Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - mit

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11
61


Marvel Comics’in En Ölümcül Karakteri Kim?

Marvel Comics’in en ölümcül, en tehlikeli, en amansız karakteri sizce kim? Hulk mı? Sabretooth mu? Dr. Ahtapot mu? Cevabı sizler için çevirdiğimiz muazzam bir infografikte!

Son yıllarda çizgi romanlarda karakterlerin ölmesine, hatta birbirlerini katletmelerine alışır olduk. Özellikle yetişkinlere yönelik içeriğin artmasıyla bu durum iyice yaygın hâle geldi. Peki Amerika’nın çizgi roman devlerinden biri olan Marvel Comics’in en ölümcül karakteri kim dersiniz?

MorphCostumes adlı internet sitesi de aynı şeyi merak etmiş olacak ki eski arşivleri karıştırmış, tüm ölümleri bir araya toplamış ve hepsini tek bir infografikte bizlere sunmuş.

Tabii bu listenin sadece Marvel’ın Earth-616 evrenini, yani ana serisini kapsadığını belirtmemiz gerek. Yani “Deadpool Marvel Evrenini Öldürüyor” gibi yan hikâyeler bu listeye dahil değil. Aksi takdirde işin içinden çıkılmazdı zaten.

Bizler de Kayıp Rıhtım olarak boş durmadık, bir taraftan merhumları yâd ederken bir taraftan da bu çalışmayı sizler için çevirdik. Kendisine BURADAN ulaşabilirsiniz.

62
Duyurular / Portaldaki haberleri takip ediyor musunuz?
« : 27 Mayıs 2015, 23:40:52 »
Selamlar Rıhtım ahalisi. Çok merak ettiğim bir konuyu sizlere sormaya karar verdim. Sorum çok basit: Portalda yayınlanan haberleri takip ediyor musunuz? Hiç ana sayfaya uğrayıp oradaki haberlere ve incelemelere bakıyor musunuz? Yoksa direkt olarak foruma giriyor ve sitenin o kısmına uğramak hiç aklınıza gelmiyor mu?

Hemen yukarıda bu konuyla ilgili bir anket göreceksiniz. Sizden ricam bizi ya da haberci arkadaşları kırmamak için kaçamak cevaplar vermeyin, dürüst olun ki sağlıklı bir sonuç çıksın. Varsa bu konuyla ilgili tavsiyelerinizi de (çok uçmamak, makul olmak ve sürekli göz kırpıp durmamak kaydıyla ;) ) bu başlıktan bize iletebilirsiniz.

Şimdiden teşekkürler :)

63


Kanadalı Alexandru Duru, Ev Yapımı Uçan Kaykayıyla Dünya Rekoru Kırdı

Great Scott! Uçan kaykaylar gün geçtikçe gerçekleşmeye bir adım daha yaklaşıyor! Bu sefer de Kanadalı bir mucit olan Catalin Alexandru Duru kendi elleriyle inşa ettiği bir uçan kaykayla Dünya Rekoru kırdı.

Rekor kırma denemesi Quebec’teki Ouareaau Gölü üzerinde gerçekleşti. Duru’nun rekoru kırabilmek için en az 50 metre gitmesi gerekiyordu. Ancak su yüzeyinden 16 metre havaya yükselen Duru tam 275,9 metre uçmayı başararak rekoru neredeyse beşe katladı.

Duru bu başarısının ardından, “Hem üzerine basabileceğiniz hem de ayaklarınızla kontrol edebileceğiniz bir makineyle düzgünce uçulabileceğini kanıtladım,” şeklinde konuştu.

Eh, yakında yollarda uçan kaykaylarla dolaşmaya başlarsak şaşırmayalım. Yol mu? Ah, pardon… gideceğimiz yerde yola gerek olmayacaktı, değil mi?

Söz konusu rekora ait videoyu izlemek ve kendi gözlerinizle şahit olmak için haberimize buyurun.

64


Şampiyonların Kahvaltısı Yeni Baskısıyla Bizlerle

Dost Kitabevi’nin yayınladığı Kurt Vonnegut eserlerini yeni çevirileriyle dilimize tekrar kazandıran April Yayıncılık şimdi de bizleri Şampiyonların Kahvaltısı’yla yeniden buluşturuyor.

