Bu ve birçok fantastik seri okuyan arkadaşlara birkaç sorum var, evet ilk kitabı okuyacağım ama sonrasını getirir miyim bilmiyorum, bunun için ufak bir desteğe ihtiyacım var,
İlk kitabın en iyisi olduğunu söyleyenler var, asıl ikinci kitaptan sonra açılıyor diyenler var, arada kaldım.
14 kitap ve gerçekten uzun kitaplar, verilen emek ve zaman göz önüne alındığında sonunda buna değiyor mu? Yani bitiren arkadaşlar, bitişi beğenmeyenler dahil, iyi ki okumuşum kesinlikle değdi mi diyor yoksa y-yani, işte şöyle böyle, bunun yerine 15-20 tane dünya klasiği okusaydım daha iyiydi mi?
Evet fantastiklerde çok fazla özgün olunmaz, bu zordur, çünkü kaynaklar belli, çoğunlukla mitoloji destanlar vs. ama her serinin kendine özgü bir şeyi vardır (örneğin brandon sandersonın magic systemleri, buz ve ateşin grey karakterleri... gibi) Bu serinin kendine özgü nedir? Yani sadece Wheel of timea özgü, başka seride böylesini bulamazsın arkadaş denilebilecek...
Birçok detay ve karakter var deniyor, gerçekten efsane denilebilecek, çok iyi işlenmiş, iyi evrilmiş kaç tane karakter sayılabilir, yani gelmiş geçmiş fantastik serilerin en iyi 100 karakterin içine girebilecek kaç tane vardır?
Ve son olarak, oldukça büyük bir kurgu, emsallerine kıyasla gerçekten uzun, Patrick rothfussun deyimiyle Big Fat Fantasy olan bu kitapta, mantık hatası, ya da rahatsız edici bir kurgu problemi var mı? Ulan x=y ise neden y= bilmemne bilmemne değil gibi...
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...