş biri olarak, kötününde kötüsü( fiyasko) başarısız bir yazar olduğunu söylüyorum. Tabi tüm bu 4 seriye verdiğim paracıklarıma da acıyorum.

Bu kadın  ''fantastik'' eserler yazdığını söylüyor bir de. Vampirlerle ilgili olmazsa olmaz kalıpları
kırıp içine etmiş durumda.

Spoiler: Göster
Bir de D&R de Alacakaranlık serisini koydukları bölüm fantastik eserlerin olduğu bölüm. Her gittiğimde o bölümden alıp romantik, kokuşmuş aşk serilerinin olduğu bölüme koyuyorum.


Serinin bazı kısımlarında açıklar yakaladım fakat bu seriyi seviyorum, aşk romanlarını tercih etmememe rağmen (zira benim fikrime göre de bu seri daha çok romantik ögelerle bezenmiş bir seri).  Serinin filmlerini izlemeyi sevmiyorum. Yazarın çıkmış bütün kitablarını okudum; Göçebe, Bree Tanner'ın İkinci Hayatı, Cehennemde Balo Geceleri. Her yazarın kendine özgü bir tarzı vardır; o yüzden diğer vampir geleneklerinin izinden gitmek zorunda olduğunu düşünmüyorum.

Lütfen tartışma çıkarmak istediğim kanısına varmayın fikrimi belirtmek istedim fakat; ben hiçbir zaman sevmediğim bir serinin devam kitaplarını okumadım o yüzden yorumunuzu biraz tuhaf buldum.

17
Başka Kurgular / Ynt: Olasılıksız - Adam Fawer
« : 05 Eylül 2011, 00:10:30 »
Kütüphane raflarımda tozlanmakta... Her okumaya niyetlenişimde aramıza başka kitablar giriveriyor. Bunun nedeni biraz da tereddütlerimin olmasıydı kitap ile ilgili sanırım. Ama sizler de öneride bulunduğunuza göre gerçekten okunmalı diye düşündüm şimdi.

18
Tartışma Platformu / Ynt: Tekrar Okumak
« : 05 Eylül 2011, 00:05:59 »
Ben ne kadar sevsemde bir kitabı tekrar okuyamam o kadar sabrım yok ama içinde hoşuma giden kısımları defalarca okuyabilirim.
Aynen kesinlikle öyle. Nasıl tek tek her sayfayı tekrar okuduklarına akıl erdiremiyorum. Sadece hoşuma giden bölümleri açıp okurum ve bunu defalarca yapmaktan hiç sıkılmam :)

Ben de okuduğum kitabı uzuuunca bir ara vermemişsem tekrar okumam pek. Fakat en sevdiğim kitablarımdaki sevdiğim bölümleri tekrar tekrar ve hatta tekrar okuyabilirim.

19
Liman Kütüphanesi / Ynt: Kitap Seçimi Kriterleriniz
« : 04 Eylül 2011, 23:57:26 »
Birçok etken var bir kitabı satın almam için. Örneğin çevremde önceden kitabı okumuş olan kişilerin yorumları, kitabın yazarı, konusu... Hepsinden çok kitabın kapağı ilgimi çeker. Özellikle fantastik, gotik tarzdaki kitap kapaklarını çok seviyorum.

20
Liman Kütüphanesi / Ynt: Kitap okumaya nasıl başladınız?
« : 04 Eylül 2011, 23:39:34 »
İlgi çekici bir hikayem yok. Henüz kitap okumayı bilmezken ve elime kimin tutuşturduğunu hatırlamadığım çizimli Hansel ve Gratel masal kitabıyla başladım okumaya.

21
Liman Kütüphanesi / Ynt: Nasıl kitap okursunuz?
« : 04 Eylül 2011, 23:28:45 »
Zaman, mekan vs. farketmez benim için. Hatta değerli arkadaşlarım sınıfta tepinirken bile kitap okuyabilirim :) Kitabı elime alır almaz başlarım. Zaten ön kapağını ve arka kapağını incelemiş olurum önceden. Kitabın yarısında da kitabın en son iki sayfasını okurum. Sonra yine kitabın yarısından devam ederim.

22
Başka Kurgular / Ynt: Uğultulu Tepeler//Emily Bronte
« : 04 Eylül 2011, 23:17:06 »
Aşk romanlarını pek tercih etmememe rağmen bu kitabı çok severek okumuştum. Kısacası, tavsiye ediyorum.

