Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Moonstone

Sayfa: [1] 2 3
1
Duyurular / Ynt: 30. İstanbul Kitap Fuarı 2011
« : 24 Kasım 2011, 20:06:14 »
Ben de son günü gittim fuara. Aslında ilk günü gidecektim ama bir aksilik çıkınca tüm sınavlarıma rağmen son gün gittim. İyi ki de bir aksilik çıktı da son gün gidebilmişim diyorum. Çünkü sevgili mit ile tanıştım, Yitik Öyküler Kitabı'nı imzalattım. O kadar saat yolu çekmeme değdiğini düşünüyorum :) Ama keşke bloğunuzu takip ediyorum çok güzel bir bloğunuz var demenin yanında ben de bir Kayıp Rıhtım üyesiyim demeyi de akıl etseydim :)

Ayrıca sizi de çok kıskandım yani hep birlikte gitmişsiniz ve bu harika! Sizleri görmeyi de çok isterdim.

2
Ben Bellatrix'in de o listede yer almasını isterdim açıkcası :)

3
Bu konuda gayet şanslıyım. Edebiyat dersinin bir saatini hoca kitap okumamız için bize bırakıyor, tek kural kitap okumak. İstediğin kitabı okumak serbest. İşte bunu seviyorum.

Ben de aynı fikirdeyim sizinle. Bir insana bir kitap zorla okutulmamalı. Mesela merak edip kütüphaneden Adam Fawer adlı bir yazarın Empati isimli kitabını aldım. En fazla yirmi sayfa zor okumuşumdur. Kendimi okumak için zorladım zorladım, çünkü hiç daha önce bir kitabı yarım bırakmadım. Ama olmadı okuyamadım. Kitaplardan soğuyacağımı farkederek vazgeçtim Empati'yi okumaktan :)

4
Sinema / Ynt: Vampir "Depp" Geliyor; Dark Shadow
« : 16 Eylül 2011, 23:26:23 »
Harika bir proje olacağına inanıyorum vee de sabırsızlıkla bekliyorum!

5
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 16 Eylül 2011, 23:24:36 »
Her hafta düzenli olarak izlemeyip, oturup bütün sezonu bir haftada izlediğim dizidir Vampire Diaries. Bir de Supernatural dizisini severim. Ama takip ettiğim yok şu sıralar. Zamanında Avrupa Yakası'nı bir-iki sezon takip etmişliğim var.
 
Televizyon izlemeyi sevmiyorum :)

6
Güncel / Ynt: Türkiye'de yazar olmak...
« : 12 Eylül 2011, 22:37:11 »
Bu kadını ve yazdıklarını sonuna kadar destekledim, desteklerim. Türkiye için çok önemli bir şahsiyet olduğunu düşünüyorum. Bu tür değerlere sahip çıkmamız gerekirken sırf bir yazar başarılı oldu diye yerden yere vurmamız çok zekice (!) gerçekten.

Geçenlerde yazarın yeni çıkan İskender adlı romanını okudum ve internette gezinirken yeni kitabıyla ilgili bir habere rastladım. Haberde yazarın başka bir romandan kopya çektiği yazılmıştı. Elif Şafak yukarıdaki yazısında da bu haberden bahsetmiş hatta. Her neyse, o haberi paylaşan sitenin altına bir güzel yorum bıraktım. Yorumum hakkında bahsedersem; yazarların birbirlerinden ilham alabileceklerini ve milyonlarca yazarın, hikayenin olduğu bir dünyada farklı ülkelerde yaşayan yazarların da aynı şeyleri yazabileceklerini biraz sert bir dille anlattım. Anlatma gereği duydum. İskender Pala'nın Şah&Sultan kitabında sünni, alevi farketmeden aynı insanlar olduğumuzu vurgu yapmaya çalışırken bunun tam tersi anlaşılması, bu konuda kitabı okumayanların gereksiz yorum belirten vatandaştan ne beklenir ki zaten, demek beni üzüyor. Ama durum çok vahim arkadaş.