Bilimkurgu otoriteleri tarafından New Wave akımının önemli temsilcilerinden biri olarak gösterilen, ama kendisi bu türde yazdığını asla kabul etmeyen Kurt Vonnegut’ın en iyi bilinen eserlerinden biridir Şampiyonların Kahvaltısı.

Vonnegut’ın kendi tabiriyle “zihnindeki tüm çöpleri temizlemek” adına ellinci yaş gününde yazdığı bu kitap yazarın önceki romanlarından pek çok karakteri, kâğıda dökülmemiş fikirleri ve kısa hikâyeleri içerir. Ayrıca sayfalarına kendi elleriyle çizdiği pek çok resmi de eklemiştir.

Hatta kitabın adını da çok ünlü bir mısır gevreği firmasının sloganından almış ve her zamanki o ironik tavrıyla telif hakları yasasıyla dalga geçmiştir.

Kitabın konusu, karakterleri ve diğer hakkında daha fazla bilgi almak için haberimize buyurun.

65
Sinema / Trendeki Kız
« : 24 Mayıs 2015, 22:39:44 »


Trendeki Kız Film Oluyor

Paula Hawkins’in dünya çapında ses getiren ve satış rekorları kıran polisiye romanı Trendeki Kız çok yakında beyazperdelere konuk olacak.

Trendeki Kız, gazetecilikten ayrılıp yazarlığa atılan Paula Hawkins’in ilk romanı. Buna rağmen raflardaki yerini aldığı Şubat 2015’ten itibaren New York Times’ın en çok satanlar listesinde 1 numaraya oturdu ve nisan ayının sonuna kadar da orada kaldı. Üstelik sadece dört ayda 1.5 milyon kopya satma başarısı gösterdi.

Dilimize İthaki Yayınları tarafından kazandırılan kitabın bu başaranın ardından sinemaya uyarlanması elbetteki kaçınılmazdı. Nitekim kitabın film haklarını Dreamworks Studios satın aldı. Hatta sadece onunla da kalmadı, başına hemen bir yapımcı, yönetmen ve senarist de atadı.

Trendeki Kız’ın yapımcılığını Marc Platt (Wanted), yönetmenliğini Tate Taylor (Duyuların Rengi), senaristliğiniyse Erin Cressida Wilson (Sekreter) üstlenecek.

Şu an için oyuncu kadrosuyla ya da filmin ne zaman çekileceğiyle ilgili bir bilgi yok. Ama Dreamworks’ün elini çabuk tutmak ve kitabın heyecanı geçmeden bu işi tamamlamak istediği belli. Bizce trenin düdüğü çok yakında sık sık çalmaya başlayacak.

Kitap hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz sitemizin bünyesinde bulunan incelemeye göz atabilirsiniz.

66
Sinema / Marslı (Ridley Scott)
« : 24 Mayıs 2015, 22:34:01 »


Marslı Filminden İlk Görüntü Geldi

Andy Weir imzalı, dünyaca ünlü bilimkurgu romanı Marslı’nın çekimleri şu aralar süren filminden ilk kare bizlerle.

Hugh Howey imzalı Silo ile Andy Weir’in kaleminden çıkan Marslı arasında oldukça ilginç benzerlikler bulunur. İkisi de yazarların ilk kitaplarıdır mesela. Tıpkı Hugh Howey gibi Andy Weir de kendi imkânlarıyla, e-kitap olarak yayınlamıştır Marslı’yı. Ve tıpkı onun gibi çok büyük bir başarı yakalayıp sonradan kitaplaştırılmıştır. Ve yine onun gibi film hakları Ridley Scott tarafından satın alınmıştır.

Marslı’nın Silo’yu geride bıraktığı konuysa beyazperdeye konuk olma sırası. Çünkü Ridley Scott önceliğini Marslı’dan yana kullandı ve filmin çekimleri şu sıralar devam ediyor. Hatta ilk resmi görüntümüz geldi bile.

