Bence foruma ilk ne okuyum sonra ne okuyum diye mesaj atma. Çünkü herkes bu tarz mesajlar atar ve birçok üye en sevdiği kitapları söyler ve sen karar veremezsin hangisi daha güzelse.Kafan karışır . En iyisi sen bi forum da ya da portalda az gezin şöyle bi eser tenıtımlarına göz gezdir eminim hoşuna giden eserler görürsün. Bence bir kitabı arkadaş tavsiyesi ile alıp okumak yerine kendin araştırıp zevkine göre bulman daha faydalı olacaktır
Ben kendi kütüphanemden bir liste verebilirim. İlk adım değildir ama önemli seviyede bilgi sahibi olabilirsin. -İnanç Sözlüğü, Orhan Hançerlioğlu.-Cadılığın, Büyücülüğün ve Okültizmin Tarihi, W.B. Crow.-Türk Halk Kültüründe Memoratlar ve Halk İnançları, Özkul Çobanoğlu.-V. Anohin'in "Altay Şamanizmine Dair Materyaller", Bahaeddin Ögel'in "Türk Mitolojisi", Mircae Elidae'nin Şamanizm kitabı, Celal Beydili'nin "Ansiklopedik Türk Mitolojisi Sözlüğü".-"Gizli Bilimler Ansiklopedisi",-Scognamillo ve Aslan'ın hazırladığı ve ancak elimde birisi bulunup diğerlerini sahaflarda aradığım "Doğu Batı Kaynaklarına Göre" üçlemesi. Cin-Büyü-Şeytan inancı üzerine ayrı cilt olarak yazılmıştır.-İsmet Zeki Eyüboğlu'nun Anadolu'dan büyülere muhteşem derlemeleri ve kitapları.-Cemal Anadol'un "Büyü" isimki kitabı ve bulabilirseniz Pertev Naili Boratav'ın halk araştırmaları.-Yine Scognamillo'nun konuyla ilgili araştırmaları. (Yıldızlar ve İstanbul Gizemleri özellikle)-İdris Şah'ın "Doğu Büyüsü". Yine işin derinine inmek için havvas ve yıldıznamelerle ilgili kitapları tanıtan yazılar var internette isimleri alarak kütüphanelerde bulabilirsiniz.-Kabalcı'dan çıkan Şeytan'la ilgili araştırma kitaplarına ve yayınlanmış Şehname destanına muhakkak bakın.
Peki doğrudan mitoloji hakkında bilgi veren bir kitap arıyorsak? Ne önerebilirsiniz? Burda sordum ama yanlış mı bilmiyorum, bir türlü kurallar gibi bir başlık bulamadım.
Fantazya tadında güzel bir mitolojik seri olan "Percy Jackson ve Olimposlular"ı öneririm. İlk adım mı orta adım mı bilemem ama, bence mitoloji ve fantastik kurgudan hoşlanıyorsan beğeneceğin bir seri olabilir.
Bu arada Wyvern isimli arkadaşın önerdiği ''BÜYÜ'' ile ilgili kitaplar mitoloji kavramı bağlamında pekte önemli eserler değiller bence. Çünkü bu eserler mitoloji kavramından ziyade büyü fenomeni üstünde eserlerdir; ve büyü, mitolojik hikayelerin sadece arka planında varolan, insanın doğayı, doğanın işleyişini anlama ve bu işleyişi ihtiyaçları doğrulrutusunda yönlendirme çabalarını vs. ifade eden bir alegoridir... Her ne kadar mitolojinin ortaya koymaya çalıştığı şeylerden biri bu durum da olsa dediğim gibi anlatmaya çalıştığı şey büyü değildir. Büyü anlattığı şeyin temsili bir izdüşümünden öteye geçmez vs. vs. Umarım azda olsa ne demek istediğim anlaşılmıştır...