Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - thevoice

Sayfa: 1 2 3 [4] 5
46
Sinema / Ynt: Ya Filmler Gerçek Olsaydı?
« : 04 Aralık 2013, 01:27:00 »
Matrix ,Spartacus ,Harry Met Sally  ve Rocky beni çok fena güldürdüler :)

47
Beklemedeyiz :)

48
Televizyon / Ynt: Breaking Bad
« : 24 Ekim 2013, 20:38:56 »
Breaking Bad için hazırlanan bu muhteşem hayran videosunu elimden geldiğince çevirdim. Buradan bakabilirsiniz.

Video için teşekkürler, harika bir çeviri olmuş. Elinize ve emeğinize sağlık.


*Dizinin sonu ile ilgili spoiler içermektedir*

Spoiler: Göster
Kısa bir giriş yapıp final üzerinden aşağıda tekrarlayacağım gibi "an"ın etkisiyle kısa bir yorum yapayım bende buraya :)  Ve giriş cümlemi "Breaking Bad'le duygularıma sahip çıkamadım" diye yazaraktan hiç de abartı sayılmayacak cümlemi sunayım.

Her bölüm farklı duygulara itti beni. Bir bölüm yaptıklarının ahlaki açısını düşünürken diğer bölüm yaptığı tüm işlerin arkasından kıs kıs güldüğümü hatırlarım. Her şeye ailesi için başladı sonrasında ise kendisi için bitirdi. Yada cümleyi tertiplemek gerekirse ; Walter için her şey aile içindi ama sonra aile kavramından çıkıp kendi için olan duruma geçti.

Kısacası BB'yi buruk ama mutlu bir şekilde sonlandırdım. Ne çok uzun ne çok kısa. İnanılmaz bir doyumluk hissi yaratan finaliyle  birlikte Walter White ve Jesse'nin son dakikalarda birbirlerine uzun uzadıya bakışlarını unutmayacağım. O bakışlarda yatan gerçek duyguları kimimiz anlayacak kimimiz ise Walterin düşüşüyle bir diziyi daha bitirdiğini düşünecek. O anlamlı bakışlardan sonra Breaking Bad'in ilk bölümlerinde yer alan, Jesse'nin Walter ile Hank'in baskınında göz göze gelmesiyle tanıştıkları ve finalinde ise ölümün kucağına göz göze gelmeleriyle bitirdikleri sahne aklıma kazınacak ,ki aslında kazındı. Pek çok dizi yoktur böyle kelimelere sığmamayı başaran.

Tüm arkadaşlar gibi "an"ın heyecanıyla aynı tepkiyi vermekten bende kaçınamıyorum...


Bittin demek ha BB ? Yaptın bunu da demek ? :)  

49
Ravenloft / Ynt: Ravenloft
« : 24 Ekim 2013, 09:34:32 »
Ravenloft serisinin tamamına sahip olmak için Kadıköy ve Taksim'in sahafçılarında dolaşmıştım 2 ay önce ama tek kitabından başka bir şey bulamadım. ( Aslında bir yerde 5 tane bulmuştum ama adam her birine 15 TL isteyince arkamı dönüp gitmek zorunda kaldım :) ) Elimde şuan Sislerin Vampiri , Ölüler'in Kralı ve Ölüler Şehrinin Efsanesi mevcut. Yorumlardan bir sırayı takip edip etmeme konusunda kararsız kaldım.  Bu üçünü okuyayım mı yoksa Sthard'ın 2 kitabını edindikten sonra yada tüm seriyi tamamladıktan sonra mı okuyayım ?

50
Seriye tam olarak yarım kalmış diyemeyiz. İşin aslı şu. Seri iki alt seriden oluşuyor. Birinci alt seri yayınlandı ama 2. alt seri yayınlanmadı. Yani o kadar büyük bir eksiklik olmayacağını düşünüyorum. :)
Ben de okudum bu seriyi ama hiç yarım kalmış hissi vermedi. Bayağı oldu okuyalı, yanlış hatırlıyor da olabilirim.
Bir kişinin kararsız bir yanıtı olsaydı tereddüde düşerdim. Ama iki kişinin ortak bir düşüncesi kararsızlığı silip atar kanımca. İlk kitaptan yola çıkarak bende öyle olmayacağına içten içe inanıyordum. Verdiğiniz bilgilerden ötürü teşekkür ederim.   :)

