Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Berre

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 84
31
Diğer Fantastik Eserler / Un Lun Dun // China Miéville
« : 14 Eylül 2012, 14:23:04 »

Son dönemde tüm dünyaca yeni bir usta olarak kabul edilen ve ödüle doymayan genç bilimkurgu yazarı China Miéville’in bir kitabı daha dilimizdeki yerini aldı!

Yordam Kitap tarafından ilk olarak dilimize kazandırılan Arthur C. Clarke ödüllü Perdido Sokağı İstasyonu ve ardından, hem Clarke hem de Hugo Ödülü’nü kazanmış Şehir ve Şehir’den sonra şimdi de yazarın gençlik fantezi kitabı olan Un Lun Dun (Lon Dra Kis) kitabına sıra geldi. 2008’de En İyi Genç Yetişkin Fantezi Kitabı dalında Locus Ödülü’nü de almıştır. Ancak Un Lun Dun bu kadarla da kalmıyor; çünkü hem yazarın başka eserlerine göndermeler taşıdığı gibi hem de The Sandman: Worlds’ End’deki “abcity” konseptini de içinde barındırıyor.

Daha fazla uzatmadan bu defa genç yetişkinler için bir fantastik romanla karşımıza çıkan China Miéville’in dilimize çevrilen son romanının konusuysa şöyle:

Alıntı
“China Miéville’den fantastik ögelerle bezeli bir gençlik romanı…

Nedir Un Lun Dun (Lon Dra Kis)? Londra’nın aynadan görülen imgesidir. Sözcüklerin canlı olduğu, sıradan bir evin kapısının ardında bir ormanın pusuda yattığı, etobur zürafaların sokaklarında fink attığı ve karanlık bir dumanın bütün dünyayı yakmaya can attığı, tuhaf zevklerle kuşatılmış bir harikalar diyarıdır. Burası, uzun yıllar önce kehanetlerde adı geçmiş ve konuşan bir kitabın sayfalarına işlenmiş, kahramanını bekleyen bir şehirdir.

On iki yaşındaki Zanna ve arkadaşı Deeba, Londra’dan bu tuhaf şehre giden gizli bir geçit buldukları zaman, eski kehanet en sonunda gerçekleşiyor gibi görünür. Ama olaylar, birdenbire şaşırtıcı biçimde ters gitmeye başlar.”

Çevirisini U. Ceren Ünlü’nün, düzeltisini ise Filiz Çomuk’un üstlendiği kitabın künye bilgilerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

32
Başka Kurgular / İpek Evi - Anthony Horowitz
« : 12 Eylül 2012, 14:53:38 »

Arthur Conan Doyle Vakfı’nın 125 yıllık tarihinde ilk kez yeni bir Sherlock Holmes romanının yayımına onay verdiği Anthony Horowitz imzalı İpek Evi Türkçe'de!

Vakıf, önceki romanlarıyla New York Times bestseller listelerinde zirveye yükselen Anthony Horowitz’i İpek Evi’nin yazarı olarak seçti.

Bir kez daha “Av Başladı.”

Londra, 1890. 221B Baker Caddesi. Yassı kasketli tuhaf bir adam tarafından tehdit edilen Edmund Carstairs, Sherlock Holmes ve Dr. John Watson’ı ziyaret edip yardımlarını ister.

Holmes ve Watson istemeden de olsa kendilerini derin bir uluslararası komplonun içinde bulurlar. Yeraltı dünyası, Londra’nın loş sokakları, keşhaneler… Olayları aydınlattıkça karşılarına gizemli İpek Evi çıkmaya başlar. Nedir bu İpek Evi? Duvarlarının ardında neler olup bitmektedir?

İpek Evi’nin korkunç gizemi, “son” Sherlock Holmes macerasında…

Önümüzdeki günlerde raflardaki yerini alacak kitabın online satış sitelerinden ön siparişini verebilirsiniz.

Çevirisini Murat Özbank’ın yaptığı ve yayına hazırlığını Selçuk Aylar ile Yankı Enki’nin üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

33
Duyurular / Mümkün Olanın Sınırları: 2. Bölüm Yayında!
« : 12 Eylül 2012, 14:40:18 »

The Witcher öyküsü Mümkün Olanın Sınırları’nın ikinci bölümüyle karşınızdayız!