Bahtsız (ya da aşırı şanslı) astronotumuz Mark Watney rolünde Matt Damon’ı görüyoruz. Ona eşlik eden isimlerin arasındaysa Sean Bean (Boromir, Ned Stark), Jessica Chastain (Interstellar) ve Sebastian Stan (Winter Soldier) gibi hayli başarılı oyuncular var.

Dilimize İthaki Yayınları tarafından kazandırılan Marslı’nın sinema versiyonunun 25 Kasım 2015’te sinemalarda olması bekleniyor. Kitapla ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz sitemizin bünyesinde bulunan incelememizi okuyabilir, görselin tam halini portalımızdaki haberimizde bulabilirsiniz.

67
Sinema / The Oceanmaker: Post-apokaliptik bir kısa animasyon
« : 21 Mayıs 2015, 12:45:47 »


The Oceanmaker: Post-apokaliptik bir kısa animasyon

Sadece 7 haftada, birkaç dizüstü bilgisayarla yapılan The Oceanmaker, bağımsız film yapımcılarının nelere kadir olduğunun güzel bir örneği.

Denizlerin tamamen kuruduğu ve insanların geriye kalan tek su kaynağının, yani bulutların hakimiyeti için birbirleriyle çarpıştığı kıyamet sonrası bir dünyada geçiyor The Oceanmaker. Diğerlerinin aksine sadece kendini değil, tüm dünyayı düşünen ve bir tür “yağmur üretme makinesi” üreten pilotumuzun başından geçen bir maceraya konuk oluyoruz.

Film boyunca tek bir kelime bile konuşulmamasına (ki bence böylesi daha makbul) ve tüm gösteri sadece 10 dakika sürmesine rağmen heyecandan tutun da kedere kadar çeşit çeşit duyguyu size yaşatmayı başarıyor bu kısa yapım.

The Oceanmaker’ı haberimizden ücretsiz olarak izleyebilir, yapımcı Mighty Coconut’a destek vermek isterseniz de filmi cüzi bir rakama satın alabilir ve müziklerine, perde arkası görüntülerine ve bunun gibi pek çok dokümantere de ekstradan sahip olabilirsiniz.

68


Bir Sonraki X-Men Filmi “New Mutants” Üzerine Olacak

Bizler X-Men: Apocalypse’i bekleyeduralım Fox, mutant kahramanlarımızın bir sonraki filminin ne olacağını tasarlamış bile!

Bildiğiniz üzere Mayıs 2016’da vizyona girecek olan X-Men: Apocalypse, 2011 yapımı First Class ile başlayan süreci sona erdirecek. Wolverine 3’ün de Hugh Jackman’in oynayacağı son X-Men filmi olmasıyla birlikte yönetmen Bryan Singer’ın başlattığı X-Men evreni resmen sona ermiş olacak.

Ancak görünen o ki mutantlarımızın maceralarının devam edip etmeyeceği, ya da filmlerin bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği gibi konularda endişelenmemize hiç gerek yok. Çünkü Fox yetkileri bir sonraki adımı şimdiden düşünmüş durumda: New Mutants.

80’li yıllarda X-Men çizgi-romanlarının yan serisi olarak hayata başlayan New Mutants, hâlâ X-Mansion’da eğitim gören ve güçlerini kullanmayı öğrenmeye çalışan genç kahramanların başından geçen sorunları, maceraları ve birbirleriyle olan ilişkilerini konu alıyordu. Ayrıca çizgi-roman serisine Wolfsbane, Cannonball, Warlock, Cypher, Magma ve Magik gibi pek çok sevilen karakter de kazandırmıştı.


Fox filmin senaryosu ve çekimleri için Josh Bone (Aynı Yıldızın Altında) ve Knate Gwaltney (Nitro Circus) ile anlaşmış bile. Onlara uzun zamandır X-Men filmlerinde görev alan Lauren Shuler Donner ve Simon Kinberg eşlik edecek.

Şimdilik filmde hangi kahramanların yer alacağını ya da olası bir çıkış tarihini maalesef bilmiyoruz. Ama Cannonball’un sakarlıklarını ya da Colossus’un kız kardeşi Magik’i ekranda görmek keyifli olurdu doğrusu.