51
[Umarım dediğin gibidir ( seriyi henüz okumadım da :D )  yoksa yarım kalmış serilerden hiç haz etmem ;)

İlk kitabı bitirdikten sonra 2.ye rahatlıkla ara vermiş bulunmaktayım şuan :) Pek bir şevke bürünemedim bu seride. (Laf aramızda Belgariad'tan sonra Malloryon'a ara vermiştim karakterleri sindirmek için. Şimdi özledim cancağızları) Ama istersen biraz sabret ben bitirdikten sonra sağlıklı bir yorum yaparım senin için bu seriye yada en azından yarım olup olmadığı konusunda :)

52
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 22 Ekim 2013, 12:55:38 »
Sanırım Denaro Forbin'in söylemek istediği, Belgariad ile Elenium ve Tamuli serilerinin bağlantılı olmadığı. Malloryon ise Belgariad'ın devamı niteliğinde. Bence de Belgariad kadar iyi değildi ama "okumaya değer olmadığı" konusuna çok katılmıyorum. Keyifliydi =)

Kesinlikle katılıyorum. Belgariad Serisinden sonra karakterlere bir özlem duyuyor insan. O özlemi de Mallaryon kesinlikle gideriyor :)
Ve Zaman çarkının 14 kitabı da mevcut elimde ama Fantastik Edebiyatın dibini gördüğümde , kısacası okunacak bir şeyin kalmadığına kendimi ikna ettiğimde Zaman Çarkını çıkaracağım halının altından. Umarım doğru bir karardır :)

53
İblis Savaşları Serisi - R.A. Salvatore : İlk kitabını dün bitirdim. Biraz uzun sürdü, sanırım gelişme bölümüne geldiğimde sonucun ne olduğunu anladığımdan olsa gerek. Ama baş karakterin gelişm süreci güzel anlatılmış , insan ister istemez gelişim sürecine tanıklıp edik nereye kadar kendisini ilerleteceğini bekler buluyor karakteri izlerken. Baş karakterler haricinde yan karakterlerin fazla iç dünyalarına ve şahsi hayatlarına değinmediği için kayıplar yaşandığında onlar için fazla üzülemiyorsunuz. Şimdilik ara verdim ,ikinci ve üçüncü kitaplarına Malloryon serisinden sonra devam edeceğim.

Malloryon Serisi - David Eddings : Belgariadı bitirdikten sonra karakterlere ister istemez çok ısındım.Ve hafif ara vererek karakterlerin iyice kendimce sindirilmesini bekledim. Araya birkaç ufak seri ilave ettikten sonra şimdi ilk kitabından başlamış bulunmaktayım. İlk kitaptan kalan karakterlere, yani bu kitapta en azından bir kısmına devam etmek sanki geçmişin rüzgarında süzülmeye benziyor. Üslubunu çok seviyorum. Basit ve hafif ama içinize işleyen diyalogları mevcut. Güldüğüm ,kahkaha attığım bir çok yeri gibi. Şuanlık ilk kitabın ilk sayfalarındayım anlatılacak bir şeyi henüz çıkmadı ama kendimce bu yazıyı yazıp geçmişin tuğlalarını azıcık titrettirdiğimi hissediyorum.


Fareler ve İnsanlar - John Steinbeck

Geç okuduğum bir başyapıt.

Eserin popülaritesini herkes biliyordur aşağı yukarı. Ben de biliyordum elbette ama okumak için neden bu kadar bekledim onu bilmiyorum işte. Aslında etkilenecek denli bir kitap olacağını tahmin etmiyordum hiç. Ama etkilendim. Son bölümde duygusal anlar yaşadım. Bir dostluk ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Oldukça dokunaklı bir yaşam hikayesi.

Spoiler: Göster
Lennie Small ve George Milton'ı bende iz bırakan karakterler olarak hatırlayacağım her zaman. Özellikle Lennie. Ah Lennie. Ne sevimli bir insansın sen. Hayallerine ulaşamadan gittin ya bu dünyadan, en çok da ona üzüldüm. Hep yanlış anladılar seni. Sen ölmeyi hak etmedin. Seviyoruz seni Lennie.


Kitabın dilini de çok sevdim. Anlatım şahaneydi. John Steinbeck'in diğer romanlarını da okumak gerek bunun üzerine. Ama sanırım hiç biri Fareler ve İnsanlar tadı veremeyecek. Ön yargı değil de, önsezi diyelim.