Geçtiğimiz hafta başlattığımız ve haber olarak duyurduğumuz gibi öykümüzün yeni bölümüyle sizlerleyiz.

The Witcher serisinin ikinci kitabı “Kader’in Kılıcı” (The Sword of Destiny) adlı kitabın içinde bulunan bu öyküyle yayınevlerinin bu seriyi dilimize kazandırması manasında destek olmaya devam ediyoruz.

Projemizden yeni haberdar olan arkadaşlarımız detaylı bilgi için buraya tıklayabilirler. Serhan Vural’ın çevirisini ve Fatma Işık Tuğcu’nun düzeltisini üstlendiği öykünün ikinci bölümü için BURAYA, projenin giriş sayfası için de BURAYA tıklayabilirsiniz.

Keyifli okumalar.

34
Ütopya/Distopya / Ynt: BİZ - Yevgeni Zamyatin
« : 11 Eylül 2012, 15:25:35 »
Biz romanı hakkındaki düşüncelerimi bir benzetmeyle açıklayabilirim sanırım.

Upuzun zinciriyle bağlanmış bir köpeğin kendini özgür zannetmesi gibi bu kitap. Son sayfalarına kadar siz de zinciri unutuyor ve gerçekten özgür olunabileceğine inanıyorsunuz. Fakat Yevgeni Zamyatin zincirin sınırlarını hepimize hatırlatmakta kararlı. Özgürlüklerimizin, boynumuza bağlı olan zincirin uzunluğu kadar olduğunu yüzümüze çarparak bitiriyor kitabı. Sanırım kitabı güzel yapan şey de bu oluyor.

Yalnız yazarın dili yüzünden zorlandığımı itiraf edeyim. Eleştirmek haddim değil belki fakat özellikle de ilk sayfalarında cümleleri birkaç kez okuyarak ilerledim. o.O

35
Gezginler Kamarası / Ynt: Summer Is Ending
« : 08 Eylül 2012, 21:34:27 »
"Gidiyom gidemiyoom
Az doldur içeeeeemiyom
Sen benden geçtin amaaaaaa
Ben senden geçemiyom"

Yar yar amaaan!

36
Eğlence & Mizah / Ynt: Üyelerle RÖPORTAJ!
« : 08 Eylül 2012, 15:28:33 »
Ehe, yine ben ve yeniden merhaba! :P

Tarih konusunda ufak (!) bir çelişki yaşayarak "07 Eylül Cumartesi" günü son demişim taa en başta. Takvimlerde böyle bir gün bulunmadığı için orada "08 Eylül Cumartesi" gününü kastediyordum tabii ki. Cumartesi gününe odaklamıştım ben kendimi çünkü cumartesi günlerini severim. Ama sanırım konumuz bu değildi. :P Neyse! Yani diyeceğim halen daha soru göndermek isteyen arkadaşlarımız varsa zaman bitti zannedip göndermemezlik yapmasınlar, bugün akşam saatlerine kadar vaktiniz var. :)

Son olarak, ben böyle komik hatalar yapınca niye kimse beni uyarmıyor yahu? -.- Pöööh!  :hemk Ayrıca arkadakiler! Niye gülüyorsunuz siz?! Komik bir şey varsa söyleyin biz de gülelim! Nee?! Komik olan ben miyim? Nerde benim kırbacım bakayım?!

Öhöm... Sevgiler... ^^

37

Bundan dört ay önce yayınladığımız Biz Bunu İstiyoruz 2'ye konuk olan olan The Witcher ile ilgili yepyeni bir projeyle karşınızdayız!

Peki nedir bu proje? Bildiğiniz (ya da az önce öğrendiğiniz) gibi projeyi yayımlamamızın üzerinden yaklaşık dört ay geçti. Ve bu süreçte herhangi bir yayınevinden serinin telif haklarının alındığına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Dolayısıyla şu anlık serinin Türkçeye çevrimi konusu netlik kazanmış değil.