23
Başka Kurgular / Ynt: Zebani // Andrew Davidson
« : 04 Eylül 2011, 23:11:52 »
Yakın arkadaşım okuyordu. Merak edip incelemiştim. Kanlı bölümlerin olduğu sayfalara denk gelmem kitabı okuyamama sebep oldu. Bir gün kan fobimi atlatabilirsem okumak isterim :)

24
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Okuma Rehberi
« : 04 Eylül 2011, 22:39:36 »
Seriye daha yeni başlayacağım. Kitapçıya uğramıştım ve Ejderha Mızrağı kitaplarını gördüm. İki tanesini aldım. Ama kafam karışmıştı. Hangisini önce okuyacağımı bilemedim. Zaten anladığım kadarıyla aldıklarımdan hiçbiri serinin başlangıç kitabı değil. Halbuki sorarak almıştım. Satıcı da bilmiyormuş demek ki benim gibi :) Ben yalnızca ana kitapları okumayı düşünüyorum.

25
Benim elimden asla kitap düşmez. İneğim de aynı zamanda ama:D Her şeyin bir zamanı var. Mesela tenefüslerde dışarı çıkmayıp kitap okuyabilirsin. Ya da 2 saat ders çalışman karşılığında kendine yarım saatlik bir kitap okuma ödülü verebilirsin. Ben böyle yapıyorum genellikle.
Sanırım bu yalnızca sende olmuyor. Bir arkadaşımın abisi sırf kitap okuyabilmek için ders çalışmayıp sınıfta kaldı. Dikkat etmeni öneririm.

26
Duyurular / Ynt: Beyoğlu Sahaf Festivali
« : 01 Eylül 2011, 11:41:53 »
gezi parkı iyi oluyordu, işimizi bitirdikten sonra oturup bir soluklanıyorduk. trrt nin orda nasıl olacak, olursa bile eski keyfi olacak mı hiç bir fikrim yok. tabi ki yine gidilecek, bir çanta + eller tamamen dolacak, muhabbetin doyumu olmayacak ama "gezi parkı iyiydi ya..." demekten de geri durulmayacak...
İlk defa geçen yıl katılmıştım. Katılıyorum Taksim'de olmasını tercih ederdim ben de. Taksim'de olunca daha bir hoş olur gibime geliyor. Hem tam merkez olması itibariyle daha önce haberi olmayan insanlar bile görüp bir uğrayabilir. Fakat Tepebaşında yapılmasına da çok fazla bir şey söyleyemeyeceğim.

27
Bir ara bütün hikayelerime ya da yazılarıma diyelim biz insanlar diyerek başlıyordum :D Takmıştım adeta. Fakat daha sonra bu kelimeden kurtuluverdim. Şimdi aklıma ilk gelen kelimeyle başlıyorum. Nasıl başlasam diye uzun uzun düşünürsem batırıyorum gibime geliyor.

28
Duyurular / 30. İstanbul Kitap Fuarı 2011
« : 31 Ağustos 2011, 20:11:30 »


 30. İstanbul Kitap Fuarı 12-20 Kasım tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak. İki yıldır  üst üste katıldığım kitap fuarını bu yıl da dört gözle bekliyordum. İlk defa katılacaklar için adres: Tuyap Fuar ve Kongre Merkezi, E-5 Karayolu , Gürpınar Mevkii Beylikdüzü Büyükçekmece

Aramızda başka katılmayı düşünenler var mı?

29
Şişedeki Mısralar / Ynt: Tüm şiirlerim
« : 31 Ağustos 2011, 19:51:20 »
Susmak ve Sensizliğe Alışmak şimdilik benim favorilerim. İkisi bitirdi beni :) Şimdilik diyorum çünkü hepsini okuyamadım henüz. Okuyacağım ama en kısa zamanda. Bence bir şiir kitabı çıkartmalısın. Başkalarının ne düşündüklerini bilemem ama ben çok beğendim.

30
Televizyon / Ynt: Supernatural
« : 31 Ağustos 2011, 19:45:50 »
Ben bu diziyi gerçekten seviyorum. Aynı zamanda hem korkuyu hem komediyi hem de dramı bulabileceğiniz bir dizi. Dizi müzikleri bir harika! Gençlere ve yetişkinlere aynı zamanlı hitap etmesi de ayrı bir güzel. Bakınız bir ben severim bir de dayım sever. Öyle ki dayımın Dean'ın meşhur arabasının modelinde bir araba satın almışlığı bile oldu :D

Sayfa: 1 [2] 3