69
Sinema / Crimson Peak - Guillermo del Toro
« : 16 Mayıs 2015, 21:12:36 »


Guillermo del Toro’nun Yeni Filmi Tüylerimizi Diken Diken Ediyor

Ünlü yönetmen Guillermo del Toro şu sıralar çekimlerini büyük bir şevkle sürdürdüğü Crimson Peak için yepyeni ve bir o kadar da ürkütücü video yayınladı.

Pan’ın Labirenti ve Şeytanın Bel Kemiği gibi filmlerle tanıdığımız korku ustası del Toro bugünlerde hayaletlerle bir hayli haşır neşir. Çünkü uzun zamandır gerçekleştirmek istediği perili köşk filmini nihayet çekiyor. Hatta bu film için özel olarak bir köşk bile inşa ettirdi!

Crimson Peak (Kızıl Tepe – vizyona başka isimle girebilir) adlı bu son filmde kalbini bir yabancıya kaptıran, onunla evlenen ve kan kırmızısı bir dağın üstündeki köşke taşınan genç bir kadının başından geçen sisli perili maceralara konuk olacağız.

Filmle ilgili detaylı bilgi edinmek ve fragmanı izlemek için muskalarınıza sarılarak haberimize buyurun.

70
Sinema / State Zero: Post-Apokaliptik Bir Kısa Film
« : 12 Mayıs 2015, 13:28:41 »


State Zero: Post-Apokaliptik Bir Kısa Film

Post-apokaliptik senaryosu ve başarılı özel efektleriyle dikkat çeken “amatör” kısa film State Zero, izleyenleri kendine hayran bırakıyor.

Andrée Wallin adlı İsveçli bir bilimkurgu tutkununun ilk yönetmenlik denemesi State Zero. Kıyamet sonrası bir dünyada, İsveç’in terk edilmiş başkentinde geçiyor. Bilinmeyen bir nedenden ötürü eski bir haberleşme kulesi devre dışı kalmıştır. Bunu çözmekse 4 kişilik küçük bir askeri ekibe düşüyor. Ama her post-apokaliptik senaryoda olduğu gibi bu yeni ve yabanıl dünya insanoğluna göz açtırmıyor…

16 dakikalık bu kısa film sözde amatör bir çalışma olmasına rağmen gerek özel efektleri, gerek kamera açıları gerekse de oyuncuların performanslarıyla göz dolduruyor. Hatta izlerken yer yer Ben, Efsane, S.T.A.L.K.E.R. ve hafif de olsa Crysis tadı alırken buluyorsunuz kendinizi.

Tıpkı daha önce sizlerle paylaştığımız Leviathan gibi, State Zero’nun da çok geçmeden büyük firmalardan biri tarafından kapılıp uzun metrajlı bir filme çevrildiğini duyarsak hiç şaşırmayacağız doğrusu.

İzlemek için haberimize buyurun.

71


Star Wars Anthology Serisinin İkinci Filmi Boba Fett’i Konu Alacak

Star Wars hayranlarının uzun süredir merakla beklediği bir sorunun yanıtı nihayet cevaplandı. Anthology filmlerinin ikinci ayağı ünlü ödül avcısı Boba Fett’in gençliğini konu alacak.

Detaylar haberimizde.

72
Televizyon / Cesur Yeni Dünya, TV Dizisi Oluyor
« : 08 Mayıs 2015, 17:39:43 »


Cesur Yeni Dünya, TV Dizisi Oluyor

Aldous Huxley’nin en önemli eseri sayılan Cesur Yeni Dünya, ünlü yönetmen Steven Spielberg’ün ellerinde bir mini televizyon dizisi hâline geliyor.

Detaylar haberimizde.

73
Televizyon / Supergirl
« : 08 Mayıs 2015, 17:37:12 »


Arrow ve Flash’in Yapımcısından Yepyeni Bir Dizi: Supergirl

CBS’nin başarılı senarist ve yönetmeni Greg Berlanti, Arrow ve Flash ile yakaladığı başarılı süper kahramanlar dizilerine tanıdık bir ismi daha ekliyor: Supergirl!