Biz de bu süreçte hem projemizin arkasında olduğumuzu göstermek hem de özellikle Andrzej Sapkowski’nin kaleme aldığı serinin çevrilmesini bekleyen okurların merakını bir nebze gidermek adına, serinin ikinci kitabı olan “Kader’in Kılıcı (The Sword of Destiny) adlı kitabın içinde bulunan bir öyküyü çevirdik. Bahsi geçen bu öykü ise; Mümkün Olanın SınırlarI (Limits of the Possible).

Öykü uzun olduğundan dolayı her hafta birer bölüm olmak üzere toplamda (4. ve 5. bölümleri beraber yayımlayacağımızdan dolayı) yedi hafta boyunca sizlerle olacaktır. Umuyoruz sizler de beğenecek ve her hafta okumaya devam edeceksinizdir. Temennimiz bölümler bitmeden serinin telif haklarının alındığına, hatta çevirinin başlandığına dair bir açıklama yapılması yönünde.

Ayrıca buradan öyküyü dilimize kazandıran ve projenin hazırlanmasında büyük katkı payı bulunan Anatolya Efsaneleri serisinden de tanıdığımız yazar Serhan Vural’a ve düzeltisini üstlenen Fatma Işık Tuğcu’a bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz.

İsterseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve sizleri çevirmenin önsözünün de bulunduğu projenin giriş sayfasına yönlendirelim. Ulaşmak için BURAYA tıklayın.

Gelecek hafta, ikinci bölümüyle görüşmek üzere. Şimdiden keyifli okumalar diliyoruz!

38
Gezginler Kamarası / Gezginler Kamarası İndeksi
« : 02 Eylül 2012, 19:07:20 »
Amras Ringeril
Ruhun Uzun Karanlık Çay Saati

Baal Adramelech
Grimoire
Ofrendas

Baal Sarrus
Pandæmonium

Black Helen
Kedi, Merak ve Ölüm Üçgeni

Canina
Deli İtiraf Ediyor
Delinin Günlüğü

Daarlan Gardan
Gitmiş Toprağa

Death Symbol
Hayaller Çıplak Koşar

Fırtınakıran
Summer is Ending

Gilderoy
Psikosentez

johnconstantine
Gözler

Kanashii Uchiha
Üç Nokta Derinliğinde Cinnet

KoyuBeyaz
Boş Konuşan Adam
     Laughing Madcap
O Değil De
Mental

Madam Vio
Self Destruction

magicalbronze
Köşeden Yazılar

Maleficum
Yaratılış
Varlık

Malkavian
Deli de olsa arada sırada doğru birkaç kelam eder(mi?)

Nihbrin
Touhou Günlükleri

Raisor
Bir İsyankar şarkı söylüyor

Son
Yıldız Tozunu Bağrına Basan Hiçlikler

The Dying
Ölüm Günlükleri

Vega
“Farklı”

Victoria
Victoria’nın Renksiz Dünyası

39
Duyurular / Çok Satanlar: Ağustos 2012!
« : 02 Eylül 2012, 15:30:37 »

Ağustos ayını henüz bitirmişken yeniden Çok Satanlar listesi ile karşınızdayız!

Bu ayki listelerimiz ise oldukça renkli. ‘Biz Bunu İstiyoruz’ projemizin ilk konuğu olan ve aylar boyunca çok satanlar listelerinden çıkmayan ‘Kralkatili Güncesi’, İhsan Oktay Anar’ın beş yıl süren sessizliğini müthiş bir çıkışla bozan ve çıkar çıkmaz bir numaraya oturan ‘Yedinci Gün’, İthaki Yayınları’nın özgün dilinden çevirdiği, distopik romanların çoğunun esin kaynağı olan ‘Biz’, gerek dizisiyle gerek kitaplarıyla binlerce insanı peşinden sürükleyen ‘Buz ve Ateşin Şarkısı’ ve daha niceleri…

Ayrıca bu ayın güzel haberlerinden biri de İlknokta ve İdefix’in birbirinden güzel kitap setleri!

Sizi daha fazla meraklandırmadan isterseniz gelin hep birlikte listelerimize göz atalım. Listedeki tüm kitapların sitemiz bünyesinde birkaç haftadır devam eden yeni kitap künyelerine uyarlanmış olduğunun da müjdesini verelim.

Listeleri görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

İyi okumalar!

