Buradan Night's King'e sesleniyorum; biraz daha sabret, bunlar birbirlerini yiyecek.
[spoiler]
Stannis'in ölümünü göstermeyip, Jon Snow'un 8 litre kanamasını göstermelerinden dolayı Jon öldü Stannis yaşıyor gibi düşünülse de, ters köşe yapma amacıyla Stannis'e elveda Jon'a merhaba da diyebiliriz. Bunun dışında çok saçma ve alakasız bir şekilde duvara dönen Melisandre'nin oralarda olması, Azor Ahai kehaneti hakkında teoriler ve bir iki bölüm önce Jon Snow'un çözüm süreci için duvarın ötesine gitmesi sırasında Sam'in Jon hakkında "Merak etme, o hep geri döner." açıklaması nedeniyle de Jon'un ölüp geri dönmesi durumu da olabilir.
Kişisel fikrim ise George R. R. Martin'in çağımızın en büyük trollü olmasından dolayı, e) hiçbiri şeklinde. Stannis de öldü, Jon da öldü. Azor Ahai zaten Rhaegar'dı, o da öldü. Kış çöker, Westeros biter. Kötü bir şekilde sonuçlanır her şey. Öyle umuyorum diyeyim ya da.
Peki ya Daenerys? derseniz, ondan bir cacık olacağı yok. Kuzeydeki tehlikeyi kökten çözecek üç adet kocaman silahı var evet ama ikisi zincirlenmiş bir şekilde zindanda, bir tanesi de Charizard çıktı Rıza Baba! Ayrıca kendisinin köleliği bitireceğim takıntısı, politik zekadan yoksunluğu, içinde bulunduğu aşk oyunları ve istemem yan cebime koy tavırları ile birlikte gözümde üç ejderhası olan Sansa hamurunda bir karaktere dönüştü.
Sansa demişken, sanarsın Zor Ölüm 3, nereye atlıyorsunuz siz yahu?
Arya ise artık tamamen kendi yolunda sanırım, ana gidişata etkisi ne olur kestiremiyorum. Ha bir de Bran ve Rickon vardı, onları geçtim Hodor vardı. Hodor hodor? Hodor.
Finalin en izlemesi zevkli yanı Tyrion - Varys konuşmasıydı.
Velhasıl yine bir hışımla geldi geçti Game of Thrones; yeni sezon konusunda zerre heyecan ve beklenti bırakmayarak. [/spoiler]
Not: Kitapları okumadım.