Arya'nın o Kral Muhafızı'nı (Meryn Trant galiba) öldürmesi olayı şu yayınlanan Arya bölümünden alınma. Hani Tatlı Raff'ı öldürüyordu Arya, o bölümde Tatlı Raff Hazine Başı Harys Swyft'in (yani dizideki Mace Tyrell'ı karşılıyor) muhafızıydı, Arya onu takip ediyordu bir şeyler yapıp öldürüyordu falan.
Daenerys sahnesi aslında çok kötü değildi. Kitapta da benzer bir şey oluyordu ama keşke daha önce Drogo'nun yanında gördüğümüz spesifik bir kişi gelseydi zira kitapta Jhoqo geliyordu, Drogo'nun eski ko'su. Tek merak ettiğim o Dothraklar ejderhayı bulacaklar mı acaba birkaç yüz metre ileride yaralı yatıyordu, bulurlarsa acımazlar tahminimce.
Stannis'in sahnesinde neredeyse ağlıyordum. Fakat o sahnenin tam gösterilmemiş olması içimi rahatlatıyor zira Sansa ve Theon'un yanına gidecekleri biri lazım. Kitapta Jeyne Poole ve Leş Stannis'in yanındaydı burada da muhtemelen öyle olur. O Melisandre isimli şeref yoksunu hanımefendiye çok uyuz oldum. Umarım Jon'u öldürdükleri gibi, Jon'u dirilttikten sonra da Melisandre'yi öldürürler.
Evet aynen öyle, Jon'un diziden çıkacağını sanmıyorum. Kitapta zaten ölmüş gibi bitmedi, sanki her an Yabanıllar Jon'u kurtaracakmış gibi bitti. Dizide baya baya öldü, artık en iyi ihtimal Melisandre yeniden diriltir.
Normalde diziyi izlemiyordum ama 5x06'dan itibaren izledim iki buçuk sezon ara verdikten sonra on numara zevkliydi. Ayrıca bitirmeden söyleyeyim; bu Azor Ahai konusunda emin konuşmak hatta emin fikirler oluşturmak bile hata. Vardığım sonuç şöyle ki Azor Ahai'nin kim olduğunu Martin bile bilmiyor. Bence Martin serinin buradan sonrasını okuyucunun ve izleyicinin nabzını ölçerek yazabilir. Bu şekilde Azor Ahai'de ilk tasarlandığı halinden (ki tasarlandıysa) farklı bir kişi olarak karşımıza çıkabilir. Ne desek boş yani.
Edit: Eğer Aegon diziye girerse kesinlikle Dany'yi aramaya giden Jorah tarafından bulunacak diye düşünüyorum.