S. Fatıma Gemalmaz

40
Eğlence & Mizah / Ynt: Üyelerle RÖPORTAJ!
« : 31 Ağustos 2012, 21:28:33 »
Ben yerimi ayırtmak istiyorum.. Acılar içinde kıvranacağı birkaç güzel sorum vardır gibi geliyor; ama biraz zamana ihtiyacım var.

Acılar içinde kıvrandıracak sorular mı? Hemmen protokolden yer ayırıyorum sana. u_u

Sevgili arkadaşlar! Elimde IP adresleriniz var diyoruuuum (tamam yok ama bulurum u_u)! Yakında kapı kapı dolaşıp soru toplayacağııım. Kapınıza dayanacağım, eğer yüzüme kapatmaya çalışırsanız ayağımı araya koyacağım. Bunu yaparım arkadaşlaaaaar.
Amaaa eminim böyle çirkinleşmemi istemezsiniz. ^^ Bu yüzdeen sorularınızı bekliyorum.  :hihi

Not: Dediğimi yaparım, gerçekten. u_u
Not2: Hee ben bunu neden söyledim? Çünkü sizi düşünüyorum. Şöyle ki, herkes üçer beşer soruyor. Daha sonradan soru sormak isteyen arkadaşlarımıza yer kalmayabilir. u_u

41
Duyurular / Sinemada Bilimkurgu Alt Türleri Dosyası Yayında!
« : 31 Ağustos 2012, 00:38:52 »

Kutlukhan Kutlu’nun bundan 8 yıl önce Sinema dergisi için kaleme aldığı bilimkurgu alt türleri hakındaki eşsiz yazıları Kayıp Rıhtım’da, meraklıları için tekrar günyüzüne çıkıyor!

Kutlukhan Kutlu, yirmi seneyi aşkın zamandır sinema üzerine yazıp çizen, deneyimli ve birikimli bir isim. Onu aynı zamanda Harry Potter serisi ile Hayali Yerler Sözlüğü’nde Sevin Okyay’la beraber yaptığı çevirilerden (ve elbette çok daha fazlasından) tanıyabilirsiniz. Ama eğer sinema üzerine müthiş detaylı analizlerini, hazırladığı dosyaları okumuşluğunuz yoksa, çok şey kaçırdığınızı rahatlıkla söyleyebiliriz.

Sinemada Bilimkurgu Alt Türleri” dosyasını Kayıp Rıhtım’da paylaşmak da, eski Sinema dergilerinde yatan bu leziz içeriğin en azından bir kısmını internetteki sinema ve bilimkurgu meraklılarıyla paylaşma isteğimizden doğdu.

Siberpunk, steampunk, kıyamet filmleri, post-apokaliptik bilimkurgu, uzay operası gibi alt türlerin tarihini, edebi olarak ilk doğdukları zamandan itibaren detaylı olarak inceleyen beş yazıyı, görsellerle beraber size sunuyoruz.

Yazılara ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz!

Keyifli okumalar.

Ozancan Demirışık

42
Diğer Fantastik Eserler / Yüz Bin Krallık // N.K. Jemisin
« : 31 Ağustos 2012, 00:28:52 »

DEX Kitap yeni ve oldukça sağlam bir seryile karşımıza geliyor! Serinin ilk kitabı Yüz Bin Krallık, eylül ayında raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.

Miras Üçlemesi’nin ilk kitabı olan Miras Üçlemesi, Genç yazar N.K. Jemisin’in ilk kitabı. Yazarına 2011 Locus ve 2010 Romantic Times ödüllerini; Hugo ve Nebula adaylıklarını kazandıran bu ilk kitap, yayın dünyası tarafından çok başarılı ve yeni bir keşif olarak görülüyor.

Sürükleyici bir dile ve başarılı çeviriye sahip kitabın özelliği, fantastik edebiyata yeni bir bakış açısı getirmesi: Tanrılar, yarı tanrılar arasında mitolojik bir evrende geçmesi ve tutarlı bir yaradılış hikâyesinin üstüne kurulu olması. Kitap üç ana karakter üzerinde şekilleniyor: Karanlık Tanrı, Aydınlık Tanrı ve başkarakter Alacakaranlık Tanrıçası. Kitabın bir diğer özelliği de, erotizmi fantastik-genç yetişkine başarılı bir şekilde uyarlaması.