Şimdi Elif Şafak'ın da dediği gibi bu işten para kazanamayıp ikinci bir işle uğraşmak zorunda kalan insanlardan birisiyim ben de. Anneme yazar olmak istiyorum dediğimde bu işte para yok kızım, sırf yazarlık yapamazsın demesi gerçekten üzücüydü. Bunu bir de çok sevdiğim edebiyat öğretmenimden duymak beni bitirdi. Ben istemez miydim, istemediğim salakça bir bölümü üniversitede kazanmak için çökeceğime oturup yazmak.

7
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular
« : 12 Eylül 2011, 22:18:22 »
Ben Şimşek Hırsızı'nın filmini izlemiştim. Harikaydı. Kitaplarını da okumak istiyorum uzun zamandır.

8
Çizgi Roman & Manga / Dr. Jekyll ve Bay Hyde
« : 12 Eylül 2011, 21:29:35 »

Gözü pek, hayalci bir karakter olan Henry Jekyll bilimsel deneyimlerini kullanarak insanı; biri tamamıyla saf, diğeri ise bir o kadar şeytani olacak iki farklı varlığa ayırabileceğine inanır. Bir kişinin özünde bu bölünmeyi yaratacak kimyasal iksiri hazırlamak için yorulmak bilmeden gizli laboratuarında çalışan doktor, sonunda yarım yamalak da olsa bir sonuca ulaşır.

İyi ve kötü yarıları ayırmak yerine Jekyll sadece ikincisini ortaya çıkarmakta başarılı olmuştur. Önceleri bu bile ona bir teselli gibi geldiyse de bu dönüşümde kontrolü kaybettikçe kendini bir kâbusun içinde bulur. Arkadaşları Jekyll’in haline acıyıp her geçen gün daha da kötüleşmesinden endişelenirler.

Jekyll acaba yaptığını düzeltebilecek midir? Ya da her şeyi sonsuza kadar değiştirmiş mi olacaktır?

Robert Louis Stevenson'ın aynı isimli romanından uyarlanmıştır. Arunas Yayınları'ndan çıkan çizgi romanı okudum ben.

Uyarlayan: Cel Welsh
Çizen: Lalit Kumar Sharma

Siz başka yayınları tercih edebilirsiniz. Çok severek okuduğum bir çizgi romandı. Okumanızı öneririm. Kitabını okuma fırsatım olmadı henüz.


9
Müzik / Ynt: Apocalyptica
« : 10 Eylül 2011, 23:48:13 »
Ben bu gruba gerçekten bayılıyorum! Şebnem Ferah'la düet yapmaları da bence harika.

10
Sinema / Ateş Krallığı (Reign Of Fire)
« : 10 Eylül 2011, 23:30:53 »


Filmin konusu:

12 yaşındaki Quinn, farkında olmadan yüzyıllardır uyumakta olan bir ejderhayı uyandırır. Ağzından alevler saçan bu ejderhanın uyanışı Quinn’in annesinin ve yüzlerce insanın ölümüne neden olur. Üstelik, bu dinozor, neslinin tek temsilcisi değildir. İnsanoğlu, bildiği tüm silahları kullansa da, bu dinozorları alt edemediği gibi, uygarlığa verdikleri zararların daha da artmasına yol açar.

Quinn’in talihsizce neden olduğu bu olayın 20 yıl sonrasında dünya, ağzından ateşler saçan ejderhalar tarafından ele geçirilir ve tüm uygarlık yerle bir olur. Tam bir ananşi sözkonusudur. Bu olaya neden olan Quinn, hayatta kalan az sayıda insandan biridir ve yaşamda kalmak için mücadele etmek isteyen insanların bir kısmının başına geçerek kendisine küçük bir örgüt kurmuştur. Bu örgüt, bir yandan hayatta kalmaya çalışırken, bir yandan da ejderhaları yok etmek için yollar aramaktadır. Bir gün ejderhaların üremesini sağlayan ve çok iyi korunan erkek ejderhayı öldürüp insan soyunu yeniden egemen kılabilmek için kesin bir çözüm öneren Van Zan adamlarıyla birlikte Quinn’in örgütüyle bağlantıya geçer. Ancak Quinn’le Van Zan, aynı amaca sahip olsalar da bu amaca ulaşmada izlemek istedikleri yol oldukça farklıdır.