Başrol oyuncusu, dizinin muhtemel çıkış tarihi ve Supergirl'ün kökenine dair kriptonit içermediği %99 garantili haberimize buyurun.

74
Sinema / The Alchemist’s Letter - Harika Bir Kısa Animasyon
« : 06 Mayıs 2015, 09:52:08 »


The Alchemist’s Letter - Harika Bir Kısa Animasyon

Pixel Veil ekibinin amatör ama maharetli ellerinden çıkan “The Alchemist’s Letter” gerek animasyonlarıyla gerekse de hikâyesiyle izleyenleri büyülüyor.

Hayatına bir Kickstarter projesi olarak başlayan ve yapımı tam 5 yıl süren The Alchemist’s Letter (Simyacının Mektubu) bizleri merhum babasının laboratuvarını keşfe çıkan ve ailesiyle ilgili inanılmaz bir sır öğrenen bir gencin kısa macerasına konuk ediyor.

Küçük yaşta terk edilen kahramanımız terk edilmiş kulübeye vardığında babasının altın üreten simyasal bir cihaz yapmayı başardığını keşfeder. Ancak bu keşfin bedeli büyüktür; çünkü cihaz altın karşılığında kendisini kullanan kişinin hatıralarını talep etmektedir.

Baba rolünü ünlü aktör John Hurt’ün (V for Vendetta, Harry Potter, Hellboy) seslendirdiği, sanat yönetmenliğiniyse Daniel Casey’nin (Koralin ve Gizli Dünya, Kutu Cüceleri) üstlendiği kısa filmde küçük kızımızın seslendirmesini de Eloise Webb (Sindirella, Demir Leydi) yapıyor.

Mutlaka izleyin!

75
Sinema / The Last Witch Hunter (2015)
« : 06 Mayıs 2015, 09:39:53 »
Vin Diesel’in Yeni Filmi The “Last Witch Hunter”ın İlk Fragmanı Bizlerle


Dünya onu Fast and Furious filmleriyle tanıyor olsa da, bizim gönlümüzde The Chronicles Of Riddick ve Guardians Of The Galaxy ile ayrı bir yere sahip olan Vin Diesel yepyeni bir fantastik macerayla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor: The Last Witch Hunter

Kaulder (Vin Diesel) ile tanışın. O bir cadı avcısı ve türünün son temsilcisi. Yıllar önce Cadı Kraliçesi’ni öldürdüğü için sonsuza kadar yaşamakla lanetlenmiş biri aynı zamanda. Ve modern zamanlarda, New York’ta yaşıyor. Alevli bir kılıcı ve son model bir arabası var… bir de aşırı karizmatik bir sesi. Yani karşımızda kanlı canlı bir şehir fantastiği duruyor.

Her filmde olduğu gibi insanlığın sonu yine kapıda. Bu kez onu durdurmaksa Kaulder’a düşüyor. Ancak başarılı olmak istiyorsa en büyük düşmanlarından biriyle, Chloe adlı bir cadıyla ortaklı kurmak zorunda. Ve o cadı Game Of Thrones’tan çok iyi tanıdığımız Rose Leslie’den (Ygritte) başkası değil.

Filmdeki ünlü yüzler bununla da bitmiyor. Yılların tecrübesi Michael Caine ve Elijah Wood da bu macerada Vin Diesel’e eşlik edecek oyuncular arasında. Yönetmen koltuğundaysa The Crazies (Salgın) filminin başındaki isim olan Breck Eisner’ı görüyoruz.

Fragman ise gerçekten de ümit vadediyor. Gizemli mekânlar, ağzından ateş püskürten adamlar, alevli kılıçlar, cadılar ve çok daha fazlası… Siz de hafif bir Constantine ya da Dresden Dosyaları tadı almadınız mı?

The Last Witch Hunter (Son Cadı Avcısı) 23 Ekim’de bizlerle olacak. İlk fragmanını izlemek için haberimizin kalbine bir kazık çakın.

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11