Kitapta başarılı bir varoluş felsefesi ve kurgusu var. Evrenin nelerden ve ne amaçla meydana geldiği, zıtlıkların neye hizmet ettiği, insanın neden ve nasıl hayat bulduğu sorularına yazar kendince cevaplar bulmuş. Bu soruları arka plana alarak iyi bir cinayet ve aşk öyküsü kurmuş.

Tanrıların sürekli farklı bedenlerde ve yaşlarda ortaya çıkması, başkarakterin sıradan bir güzel olmak yerine Amazon vahşiliği, bütün yeryüzüne tepeden bakan ışıltılı Göksaray’ın güzelliği, bir cinayetin izinin sürülmesi, taht kavgaları, yaşanan nefes kesici aşk, ilginç büyüler ve yaratıklar, kitabı dikkat çekici kılıyor.

Çevirisini Kader Çekerek’in ve editörlüğünü Senem Kale’nin üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.

43

Jhon Scalzi’nin hayranları tarafından oldukça beğenilen ve merakla beklenen Yaşlı Adamın Savaşı serisinin üçüncü kitabı “Son Koloni“nin ön okuması karşınızda!

Serinin üçüncü kitabı Son Koloni’de, ilk kitaptaki gibi yine John Perry’nin bakış açısına dönüyoruz. John Perry, eşi Jane Sagan ve evlatlık kızları Zoë ile, KSG’nin kendilerini gönderdikleri bir kolonide sekiz yıl boyunca sakin bir hayat sürmektedirler. Fakat sonra General Rybicki’nin bahsettiği yeni bir görev doğrultusunda, bu sakin ve alışageldikleri hayatı geride bırakıp, yeni açılacak Roanoke adlı koloniyi yönetmeleri istenir. Böylece macera başlamış olur.

İthaki Yayınları’ndan önümüzdeki ay çıkacağı kesinleşen kitabın çevirisini Cihan Karamancı, yayına hazırlığını ise Ozancan Demirışık üstleniyor.

İlk bölümünü içeren ÖN OKUMAsı için BURADAN buyurun!

44
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 29 Ağustos 2012, 16:49:32 »
İlknokta'da, Diana Wynne Jones Seti %50 indirim ile satılıyor. Kapaklarına baktım, çocuk kitabı gibi geldi gözüme. Yine de indirim indirimdir, almak isteyenleri bilgilendirmek gerekir.
Diana Wynne Jones Seti 4 Kitap


Böyle görüldüğünü okuyunca ağlayasım geldi, aşkolsun. :( Eğer ki dilin basitliği, kurgunun sadeliği ve duruşunun mütevaziliği ile bu kanıya vardırıyorsa evet efendim, bu kitaplar kelimenin tam manasıyla çocuk kitabıdır. İçinde kan, dehşet, ölüm ve afilli ifadeler aramayın. Hatta aramamayı bırakın, bu kitapları böyle şeyler barındırmadığı için okuyun.

(Hayaletin Zamanı hariç. Okuduğunuz en çılgın kitaplardan biri olmaya adaydır o. u_u)

Velhasılı indirim çok güzel, hiç kaçırmamak lazım. :) Okumamış olan arkadaşlara ön yargılarından sıyrılıp okumalarını tavsiye ediyorum. ^^

45
Eğlence & Mizah / Ynt: Üyelerle RÖPORTAJ!
« : 27 Ağustos 2012, 19:58:19 »
Soru sınırımız yoksa ben topyekün sorularla gelmek istiyorum.

Hım hım... O konuda henüz karara varmış değilim, KoyuBeyaz'a çektirdiğim acıları Darly Opus'a  da çektirmek istemiyorum açıkçası. O yüzden şöyle bir şey söyleyeyim, "Erken kalkan yol alır." efendim. Eğer soru sayısında geçen sefer olduğu gibi bir patlama yaşanılacak olursa önceliği ilk soru gönderen kişilere verip, sınırlama getirebilirim.

Yaniii eğer Darly Opus hakkında merak ettikleriniz varsa ve soru listeniz de kalabalıksa elinizi çabuk tutmanızı öneririm. :)

Edit. Şimdiden 10'a yakın soru var, benden söylemesi.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 84