Yönetmen :  Rob Bowman
Senaryo :  Gregg Chabot, Kevin Peterka
Oyuncular :  Christian Bale, Matthew McConaughey, Izabella Scorupco, Gerard Butler, Scott Moutter
Filmin Türü :  Aksiyon, Fantastik 
Orijinal Adı :  Reign of Fire
Yapımcı Firma :   
Yapım Yılı :  2002
Yapım Ülkesi :  İrlanda/İngiltere
Orijinal Dili :  İngilizce
Filmin Süresi :  105 dakika
Resmi Sitesi :  http://www.reignoffire.com/ 
Dağıtıcı Firma :  Barber/Birnbaum [us]
Vizyon Tarihi : 04.10.2002


Kaynak:http://www.intersinema.com/ates-kralligi-filmi/

11
Sinema / Ynt: Corpse Bride~Ölü Gelin|Tim Burton
« : 10 Eylül 2011, 23:23:43 »
Tim Burton, Johny Depp, Helena Carter da süper 3lü oldular :P
Gerçekten çok güzeldi :D

Ah, ah içim acıyor. İzleyemedim çünkü, onca yıl izlemeyi çok istememe rağmen. Ayrıca katılıyorum; Tim Burton, Johny Depp ve Helena Carter süper üçlü oldular. Tim Burton tüm yaptığı işlerde harikalar yaratıyor. Sevgili karısı Helena Carter ise zaten benim favori oyuncularımdan birisi. Johny Depp hakkında yorum bile yapmıyorum =)

12
Sinema / Ynt: Twilight - Alacakaranlık
« : 10 Eylül 2011, 23:20:36 »
Filmleri seviyorum. Tüm filmleri sinemada da izledim. Serinin kitablarını sevdiğim kadar filmleri sevemedim nedense ama.

13
Ejderha Mızrağı / Ynt: Margaret Weis'den Selam Var!
« : 08 Eylül 2011, 20:29:10 »
Bravo gerçekten. Ayrıca çok özendim. Ben de bu tür röportajlar yapabilirsem KayıpRıhtım'da paylaşmak isterim. Size de bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.

14
Duyurular / Ynt: Tımarhane Edebiyatı Gotik Şiir Yarışması
« : 08 Eylül 2011, 20:21:10 »
Gotik Edebiyat'a oldum olası ilgi duydum. Yarışmayı henüz farkediyorum ama. Üzüldüm açıkçası. Şiir yazmak konusunda yeteneksizim fakat yarışmaya katılmayı isterdim :)

15
Duyurular / Ynt: Beyoğlu Sahaf Festivali
« : 08 Eylül 2011, 20:04:39 »
Ben dün (7 Eylül) katıldım. Şunu söylemeliyim ki fiyatlar gerçekten çok uygun. İki lirara, beş liraya en fazla on liraya kitap dolu. Geçen yıl daha pahalıydı. Fakat bu sene de kitap çeşitliliği yok gibiydi. Ya da ben çok fazla inceleme yapmadım vaktim olmadığı için o yüzden bana öyle gelmiş de olabilir. ir de moralinizi bozmak istemem fakat aradığım bazı romanların da ellerinde kalmadığını söyleyenler oldu. En iyisi ilk gün katılmak sanırım.

Festivale katılamayanlar olursa aklınızda bulunsun diye söylüyorum. Belki bilmeyenleriniz vardır. Beyoğlu-İstiklal Caddesi Galatasaray Lisesi'nin tam karşısında Balık Pazarı var. Balık Pazarı'nda da sahaflar var. Orda da en az festivaldeki kadar uygun romanlara ulaşabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla kitap değiş tokuşu bile yapıyorlar.

Sayfa: [1] 2 3