Ayrıca kitapta yalnızlık üzerine söylenmiş çok güzel deyişler mevcuttu. İşte onlardan ikisi;

"Tanıdığın biriyle gezmek yalnız olmaktan çok daha iyi."

"Kimsesi yoksa delirir insan. Kim olduğu hiç önemli değildir, yeter ki yanında biri olsun. İnan bana, insan fazla yalnız kaldı mı, hastalanır."

Ve o efsane diyalog:

"George, nasıl bir çiftliğimiz olacak anlatsana."
"Kaç kere anlattım ya Lennie."
"Olsun. Bir daha anlat lütfen..."

Çok, çok güzeldi!

Bu yorumu okuyunca ve kitabı da bildiğimden tüylerim diken diken olup hafif bir hüzün yaşadım. Eline sağlık çok güzel dile getirmişsin :)

54
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Belgariad Serisi
« : 22 Ekim 2013, 09:43:59 »
Bu kadar zamandan sonra konuyu biraz dürteyim dedim :) Seriyi okudum evet, kesinlikle hazzımı da aldım ama aynı zamanda yaş unsuru hafif engel oluşturmuş. Üslubu çok basitti ve de fazla bir derinliğe sahip değildi ama yinede ne olursa olsun farklı bir evrenin farklı kültürleri güzel aktarılmıştı. ipek-barak-hettar-monderellon dörtlüsünün muhabbetleri çoğu zaman sizi kahkahaya boğabiliyor :) Bu karakterler olmasa sanırım kitap o çekiciliğini yitirebilirdi gözümde. Okudum ve pişman değilim. Hatta en başta dediğim gibi büyük bir haz aldım kitaptan. Malloryon serisine geçmeden önce aralara birkaç fantastik serpiştirmiştim. Ama şimdi Malloryonun da sırası geldi.  Olaylar çok karmaşık olmamakla birlikte anlatımın basit olması serinin hızlı bitmesine sebebiyet veriyor. Eh en azından üstadı tanımış oldum.

55
Hiç bilgim yoktu. İlk kitabı bitirdikten sonra 3 'lü serisi yeterli gibi gözüküyor.  Kitapta gelişme ve sonuç aşaması 2.kitaba yansıtılmamış. Direk ilk kitapta bitmiş, eh bu sebeple de pek yokluklarını çekeceğimi sanmıyorum, yinede teşekkürler bilgi için :)

56
Kralkatili güncesinden sonra elime geçen bu esere bugün başlıyorum. Birçok olumlu-olumsuz yorum mevcutken merakım benimkinin ne durumda olacağı yönünde.

57
Duyurular / Ynt: Beyoğlu Sahaf Festivali
« : 09 Ekim 2013, 15:24:57 »
İstiklal Caddesi'nde Hacopulo geçidinde Kitap İçin diye bir kitapçı vardır; yayınevlerinde kalan kitapları alırlar ve orada 3-7 liraya satarlar, hiç okunmamış kitapları çok düşük fiyatlara alabilirsiniz oradan.

Hafta sonu ziyaret edeceğim , bilgi için teşekkür ederim :)

58
Bileğinize, kulağınıza ve aklınıza sağlık. Beğendim , çok güzeldi :)

59
Elinize sağlık ,tam ihtiyacım olan bir güncelleme oldu.

60
Ütopya/Distopya / Ynt: 1984 - George Orwell
« : 02 Ekim 2013, 14:52:57 »
Dün başladığım ve yarısına geldiğim ama nasıl geldiğimi bilmediğim , girdap usulü bir uslübe sahip bu kitapta kendimi frenleyemeyerek kayıp gidiyorum. İlk ütopik/distopik kitabım olduğundan ötürü bu kadar etkisine kapılmış olmalıyım dedim kendime. Ama bu kitabın girdabına yakalanan herkesin ortak bir hemfikriymiş meğerse. Denaro Forbin  'in dikkatini çektiği alıntı gibi ;
"İnsanlar özgürlük ile mutluluk arasında seçim yapmak zorundaydı ve büyük çoğunluk mutluluğu seçiyordu." cümlesi kitapla ilgili her şeyi anlatır nitelikte.

Diğer eserler gibi buna da geç başladım. Okumuş olanlara nice haz verici kitapları okumaları , yeni başlayacaklara ise iyi okumalar ve içinde kaybolmalar dileğiyle ;)

Sayfa: 1 2 3 [4] 5