Dizi şu an için çok keyifli gidiyor ama? Maalesef ki uzun süre önce ortama düşen sızıntı yüzünden teori üretemiyoruz. Ortama düşen mevcut senaryo şu ana kadar diziyle müthiş uyumlu ilerledi. Eğer okuduysanız senaryoyu, zaten her şeyi biliyorsunuzdur. Peki bu durumda neyi konuşabiliriz? Tabii ki ilk bölümünden beri diziyi ayakta tutan faktör olan oyunculuk ve replikleri.
Şu dizideki oyunculuklar cidden çok görkemli. Zaten senaryoyu bilmemize rağmen hâlâ heyecanla izliyorsak diziyi, bu oyuncuların kalitesinden dolayıdır. Davos, Jaime, Olenna, Melisandre'nin kışkırtıcılığı, Bronn'un küstahlığının inandırıcılığı, Jorah'ın bitmeyen efkârı, sizce de Bran büyüdükçe çirkinleşmiyor mu? Sevimsiz çocuk! Azıcık sırıt.
Dizide ısınamadığım tek karakter Euron. Kitapta kendini bayağı merak ettiren bir karakteri resmen palyaçoya çevirmişler. Oyuncu seçimi yanlış, beden dili abartılı, her şey, her şey. Biraz Oberyn haytalığı verilmeye çalışılmış ama olmamış bence. Aynı anda hem komik hem de ürkütücü olmaya çalışıyor ama hiç beceremiyor. Hatta Euron konuşunca ben oturduğum yerden "hadi lan ordan" diye bağırıyorum. O derece pisim bu herife.
Ha bir de Ed Sheeran hamlesine ne diyorsunuz? İlk bölümü arkadaşımla birlikte seyrederken bunun sahnesi çıktığında arkadaşım ağzında on yüz milyon baloncuklaşmış sprite ve sevinçle karışık bir hışımla, ED SHEERAN! diye bağırdı. Ben efendi bir çocuk olduğumdan böyle bir tepki vermedim ama çoğu kişi bu şekilde haykırmıştır. İşte bence bu durum, bu herifin neden orada ya da dizinin herhangi bir yerinde oynatılmaması gerektiğinin muhteşem bir örneğidir. Düşünsenize Tarık Mengüç'ü dizinin kadrosuna aldıklarını ve bu çıktığında ülke olarak ŞAKŞUKA! diye bağırdığımızı. Bana çok komik geldi ya.